Sommige motorzaken snappen het ECHT niet

Status
Niet open voor verdere reacties.

El Pollo Diablo

MF veteraan
14 jul 2007
7.122
104
Drechtsteden
Wat bestaan er toch een ongelofelijke eikels op deze aardkloot. Situatie:

Vriendin rijdt nu 4 jaar Thundercat maar wilt iets anders, een naked. Twijfelt tussen Gladius en Z750. Heeft van de week op Gladius gereden en wilde vandaag dus op de Z750 rijden.

Voila, Z750's zitten zoeken voor vriendin, ik vind er één bij een motorzaak in de buurt. Ik bellen, praatje, proefrit is mogelijk, afspraak gemaakt dus voor vandaag. Kom ik daar net, komt er 1 of andere hobbezak aan lopen, de verkoper blijkbaar.

Ik het uitgelegd, van vriendin heeft nu Thundercat, zoekt een naked iets en heeft de Z750 op het oog, maar weet niet hoe het rijdt en wilt dus graag een proefritje maken op de Z750, dit was geen probleem volgens de dame die ik van de week aan lijn had.

Daar dacht hij toch anders over, de conversatie:

Hobbezak verkoper: "Dat heb je dan toch verkeerd begrepen denk ik, want wij laten niet zomaar iederen proefrijden."
Ik: "Volgens de dame was het geen probleem. Het probleem is dat mijn vriendin niet weet hoe zo'n Z750 rijdt, plus deze vind ze gewoon erg mooi. "
Hobbezak: "Laten we het dan eerst prijstechnisch eens worden, daarna kijken we verder."
Ik: "Dat is prima, maar ik vind het zelf een beetje omgekeerde wereld om te gaan onderhandelen over een motor waarvan ze totaal nog niet weet hoe het rijdt, en of het bij haar past, maar vooruit. "

Dus verkoper loopt om motor heen, vind hem netjes, en geeft er nog 1600 voor. Bij de motorzaak (Goedhart) waar ze op de Gladius gereden had, gaven ze nog 2300. Maar ik speelde mee, want vriendin wilde immers op de Z750 rijden.

Ik: "Da's wel netjes, oke vooruit, stukje rijden dan?"
Hobbezak: "Ik weet zeker dat als je nu gaat rijden en straks terug komt, dat je zegt bedankt en ik laat het nog horen."
Ik: "Uhm, die kans is er, maar als we niet rijden gaan we sowieso ergens anders heen en verkoop je helemaal niks :? Plus dat is toch het risico van de motorfietshandel?"
Hobbezak: "Dat zie je toch verkeerd, nergens laten ze je zomaar vrijblijvend proefrijden hoor."
Ik: "Mwa, ik loop toch al wat jaren mee in de motorwereld en kan je zeggen dat dat wel anders ligt. Maar jij wilt de motor helemaal niet verkopen volgense mij. Succes!"

En ben weggelopen. Ongelofelijk...
 
Laatst bewerkt:
Klinkt bekend..heel bekend.

Bij de ene motorzaak kreeg ik de sleutels van een nieuwe Monster in de handen gedrukt..onder het motto van 'je zegt dat je voor een helm komt kijken..maar heb je al eens op zo'n beest gereden?? Probeer gewoon eens voor de lol!'

En bij de andere motorzaak wordt je de winkel zowat uitgezet omdat ze mij niet vertrouwde om met een 650cc toermotor van 1000euro weg te gaan, want 'de jeugd rijdt alles kapot'. Ik had toen al 7 jaar mijn RBW..maar oke.


Laatst toevallig @ van der Bunt motoren om te kijken voor een 1000cc v-twin. Was na wat praten duidelijk dat het geen deal zou worden qua prijs en uiterlijk van de motor (toch wat krassen enzo). De motor in werd toch klaargezet met wat benzine..want 'dan ben je niet voor niets langsgekomen! ;) '


@ Pollo: groot gelijk dat je vertrekt, soms begrijpen ze het echt niet.
 
Laatst bewerkt:
Er zijn een aantal zaken die dat steeds weer proberen, een proefrit koppelen aan een "vrijblijvende" aankoop. Bij zo'n zaak loop ik meteen weg.
Maar kennelijk zijn er klanten die daar instinken, anders bleven ze dat toch niet doen?
 
Verkeerde been uit bed? Soms werkt dit soort tactiek, maar ik loop er meteen weg, moet daar niets van hebben :N

Aan de andere kant, voor ik de GSR ging kopen heb ik er eentje n dag gehuurd, wist daarna dat ik het helemaal geweldig vond, toen op mijn huidige wel n proefrit gereden van bijna 3 uur, motor was toch al bijna verkocht toen ik m zag staan :$
 
Ik was laatst bij de motorzaak waar ik al 2 motoren gekocht heb,beide na een uitgebreide proefrit.

Was ik laatst geintereseerd in een motorscooter voor woon/werk verkeer(hij had een leuke burgman 400 staan),zei ie : ga je toch een dagje met die scooter naar je werk,kun je hem uitgebreid testen :)

Ja ,en dan weet ik weer waarom ik daar graag kom :Y
 
Ik zou zéker nog ff met de Z750 langsgaan bij die zaak en vragen of je z'n leidinggevende mag spreken om te laten zien wat de verkoper heeft laten lopen met deze actie !


Heeft vriend van me ooit gedaan met Mercedes waarvan de verkoper had gezegd dat "hij dat waarschijnlijk toch niet kon betalen" :o
 
Oke, maar nu het volgende!!!

Wat zou dan wel DE manier zijn volgens de verkoper?
Vraag me dan echt af wat de gedachte gang dan is. Wil hij soms eerst dat je de motor contant betaald om dan pas een rondje te rijden en bij eventuele schade dat je dan verplicht bent om de motor te kopen? En ook al zou je schade rijden, daar ben je immers voor verzekerd.

Ik vind het wel goed van je dat je gewoon bent gegaan. Willen ze niet? Prima, dan gewoon wegwezen.
Zo kwam ik bij een motorzaak met 3 man personeel waar nog geen "hallo" van af kon. Ja jammer dan, dan verkoop je toch niets. Ik ga wel weer.
 
Ik ben de laatste weken ook regelmatig op pad voor een volgende motor en loop ook aan tegen motorzaken waar proefrijden erg ingewikkeld lijkt te zijn. Grappig Kiwi, dat jij bij van de Bunt die positieve ervaring had. Want ik ging daar ook heen voor de sv 1000, ze gingen hem al klaar zetten en toen kwam het financiële gesteggel en ik mocht niet meer...! Ging nogal bot. Ik snap deze strategie echt niet. Wie weet kom ik kei enthousiast van die motor af en ben ik bereid om het te herzien?

Daarnaast loop ik ook nog eens aan tegen, ah een vrouw, nou daar hoeven we niet mee te onderhandelen, take it or leave it. Schiet ook niet lekker op!
 
Ik zou zéker nog ff met de Z750 langsgaan bij die zaak en vragen of je z'n leidinggevende mag spreken om te laten zien wat de verkoper heeft laten lopen met deze actie !


Heeft vriend van me ooit gedaan met Mercedes waarvan de verkoper had gezegd dat "hij dat waarschijnlijk toch niet kon betalen" :o

Zou ik inderdaad zeker doen!!
Of een nette brief schrijven naar de zaak, gericht aan de eigenaar, waarin je het gedrag van zn personeel omschrijft.

Ik heb al meerdere malen aan de stok gehad met grotere organisaties (geen motorzaken hoor) en heb het, soms met hulp van de rechtsbijstandverzekering, tot nu toe nog altijd gewonnen. Van telefoonabbonementen met misleidende afspraken, tot vlekken in je gloednieuwe vloer, tot een slechte behandeling bij Lexus. Ik laat het daar nooit bij zitten.
Ik doe er altijd alles aan wat ik kan, zodat ik er daarna tenminste vrede mee heb als ik het uiteindelijk toch niet kan winnen. Maar dat gebeurt eigenlijk nooit :+ Soms moet je dan even van tactiek veranderen of je niveau van communiceren een beetje bijstellen naar omlaag. Maar winnen zal ik :+
 
Je zou je ervaring kunnen delen op www.baatsen.com of een soortgelijke website. Daar kunnen anderen dan ook weer hun voordeel mee doen.
 
Vorige week bij Ten Kate geweest en daar ging het zoals het hoort:

Verkoper: Proefrijden? Geen probleem hoor! Je wilt toch weten waarin je geïntresseerd bent. Ik ben alleen wel benieuwd wat jullie van plan zijn mocht de proefrit bevallen. Wel of niet hier kopen?

Over prijzen en extra's hebben we het pas na de proefrit gehad en zo hoort het te gaan.

Tevens eenzelfde goede ervaring bij Van Meel in Made.
 
Het gaat ook echt overal zo, Molenaar, Goedhart, allemaal geen probleem. Net lekker wezen proefrijden op een Z750 bij Goedhart en vriendin heeft de knoop doorgehakt: het wordt een Z750. Maar niet bij van Vuuren.. :+
 
goede actie El Pollo, ik had hetzelfde gedaan,.. dat is nou eenmaal het beroep/risico van verkoper zijn van wat voor artikel dan ook, mensen willen het zien,proeven,beleven, is het niets, dan koop je het niet , simpel..

heb zelf ook eens proef gereden op een Z750R,. erg leuke fiets, rijdt/remt en stuurt geweldig..

ik zou wel nog eens ff langsgaan als je de Z750 hebt.. :D
 
Nu de andere kant.
Er komt een stelletje bij mij in de winkel en hij vraagt mij naar de rode diversion.
Of een proefrit mogelijk is, ik zeg ja natuurlijk als je serieus bent .
Ze kijken om de motor en ik ga even verder met mijn werk, hoor ik de man zeggen tegen zijn vrouw dat ze niet tegen mij moet verklappen dat ze deze motor NIET wil kopen, maar dat ze alleen wil weten hoe het rijdt, want die motor die ze willen kopen staat ergens aan de andere kant van nederland.
Vrouw wil proefrijden en ik zei nee met de uitleg waarom niet.
Man en vrouw boos en ze vinden het een klote tent waar ze nooit meer zullen komen _O-
Jullie vinden motorzaken oplichters, maar de particulieren zijn niet anders, kanmaar zo zijn dat TS het ook op deze manier wilde spelen en dat de verkoper het door had.
Dan is het natuurlijk makkelijk om hier een verhaal neer te zetten.
Ik verbaas me wel vaak over hoe makkelijk sommige motorzaken mensen laten proefrijden, als je het goed doet moet je de motor eerst netjes klaarmaken en benzine erin doen, kost ook best wel tijd.
Als de klant serieus is dan loont het natuurlijk de moeite, maar door de jaren heen kijk je als verkoper er zo doorheen.
Nee ik verkoop in princiepe geen motorfietsen, want dat is mijn ding gewoon niet.
 
Nu de andere kant.
Er komt een stelletje bij mij in de winkel en hij vraagt mij naar de rode diversion.
Of een proefrit mogelijk is, ik zeg ja natuurlijk als je serieus bent .
Ze kijken om de motor en ik ga even verder met mijn werk, hoor ik de man zeggen tegen zijn vrouw dat ze niet tegen mij moet verklappen dat ze deze motor NIET wil kopen, maar dat ze alleen wil weten hoe het rijdt, want die motor die ze willen kopen staat ergens aan de andere kant van nederland.
Vrouw wil proefrijden en ik zei nee met de uitleg waarom niet.
Man en vrouw boos en ze vinden het een klote tent waar ze nooit meer zullen komen _O-
Jullie vinden motorzaken oplichters, maar de particulieren zijn niet anders, kanmaar zo zijn dat TS het ook op deze manier wilde spelen en dat de verkoper het door had.
Dan is het natuurlijk makkelijk om hier een verhaal neer te zetten.
Ik verbaas me wel vaak over hoe makkelijk sommige motorzaken mensen laten proefrijden, als je het goed doet moet je de motor eerst netjes klaarmaken en benzine erin doen, kost ook best wel tijd.
Als de klant serieus is dan loont het natuurlijk de moeite, maar door de jaren heen kijk je als verkoper er zo doorheen.
Nee ik verkoop in princiepe geen motorfietsen, want dat is mijn ding gewoon niet.
Het was ons al bekend hoor dat je het niet zo hebt met het belang van de motorrijder O-)
 
Laatst bewerkt:
Nu de andere kant.
Er komt een stelletje bij mij in de winkel en hij vraagt mij naar de rode diversion.
Of een proefrit mogelijk is, ik zeg ja natuurlijk als je serieus bent .
Ze kijken om de motor en ik ga even verder met mijn werk, hoor ik de man zeggen tegen zijn vrouw dat ze niet tegen mij moet verklappen dat ze deze motor NIET wil kopen, maar dat ze alleen wil weten hoe het rijdt, want die motor die ze willen kopen staat ergens aan de andere kant van nederland.
Vrouw wil proefrijden en ik zei nee met de uitleg waarom niet.
Man en vrouw boos en ze vinden het een klote tent waar ze nooit meer zullen komen _O-
Jullie vinden motorzaken oplichters, maar de particulieren zijn niet anders, kanmaar zo zijn dat TS het ook op deze manier wilde spelen en dat de verkoper het door had.
Dan is het natuurlijk makkelijk om hier een verhaal neer te zetten.
Ik verbaas me wel vaak over hoe makkelijk sommige motorzaken mensen laten proefrijden, als je het goed doet moet je de motor eerst netjes klaarmaken en benzine erin doen, kost ook best wel tijd.
Als de klant serieus is dan loont het natuurlijk de moeite, maar door de jaren heen kijk je als verkoper er zo doorheen.
Nee ik verkoop in princiepe geen motorfietsen, want dat is mijn ding gewoon niet.


Jullie vinden motorzaken oplichters?? Ik kan zeker niet lezen.......

Snap niet hoe je een motorzaak/dealer kunt vergelijken met een particulier.

Een BEDRIJF heeft klanten, dus kun je klant[on]vriendelijk zijn.

Ik als particulier heb geen klanten. Dus kan alleen [on]vriendelijk zijn :+
 
Nu de andere kant.
Er komt een stelletje bij mij in de winkel en hij vraagt mij naar de rode diversion.
Of een proefrit mogelijk is, ik zeg ja natuurlijk als je serieus bent .
Ze kijken om de motor en ik ga even verder met mijn werk, hoor ik de man zeggen tegen zijn vrouw dat ze niet tegen mij moet verklappen dat ze deze motor NIET wil kopen, maar dat ze alleen wil weten hoe het rijdt, want die motor die ze willen kopen staat ergens aan de andere kant van nederland.
En dat gaan ze pas bij jou in de zaak bespreken, en niet van tevoren thuis?
Vrouw wil proefrijden en ik zei nee met de uitleg waarom niet.
Man en vrouw boos en ze vinden het een klote tent waar ze nooit meer zullen komen _O-
Jullie vinden motorzaken oplichters, maar de particulieren zijn niet anders, kanmaar zo zijn dat TS het ook op deze manier wilde spelen en dat de verkoper het door had.
Dan is het natuurlijk makkelijk om hier een verhaal neer te zetten.
Ik verbaas me wel vaak over hoe makkelijk sommige motorzaken mensen laten proefrijden, als je het goed doet moet je de motor eerst netjes klaarmaken en benzine erin doen, kost ook best wel tijd.
Als de klant serieus is dan loont het natuurlijk de moeite, maar door de jaren heen kijk je als verkoper er zo doorheen.
Nee ik verkoop in princiepe geen motorfietsen, want dat is mijn ding gewoon niet.
Man, doe niet zo krampachtig. Je had er toch klanten voor het onderhoud aan over kunnen houden, waarschijnlijk wonen ze in de buurt. Gemiste kans.
 
Nu de andere kant.
Er komt een stelletje bij mij in de winkel en hij vraagt mij naar de rode diversion.
Of een proefrit mogelijk is, ik zeg ja natuurlijk als je serieus bent .
Ze kijken om de motor en ik ga even verder met mijn werk, hoor ik de man zeggen tegen zijn vrouw dat ze niet tegen mij moet verklappen dat ze deze motor NIET wil kopen, maar dat ze alleen wil weten hoe het rijdt, want die motor die ze willen kopen staat ergens aan de andere kant van nederland.
Vrouw wil proefrijden en ik zei nee met de uitleg waarom niet.
Man en vrouw boos en ze vinden het een klote tent waar ze nooit meer zullen komen _O-
Jullie vinden motorzaken oplichters, maar de particulieren zijn niet anders, kanmaar zo zijn dat TS het ook op deze manier wilde spelen en dat de verkoper het door had.
Dan is het natuurlijk makkelijk om hier een verhaal neer te zetten.
Ik verbaas me wel vaak over hoe makkelijk sommige motorzaken mensen laten proefrijden, als je het goed doet moet je de motor eerst netjes klaarmaken en benzine erin doen, kost ook best wel tijd.
Als de klant serieus is dan loont het natuurlijk de moeite, maar door de jaren heen kijk je als verkoper er zo doorheen.
Nee ik verkoop in princiepe geen motorfietsen, want dat is mijn ding gewoon niet.


zwartkijkende KB, B| O-)


bekijk het eens andersom, jij hebt gehoord dat ze dat zegt.
vervolgens laat je ze gewoon een proefritje maken, hun helemaal blij.

ze komen terug van het ritje en zeggen; "nou dat is een leuke motor maar we kijken toch ff verder"
dan zeg jij; "ik had al stiekum opgevangen dat jullie de motor hier ws niet zouden kopen, maar hoe vonden jullie hem rijden? "

hun natuurlijk enthousiast over je reactie en beschamend tegelijk, :$

jij weer; "ik kan jullie namelijk een aanbieding doen die...



dikke kans dat die 2 daarna in je winkel teruggekomen waren en alsnog een aankoop hadden gedaan, of zelfs terplekke omdat die andere motor toch wel te ver weg was.
misschien had je die motor zelfs kunnen verkopen, :$ :]

nu heb je alleen bereikt dat ze slechte reclame voor je maken, en dat gaat veel verder en sneller dan goede..

idd, een verkoper ben je zeker niet.

hoe ik dat weet? m'n vader heeft een eigen bedrijf en is wél verkoper en eigenaar. ;)
 
Laatst bewerkt:
zwartkijkende KB, B| O-)


bekijk het eens andersom, jij hebt gehoord dat ze dat zegt.
vervolgens laat je ze gewoon een proefritje maken, hun helemaal blij.

ze komen terug van het ritje en zeggen; "nou dat is een leuke motor maar we kijken toch ff verder"
dan zeg jij; "ik had al stiekum opgevangen dat jullie de motor hier ws niet zouden kopen, maar hoe vonden jullie hem rijden? "

hun natuurlijk enthousiast over je reactie en beschamend tegelijk, :$

jij weer; "ik kan jullie namelijk een aanbieding doen die...



dikke kans dat die 2 daarna in je winkel teruggekomen waren en alsnog een aankoop hadden gedaan, of zelfs terplekke omdat die andere motor toch wel te ver weg was.
misschien had je die motor zelfs kunnen verkopen, :$ :]

nu heb je alleen bereikt dat ze slechte reclame voor je maken, en dat gaat veel verder en sneller dan goede..

idd, een verkoper ben je zeker niet.

hoe ik dat weet? m'n vader heeft een eigen bedrijf en is wél verkoper en eigenaar. ;)
Amen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan