't Honda Ses 150 Dylan Topic

Ik kocht een jaar geleden voor mijn scooter met piaggio 300 blok,
shell ultra 5 w 40 bij de Action voor 5,99 per liter.
hij loopt er op als een zonnetje.
later bij een shell benzine station zag ik de zelfde fles, ik vroeg de verkoper, hoeveel kost die fles, hij zei 18,50 ik zeg nou dan ga ik wel naar de action, hij lachen, hij wist er al van.
 
Ik zou eerst even kijken of de uitlaat nog wel okee is. Bij de mijne is in de demper ooit een schotje met een pijpje afgebroken, waardoor de doorstroom vastliep. Die was ook niet meer vooruit te branden. Ik heb de demper toen open geflext en de boel, inclusief de katalisator er uit gehaald. Probleem opgelost. Kan dus nog meevallen.
Ja dat dacht ik eerst ook, maar zit een Leovince uitlaat onder, dus dat kon het niet wezen.

Ben langs een maatje geweest en die zei dat mn krukas lagers op waren.

Dus gisteren een ander motorblok gemonteerd, dylan draait nu als een zonnetje. Wat genieten is dit zeg.
 
Ik zag laatst (toen ik een keer niet met mooi weer reed) dat bij mijn Dylan dat tanklampje van reserve blijft branden, of in ieder geval flauw blijft branden, weet iemand of dit kwaaltje is? En eventueel eenvoudig op te lossen?

Jan,
 
Ik zag laatst (toen ik een keer niet met mooi weer reed) dat bij mijn Dylan dat tanklampje van reserve blijft branden, of in ieder geval flauw blijft branden, weet iemand of dit kwaaltje is? En eventueel eenvoudig op te lossen?

Jan,
Dashboard problemen zijn zowieso Dylan kwalen.
Niet makkelijk te fixen, nieuwe dash is het antwoord.
 
Ik ontdek dat mijn Dylan zo nu en dan een drupje koelvloeistof verliest, lijkt ergens bij de "waterpomp" iets boven de olie aftapplug weg te komen, is een soort dekseltje waar 2 slangen op zitten, zit daar een gewone pakking of vloeibare pakking of een O ring tussen?
 
O ringetje als ik me niet vergis.

Ik vrees dat het op een heel revisiesetje voor de waterpomp uitloopt, weet iemand of dat zelf wat te doen is? Moet er veel gesloopt worden om er bij te kunnen? Toevallig een Dylan hobby expert in Fryslan aanwezig? 8-)
 
Naast vraag over waterpomp of revisie set hierboven, weet iemand een geschikt adres voor de nieuwe onderdelen voor de Dylan?
 
Altijd een compleet revisie setje kopen zoals mijn voorbeeld hieronder.

311yqXm5GIL.jpg



Voor weinig... Goedkoper mag niet (lol) (none OEM: Fabrikant: Kyoto)
- Motoronderdelen - Honda - SES 150 DYLAN | GoParts uw scooter en motor specialist van de betuwe

Je mag ook als je wil een halve meier tokken (none OEM: Fabrikant: Tourmax)
Waterpomp kit V8663 HONDA FES/SES/SH/NES [V8663] - €49.50 : Roukama Japparts, De complete motor onderdelen webshop

Wil je voor OEM en de hoofdprijs dan moet je bij "cmsnl" uit Almere zijn.
Honda Motorcycle Parts, Kawasaki, Suzuki and Yamaha Motorcycle Parts - ATV, Classic Bike, Dirt Bike Parts

Ook nog een setje op Amazone
https://www.amazon.co.uk/2EXTREME-Repair-Kit-Water-pump/dp/B008XIFAWY

Pagina 6-11 t/m 6-13 van 'wphb NES125/150' beschrijven hoe je e.a. vervangt, het is als je handig bent zelf te doen, speciaal gereedschap is niet vereist!

Mvg. Jan
 
Laatst bewerkt:
Bedankt Jan! Ik zal even zien of ik het wphb te pakken kan krijgen,of kan iemand me dat mailen? ( jantje09@gmail.com ) ik denk dat het allemaal wel gaat lukken!

En ik zie dat er overal staat tot 2007, de mijne is van 2007, SES 150 KF05 ZDCKF05A03F055702 zou dat nog steeds hetzelfde zijn?
 
Laatst bewerkt:
Er staat hier ergens op het forum een NL versie, maar ik kan hem niet meer vinden, mocht je het niet redden met Zuunig zijn tip, pak die NL versie dan er ook maar even bij uit mijn google-drive.
Laat wel even weten wanneer je hem hebt binnen gehengeld (PDF 43Mb) want dan gooi ik hem er weer uit.

https://drive.google.com/file/d/0Bzl1as0jNbI1eTFrc1BsZGN2TGc/view?usp=sharing

Ik denk dat het qua bouwjaar wel goed zit, of zijn die brommers na 2007 ook nog gemaakt, ik vermoed zonder er iets vanaf te weten en uit te zoeken van niet?
Setje zou als ik het zo inschat gewoon t/m einde bouwjaar moeten lopen!

Ik zou trouwens zelf gewoon ondanks dat ik niet altijd het goedkoopste wil hebben, gewoon voor die Japanse none OEM Kyoto van 16 euro gaan.

Mvg. Jan
 
Laatst bewerkt:
Geweldig bedankt Zuunig en Jan!
En hij kan weer van de google drive. Ik zie dat ze wel speciaalgereedschap aangeven voor de oliekeering, maar dat zal vast met iets universeels ook gaan lukken, ik had ook al het vermoeden dat ik eens een drupje olie had gezien, er zal dus vast ruimte op het lager zitten zodat hij zowel olie als koelvloeistof is gaan lekken.
Ik ga aan het bestellen.
 
Geen dank,

het speciaal gereedschap staat wel zo vermeld in het 'wphb' maar mag geen naam hebben omdat de keerring in kwestie wordt vervangen voor een nieuw exemplaar, dus als je hem er uit haalt met een scherpe zakdoek is dat goed genoeg, daarom eerder ook niet vermeld door mij ;)

Mvg. Jan

p.s.
bij twijfel aan je persoonlijke sleutel kwaliteiten gewoon door de plaatselijke bromfiets winkel laten fiksen, aan max. 2 werkuren + koelvloeistof en mogelijk motor-olie aan extra materiaal... revisie set lever je dan uiteraard zelf aan.
 
Laatst bewerkt:
Ik heb wel wat sleutelervaring, en ook motorbrug en gereedschap, en als backup een behulpzame buurman die van beroep monteur is, dus gaat helemaal goed komen!
 
Ik heb wel wat sleutelervaring, en ook motorbrug en gereedschap, en als backup een behulpzame buurman die van beroep monteur is, dus gaat helemaal goed komen!

Zo best nog wel een klus omdat dynamohuis er ook af moet en daarvoor blok ook los moet om bij de bout achter de dynamo te komen, nu wachten op pakking voor dynamohuis, mis in de omschrijving even hoe ik koelsysteem beste even kan ontluchten? Zit naast dop die rechtstreeks op radiateur zit nog soort expansietank? Waar vul ik hem straks bij?

Bij voorbaat dank!
 
Eerst radiateur afvullen, daarna expansievat vullen tot bovenste streep.
Expansie vat na dat motor warm is geweest wel nog enkele keren controleren en zo nodig opnieuw aanvullen.

Mvg. Jan
 
Nog even aanvulling op zelf vervangen van reparatiesetje waterpomp, is zeker te doen, maar brug en gelukkig heb ik die een lier is echt wel heel handig, je kan de schokdempers dan lossen en alles optakelen, dan heb je wat meer ruimte om dynamohuis te verwijderen.

Tip, bestel dus meteen ook pakking voor dynamohuis, die zit niet in het waterpomp revisiesetje, en de bijgeleverde O ring was in mijn geval zeker een centimeter te lang, dus op goed geluk oude gebruikt.

Heel erg bedankt voor de goede tips! Morgen de kappen erop, en hopen dat alles dicht is :p
 
Ik baal als een stekker, net voor het verder afbouwen van de kappen nog eens starten, en hij lekt nog steeds beetje koelvloeistof uit het gaatje op de waterpomp, zit al erg met mijn energie dit is even grote tegenvaller.
Iets niet goed gegaan met een kering? Ik heb geen idee, alles leek met monteren goed te gaan.

Iemand hier zin om het klusje aan te nemen? Ik heb wel motortrailer om hem te brengen.

Jan,
 
Ik meen in het wphb van mijn PCX gelezen te hebben dat er wel eens een druppeltjes koelvloeistof kon lekken en heb ook wel eens een druppeltje koelvloeistof gevonden op het motorblok.
Ik zou het moeten terugzoeken.
 
Laatst bewerkt:
DT125 Je geeft me een beetje hoop,maar ik vrees toch dat er iets met een keerring mis is gegaan.
 
Mijn geheugen heeft me niet in de steek gelaten. Op pag. 7-9 van het
wphb, weliswaar van de PCX125 en in het Duits, staat het volgende:

-Es ist normal, wenn an der Entlüftungsöffnung etwas Kühlmittel sickert.
-Entscheidend ist, dass an der Entlüftungsöffnung bei laufendem
Motor kein kontinuierlicher Kühlmittelausfluss zu beobachten ist.

Bij mijn PCX heb ik ook wel eens wat druppeltjes gevonden. Even checken dus of er niet continue koelvloeistof lekt.
Verder is er een klein fotootje bijgevoegd met de plaats van deze opening. Is wat lastig te zien, maar het lijkt me maar een heel klein gaatje. Kan evt. een scan sturen.
 
Bedankt DT125, Ik weet welk gaatje het om gaat, vrees dat het op dit moment toch wat teveel is als hij loopt, maar zal morgen nog eens kijken of er iets veranderd is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan