Motor-Forum

Select Forum

Pirelli Diablo Rosso III door Sender

  • Poster:Sender
  • Topicstarter
  • Offline

Geplaatst op zaterdag 19 november 2016 18:28

Straat/circuitbanden

Pirelli Diablo Rosso III

door Sender


Voorband/achterband: Voorband en achterband


Algemeen

Gebruiksduur/ervaring

Een half jaar in gebruik of in gebruik gehad

Recensie en onderbouwing

Recensie en onderbouwing

De Pirelli Diablo Rosso III zijn nieuw voor 2016 en de directe opvolger van de Diablo Rosso II.
Pirelli claimt onder andere de grip on nat wegdek en de levensduur te hebben verbeterd, en vooral een consistentere grip over de levensduur te hebben bereikt. Dit waren de voornaamste puntjes van de kritiek op de Diablo Rosso II, die verder bekend stond om de uitstekende grip en circuitkwaliteiten. Het profiel zou afgeleid zijn van de SuperCorsa's en dit is dan ook duidelijk te zien. De voorband is een band bestaande uit één compound terwijl de achterbanden een dual-compound hebben.

Ik heb deze banden gemonteerd onder een Ducati Monster 1100, waar ik eerder Pirelli Angel ST's onder heb gehad, de wat meer tour-sport gerichte band van Pirelli, waar ik overigens ook onwijs tevreden over was. Het gebruiksdoel van de banden zijn onder andere sportieve ritjes op straat, af en toe een circuitdag en een toerrit in Duitsland. Ik zocht een band die goede grip biedt op straat en het circuit, maar die ook even meegaat. Grip onder natte omstandigheden maakte mij niet zo veel uit, omdat ik dat zeker niet op zoek.

Met deze banden heb ik een aantal keer op het circuit gereden, en ik moet zeggen, ik was erg onder de indruk van de grip en het stuurgedrag van deze banden. Daar staat de Diablo Rosso-serie ook wel een beetje om bekend. Hier kan echt heel hard mee gereden of het circuit zonder dat deze grip verliezen of te heet worden. Ik heb hier zelfs een stint van 45 minuten mee gereden zonder problemen.

Op straat staan deze banden uiteraard ook zijn mannetje, en bieden eigenlijk veel meer grip dan nodig is op straat. De banden geven koud al goede feedback en komen snel op temperatuur.

Ondanks dat ik het niet op zoek heb ik er ook een aantal keer door de stromende regen mee gereden en ook hier is de grip en feedback heel goed. Natuurlijk zoek ik het dan ook niet op, maar deze banden bezorgden mij absoluut geen "oeps" momenten.

Wat bij mij de meeste indruk achterlaat is de levensduur van de banden. De banden zitten er inmiddels zo'n 6000 km op en zien er nog perfect uit. Het lijkt alsof ze pas op de helft van hun levensduur zitten, en ook op de achterband is nog geen vierkant spoor waarneembaar. Dit is echt een serieuze verbetering ten opzichte van zijn voorganger, waar meestal nog geen 6000km mee werd gehaald, en gingen meestal opeens heel snel achteruit als ze eenmaal begonnen te slijten. Het zijn en blijven sportieve banden, dus men moet geen levensduur zoals een echte tourband verwachten.

Het nadeel van Pirelli is dat ze meestal nogal aan de prijs zijn. Ook deze banden zijn niet goedkoop ten opzichte van zijn concurrenten. Wel denk ik dit op dit moment de beste sportbanden zijn qua handling, grip en levensduur.

Positieve eigenschappen

Grip
Stuurgedrag
Circuitkwaliteiten
Grip op nat wegdek
Levensduur

Negatieve eigenschappen

Prijs

Beoordelingen

Zes van de zes lezers vonden deze recensie nuttig.


Afbeelding 1Afbeelding 2


sluiten (escape)

Reacties

Is momenteel zowat de beste band voor sportief straatgebruik die toch nog wat levensduur heeft.
Je kunt er perfect je mannetje mee staan op circuit.

Groot verschil met de Angel ST's is dat het stuurgedrag er merkbaar op vooruit gaat. Die Rosso band is gewoon véél puntiger.

Heb ze nog niet getest, ik rij momenteel rond met de Rosso Corsa in de zomer, en dat was ook op circuit in de Advanced groep een shitterende band waar toch ook nog wat levensduur mee te halen valt.
In de regen is de Rosso Corsa wel duidelijk minder.
Caracalla wijzigde dit bericht op dinsdag 13 december 2016 09:20

Foutje.
Caracalla wijzigde dit bericht op dinsdag 13 december 2016 09:19

Caracalla schreef op dinsdag 13 december 2016 09:17:

Is momenteel zowat de beste band voor sportief straatgebruik die toch nog wat levensduur heeft.
Je kunt er perfect je mannetje mee staan op circuit.

Groot verschil met de Angel ST's is dat het stuurgedrag er merkbaar op vooruit gaat. Die Rosso band is gewoon véél puntiger.

Heb ze nog niet getest, ik rij momenteel rond met de Rosso Corsa in de zomer, en dat was ook op circuit in de Advanced groep een schitterende band waar toch ook nog wat levensduur mee te halen valt.
In de regen is de Rosso Corsa wel duidelijk minder.

Ik kan me geheel vinden in jouw reactie :)

Wil je zelf een reactie plaatsen? Om te kunnen reageren moet je eerst ingelogd zijn. Klik hier om je in te loggen.

Ben je nog geen geregistreerde gebruiker? Klik hier om je te registreren.

Select Forum

© 2001-2017 Motor-Forum - Served by Webserver 2

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.