Easy rider / chopper bouwpakket?

ron1978

Rookie
14 mrt 2004
8
0
Hippolytushoef
Ik wil zelf een easy rider gaan bouwen cq chopper. NOu heb ik gezien dat je in amerika bouwpakketten kan kopen voor dit soort dingen. Maar weten jullie ook bedrijfen in nederland misschien die dit verkopen?
Hebben jullie eventueel misschien nog website`s daarvan?

Ik wil namelijk eerst goed informeren voor ik ergens aan ga beginnen..... *D

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen daarmee....

Oja, dit is de soort bike die ik wil maken:

http://westcoastchoppers.com/images/bikes/bikes00.gif

Alvast bedankt voor de reacties
 
Oja, ik ben Ronald en kom uit Noord holland. Ben 26 jaar jong en automonteur van beroep.

Mijn excuses voor het vegeten van het voorstellen......... O-)
 
:] Welkom op MF :]

Kan je helaas niet verder helpen met info.. Maar als je besluit om er 1 te bouwen dan wel hier een verslag neerzetten met foto's he!! ;)
 
Mooie fiets, zal wel wat kosten, vrees ik?

bikes00.gif
 
Kijk hier eens:

RMC2004popup.jpg


Misschien geen bouwpakketten maar wel een hoop mensen met verstand van zaken..

Is zowiezo een aanrader!
 
Er bestaan chopper bouwpakketen in NL. Heb ik een keer gelezen in de BigTwin. Weet iemand nog welk nummer?

Volgens mij kan je uit de Zodiac catalogus ook een motor samenstellen en dan zelf opbouwen alleen zijn de prijzen een beetje hoog.

Een betaalbaardere mogelijkheid is een aftermarkt frame met een tweedehands harley blok en andere onderdelen ook eventueel tweedehands.

Succes, en hou ons op de hoogte.
 
En jij denkt dat je dat zomaar ff doet...??? Zal niet meevallen...Maar er zijn genoeg bedrijven in nederland die daarin gespecialiseerd zijn. Kijk eerst met welk merk motor en welke motorblok je aan de gang wilt gaan ?
http://harley-davidson.pagina.nl/ Hier staan verschillende bedrijven op.
Maar je zal er nog wel van terug komen.. Ik hoop dat het je lukt...
Mijn zegen heb je... 8-)
 
Bedankt voor de reacties Heren ( dames), ik wil dit zeker door zetten.
Maar duur valt wel mee volgens mij, in Amerika kost zo`n pakket incl. motor bak.....gewoon alles om hem rijdend te krijgen 12.000 dollar.
Dus lijkt me dat het in Nederland ook wel te doen is....

Ik zal ff de sites bekijken die jullie neer gezet hebben en lat mijn bevindingen wel horen.
 
Eerst ff een beetje bekend raken in het Harley wereldje (dus niet de juppen) en dan kom je vanzelf gebruikte delen tegen.

O, en een kant en klaar bouwpakket zuigt. Koop een motor en laat hem evolueren.
 
Ik heb ooit eens hetzelfde idee gehad,... echter nooit gedaan (is mischien maar beter ook :+ )
Ik heb er nog een zodiac gids van liggen, mag je hebben van me, moet je hem wel ophalen... Ze hebben ongeveer ieder onderdeeltje voor custom harley's..

Ben alleen bang dat de benzine kosten snel duurder zijn dan de kosten van de catalogus, kijk maar eens op :
http://www.zodiac.nl/uk/index.htm
 
Bedankt voor het aanbod Boefje, maar ik denk dat ik even ga kijken bij l&l in opmeer. Ik woon daar niet zover vandaan....... :)

Maar goed, wie er nog meer site`s weet is altijd welkom natuurlijk om ze te posten hier!? Je kan niet goed genoeg geinformeerd zijn natuurlijk voor je ergens aan begint. ;)
 
Hoi fighter,

De site heb ik al van hun..........
Vandaar na het bekijken van hun site dat ik eens langs zou willen gaan bij ze.
Ik gok het er wel op om een keer zomaar aan te wippen bij ze.
Ben erg benieuwd naar de prijzen van frames , vorken, blokken etc etc....

Op hun site is niks te vinden over de prijzen van hun spullen , of een indicatie ervan.

Weet iemand misschien wat te vertellen over dit soort prijzen?

:]
 
Chopper = zelfmaken

En dat kan van elk merk of type motor zijn, het hoeft niet perse een Harley te zijn. Ik ben bezig met het choppen van een Yamaha TR-1. Dat kan je belezen in de ouwe brikken afdeling (the brik rides again). Velen proberen het, en bijna even zo velen stoppen er mee. Dat is ook met mijn TR-1 gebeurd toen ik hem kocht. Chopperbouw staat ook synoniem aan design. Bij kant en klare paketten moet je je motor kopen aan de hand van de types waar hun de paketten voor maken. Buitendat kost het allemachtig veel geld, puur omdat er zeer veel traditioneel handwerk in zit wat weken in beslag neemt.

Daarom, chopper = zelfmaken, anders heb je nog een veredelde productiemachine waar er 1001 van rondrijden. De zogenaamde snobchoppers die veel geld kosten omdat de snobs wel een chopper willen hebben (rijden doen ze zelden) maar geen vieze handen.

Tussen 2 haakjes, een chopper en een easy rider lijken wel op elkaar, maar er zitten verschillen in. De easy rider komt uit het hippy tijdperk en is veel uitbundiger dan het motorblok op wielen wat we chopper noemen. Easy riders zijn vooral bekend om hun apehangers en sissybar die het liefst tot aan de hemel toe reiken. Ook met uitlaatpijpen weten ze wel raad in de easy rider wereld. Ik vraag me wel eens af waar het woord easy eigenlijk op slaat.

Maar je wou voor 12.000 dollar een bouwpakketje kopen? Goeiedag.....
Dat is bijna 12.000 euro is een dikke 24.000 gulden, een hele dikke 24.000. Ik heb wel gebruikte en gechopte Harleys op Marktplaats gezien voor 8000 euro, ben je in 1 maal klaar. Meestal komen die motoren van liefhebbers die het meer om het bouwen dan het rijden gaat en dan verkopen ze de motor om aan het volgende project te beginnen.
 
Bij mij gaaat het ook meer om het bouwen.........
Vind het gewoon leuk om dingen in elkaar te bouwen tot een mooi appart eindresultaat waar zo goed als geen 2e van rond rijd. :)

Mijn planning was eerst om een lotus super7 te gaan bouwen, maar dit viel echt ff te duur uit zeg maar........ :?
 
Bij mij gaaat het ook meer om het bouwen.........
Vind het gewoon leuk om dingen in elkaar te bouwen tot een mooi appart eindresultaat waar zo goed als geen 2e van rond rijd. :)

Mijn planning was eerst om een lotus super7 te gaan bouwen, maar dit viel echt ff te duur uit zeg maar........ :?


Als ik het goed begrijp wel je dus spulletjes bij elkaar zoeken in in elkaar zetten. Ik ga nog een stap verder, net geen eigenbouw (eigenbouw volgens de rdw dan) maar zwaar aangepast. De Mustang tank wordt doormidden geslepen en 16 cm verbreed, spatborden uit plaatstaal vervaardigd, het achterframe is finaal uit elkaar gehaald en na wat zaagwerk anders weer in elkaar gezet, zadel word volledig zelf gemaakt, filterhuis uit een heftruck filterhuis, volledig zelfgebouwde fowarded controllers, accubak en treeplanken.

Alles bij elkaar zoeken was aanvangkelijk ook mijn plan, toen ik er achter kwam dat het bergen geld koste en er vaak toch nog aanpassingen nodig waren om alles er op en er aan te krijgen besloot ik meer een meer helemaal zelf uit ruwe materialen te maken. De volgende motor ga ik op het blok en velgen na helemaal zelf maken van rvs.
 
Het lijkt me sterk dat je voor die $12.000,= klaar bent. Als je gelijkwaardige pakketten in europa koopt, zit je zomaar op €20.000,=. Wat je laat zien op de eerste foto is in ieder geval niet te koop voor die $12.000,=. Was het maar waar, dan had ik er al 2 besteld!
Als je alles nieuw wilt, ben je voor een beetje flink blok al zo €5-6.000,= kwijt, moet je dan nog eens kijken wat er dan nog bij komt. Aandrijving, frame, velgen, uitlaten, spuitwerk etc etc etc etc.
In Europa worden complete pakketten geleverd door cce.
Kijk hier eens http://www.customchromeeurope.com/e/html/bikes/ateup.htm
Staat meteen een filmpje over het zelf opbouwen van die kits.

In nederland kun je voor frames ook terecht bij http://www.vgmotorcycle.nl/indexnl.htm
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan