Honda Integra scooter-motor

Ik smeer de ketting van mijn Integra met een spuitbus, elke 100 km een streepje vet over het gemakkelijk bereikbaar gedeelte van het achtertandwiel + opliggende ketting. Da's iedere keer zo'n 20 centimeter en mijn ketting/tandwiel is altijd vettig.
Gisteren was mijn verbruik 2,789 liter per 100 kilometer.
Bertocello
 
ik smeer iedere week (da's om de 350 km); misschien lijkt dit overkill maar na een weekje in typisch Belgisch weer én vettige polderbaantjes loopt de ketting al wat stugger.

Ik ontvet de hele handel elke 2500km; kost een kwart uurtje
 
Vandaag de Integra naar de officieele Honda dealer gebracht voor het 12.000 km nazicht. kostprijs 108 €, da's voor olie (3,5 liter Castrol), filter en nazicht (remmen, ketting stellen, lichten). voor mijn Vision 110 betaalde ik op 4000 km 48,5€, op 8000€ 69€ en op 12.000 km 45 €, dat is samen 157,50€ en dus is voorlopig de Integra 750 goedkoper in onderhoud dan de Vision 110.
Bertocello
 
Net de integra getankt na een rit van 303 km door vlaamse ardennen en pays des collines (heuvelland, maar dan in de provincie henegouwen, niet west-vlaanderen); er kon net 9.99l bij. best zuinig want iedere keer in sportmodus gereden, in gezelschap van ducati 1098, bmw gs, Honda pan, kawa 1400, nc 700s, vstrom 1000 etc , en zeker niet ingedommeld :-)
 
@megane: ik weet niet waar de slechte commentaren voor het integra zadel op slaan. toegegeven, het zadel van mijn atlantic 400 sprint, dat was pas echt een fauteuil maar van zadelpijn heb ik totnogtoe geen last op de integra. of: mijn pijngrens ligt hoger :-)
 
Het zadel van de Integra kan inderdaad beter, na 70km kachelen begin je het te voelen maar toch let mij dat niet om anderhalf uur in het zadel te blijven, al is het dan al lang tijd voor een kopje koffie.
BERTOCELLO
 
Hoi,

Binnenkort moet mijn Integra 700 voor een beurt (ca. 24.000 km.) en nu heb ik een paar vragen:

1. Er moeten nieuwe banden op en nu denk ik aan de Michelin Pilot Road 4. Is dat volgens jullie een goede keuze?

2. Ik heb op dit moment het standaardwindscherm op de Integra zitten maar er zou eigenlijk wel een iets hoger en breder scherm op mogen aangezien ik met mijn gezicht vol in de wind zit. Ook het windgeruis is flink.
Wie heeft ervaring met andere schermen en wat zijn de beste?

3. Mijn verbruik is ca. 3,7/100l (1 op 27). Ik rij dagelijks 80 snelweg met ca. 120 km/uur en 10 km. in de stad (Utrecht). Ik rij altijd in de 'D'-stand. Is dat verbruik normaal of aan de hoge kant? Ik heb wel het idee dat hij stationair nogal hoog staat. Soms lijkt het alsof ik de Integra bij een stoplicht wat ' tegen moet houden'.

Alvast bedankt.
 
1 Mijn eerste bandenwissel gaat ook met de pilot road 4 gedaan worden, als je er toch 20.000 km mee rijd mag de extra veiligheid ook wat kosten.

2 Ik heb vanaf het begin gereden met het verhoogde GIVI windscherm, ik kijk er net genoeg overheen en als ik onderweg aan 70 km/uur rechtop ga staan merk ik aan het toegenomen windgeruis dat dit scherm echt wel zijn geld waard is.

3 Dit verbruik, zeker bij 120 km/uur lijkt mij heel normaal voor de 700cc versie. Het normale vrijloop toerental is 1100-1200 rpm.
Bertocello
 
ik heb na 16000km mijn Bridgestone Batllax 23 laten vervangen door Michelin Pilot Road 2; ben er erg tevreden over want zeer geode grip ook in regen.

voor wat rijden in D-stand betreft: raar genoeg ligt mijn verbruik daar ook op tss 3.5 en 3.6l/100km
In S-stand met veelvuldig manueel afschakelen (opschakelen doet de motor automatisch beter dan ik kan) zit ik aan 3.3l/100km, en dan gaat het goed vooruit voor maar een 'sushi-scoot'.
 
Vandaag mijn absolute verbruiksrecord gescoord, waarschijnlijk te danken aan het warme weer, 2,63 liter/100 km (348 km met 9,17 liter benzine). Wel uitsluitend in manuele stand gereden, 1ste geschakeld op 2000 rpm, 2de,3de,4de, en 5de geschakeld op 2400 rpm, 6de geschakeld op 1800-2000 rpm.
Om toch enigzins aan verbruikscijfers te komen heb ik momenteel een voortreffelijk wit wijntje koud staan, gratis, bij manier van spreken. Wat de integra niet verbruikt zal ik dan maar doen he.
Bertocello
 
Laatst bewerkt:
Net de laatste set voetsteunen besteld, deze maken het mogelijk om de voeten meer naar achter te plaatsen en met een meer rechte (holle) rug te rijden. http://www.benl.ebay.be/itm/Dzell-C...DA-INTEGRA-NC700D-NC750D-12-14-/321785022057?
Ik plaats een review zodra ik ze gemonteerd en getest heb.
groetjes Bertocello


Eergisteren zijn de voetsteunen per post aangekomen, 46€ extra betaald aan invoerrechten en BTW.
In de doos zitten alle onderdelen zoals beschreven in de advertentie, het materiaal ziet er degelijk en goed afgewerkt uit alhoewel er hier en daar nog scherpe randjes zitten aan het aluminium. De bouten zijn geen RVS maar staal met een chroomlaagje. De bout die de voetsteun laat scharnieren is van onder naar boven ingedraaid, als deze los trilt ben ik hem kwijt , bij wijze van voorzorg heb ik ze nog een kwartslag aangedraaid, dat ging nog. Voorloig gaat ik dit regelmatig controleren. Waardering voor het materiaal, 9 op 10, net geen Honda kwaliteit dus.
Het rijden dan, het valt onmiddelijk op dat je sportiever op de scooter zit, ook rechter en met rechtere/holle rug. Je kan zowel voor-middenvoet als hiel op de steun laten rusten, af en toe verplaatsen gaat goed, ook naar de treeplanken en weer terug al moet je in het begin wel opletten dat je dan de steunen niet per ongeluk terug naar binnen klapt.
Rijden met de extra voetsteunen is net iets actiever dan met voeten op de treeplanken, 9,5 op 10.
Tot slot nog opmerken dat bij het uitklappen van de zijstandaard de linkse voetsteun aanvankelijk iets in de weg zit maar na wat oefenen lukt het toch ook op gevoel, net zo met het in of uitklappen van de voetsteunen, ik slaag er in, weliswaar aan lage snelheid, om ze naar behoefte in of uit te klikken, gewoon met het voetje, zonder te kijken.
Bertocello
 
Ik heb een verbruik van 3,6 liter met volledige kofferset en de verhoogde Givi voorruit. Ik rij tevens met de Pilot Road 3. Zeer goede band! Integra 700 qua machine.
 
http://
DRl0ryY.jpg
~[/img]~
jytmpwU.jpg
AlUTMNS.jpg
PNdJkCd.jpg

Bertocello
 
Laatst bewerkt:
je stepjes zien er goed uit! Je zit wel heel anders volgens mij? meer gebogen knieen. is dat niet vermoeiender?

een hele ander vraag:
hoe zit de integra qua onderhoud? banden, ketting, etc? nog bijzonderheden erover te melden?
 
Terug
Bovenaan Onderaan