Motor-Forum

Select Forum

FAQ: Algemene FAQ

Algemene FAQ

Versie 1.6 - 13 februari 2009

In deze FAQ (Frequently Asked Questions oftewel Veel gestelde vragen) staan een aantal punten die nuttig zijn voor deelname aan dit forum, en enkele regels om het niveau op peil te houden. Voordat je op het forum gelijk gaat roepen dat je iets niet snapt is het beter om eerst even in de FAQ te kijken of je vraag hier misschien beantwoord wordt. Bij bepaalde onderdelen is het mogelijk om op een link te klikken voor uitgebreidere informatie over het betreffende onderwerp.

Inhoudsopgave:

 1. Hoe werkt dit forum?
 2. Kan ik me ergens voorstellen na het aanmelden?
 3. Hoe plaats ik een plaatje?
 4. Hoe voeg ik zo'n icoontje toe bij mijn naam?
 5. Hoe voeg ik een link toe?
 6. Hoe maak ik een poll?
 7. Hoe wijzig ik mijn reactie?
 8. Kan ik onderwerpen verwijderen die ik gestart heb?
 9. Ik wil graag dat mijn gestarte onderwerp op slot gaat
 10. Hoe quote ik iemand?
 11. Welke "tags" kan ik gebruiken?
 12. Waarom kan ik niet in Off-Topic?
 13. Wat houdt Banaanscore in?
 14. Wat is "Mijn Motor-Forum" ("Mijn M-F")?
 15. De voorkeuren
 16. Problemen met inloggen
 17. Notificaties
 18. Favorieten
 19. Wat is een administrator of moderator?
 20. Informatie over de crew
 21. Overzicht van smilies
 22. Wat is allemaal toegestaan op dit forum?
 23. Ik heb een vraag of opmerking over het forum, hoe laat ik dat jullie weten?

Gebruik van het forum:

Hoe werkt dit forum?

Allereerst moet je je registreren. De invulvelden met een sterretje zijn verplicht, de rest mag je naar eigen wens invullen. Al deze gegevens behalve je gebruikersnaam kun je later aanpassen in je profiel. Je krijgt nu een E-mail toegestuurd naar het emailadres wat je hebt ingevuld met daarin een activatiesleutel. Klik op die link om je account te activeren. Als je dat gedaan hebt kan je gelijk inloggen met je zelf gekozen wachtwoord. Als je succesvol bent ingelogd heb je de mogelijkheid om een nieuw onderwerp te starten of te reageren op een bestaand onderwerp. Een onderwerp (ook wel topic genoemd) is in feite de start van een nieuwe discussie over een bepaalde vraag of onderwerp. Als er een onderwerp gestart is kan hierop gereageerd worden (ook wel posten genoemd). Indien een onderwerp niet meer voldoet aan de richtlijnen is het mogelijk dat het onderwerp op slot wordt gezet. Dit houdt in dat verder reageren in dat onderwerp niet meer mogelijk is.

Kan ik me ergens voorstellen na het aanmelden?

Motor-Forum wordt steeds drukker en vele nieuwe gebruikers willen zich voorstellen op het forum. Hiervoor hebben we een speciaal forum geopend, het Nieuwe gebruikers forum. Gelieve je hier voor te stellen en niet ergens anders.

Hoe plaats ik een plaatje?

Elke geregistreerde gebruiker heeft een documentenlijst tot zijn of haar beschikking. Deze kan gebruikt worden om plaatjes, kleine filmpjes of documenten op te slaan. Deze functie is erg handig maar ook vrij uitgebreid en dient dus wat nadere uitleg. Als nieuwe gebruiker is de documentenlijst leeg. Je kan een nieuw document toevoegen door op "document toevoegen" te klikken. In het daarop volgende scherm moeten er wat zaken ingevuld worden. Ten eerste kan je een mooie naam aan het bestand geven. Daarna moet je het bestand selecteren wat je wilt uploaden naar de server van Motor-Forum. daaronder kan je kiezen voor een kleine versie van dat bestand, bijvoorbeeld een screenshot van een filmpje of een icoon-versie van een groot plaatje. Het is ook mogelijk om een zip-bestand met meerdere foto's te uploaden, de server pakt dat bestand dan automatisch uit en hoef je dus niet zelf alle bestanden los te "uploaden" naar de server. Verder kan je kiezen in welke map het bestand opgeslagen moet worden en kan je een omschrijving geven voor je eigen gemak. Dit is niet verplicht maar kan handig zijn voor jezelf. Als je het bestand geupload hebt kom je weer in de documentenlijst terecht en zie je je document staan.

Als je in het hoofdscherm van de documentenlijst kiest voor "bewerk folders" dan kan je mappen aanmaken en namen van mappen wijzigen om zo een duidelijke structuur te krijgen in je verzameling. Stel dat je een hoop foto's gemaakt hebt op de Motor-Forum mega-meeting, je maakt dan bijvoorbeeld een map Megameeting 2007 aan en zet daar alle foto's in.

Als je een document wil toevoegen aan je bericht, klik dan in het reactieveld op het icoontje van de documentenlijst Documentenlijst. In een popup-scherm komt de documentenlijst tevoorschijn. Klik op het document wat je wilt toevoegen (document wordt blauw). Onderaan kies je de optie die je wilt toepassen (dat zal meestal "afbeelding" zijn) en druk op de knop "Toevoegen". Je zult zien dat er een code in je bericht wordt gezet, verander deze niet. Je bericht zal nu inclusief je gekozen document in het onderwerp geplaatst worden.

Verdere uitleg: In de documentenlijst kan je foto's ook even snel bekijken op ware grootte en je kunt wat basisinformatie wijzigen. Als je met de muis op een plaatje gaat staan verschijnen er 2 icoontjes, een bekijk Open dit bestand en een wijzig Wijzig dit bestand icoontje. Met het bekijk-icoontje kan je het bestand openen in een nieuw venster (en eventueel opslaan door er met de rechter kuisknop op te klikken en te kiezen voor "Opslaan als". Met het wijzig-icoontje kan je kan je zaken veranderen als de naam, de map waar het document staat en de omschrijving.

Hoe voeg ik zo'n icoontje toe bij mijn naam?

Maak (of zoek op internet) een plaatje wat je wilt gebruiken als persoonlijk icoontje. Zorg er voor dat dit bestand het formaat 60*60 pixels heeft. Belangrijk is dat het bestand niet groter is dan 10kb. Mocht je problemen hebben met het maken van een mooi icoontje dan kan je hier om hulp vragen.

Klik bovenin het forum op "Wijzig profiel", onderaan vind je het kopje "Beheer je gebruikers afbeeldingen". Er zijn 2 manieren om een icoon in te stellen:

 1. Via een link naar een extern plaatje ergens op het internet
 2. Je zet je icoon op de Motor-Forum-server

Bij de eerste optie maak (of zoek) je een leuk icoon en zet die ergens op het internet. Schrijf de locatie hiervan op (bijvoorbeeld http://www.provider.nl/plaatje.jpg) en vul dit in bij "externe afbeelding locatie". Je bent niet gebonden aan een maximale grootte van het bestand maar zorg ervoor dat het plaatje geen 100kb (of zelfs nog groter) is. Vooral mensen met een tragere internetverbinding gaan hier last van krijgen. De tweede optie is een betere optie. Je kan in totaal 10 iconen op de Motor-Forum-server zetten. Het voordeel hiervan is dat je icoon altijd zal werken en het is makkelijk te beheren. Om de snelheid te garanderen van het gehele forum is de maximale grootte per icoon vastgesteld op 10kb. Dit lijkt klein maar met wat hulp kom je een heel eind. Na toevoegen van een icoon zal deze direct zichtbaar zijn, bij meerdere iconen zal je de keuze krijgen welke actief moet zijn. Als je een icoon wilt verwijderen, selecteer dan het betreffende icoon en klik op "Ja, verwijder geselecteerde afbeelding"

Hoe voeg ik een link toe?

Om een link te posten kopieer je deze link en zet hem vervolgens in je bericht. De link zal dan automatisch omgezet worden in een klikbare link. Het is echter ook mogelijk deze link tussen [url] [/url] tags te zetten. Je krijgt dan dus zoiets: [url]http://www.motor-forum.nl[/url]. Het is ook mogelijk om zogenaamde nette links te maken. Op deze manier is het mogelijk en stukje tekst klikbaar te maken. Dit doe je op de volgende manier: [url=http://www.motor-forum.nl]Dit is een test[/url]. Je krijgt dan dit: Dit is een test. Indien je een link post naar een onderwerp of reactie op Motor-Forum zal deze automatisch worden omgezet in een nette link. Tevens kan je de "werkbalk" gebruiken in een reactie, klik op het url-icoontje Maak een snelkoppeling van de geselecteerde tekst. en voer het adres in en klik op "Ok". Het internet-adres zal nu op de juiste manier weergegeven worden in je bericht.

Hoe maak ik een poll?

Je kunt alleen een poll aanmaken in een onderwerp dat je zelf geopend hebt. Als je een nieuw onderwerp aanmaakt dan zie je onderaan dat venster de poll-optie staan. Kies een titel en daaronder de mogelijkheden van de poll. Zorg ervoor dat er een "enter" tussen elke optie zit (elke regel een optie dus). Een poll kan ook achteraf toegevoegd worden door de starter van het onderwerp door het eerste bericht te wijzigen. Je ziet dan wederom de poll-optie. Als je wilt dat een poll gereset (alle stemmen verwijderen) of helemaal verwijderd moet worden, vul dan een topicreport Rapporteer dit onderwerp aan een moderator in of mail de crew op crew@motor-forum.nl. Geef dan wel duidelijk aan waar de poll te vinden is, anders is het voor de crew zoeken naar een speld in een hooiberg.

Hoe wijzig ik mijn reactie?

Boven aan je reactie zie je dit icoontje Bewerk bericht staan. Als je hierop klikt, is het mogelijk je reactie te wijzigen. Als je dit binnen 3 minuten na het reageren doet, en minder van 5 procent wijzigt, dan komt er ook geen "Gewijzigd door..." regel onder je bericht te staan.

Kan ik onderwerpen verwijderen die ik gestart heb?

Het is beleid om onderwerpen niet te verwijderen. Ten eerste omdat de samenhang zo aangetast kan worden, en ten tweede omdat de kracht van Motor-Forum bestaat uit de grote hoeveelheid informatie die gevonden kan worden. Met het verwijderen van onderwerpen gaat ook de informatie in de onderwerpen verloren. Hetzelfde geldt voor het verwijderen voor een gebruiker-account.

Ik wil graag dat mijn gestarte onderwerp op slot gaat

Onderwerpen worden normaal gesproken niet op slot gegooid. De voornaamste reden hiervoor is dat andere personen misschien nog nuttige informatie kunnen toevoegen. Wellicht niet voor de topicstarter maar wel voor anderen die het topic lezen. Er zijn echter wel een aantal uitzonderingen op deze regel. Topics in de Gezocht en Gevonden fora worden wel op verzoek van de topicstarter gesloten. Deze uitzondering geldt ook voor topics die puur en alleen voor de topicstarter interessant zijn (geweest) en daardoor dus geen algemeen nut dienen.

Hoe quote ik iemand?

Boven aan elke reactie zie je dit icoontje Citeer bericht staan. Door hier op te klikken wordt de inhoud van deze reactie in een nieuw bericht gezet tussen [quote] [/quote] tags. Je kunt nu onder aan deze tekst je eigen reactie toevoegen. Let er wel op dat de [quote] en [/quote] blijven staan. Het is ook mogelijk om meerdere reacties in 1 bericht te quoten. Kopieer hiervoor de tekst uit een bericht wat je wilt quoten. Selecteer alle tekst met je muis en kies dan rechtsklik > kopiëren. (of gebruik Ctrl-C). Ga nu naar je reactiescherm en kies hier rechtsklik > plakken (of Ctrl-V). Zet vervolgens helemaal aan het begin van deze tekst [quote] en helemaal aan het eind [/quote]. Op deze manier krijg je meerdere quotes binnen 1 bericht. Een voorbeeld hoe zo'n reactie eruit zou kunnen komen te zien:

[quote]
Bericht 1
[/quote]
Reactie op bericht 1

[quote]
Bericht 2
[/quote]
Reactie op bericht 2

Welke "tags" kan ik gebruiken?

Kijk voor alle UBB-codes in deze FAQ: Overzicht van UBB-codes

Waarom kan ik niet in Off-Topic?

Je moet minimaal 30 berichten hebben geplaatst én 30 dagen zijn geregistreerd voordat je toegang tot Off-Topic krijgt. Aangezien 's nachts wordt bekeken wie toegang moet krijgen kan het zijn dat je geduld moet hebben tot de dag nádat je 30 dagen lid bent.

Wat houdt Banaanscore in?

De Banaanscore (te vinden in je profiel) is een percentage wat aangeeft hoe motor-gerelateerd je posts op Motor-Forum zijn. Hierbij wordt voor elke post een score toegekend, afhankelijk van het forum waarin deze is geplaatst. Het is dus niet zo dat wij elke bericht met de hand op inhoud beoordelen. Iemand die heel veel reageert in de echte motorfora als Sport, Klassiekers, Waar Is Wat Te Doen, etc. zal een veel hogere score hebben dan iemand die vrijwel alleen in Offtopic reageert. De maximale score is uiteraard 100%. Reageer je alleen maar in de echte motorfora dan zal je score 100% zijn; zo niet, dan is de score lager. Je kan de score alleen maar verhogen door meer over motoren te reageren. Als je minder dan 30 berichten hebt is je score altijd 0%.

Wat is "Mijn Motor-Forum" ("Mijn M-F")?

Mijn Motor-Forum is je persoonlijke (start)pagina op Motor-Forum. Hier kan je persoonlijke notities bijhouden in het notitieblok en kan je een persoonlijk overzicht maken van je favoriete pagina's. Voor meer uitleg over deze favorieten kan je hier terecht.

De voorkeuren:

De forumsoftware van Motor-Forum biedt een flink aantal mogelijkheden om Motor-Forum persoonlijker te maken. Ga hier voor naar de voorkeuren. De meeste staan hieronder uitgelegd.

Algemene voorkeuren:

 • Onlinestatus:
  Als je het vinkje aanzet zal je nickname te zien zijn op de indexpagina van Motor-Forum.
 • Laatste actie openbaar:
  Als deze optie aan staat dan is je laatste actie te zien in je profiel onder het kopje statistieken.
 • Pagina's bewaren:
  Als je deze optie aanvinkt zullen pagina's die niet veranderd zijn ook niet opnieuw geladen worden. Het (opnieuw) laden van pagina's kan dus aanzienlijk versneld worden met deze optie. Laat deze optie aan staan, tenzij je problemen hebt met de goede weergave van Motor-Forum.
 • Bevestigingsscherm overslaan:
  Als deze optie aan staat worden de tussenschermen (zoals: je bericht is geplaatst, je wordt nu doorgestuurd naar waar je vandaan kwam.) niet meer getoond.
 • Wachtwoord automatisch wijzigen:
  Voor de beste beveiliging van je profiel kan je ervoor kiezen om je wachtwoord na X dagen automatisch te laten wijzigen. Handig als je bijvoorbeeld regelmatig op een openbare plek op Motor-Forum surft en vaak vergeet uit te loggen.
 • Stel tijd in met nieuwe gegevens:
  Stel: Je hebt de bovenstaande instelling zo ingesteld dat je om de 30 dagen een nieuw wachtwoord toegestuurd krijgt. Met deze optie kan je op elk moment (zeg na 15 dagen) die teller resetten. als je het vinkje aanzet en je slaat die voorkeur op, dan staat de teller weer op 30 dagen.
 • Kleurschema:
  Kies uit 3 verschillende kleurenschema's: blauw, paars en groen. Als je een ander kleurschema wilt gebruiken, klik dan wel op "wijzigingen opslaan".
 • Automatisch herladen:
  Als je Motor-Forum vaak open hebt staan kan je er voor kiezen om automatisch de pagina te laten herladen waardoor je in één opslag kan zien of er nog wijzigingen zijn geweest. De keuzes: niet herladen, om de 1, 2, 5 of 15 minuten automatisch herladen.
 • Toon Motormeuk:
  Deze optie toont de laatste 5 nieuwsitems van www.motormeuk.nl, handig als je volledig op de hoogte gehouden wil worden van het laatste motornieuws.
 • Toon Motorshopper:
  Deze optie toont de laatste 3 recensies van www.motorshopper.nl.
 • Toon reclame:
  Deze optie is alleen uit te schakelen door donateurs. Er worden dan geen reclamebanners getoond.

Onderwerp instellingen:

 • Aantal berichten per pagina:
  Hiermee kan je instellen hoeveel posts (berichten) je op één pagina wilt zien. Als je een snelle internetverbinding hebt kan je dit getal wat hoger zetten, internet je nog via een modem, vul dan een lager getal in. Let er wel op dat bijvoorbeeld 800 berichten per pagina, ook al heb je een snelle internetverbinding, toch nog voor langzame laad-tijden kan zorgen. Tevens kan deze optie er voor zorgen dat de database-server het érg moeilijk krijgt. Het is aanbevolen om geen getal boven de 200 in te stellen.
 • Toon reactieveld:
  Deze optie zorgt er voor dat je onderaan elke pagina een simpel reactieveld te zien krijgt waarmee je kan reageren. Wil je echter alle reactiemogelijkheden hebben (opmaak van je bericht, plaatjes toevoegen etc), klik dan op de "reageer"-knop die onderaan elke pagina staat.
 • Toon laatste berichten:
  deze optie zorgt er voor dat je in het reageer- en wijzigveld van een bericht de laatste reacties ziet van het onderwerp waarin je een reactie plaatst.
 • Sortering berichten:
  Toon reacties gesorteerd op het eerste of laatste bericht bovenaan de pagina.
 • Pagina navigatie:
  Als een onderwerp uit meerdere pagina's bestaat moet je de mogelijkheid hebben om in de onderwerpenlijst direct één bepaalde pagina te selecteren. Hier kan je instellen of je een "dropdown-menu" wilt gebruiken of losse links die achter de titel van het onderwerp staan.
 • Openen van een onderwerp:
  Kies hier of je als het onderwerp vanaf het begin wilt lezen of direct op de laatste pagina wilt beginnen.

Berichteninstellingen:

 • Ondertekening toevoegen:
  Kies met deze optie of je standaard je handtekening (ook wel sig of signature genaamd) wil toevoegen aan je bericht.
 • Toon ondertitel:
  Kies hier of je de ondertitels van andere gebruikers wilt zien, dit zijn de zwarte teksten onder de gebruikersnaam van de auteur in berichten.
 • Toon ondertekening:
  Kies of je de handtekeningen van alle gebruikers in berichten wilt zien of niet.
 • Toon homepage/msn/icq icoon:
  Kies of je het icoon naar de homepage van andere gebruikers wilt zien. Ook kan je ervoor kiezen om icq en/of msn-icoontjes te tonen. Met deze icoontjes kan je iemand direct aan je msn/icq-lijst toevoegen en/of hun profielpagina bekijken
 • Toon gebruikersafbeelding:
  Als je de "usericons" die onder de gebruikersnamen staan in berichten niet wilt zien (handig voor mensen met een trage internetverbinding ) kan je dat hier instellen.
 • Toon externe gebruikersafbeeldingen:
  Op Motor-Forum heb je de keuze om gebruikersafbeeldingen op de Motor-Forum-server te zetten of om een willekeurig plaatjes op het internet te tonen als afbeelding. Dit laatste kan zorgen voor vertragingen in het laden van pagina's. Daarom kan je ervoor kiezen om de externe gebruikersafbeeldingen niet te laten tonen.

Forum instellingen:

 • Forum filter:
  Selecteer in het venster alle forums die je niet wilt zien in de actieve onderwerpen. Deze forums zijn ook niet zichtbaar in zogenaamde RSS-feeds. (Meer informatie over RSS kan je hier vinden.)
 • Forumfilter op voorpagina:
  De bovenstaande instellingen ook gebruiken voor de hoofd (index)pagina van Motor-Forum.
 • Toon forumbeschrijvingen:
  Hiermee kan je de beschrijvingen van alle forums aan- of uitzetten op de hoofdpagina. Handig voor de regelmatige bezoeker, verbeterd het overzicht van de forums in de meeste gevallen.
 • Actieve onderwerpen filter:
  Selecteer in het venster alle forums die je wilt zien in de actieve onderwerpen. Je kan maximaal 10 forums selecteren. Als je alle forums weer wilt zien, klik dan op de knop "wissen" en sla je voorkeur op.
 • Actieve onderwerpen filter standaard toepassen:
  Als deze optie ingeschakeld is zal het bovenstaande filter standaard ingeschakeld zijn.
 • Maximaal aantal reacties in actieve onderwerpen:
  Stel dat je hier 150 invult, dan worden alleen de topics met minder dan 150 reacties getoond in de actieve onderwerpen. Handig als je bijvoorbeeld de zogenaamde "chat-topics" wilt filteren. Gebruik deze optie wel met beleid, je filtert namelijk alle topics weg met meer reacties dan het door jou ingestelde maximum. Je kunt hierdoor dus interessante topics mislopen.

Mijn Motor-Forum instellingen:

Kijk voor meer informatie over "Mijn Motor-Forum" hier: Wat is "Mijn Motor-Forum"?.

Problemen met inloggen:

Als je niet kan inloggen dan kan dat een aantal oorzaken hebben:

 1. Je account is nog niet geactiveerd
 2. Je wachtwoord klopt niet
 3. Je hebt een lokaal probleem in je browser

 1. Als je account nog niet geactiveerd is, open dat de activatiemail die je van Motor-Forum hebt gekregen en klik éénmaal op de link die in dat mailtje staat. Als je dit mailtje kwijt bent, mail dan de crew op crew@motor-forum.nl, we sturen je een nieuwe activatiemail. Je kan trouwens de gegevens uit de activatiemail ook handmatig invoeren. Ga naar het inlogscherm en klik op "Activeer je account na registratie voordat je inlogt.".
 2. Als je je wachtwoord vergeten bent, vraag dan een nieuwe aan door naar het inlogscherm te gaan en te klikken op "Vraag een nieuw wachtwoord aan.".
 3. Als je zeker weet dat je de goede inlognaam en het juiste wachtwoord hebt ingevuld (kopieer en plak het wachtwoord om er zeker van te zijn dat er geen typefouten inzitten!) dan kan het zijn dat je browser wat lokale problemen heeft. Meestal ligt het aan een "sessie" die niet goed werkt. dit is op te lossen door de "cookies" van Motor-Forum te verwijderen.

In Internet Explorer (versie 6) verwijder je zo cookies:

 1. Klik op "Extra"
 2. Klik op "Internet opties"
 3. Klik op de knop "Cookies verwijderen"

In Firefox (versie 2.0) verwijder je zo cookies:

 1. Klik op "Extra"
 2. Klik op "Privé gegevens opruimen"
 3. Zet het vinkje aan bij "Cookies"
 4. Klik op "Privégegevens nu opruimen"

Probeer nu opnieuw in te loggen. Zorg er voor dat het wachtwoord zeker weten klopt door het te kopiëren (selecteer wachtwoord, druk op ctrl-c) en daarna te plakken (ctrl-v) in het wachtwoord-veld in het inlogscherm (uiteraard ook je inlognaam invullen). Lukt het nog steeds niet? Mail dan de Motor-Forum crew op crew@motor-forum.nl

Notificaties:

Notificaties zijn handig als je een specifiek onderwerp in de gaten wilt houden. Klik (in het onderwerp wat je in de gaten wilt houden) op het envelopje rechts bovenin Voeg dit onderwerp toe aan mijn notificaties het onderwerp, je komt dan in het notificatie-scherm. Hieronder wat korte uitleg over dit scherm:

 • Notificatie methode:
  Kies of je via email of via een persoonlijk bericht een notificatie wilt krijgen. (Persoonlijke berichten kan je vinden in je "Mijn Motor-Forum")
 • Alleen als het bericht de volgende woorden bevat:
  Je krijgt alleen een notificatie als er in het onderwerp of in de reactie woorden staan die je daar hebt ingevuld.
 • Frequentie:
  Hier kan je aangeven of je bij élke nieuwe reactie een notificatie wilt krijgen of éénmalig.
 • Alleen als ik afwezig bent:
  Als je het vinkje hier aanzet zal de notificatie niet werken als je op het forum aanwezig bent.
 • Actief:
  Wil je deze notificatie gelijk activeren? zet dan het vinkje aan. Je kan via de notificatielijst alle notificaties (de)activeren wanneer het je uitkomt.
 • Tot:
  Geef aan tot wanneer je een notificatie wilt ontvangen. Voer handmatig een datum in of klik op het kalender-icoontje (icoontje) om een dag te kiezen.

Je kan bestaande notificaties bekijken en verwijderen door in het menu "Overige Acties..." te kiezen voor "notificatielijst". Zet een vinkje voor de onderwerpen die je wilt verwijderen en klik dan op de knop "Verwijder geselecteerde onderwerpen".

Favorieten:

Een andere manier om op de hoogte te blijven van bepaalde onderwerpen zijn je persoonlijke favorieten. Als je een bepaald topic wilt volgen, klik dan in dat topic op het favorieten-icoontje Voeg dit onderwerp toe als favoriet. Je hebt in het popup-schermpje wat je te zien krijgt nog een mogelijkheid om een andere naam op te geven en de mogelijkheid om de favoriet te verwijderen uit de favorietenlijst nadat je gereageerd hebt in dat onderwerp. Klik op "voeg favoriet toe" en hij is toegevoegd aan je favorietenlijst. Je kan de favorieten altijd benaderen door in het menu op "Favorieten" te klikken. Het verwijderen van favorieten werkt hetzelfde als bij de notificaties: zet een vinkje voor de onderwerpen in de lijst die je wilt verwijderen en klik dan op de knop "Verwijder geselecteerde onderwerpen".

Beheer van het forum:

Wat is een administrator of moderator?

Dit zijn de forumleiders waarbij een administrator meer rechten heeft dan een moderator. Een administrator kan alles, dat wil zeggen ook zaken als het bannen van users, het aanmaken van een nieuw forum etc. Een moderator kan topics wijzigen, sluiten, verplaatsen naar een ander forum, titels aanpassen of zelfs verwijderen.

Informatie over de crew:

Beheerders:

duderuud
E-mail adres van duderuud
Bananeman
E-mail adres van Bananeman

Moderators:

Meanblueman
E-mail adres van Meanblueman
Martell
E-mail adres van Martell
Mean Green Girl
E-mail adres van Mean Green Girl
Bolski
E-mail adres van Bolski
Deputy Duc
E-mail adres van Deputy Duc

Ontwikkelaar:

Pierre
E-mail adres van Pierre

Je hoeft geen contact met ons op te nemen om moderator te worden, als we denken dat je geschikt bent nemen wij contact met jou op.

Overzicht van smilies:

Om te kijken welke smilies je allemaal kunt gebruiken in je bericht kies je de optie Reageren in een onderwerp. Je ziet nu onder aan een overzicht met alle smilies welke je kunt gebruiken. De enige smilies die er niet in staan zijn de "I'm with stupid" en "Thumbs up" smilie. Om deze te gebruiken voeg je de volgende tekens in je bericht in: :^ voor "I'm with stupid" en :t voor "Thumbs Up".

Een aantal smilies is eigendom van Tweakers.net.

Wat is allemaal toegestaan op dit forum?

Veel mag hier, op een paar dingen na. Raadpleeg hiervoor de Richtlijnen. Hierin staat beschreven wat wel en niet is toegestaan op dit forum.

Ik heb een vraag of opmerking over het forum, hoe laat ik dat jullie weten?

Dit kun je het beste doen door je vraag in het Vragen en opmerkingen forum te plaatsen. Een andere mogelijkheid is een moderator te mailen of een ICQ / MSN berichtje te sturen. De E-mailadressen van de moderators staan hierboven.

Mocht je ondanks deze FAQ nog vragen hebben, mail dan de crew op crew@motor-forum.nl

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.