Honda CB700SC Nighthawk S '84-'86

Hoi bedankt voor de reacties. @pjotter als jij voor mij zou willen kijken of je die inderdaad nog hebt graag. Ook is dan wel handig te weten wat je er eventueel voor moet hebben. Mag ook in pb uiteraard. Alvast bedankt
 
Tonnycb je moet even geduld hebben ,heb het nu druk kan op zijn vroegst donderdag zoeken,
prijsidee 50 euro
valbeugels heb ik niet meer ,die werken wel goed,proefvindelijk getest
 
Das helemaal goed potter ik heb de tijd heb in de tussentijd nog een andere motor om mee rond te tuffen. Ik hoor het graag van je
 
hallo allen,

al een jaar of 2 heb ik een CB700 1984 Nighthawk (blauwe) die mij prima bevalt. Altijd starten en lopen en hij rijdt heerlijk! Ik ben ook redelijk thuis in sleutelen, al doe ik dat meer met auto's.

Helaas heb ik nu een probleem, ik wilde de uitlaat vervangen want die was helemaal gaar. Bij het losdraaien van de moeren aan de cilinderkop zijn er 3 bouten afgebroken. Mooi waardeloos, want ik krijg ze ook niet meer los. Ik heb geprobeerd er een moer op te lassen en hem zo los proberen te draaien, maar dat werkt niet. Het lijkt wel of die bout niet te lassen is. Daarbij zitten die bouten zo loeivast in het blok dat je ze er ook niet meer uitkrijgt denk ik. Ik wil de cilinder kop loshalen en wegbrengen naar een specialist. Maar ik ben op zoek naar o.a. een werkplaatshandboek. Ik zag aan het begin van dit topic een link naar dropbox, maar die werkt niet meer. Nu heb ik niet alle 25 pagina's van dit topic doorgelezen, dus excuses als er al een juiste link vermeld staat. Maar het zou mooi zijn als iemand mij aan dit handboek kan helpen.

En zijn er anderen die dit al eens eerder onder handen hebben gehad? Ik ben benieuwd naar de reacties.

gr. Cor
 
Ik heb al een reactie van iemand gehad die het boek via wetransfer wil sturen. Zodra dat lukt, geef ik je de link dan heb je hem ook.

Ik wil graag weten wat er bij komt kijken om de cilinderkop te demonteren. Volgens mij zitten er twee nokkenassen in met kettingen en dat moet natuurlijk wel op de juiste manier gedaan worden. Bij een auto met dubbele bovenliggende nokkenassen heb ik dit al gedaan, maar dat was met een riem. Een goed voorbeeld met plaatjes erbij doet wonderen! Dus ik hoop dat ik het boek toegestuurd krijg via wetransfer.
 
Heb het niet meer geprobeerd want ik ben inmiddels dus voorzien. Voor degene die hem ook nodig heeft (en incl. diverse folders) heb ik hem nu online gezet via wetransfer. Hij blijft dus maar een paar dagen beschikbaar. En dat is op deze link: Honda CB700 download
 
dag Madmarv,

ik heb net ook zo,n brik op de kop getikt, een blauwe uit 1984.op zich een aparte fiets.
maar optisch in slechte staat.
leuk winterproject.
 
Hallo Nighthawk rijders.
Ik ben voornemens een Honda nighthawk 700sc aan te schaffen. Een van het bouwjaar 84-85 of 86. Nu weet ik ergens een nighthawk te staan waarvan word beweerd dat dit een 750 is. Is dit een Japanse uitvoering? Hierover heb ik wel eens iets op internet gelezen meen ik mij te herinneren. Heeft dit model wel km's op de teller of ook miles?
Kan iemand mij minpunten van deze motor vertellen en puntjes/kwaaltjes waar ik specifiek op moet letten als ik naar een nighthawk ga kijken. Ik kan zelf wel wat reparaties uitvoeren maar wil uiteraard geen kat in een zak kopen.
Alvast bedankt. Gr Foexie
 
Maatje van 'vroeger' had zo'n ding, alleen was die volgens mij helemaal zwart (?) misschien over gespoten..

Kan me herinneren dat het best een 'vinnig' gebakje was, zat best gang in (voor toen dan)
 
De 700 heeft type code rc20 en de 750 rc20. Direct staat, uit mijn hoofd, rechts boven het koppelingsplatengedeelte op het blok vermeld.
Verder zijn het motorisch hele kleine dingen.
Het is trouwens een Canadees qua uitvoering. Lees dit topic maar eens goed door vanaf het begin.
 
Een hele tijd geleden postte ik al eens in dit topic, maar na een zomer incl. verhuizing ben ik pas deze week weer aan de Nighthawk toegekomen. Het goede nieuws: ik heb 'm horen lopen! Heel eventjes. Met een extern benzinetankje. Want lekker benzine krijgen met z'n eigen tank doet ie niet.

Zouden jullie je licht kunnen laten schijnen over onderstaand probleem?

  • De benzinekraan geeft benzine als de tankdop open is (als ik aan het vacuumslangetje zuig)
  • Maar: als de tankdop dicht is, komt er maar een lullig straaltje uit (wederom alleen als ik aan het vacuumslangetje zuig)
  • Mijn conclusie zou dus zijn: de tank kan geen lucht aanzuigen. Maar... waar zou ie dat uberrhaupt moeten doen? Ik heb al op alle mogelijke manieren naar en in de tankdop geblazen met een compressor, maar dat haalt niets uit...

Any ideas? Bij voorbaat mijn grote dank! :}
 
Hallo Nighthawk rijders.

Kan iemand mij minpunten van deze motor vertellen en puntjes/kwaaltjes waar ik specifiek op moet letten als ik naar een nighthawk ga kijken.
Alvast bedankt. Gr Foexie

Roest in de tank, voorvorkkeerringen, balhoofdlagers, startmotor (draait moeizaam als de motor HEET is), scheuren in de lakset/plastic (moeilijk verkrijgbaar)
 
Hallo mede forumers.
Is het euvel met de startmotor makkelijk te verhelpen. Behalve de optie vernieuwen wat over de 500 euri's kost. En kan ik dit al controleren na 15 min rijden. Of moet je dan echt een uurtje rond rijden.
Ik heb op dit moment een Hawk op het oog. Echter is deze niet meer de originele kleur. Klopt het dat als ik alles zwart spuit, het blauwe gedeelte uit stikkers bestaat? En hij dan weer origineel eruit ziet. En moet ik eerst de stikkers plakken en dan nog blanke lak erover heen (laten) spuiten?
Hopelijk hebben jullie een antwoord op al mijn vragen.
M.v.g. Foexy
 
Ik heb van de week nog even naar mijn tank gekeken voor het ontluchtingsprobleem.
Je heb naast het doorblazen niet aangegeven of je bijvoorbeeld je kraan en filter heb schoongemaakt.

Blauwe, rode, oranje......kleuren zijn inderdaad stickers.
Ze zijn nog steeds verkrijgbaar en er zonder blanke lak opgeplakt.
Als je er een mooie blanke laag overheen wil doen, wat ik zelf ook mooier en beter beschermend vind, dan gewoon (laten) doen.

Qua ketting .....moet ik je het antwoord schuldig blijven. Je kan ook middels cbx750 zoeken. Blok is nagenoeg hetzelfde en er zijn kettingverhalen/reparaties online.
 
Hallo mede forumers.
Is het euvel met de startmotor makkelijk te verhelpen. Behalve de optie vernieuwen wat over de 500 euri's kost. En kan ik dit al controleren na 15 min rijden. Of moet je dan echt een uurtje rond rijden.

M.v.g. Foexy

In mijn geval gaat de starter alleen niet meer rond als hij echt heel heet is. Revisie kan voor 100-200 euro en eruit en erin plaatsen is erg eenvoudig.
 
Hallo iedereen. Hopelijk kan ik dit weekend ook voor een nighthawk gaan kijken. Alleen twijfel ik toch nog of ik hem niet rood-wit-blauw ga maken. Of toch zwart-blauw zoals ik hierboven heb gevraagd. Is het rood bij de RWB versie gespoten of is dit ook een stikker. Ik kan deze namelijk niet terug vinden op internet. Iemand een tip of een linkje waar de stikkers online staan. Alvast bedankt. M.v.g. foexie
 
Google is je beste vriend:

honda cb700sc nighthawk s decals

Dan zie je als eerste ebay..........

Er is nog een andere site die stukken goedkoper is, maar die kon ik niet zo snel vinden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan