operatie CB400f caferacer

CB400F

de zwarte zwabberaar
Donateur
19 nov 2002
8.121
116
Velsen-Zuid
Zo dan, eindelijk mijn eigen topic over project “CB400f cafe racer.”

Het hele verhaal begon vorig jaar. Ik had een aantal her verbouwingstopics zitten lezen en kreeg het idee om ook maar eens zo’n project te gaan doen. Ik had op dat moment immers toch al 2 motoren, dus kon rustig aan 1 sleutelen en met de andere rijden.
Allereerst had ik het idee opgevat om een blok een beetje op te voeren en omdat het blok van “de zwarte” toch wel erg goed is vond ik het zonde om met dat blok te gaan experimenteren. Dus opzoek naar een extra blok. Op marktplaats zag ik een advertentie van een jongen uit Utrecht, waar ik op dat moment toch was , omdat ik daar op school zit. Degene die het blok te koop aanbood bleek Roger Remschijf te zijn. En hij had een complete CB400f staan voor een leuke prijs. Ik ben toen meteen gaan kijken bij hem en was meteen verkocht. De tank die erop zat was zo mooi gespoten en het was echt een leuke prijs. Hij deed er meteen nog een zooi onderdelen bij en nog een extra blok.
Om een lang verhaal kort te maken, meteen de koop gesloten en een vriend van me opgebeld. Dus de zaterdag erop met een busje naar Utrecht om dat ding op te halen.
En zie hier de fiets zoals ie binnenkwam
DSCF0025.sized.jpg


Het zadel hoort eigenlijk niet op een 400f maar op een 500F. Ik vind het wel erg mooi, maar jammer genoeg zitten er wel een aantal beschadigingen aan, dus nog even kijken of dat behouden blijft.

En hier even de andere onderdelen die erbij zaten tenminste een gedeelte.
DSCF0027.sized.jpg


Heel enthousiast meteen begonnen met bedenken wat ik nu precies wilde doen met deze fiets.
Zo zat dit windscherm erbij. Wel mooi mee gespoten, maar of het er ooit op gaat komen???
DSCF0028.sized.jpg


Dus eerst alles maar loshalen om het daarna weer op te bouwen
Dus eerst tank en buddy eraf
DSCF0007.jpg


Toen het blok eruit
DSCF0008.jpg


DSCF0009.jpg


Kroon platen en voorvork eruit
DSCF0010.jpg


Even een close-up van het frame, dat ooit door iemand heel lomp tegelijk met het blok grijs gespoten is
DSCF0011.jpg


En toen kon het opbouwen gaan beginnen, na lang zoeken heb ik passende clip-ons gevonden. En zie hier hoe ze staan als ze gemonteerd zijn.
DSCF0050_006.sized.jpg


En zo ziet dat eruit met de tank en de buddy seat erbij. Vind het zelf toch wel erg mooi staan
DSCF0051.sized.jpg


Hier even een boven aanzicht
DSCF0052.sized.jpg


Denk wel dat ik een andere kroonplaat erop ga zetten. Jammer genoeg kan ik deze niet vlakken door de constructie van deze plaat. Maar daar vinden we ook wel weer een oplossing voor.

En een vooraanzicht
DSCF0053.sized.jpg


Zo dat was het even voor nu. Meer updates zullen hier te lezen zijn

Groeten,

Geert
 
Laatst bewerkt:
Da's wel netjes wat je gekregen hebt zeg....aardig wat onderdelen erbij..extra blokkie...netjes ! Fietske ziet er nog best aardig uit, wij zijn benieuwd !! :]
 
Leuk project. Ik zal het verloop ervan blijven volgen. Ziet er boeiend uit! :} Succes ermee!
 
Ik ben nu bezig met het verbouwen van het frame, zoals je kunt zien is de middenbok eraf. Dat moet ik nog helemaal netjes maken. Als het frame af is word het gepoedercoat. Verder wil ik de electriek wat veranderen want de orginele draadboom is zo dik. Daarna komt het blok aan de beurt. Dat word helemaal gereviseerd, tenminste ik ga mijn best doen. Verder heb ik een stel alu velgen die erin moeten komen. Net even met jaccobird gesproken (is een collega van me) en die heeft nog een richtapparaat staan
26102003_003.jpg
dus die worden opnieuw gespaakt.
Die velgen zijn net even breder dan de orginelen. Daarna ga ik kijken of ik de buddy erop hou (die moet ik dan pas maken) of dat ik toch voor een andere tank ga met een ander zitje.

Ik denk ook dat ik een blok ga opkleuren maar voor de kleur ga ik toch nog even denken, want ik vind zwart wel mooi, maar misschien wordt het wel donkerblauw, dat is volgens mij ook wel erg mooi. En verder moet ik nog even kijken wat ik nog meer ga veranderen. Ik wil ook open filters erop zetten, maar nog liever van die mooie kelkjes. Dus dat moet ook allemaal nog aangepakt worden.
 
Ja leuk: iedereen aan de caféracerts!!
Ondanks dat dat kuipje mooi is meegespoten: niet monteren!
Ten eerste hoort dat niet op een caféracert (daar zijn de meningen over verdeeld,ik weet het) maar veel belangrijker:
ze wordt er vreselijk nerveus van in het stuur op hoge(re) snelheden.
Tot op het levensgevaarlijk aan toe,dus niet doen!
Toevallig werd in een motorblad pasgeleden nog een stukkie gedaan over airodynamica en het ontstaan/(en nut) van kuipwerk.
Mocht je het willen lezen: ik kan het wel inscannen...
Kroonplaatje gewoon effe opnieuw frezen,ben je wel effe zoet mee maar wordt dan wel helemaal homemade! ;)
Succes man! ;)
 
Ik denk inderdaad dat ik een nieuwe kroonplaat ga frezen, vind ik toch wel erg mooi, Ben wel even benieuwd naar dat stukkie, in welk blad stond het? Denk dat ik het kuipje puur voor de winter hou, als ik echt sneeuw moet rijden (langzaam door de file dus) omdat ik dan liever een lichte motor rij dan een zware zoals de beemer. En ik ben gek op homemade ;)
 
Welk blad? Weekzonie,ik zit nu op school (zoek ik vanavond wel effe uit).
Krijg je wel te horen/lezen....
mocht het niet meer verkrijgbaar zijn (ach: nabestellen kan altijd..) dan scan ik het wel in,kee?! ;)
 
He Geert,
tip: je bestaande balhoofdstel helemaal kaal en glimmend, ook de halvemaantjes die erop horen,
dan een stukkie stuur precies zo breed dat het erop past, vastgezet met mooie inbusboutjes
alles mooi gepolijst uiteraard, en daarop zo'n mooi metaalkleurig klokkie :9~
 
@ triple ben benieuwd

@fastfriend, das eigenlijk wel een erg goed idee, ga wel eens even kijken hoe dat staat
 
Gister Roger Remschijf nog even op bezoek gehad, en die had mijn velgen bij zich. Altijd fijn. Dus we kunnen weer vrolijk aan het polijsten slaan. Heb al met Jaccobird afgesproken dat ik ze met hem een keer ga spaken. Dus gaat weer helemaal goed komen. picies volgen
 
Neuh hoevnie: ik heb het ingescaned.

Joe hev meel! ;)

Edit: not dus, bestand is nu 15 MB (kleiner wil echt niet).
Wordt dus gewoon een Mechanics kopen.....sorry :(
 
Laatst bewerkt:
Heb je er ff op msn bij gegooid, misschien kan het op die manier verstuurd worden
 
even een kleine update. Ik heb mijn nieuwe velgen binnen.
DSCF0001.sized.jpg


DSCF0002.sized.jpg


Dus nu aan het poetsen en polijsten *D
 
Heb nog niet geteld hoeveel spaaks ze zijn. Maar ik heb jammer genoeg niet nog een stel liggen, wel gewone velgen
 
nog effe een tip voor alle cb verbouwers, d'r zit ook een cb specialist in Bergen op Zoom, vier- en tweecilinder, ik denk dat die dus wel veel goedkoper is als fourdeel, wat die vin ik dus gewoon keiduur. Ik zal het adres effe zoeken en hier of in een eigen topic plaatsen. groeten
 
nog effe een tip voor alle cb verbouwers, d'r zit ook een cb specialist in Bergen op Zoom, vier- en tweecilinder, ik denk dat die dus wel veel goedkoper is als fourdeel, wat die vin ik dus gewoon keiduur. Ik zal het adres effe zoeken en hier of in een eigen topic plaatsen. groeten


Ik ben al een hele tijd op zoek naar dat adres in Bergen op Zoom
 
volgens mij heet dat bedrijfje Menkel motoren en het wordt gerund door een aantal indo's, zijn broers. Ja hoor hier is t telefoonnr.: Menkel Motoren 0164-247164 Poortweg 6 4613BW Bergen op Zoom

Ik heb daar ooit es een cb500 voorvork gekocht met remschijf en klauw inclusief wiel en band voor, jawel, de belachelijke prijs van f 75,- ja GULDENS. Kweenie of dat nou nog zo is.

Groeten en succes :]
 
volgens mij heet dat bedrijfje Menkel motoren en het wordt gerund door een aantal indo's, zijn broers. Ja hoor hier is t telefoonnr.: Menkel Motoren 0164-247164 Poortweg 6 4613BW Bergen op Zoom

Ik heb daar ooit es een cb500 voorvork gekocht met remschijf en klauw inclusief wiel en band voor, jawel, de belachelijke prijs van f 75,- ja GULDENS. Kweenie of dat nou nog zo is.

Groeten en succes :]

Thnx :}
 
Terug
Bovenaan Onderaan