Motor-Forum

Select Forum

Velgen wisselen: waarop letten


Prejudice never shows much rea

Berichten:
201
Reg. datum:
26 feb. 2013
Locatie:
Brecht (BelgiŽ)
Hey, ik heb een Honda black widow maar zou er graag andere wielen onder hebben. Ik zou er 2dehands willen zoeken van een kapotte motor of zoiets. Vooraan liever ook een maatje kleiner als er iets hogere bàen op kunnen.

Maar waar moet ik op letten? Zijn de meeste motorvelgen gemakkelijk te verwisselen? En dan bedoel ik vooral de bevestigingen voor schijfremmen, trommelremmen, tandwiel,... of is dat toch vaak heel specifiek voor het type motor.

Liefst zou ik iets willen met 10 spaken ofzo...nu heb ik die standaard met vele, dunne spaken. Ik sta ook open om te ruimen :)

Berichten:
96
Reg. datum:
24 jan. 2018
Locatie:
Dordrecht
Er zullen ongetwijfeld velgen bestaan die passend zijn voor jouw motor. Maar er zijn een aantal punten waar je op moet letten waardoor de selectie waarschijnlijk erg klein wordt. Denk bijvoorbeeld aan:

- remschijven moeten dezefde maat zijn willen ze aansluiten op je remklauwen.
- achtertandwiel moet blijven lijnen voortandwiel.
ČZ 453-125cc, GS500E, Bandit 600N

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 2

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.