BMW K1100 RS/LT topic

janvangent

MF'er
29 jun 2011
74
0
Gent
Omdat ik wel een K70/K100 topic vond, maar nog geen K1100 (of heb ik er over gekeken, indien ja verwijder dit topic gerust) topic vond was het hoog tijd een K1100 topic te openen.

Ervaringen/meningen/problemen/... met de K1100, vertel het hier :)
 
Even een fototje:

7856864330_6c015f8111_c.jpg


En een foto van de vorige eigenaar nog:
k1100rs.jpg


Dus een K1100RS van 1993 in het Dakar Geel (geen origineel K1100 kleur, wel een BMW kleur).

Ervaringen: nog niet veel, ik wacht nog op mijn nummer plaat :+ :P (pas gekocht dus).
 
Ik doe met je mee, ik heb mijn k1100lt sinds maart. Dus heel veel ervaring heb ik er ook nog niet mee.

Ken je het bmwk forum? Is een schat aan informatie te vinden.

Fotootje komt nog. Ik kan vanuit de iPhone app geen foto uploaden
 
Jep BMWK forum ken ik. Idd een schat aan informatie. Jammer genoeg wel weinig "geouwehoer" over de K vind ik. (zoals jullie nederlanders dit zeggen :) )

Ben benieuwd naar een foto.
 
Sinds gisteren de nr plaat dus vandaag een dag verlof gepakt om wat te rijden.

Om 10 u vertrokken voor wat een 2 uur ritje zou worden... Ergens in Wallonië toevallig achter een bende van 4 moto's geraakt, en die reden eigenlijk ongeveer mijn tempo, dus even achter blijven rijden want ze hadden duidelijk een leuke route uitgestippeld op hun gps. Na een uurtje stopten ze voor een drankje, ik stopte ook even om ze te bedanken, maar ze nodigden me uit voor de rest van de tocht.
Geen neen gezegd natuurlijk en uiteindelijk 350 km gerereden door de Ardennen. Frieten gegeten in Mallon, ook nog een tussen stop voor iets te drinken in Durbuy maar voor de rest rijden door de Ardennen 8)
De K1100 heeft dat schitterend gedaan, perfect eigenlijk. De andere moto's waren: Pan European, K1200s (denk ik), R6, en een kawa naked, allemaal zeer modern materiaal.
Conclusie: de k1100 is belachelijk veel moto voor enorm weinig geld.

Wel niet gestopt voor deftige foto's. Op het einde toch nog een paar foto's genomen met de gsm in klaar lichte dag.

7944696834_2988b747f3_c.jpg


7944695838_c4707910d4_c.jpg


[img ]http://farm9.staticflickr.com/8312/7944692934_cee6c77160_c.jpg[/img]
 
Voor meer info en klets over de BMW K1100RS even kijken naar het forum van Bert Meijerink
Is het forum van een BMW club met erg veel K 1100 bezitters.
Groeten uit Rooi
 
Sinds een paar dagen - toch wel - de trotse bezitter van een grijze K1100RS uit "93.

Motor is speciaal gekocht voor woon werk verkeer en is niet moeders mooiste, maar mooi genoeg voor mij. Tot nu toe alleen maar een proefrit gemaakt en de rit naar huis van een klein half uurtje. Ik die korte tijd een paar ervaringen.

Pluspuntjes:
• Versnellingsindicator
• Weinig toeren bij 100km/pu (minder als 4.000rpm)
• Zit heerlijk uit de wind (en regen).
• Rijdt gemakkelijk weg uit stilstand met weinig toeren.

Minpuntjes:
• Geen temperatuurmeter
• Geen benzinemeter
• De knipperlicht bediening - zal even gewenning zijn -
• Maar 5 versnellingen.

Dat de motor niet gestart kan worden (of laten draaien) op de zijstandaard daarvan weet ik nog niet of het een min of pluspunt is. De motor laten draaien op de zijstandaard word wel vaker gezegd dat het vanwege de stand van de motor af te raden is, dus begrijpen doe ik het wel, maar even de koplamp controleren met de motor aan is dus niet mogelijk op die manier. Er zijn wel meerder zaken te bedenken waarom het handig is dat de motor even aanstaat op de zijstandaard, maar het zal even wennen zijn. Voortaan maar gelijk op de middenbok zetten. ;)

Afijn ...
Binnenkort maar eens kijken of ik een benzinemeter en temperatuurmeter erop kan zetten. Vooral de benzinemeter mis ik toch wel.
 
Sinds afgelopen weekend ben ik eigenaar van een K1100LT.

Voor woonwerk verkeer had ik voorheen een R1100RT, maar toen de versnellingsbak en koppeling daarvan enigszins versleten waren (150dkm) heb ik daar afstand van gedaan, en enige tijd niet meer veel gereden.

Voor de fun, en af en toe een ritje heb ik altijd 2kleps boxers gehad, en momenteel staat er nog een Moto Guzzi 1000SP2

Nu komt er weer regelmatig woonwerk verkeer aan, vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een geschikte motor. Budget was redelijk beperkt, dus de R1100 serie viel af. Vandaar dat ik nu heb gekozen voor de K1100. Voor mij de eerste motor uit de K-serie. Ik ben benieuwd wat ik er over een jaar van vind...

full


De K1100LT is standaard natuurlijk al compleet. Mijn exemplaar is een 'special edition'. Ik gok dat de originele BMW (Clarion) radio met stuurbediening en de luidsprekers in de topkoffer hier onderdeel van zijn.

Verder dus voorzien van:
  • ABS II
  • benzinemeter
  • temperatuurmeter
  • leeslampje in de kuip
  • versnellingsindicator
  • comfort-zadel (ook special edition?)
  • zij- en topkoffer (meegespoten in de kleur van de motor)
  • handvatverwarming
  • alarmlichten
  • elektrisch verstelbare ruit
 
Laatst bewerkt:
De K1100LT SE (Special Edition)

Volgens wikipedia (http://nl.wikipedia.org/wiki/BMW_K_1100-serie#K_1100_LT_SE):

K 1100 LT SE

Deze "Special Edition" werd in 1993 uitgebracht, ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van BMW motorfietsen én het tienjarig bestaan van de K-modellen. Een aantal accessoires die bij het normale model als "extra" besteld konden worden, waren bij deze machine standaard gemonteerd. Daardoor ontstond een prijsvoordeel van ongeveer fl. 500,=. Bovendien was inmiddels het ABS II ontwikkeld, en dat werd bij de LT SE ingebouwd. De topkoffer kreeg een rugsteun voor de duopassagier en twee luidsprekers, zodat ook deze van de muziek uit de radio-cassetterecorder kon genieten. Een geregelde driewegkatalysator was standaard, maar de machine kon ook zonder katalysator besteld worden. In 1994 eindigde de productie weer, deze was immers gelimiteerd.
 
Eerste paar dagen woonwerk zitten er weer op. Na de eerste dag de zijkoffers eraf gehaald, dit geeft iets meer vertrouwen bij het file-rijden.

Banden op spanning, Zumo gemonteerd (eenvoudig op het stuur).

Vanmorgen erachter gekomen dat ik mijn wintervoering nog niet had ingeritst, die kuip geeft wel heel veel bescherming, maar was nu net iets te koud.

Met mijn lengte (1.96m) heb ik toch behoefte aan een hogere ruit. Op mijn vorige motor had ik een ruit van Z-technik, welke goed beviel. Jammer dat MDI op de motorbeurs staat, en daardoor niet in hun zaak aanwezig zijn. Anders was ik daar langsgegaan om te kijken of deze ruit me ook op de K1100LT bevalt...
 
Inmiddels de Z-technik Tall Touring via internet bij MDI besteld. Maandagavond besteld, vanmorgen geleverd. Snelle service dus.

De ruit is 6 cm hoger dan de oorspronkelijke ruit. Ik moet er nog mee rijden, maar verwacht dat dit aanzienlijk beter is...

(Het is hier overigens verdacht rustig. Niemand anders met een K1100LT?)
 
Te rustig hier :-)

Net m'n 100.000 km beurt gehad. Afgezien van een nieuw voorbandje en lampje geen bijzonderheden. *O*
 
kickie omhoog, kijken of er al iemand is die wat te zeggen heeft over deze leuke fiets.
Ik heb op de rs een 1100 lt stuur gezet, giga verbetering vind ik.
net wat meer comfort door de houding.
 
Na lang wikken en wegen omdat ik niet wist wat voor motor ik wilde, vandaag de knoop doorgehakt k1100rs bekeken uit 1993.
Na een proefrit, in de regen, de k gekocht.
Eerste indruk, prima fiets.

Grt
 
Tis hier wel errug rustig......
Geen liefhebbers van de k1100rs?

Inmiddels al weer 480 km gereden, bevalt super en nog lekker zuinig ook.
 
Mooie fiets Rubbere Ronnie!
Heb er ook zo een in dezelfde kleur, met touring koffers.

Motor bevalt nog steeds goed, heb een flesje wynns injectiereiniger in de tank gegooid, verbruik nu, met flink doorijden 1:18.5.

Lastige klus om een ander stuur te monteren?
 
Hoi boeme,
Al een foto voor het showen?
Het veranderen van het stuur stelde niet heel veel voor.
Enige wat klote was is dat door het vervangen van de remleiding mijn hoofdremcilinder dusdanig lekte dat hij moest worden vervangen.

Maar het rijden vind ik veel prettiger doordat ik meer rechtop zit, het ziet er wat minder mooi uit maar de houding maakt voor mij het uiterlijk meer dan goed.
Nu wil ik nog een hoger scherm tegen de wind en dan vind ik het prima.
 
Ik ben vorige week een 9 dagen op reis gegaan met de K.
 
OK waar te beginnen? Wel bij het begin.
 
Hier kan je de route bekijken: 
http://geo.gillcouto.com/uploads/51bdf98b54/Loireroute-1.html
 
We zijn dus Vrijdag avond 7 juni in Oud-Heverlee vertrokken, rond 21.00, richting belgische kust. Om vrijdag avond te blijven slapen op een appartement van de ouders van mijn vriendin in Sint-Idesbald. 
Tanken thuis voor vertrek:
9060870552_a84b55bc7d_b.jpg

Gewoon saaie autostrade dus voor een vrijdag avond.
 
's Ochtends rond 9.00 dan vetrokken via binnenwegen richting Frankrijk. 
9060859396_71f6a4f8ba_b.jpg

 
Rouen was de eerste tussenstop, mooie stad, prachtig weer. 
Pic-nic in Rouen:
9058626999_775e6441ed_b.jpg

9060847204_934da4f9ed_b.jpg

Niet al te lang gebleven gezien we deze dag een 480 km voor de boeg hadden via kleine wegen. In de namiddag wel besloten om toch wat autostrade km's te doen om tijdig en niet volledig dood aan te komen in het hotel.
Niet dood maar toch redelijk moe...
9060838844_046170aef2_b.jpg

Zoals hier boven al gezegd hebben we besloten zeer goedkope hotellekes te nemen, het was dit of camperen. En camperen brengt direct weer een pak extra bagage met zich mee, dus dat is het niet geworden.
Eerst hotel was er eentje van €52/nacht voor 2 personen, cheapass maar dat bleek goed mee te vallen, proper, geluidsdicht en deftige bedden. Ontbijt hebben we nooit genomen in de hotels. Die zijn meestal barslecht voor toch redelijk wat geld, dus altijd gewoon bij een lokale boulanger gestopt, veel lekkerder en leuker.
 
Tweede dag vertrokken uit Alencon naar Le Mans. Een week voordat we vertrokken en ik nog een activiteit zocht om in Le Mans te doen, dachten we het museum van het Le Mans circuit te doen. Maar toen vond ik dat het juist uitgesloten die dag de testdag was voor de 24h van Le Mans, perfect dus!  8) Wat een chance. Dus dat gaan bekijken, was wel eens leuk! Ook goed dat het de test dag was, dit was 17€/pp, als dit het echte race weekend zou zijn zou het €71 voor een weekend, terwijl we er maar een paar uur waren en dat zou dus zonde zijn, perfect imo.
Daarna moesten nog wat km's gemaald worden om te overnachten in Pornichet.
9060812724_02617dcaab_b.jpg

9060820878_480cc59214_b.jpg

 
Dag 3 stond Guérande + zoutwinning op de planning (wel de moeite! en door die zoutwinning "velden" liggen verdomd heerlijke stuur baantjes). Enkel jammer van de regen deze dag. In de namiddag stond het Océanium van Le Croisic op de planning. Elke reis die we doen (Barcelona, Lissabon enzo) raken we wel eens verzeild in een Océanium, gewoon om dat het leuk is  :D.
Verder stond even strand nog op de planning maar gezien het weer een no go dus. Final stop voor het hotel waren de U-boot bunkers in Saint-Nazaire, wel eens de moeite! Serieus stukske beton. Overnachten deden we in Nantes.
9060799398_5c923c98a8_b.jpg

9058567057_a5ff74ebc9_b.jpg

9058558019_2ea0f8f2ca_b.jpg

9060748444_9cd1a89280_b.jpg

Op Dag 4 kwamen we aan in de Loire valei en begonnen dus de kastelen + mooie banen in de Loire streek! Op dag 4 stonden de abdij van Saint-Florent-Ville en het kasteel van Serrant, het kasteel van Brissac en het kasteel van Angers op de planning. Enkel het kasteel van Angers was open (wisten we), en was zeker eens de moeite om te zien. Deze avond was het de eerste van 3 avonden dat we bleven slapen in hetzelfde hotel. Gezien we hier iets langer verbleven hebben we gekozen voor een authentiek klein frans hotelleke. Zeer gezellig, zeer lekker gegeten 's avonds, maar natuurlijk minder proper dan de grote hotel ketens. Maar het had zijn charme. 
9058468709_04764ba27e_b.jpg

9060666418_827214a5bd_b.jpg

 
Dag 5 stonden de abdij van Fontevraud, burcht van Chinon, en het kasteel van Ussé op de planning. Jammer genoeg was het de voormiddag slecht weer (regen/bewolkt). Gelukkig klaarde het in de namiddag wat op, en toch nog wat leuke baantjes kunnen rijden. 
 
9060628560_7f48f0a28d_b.jpg

9058339191_591e1eb928_b.jpg

9060554394_980203b6cf_b.jpg

 
Dag 6 stonden kasteel van Azay-le-Rideau en het kasteel van Villandry op de planning, en veel leuke baantjes om daar te geraken, perfect compromis dus. 's avonds zijn we nog naar Tours gegaan om wat te gaan eten/terassen.
 
Dag 7 stonden de kastelen van Chenonceaux, Cheverny en Blois op de planning. 's Avonds dan in de stad Blois wat gegeten. Overnachten deden we terug in een weghotel, terug zeer goedkoop maar opnieuw proper/stil/deftig.
 
Dag 8 stond het meest gekende kasteel op de planning (Chambord), de kers op de taart volgens de vriendin  ;D Verder nog Troyes en Orléans bezocht. 
Deze avond blijven slapen in Troyes, in een weghotel. Dit was wel wat minder proper :-X vertrouwde de buurt ook wat minder dus de moto met het kettingslot voor de zekerheid vastgeketend aan een vuilbak die vastzat in het beton. Maar goed, geen probleem de moto stond er 's ochtends nog  ;D
 
9060523134_eb8c461bed_b.jpg

 
Dag 9 zijn we dan van Troyes naar Epernay gereden (capital of champagne), via autostrade. Vanaf Epernay zijn we dan via leuke binnenbanen naar Reims gereden. Vanaf daar terug de autostrade op om naar Oud-Heverlee te rijden. 
 
In totaal een 2600 km gereden, bij 5.5l/100km, een 8 tal kastelen bezocht, strand & rivieren, kleine dorpkes, grote steden, kleine kronkelbaantjes, snelle bochten, ... me happy en voldaan.
Eerste keer voor mij een motor reis, met passagier en bagage (400 kg totaal), en het is me helemaal bevallen! De moto heeft dat perfect gedaan, vermogen zat, wendbaar genoeg, comfortabel genoeg voor te reizen. 
 
Onderweg heeft de moto ook de 100.000 km's aangetikt.
9060596248_9bf8257729_b.jpg

Het blok heeft een 10.000 km's meer. Een vorige eigenaar had het eens klaargespeeld om te gaan rijden met te weinig olie in het blok, dus heeft een vorige eigenaar er een blok van een politie motor er in gelepeld, met een iets hogere km stand. Maar het is gebleken dat dit blok mooi gezond is  :thumbsup:
 
Laatst bewerkt:
Tegenvaller gehad met de K1100LT.
Gisterochtend kwam er stoom onder de tank vandaan. Motor lekte koelvloeistof.

Vandaag weggebracht, en de radiator bleek lek. (De fan is van de as afgelopen en heeft zichzelf de radiator ingedraaid)

Gelukkig kon er een tweedehands radiator op, maar al met al heeft het weer een hoop geld gekost...
 
M'n K1100LT heeft sinds vandaag iets raars:

- het elektrisch verstelbare scherm werkt niet
- de claxon werkt niet meer
- knipperlichten werken niet goed (altijd L+R tegelijk ipv alleen L of R)

Maar naar huis rijden zonder richting aangeven dus... -O-
 
Ik heb ook een K1100RS. Ook een grijze.






Momenteel ziet hij er iets anders uit:


Gelukkig heb ik nog meer motoren.
Deze 1100 heb ik nu 5 jaar en heeft me ruim een ton verder getransporteerd.
 
Laatst bewerkt:
M'n K1100LT heeft sinds vandaag iets raars:

- het elektrisch verstelbare scherm werkt niet
- de claxon werkt niet meer
- knipperlichten werken niet goed (altijd L+R tegelijk ipv alleen L of R)

Maar naar huis rijden zonder richting aangeven dus... -O-

Kijk even je accu aansluitingen na en de aansluiting van de massa. Daarnaast zou ook het contactslot het euvel kunnen zijn, de kabel zit soms met een tywrap vast aan het frame en door het op en neer bewegen van het stuur kunnen dan draden in de kabel breken die met het contactslot verbonden zijn waardoor er functies uitvallen. (Heb ik zelf ook gehad).

Groet Vlegel
 
Terug
Bovenaan Onderaan