Dick Mann replica

Na lang wachten heb ik weer wat originele onderdelen binnen.
Voorlopig even geen grote aankopen meer voor de motor ben ik bang...
Desalniettemin kan er nu weer even vrolijk verder worden geklust en heb ik een schat aan informatie gekregen in de vorm van foto's en een tankdop die weer geretourneerd moeten worden naar het Verenigd Koningrijk. Er bestaan nog mensen die van goede wil zijn en gelukkig kom ik er steeds meer tegen de laatste tijd.

De benzinetank kan nu als eerste helemaal worden afgemaakt met de goede kraan en bevestigingsrubber. Alleen het filter nog even in de kraan persen en klaar is kees.

De stepjes zijn trouwens met de combinatie van de remkabel (de lange versie zoals Dick Mann had) voor omgekeerd schakelen. Het grappige is dat het rempedaal aan beide kanten hetzelfde is afgewerkt en dus zondermeer gespiegeld kan worden. Bij de fabrieksracers zal dit niet het geval zijn geweest maar voor de kit is het wel zo geleverd naar ik begrepen heb.

full

full

full
 
Laatst bewerkt:
HELP!

Ik zit echt met een heel groot probleem.
Op zeer korte termijn heb ik het volgende onderdeel nodig. Dit komt uit een normale cb tank (volgens mij van elk vroeg type four) en mag 2e hands zijn. 113 euro vind ik wat veel van het goede.

Het gaat om nummer 15.
fuel-tank-cock-cb750k2-four-usa_bigma000039f11_e3e3.gif


check-assyfuel-filler-cap-repro_big17517300340P-01_fc27.jpg


Ik zou hier echt super mee geholpen zijn, mocht je het hebben liggen geef dan aub een gil.
 
Hoi Nap,

Ik heb nog een tank liggen met dit onderdeel erin.
Had ik bewaard, je weet nooit.
Maar nu er een hele mooie tank aankomt en ik gekozen heb voor een Monza-dop is deze over.

Ik ga zaterdag naar Assen en wil dan, als het uit komt, even langs komen om het boek en de tank af te geven.
gr
Coos
 
Coos,

Jij bent mijn reddende engel. Als je aangeeft hoe laat je komt zorg ik dat er koffie staat. (Wat wil je trouwens voor de tank hebben? zorg ik dat dat dan ook klaar ligt)
 
Beste Dennis,

De set heb ik zo gekocht van Rickmania, zo te zien zijn ze inderdaad geglasparelstraald.
Om heel eerlijk te zijn heb ik nog niet goed gekeken of de ontluchting en toevoer al zijn omgewisseld, ik vermoed van wel. Een kennis van mij heeft bij een set klauwen zelf die wissel uitgevoerd dus het is te doen. Hoe durf ik eigenlijk niet te zeggen, ik verwacht dat met een beetje warmte (alu zet meer uit dan het staal) de tegenhouder van de toevoer omgewisseld kan worden.

Het is alweer even geleden maar ik wil hier toch nog even op terug komen. Ik heb gister mijn klauwen uitelkaar gehaald en diepte en draad is exact hetzelfde, nu ga ik ervan uit dat bij jou de ontluchting en toevoer al is omgedraaid van een klauw.

Ik zie de tegenhouder van de toevoer ook zitten en had het idee bij het uitblazen van de remzuiger dat hij los zit. Dit zie je ook op de tekening uit het WPHB.

Nu is mijn vraag, kun je navragen aan jou kennis hoe hij de tegenhouder eruit heeft gehaald. Ik heb het voorzichtig geprobeerd met pincet en compressor maar het is nog niet gelukt.

Hoop dat jij of een mede-forum gebruiker mij kan helpen.

P.S. ik ben nog steed op zoek naar de rechter remklauwhouder van een K2 vork, heeft er iemand een liggen? Ik zou er erg mee geholpen zijn.
 
Ik heb er zelf nu ook een gewisseld, ze zouden er los in moeten zitten maar dat valt in de praktijk wat tegen.
De methode die ik heb gebruikt is een houtschroef met ring in de tegenhouder draaien en hier vervolgens een mepje op geven. Werkte bij mij prachtig. Wel heb ik zelf een nieuwe tegenhouder gedraaid en deze geplaatst. De oude is op zich wel herbruikbaar als je de braam wegvijlt.
 
Haha zou los moeten zitten ja, na bijna 40 jaar, roestige remleidingen en oude remolie zitten ze nu vast..

Ik ga het nog eens proberen, aan jou methode heb ik ook al gedacht, alleen ben ik helaas niet in de positie om een nieuwe te kunnen draaien als ik hem kapot trek of draai.
 
Laatst bewerkt:
Mocht het lukken met verwijderen maar is de tegenhouder niet meer te redden dan maak ik wel een nieuwe voor je.

Wat behalve een houtschroef ook werkt is tappen voor een M4/5 en daar flink op beuken. De tegenhouder is dan wel onherroepelijk beschadigd maar een nieuwe is zo gemaakt.
 
Eindelijk heb ik weer wat tijd gevonden om een onderdeeltje te maken.
De originele kabel heeft de mogelijkheid om vastgezet te worden in de "houder" best vernuftig eigenlijk. Na wat gepuzzel en veel meten ben ik uiteindelijk hierop uit gekomen.




Nou moet er nog een tegenhouder/versteller worden gemaakt en dan kan de boel worden vastgelast. Dit zou de ideale stand voor mij moeten zijn, met mijn lange benen en de zitpositie staat het rempedaal wel een eind naar beneden maar dat is helaas noodzakelijk.

De rechterkant met het schakelpedaal is wat makkelijker te realiseren, dat is gewoon een kwestie van de het boutje aandraaien en het pedaal zit erop.
 
Vind het een iele bevestiging omdat de kabel slechts aan een zijde van het asje zit.
Waarom niet met een tweezijdige gaffel , je kunt er volgens mij op wachten dat je de haakse overbrenging scheef of kapot duwt.

full
 
Laatst bewerkt:
Op zich ben ik niet zo bang voor vervorming. De as die de haakse overbrenging verzorgt is van titanium aan het materiaal te zien (moet nog even een massa berekening uitvoeren om het zeker te weten). Maar al zou het staal zijn geweest zou het meer dan voldoende moeten zijn.

Ik ben momenteel bezig om voor de K2 remklauw de joint caliper holder in spiegelbeeld te maken op de CNC freesbank. Dit kost wel wat tijd om netjes te programmeren en maken maar het zal me lukken.
 
Het CNC frezen van de rechter caliper holder ligt momenteel een beetje stil, maar komt vanzelf wel een keer af. Momenteel heb ik C45 en C60 besteld (en al binnen) om matrijzen te maken zodat ik zelf de remleiding houders van de voorrem na kan maken. Als het goed is zal dit met een week of 2 helemaal klaar zijn en komen er houders voor zowel links als rechts. Nog heel eventjes geduld René.

Verder was de school tijdens de vakantie gesloten en moest ik me thuis zien te vermaken. Eerst maar verwarming in de schuur en de bergruimte erboven aangelegd zodat ik lekker warmer kan klussen.

Met een werkbare garage meteen maar aan de slag gegaan met stukken staal die de bevestiging voor de zadel/tank moet worden en wat bussen en houders voor de olietank.
Ook gelijk maar een kleine bestelling klaargemaakt voor classicbikefanatic (het waren toch 2 setjes?)

full


Verder ook de voornaaf in elkaar gezet met mooie nieuwe spullen. Deze is nu ook klaar om in een mooie WM3 met RVS spaken gespaakt te worden. Als de financieen het toelaten liefst zo snel mogelijk.

full



En toen er nog meer tijd over was het motorblok afgemaakt en electrisch klaar gemaakt.
Nu nog even wachten tot mijn bougie-dop met veren binnen is en ik de bougie's erin kan zetten. Wat kun je toch stuklopen op een tekort aan gereedschap...

full


Volgende keer meer en hopelijk ook wat plaatjes van mijn nieuwe originele CR onderdeel...
 
Laatst bewerkt:
Die olietanks zien er al mooi uit zeg ben heel benieuwd om het eindresultaat te zien.
Testpassen is prima trouwens geef maar een gil als je er klaar voor bent.
 
Hi Nap,

Dat ziet er weer erg mooi uit.
Super vette voornaaf zo.

En Classicbikefanatic is ook goed bezig.
Mooi tankje.

Zo heeft ieder zijn specialisatie.

gr
Coos
 
Ik ben op school wat te druk met werk dus van de hobby komt momenteel wat weinig terecht helaas. Maar na maandag zijn er een aantal belangrijke deadline's gelukkig weer verstreken en daarna kan ik ook weer wat voor mezelf aan de slag.

De post bezorgde vandaag nog een mooi origineel onderdeel.
De lange is 14611-300-000 Guide, cam chain.
De korte is 14611-300-970 Guide A, cam chain. Er zitten nogal wat verschillen in, ook in het materiaal van de 970 wat toch echt anders elastisch is op verschillende plekken in hetzelfde onderdeel.

full

full

full



Dit onderdeel is trouwens het mogelijke begin voor deze update (mocht ik hier in de toekomst zin in hebben/meer onderdelen van kunnen vinden)

 
Laatst bewerkt:
Hallo napoleon,

Dat is een mooi stukje origineel CR nokkenaskettingspanner, echt heel mooi.
Echter............................................was geen garantie dat de nokkenas aandrijving heel bleef. :N :N Bleef toch de achilleshiel.
Maar een mooi onderdeel.

Gr. Rob
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan