Furieade Maassluis

full

Druk druk druk.
 
Laatst bewerkt:
Het is begonnen *O*

DONDERDAG 30 SEPTEMBER 2010

Aankomst diverse schepen Binnen- en Buitenhaven en vlieten :Y

Antieke motorfietietsen :P
 
De zaterdag gaat mijn vrouw in België parachute springen. Van 4 KM hoogte. Vlak bij Antwerpen. Ga ik fotograferen en filmen. Zoon lief springt ook mee om het geheel uit de lucht te filmen. Zet ik wel op Youtube. :Y
Dus ben er niet bij. Of het moet hard gaan waaien of zo. Dan komen we wel.
De vrijdag avond komen we zeker wel. Biertje happen bij Oporto. :9
 
30 september en 1 oktober 32ste Furieade! Thema 2011: “Langs haven en vlieten”

Het weer zit dit keer wel erg mee 8-) 26ºC 8-) droog en geen wind :]
 
Laatst bewerkt:
Ik heb bijna op het zelfde plekje staan fotograferen.
"Frigate ‘SHTANDART’
Factsheet
• Lengte: 34,5 m• Breedte: 6,9 m• Hoogte: 33 m• Diepgang: 3,30 m• Romp: Hout • Tuig: Driemaster• Zeiloppervlakte: 680 m2• Bouwjaar: 1999• Thuishaven: St. Petersburg• Vlag: Rusland
full


In 1703 maakte Tsaar Peter de Grote gebruik van zijn eigen technische tekeningen en ontwerpen om zijn eerste schip voor de nieuwe Russische Marine te bouwen. Op 24 maart in dat jaar werd in St. Petersburg de kiel gelegd van het fregat ‘Shtandart’ en de totale bouw van het schip duurde niet langer dan 5 maanden. De Tsaar werd zelf de eerste kapitein op het schip dat 16 jaar dienst deed als vlaggenschip van de Russische Marine.
300 jaar later werd op 4 november 1994 in St. Petersburg de kiel gelegd voor de bouw van een exacte kopie van het schip waar Peter de Grote zo veel om gaf. Volgens de traditie van de 18e eeuw werd ook de ‘nieuwe’ Shtandart rijkelijk gedecoreerd met prachtig beeldsnijwerk. Na 5 jaar hard werken met een bouwploeg van ongeveer 40 personen onder leiding van de huidige kapitein Vladimir Martus, werd de replica in 1999 in het bijzijn van 40.000 toeschouwers te water gelaten. De maiden-trip van Frigate ‘Shtandart’, nu 11 jaar geleden, was naar Zaandam waar Peter de Grote het vak van scheepstimmerman leerde. Daarna ging de reis verder naar Amsterdam voor deelname aan Sail2000, het eerste grote evenement waar ‘Shtandart’ aanwezig zou zijn.
Frigate ‘Shtandart’ maakt als trainingsschip onderdeel uit van het non-profit Projekt Shtandart uit St. Petersburg. Deze organisatie stelt jonge mensen in de gelegenheid leidinggevende vaardigheiden te ontwikkelen door middel van maritieme activiteiten aan boord van het schip, kennis te maken met nieuwe culturen en op te treden als jonge ambassadeurs van Rusland. Precies zoals Peter de Grote het 3 eeuwen geleden voor ogen had. In haar 11-jarige actieve leven heeft ‘Shtandart’ inmiddels al meer dan 65.000 zeemijlen afgelegd, is in meer dan 70 havens te gast geweest en hebben al zo’n 2000 jongelui mee gevaren.

Het schip neemt jaarlijks deel aan diverse Tall Ships Races en is een graag geziene gast bij grote evenementen. Afgelopen zomer heeft ‘Shtandart’ een belangrijke rol gespeeld bij het tot stand komen van de 3D film Nova Zembla.
De replica ‘Shtandart’ kan gezien worden als het enige ‘levende’ bewijs dat Tsaar Peter de Grote zijn in Nederland opgedane kennis in St. Petersburg in praktijk heeft gebracht en tegenwoordig symboliseert het schip het maritiem erfgoed tussen de twee landen en daar mogen wij als Nederlanders best trots op zijn.

full

Dit is een schip uit Rusland. :Y
full

Zeeuws meisje was er ook. Inmiddels weer wat ouder geworden. :Y
Geen cent te veul. :N
 
Laatst bewerkt:
Waren er nou op donderdag ook al kraampjes of echt alleen in het weekend? dan kan ik namelijk niet :(
Kraampjes worden vrijdagnacht pas neergezet, anders verdwijnen ze in de haven voor het begonnen is. Alleen zaterdag dus. Maar is allemaal hetzelfde als vorige jaren inclusief vechtpartijen op zaterdag rond sluiting.
Op donderdag komen wel alle schepen de haven binnen, ook mooi gezicht, die Rus licht er al,
zie: http://www.furieade.nl/2012/programma/donderdag-4-oktober
op vrijdagavond vanaf 20.00 uur wel braderie op de Zuidvliet.
 
Laatst bewerkt:
Furieade op Stoom! Vrijdag 4 oktober en zaterdag 5 oktober.
Is het weer gezelligheid ten top rond de Binnenhaven en in de Binnenstad.
Wordt dit festijn voor de 34ste maal gehouden :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan