BMW R850/11x0R wie rijdt er een? (Part 2)

Het is de Aliexpress versie en binnen een week was hij hier bij mij op de stoep. De leverancier had netjes de waarde van het pakket op $ 10 gezet, dus geen invoerrechten. :+
Maar hij past niet in de standaard BMW koplamp. Op zoek dus naar een mogelijkheid om hem passend te maken. Ik vond een filmpje op youtube van iemand die een Ducati Monster 620 had voorzien van een hele set van Motodemic. Die koplamp lijkt wel heel veel op een koplamp van een R1150R. :P
. Maar dat betrof wel een complete J.W. Speaker 8790 adaptive set met inbouwring er bij (die kost een dikke $ 900). De adapterring is er ook los op de website van J.W. Speaker. http://www.jwspeaker.com/...-adapter-kit-100/0703401/
Contact gezocht met Brad Wood van Motodemic of zij die adapter ring los verkopen. Yep. zie https://motodemic.com/sho...h-headlight-adapter-ring/ (nog zo nieuw dat ze er nog geen plaatje bij hebben en er nog niet direct naar verwijzen op hun website, maar hij staat er wel voor Ducati, BMW noemen ze niet eens -O- ). Hun website rekent de verkeerde te hoge vervoerkosten (bug op de website). Weer contact met Brad Wood en ze storten het hele bedrag terug en brengen het correcte kosten in rekening. :Y Besteld en binnen een week was die adapter er ook (die is dus iets duurder dan de lamp). Weer geen invoerrechten hoeven betalen. 8-) Het hele geintje heeft me nu $ 250 gekost. De AliExpress koplamp past echt perfect in de Motodemic adapter. Past precies, echt super strak :} Voor de montage heb je geen extra gereedschap nodig, gewoon filmpje volgen van die gast met die Ducati.
Dank! En lees graag iets over je ervaringen in het donker :Y
 
Ik heb tests gelezen van deze uitvoering waarvan 2 versies bestaan: origineel amerikaans of goedkope chinese namaak.
De chinese versie bleek al het licht alle kanten op te gooien behalve waar het heen moest. De amerikaanse versie was wel goed volgens mij.

Van de 8790 of van de 8700?
Want die laatste heb ik wel in een grote review gezien met een heel aantal van die Daymaker LED lampen, inclusief dus de 8700 origineel en AliExpress versie.
 
Laatst bewerkt:
Van de 8790 of van de 8700?
Want die laatste heb ik wel in een grote review gezien met een heel aantal van die Daymaker LED lampen, inclusief dus de 8700 origineel en AliExpress versie.
Ik weet het niet zeker. Kan het zo in de geschiedenis van google ook niet snel terug vinden.
 
Heb overigens deze week nog een R1100RT erbij gekocht. :] :o
full
 
Ziet er nog strak uit. :Y
Ben persoonlijk helemaal klaar met al die kuipen en ruiten. Is persoonlijk.
 
Laatst bewerkt:
Ik heb laatst een nieuwe chip en injectors van een R1200 ingebouwd. Iemand geïnteresseerd in tips of ervaringen? Ik hoor het graag!
 
Nou, allereerst heb ik de injectors ingebouwd. Daardoor is het aan/uit gevoel weg dat je op lage snelheid hebt. Het maakt het gasgeven makkelijker doseerbaar. Ook maakt het de motorfiets veel trillingsarmer.

Als tweede heb ik de chip geinstalleerd. Deze chip zorgt dat het mengel sneller rijker word gezet bij accelereren en zet ook de ontsteking wat progressiever. Dit voel je. De motorfiets hangt veel directer aan het gas.

Hier een filmpje over de injectors.

De Chip heb ik van John Gemi.
John Gemi
 
full

full

Ik werd gewezen op dit draadje, zit meestal op RS of 1200RT. Bovenstaande zijn op de R1100RS uit 93 gemonteerd. Ook heb ik daar de langere en dunnere aanzuigbuizen van de GS op zitten, verder standaard.
Ik had al eerder gehoord van deze Griekse ingenieur en zijn chips.
Zelf overweeg ik om een PowerCommander oid in te laten bouwen en nog belangrijker, te laten afstellen op een testbank. Niet met als doel om meer pk's beschikbaar te hebben, maar om een fijn afgestelde motor te hebben die heel goed naar de gashand luistert...
 
Laatst bewerkt:
Nou de injectors heb je al. Die chip doet heel veel hoor! Ik vraag me af hoeveel je wint met een powercommander. Lekker bezig! Maakt zeker een groot verschil op een 1100?
 
Eerst even andere zorgen. iABS systeem naar de :X
Dus eerst dat probleem aanpakken. Weg er mee en zonder iABS door het leven.
 
Laatst bewerkt:
Is iemand misschien geïnteresseerd in eeh Onderhoudsboekje R 1150 R in het Nederlands? Fiets is een jaar terug verkocht (in een vloek en een zucht) en onlangs kwam dit boekje bovenwater. Gratis en voor nix af te halen in het altijd pittoreske Lage Vuursche..
 
Hé Jeroen, ik kon er afgelopen weekend helaas niet bij zijn. Nog geen motor. -O-

Even een update.
Mijn motor vandaag terug en het iABS ligt bij het oud aluminium en giftig afval. De nodige kilo's lichter en de schade in euro's viel nog mee. 4 Uurtjes werk en daarbij dus ook alle oude rubberen leidingen laten vervangen door mooi staalomvlochten leidingen. Remt uitstekend, moet alleen even wennen aan hoe hard ik nog mag remmen met achterwiel, blokkeert veel sneller, maar was ook nat wegdek vanmiddag. En wat is het stil zonder dat gejank van die elektrische rembekrachtiging. Nu het weer nog. 3 weken :] moeten missen. Nou is het deze week nog :X weer, tenminste het nodigt niet echt uit. Vanaf zondag beter.
 
Laatst bewerkt:
Remleidingen complete set voor en achter € 99 ex BTW.
Adresje moet even opsnorren, heb het niet zelf gedaan maar de garage laten doen.
 
Laatst bewerkt:
Remleidingen complete set voor en achter € 99 ex BTW.
Adresje moet even opsnorren, heb het niet zelf gedaan maar de garage laten doen.
Apart, heb dat ook eens gevraagd aan Jensen in Nijmegen, toch gespecialiseerd in BMW, en die zeiden dat er geen passende stalen leiding voor de achterrem was ... '(
Geef me anders het adres van je garage maar :')
 
Aangezien er al een tijdje hier niets is gezegd, zal ik even zorgen voor een hogere banaanscore. Er is trouwens een hele leuke club voor de BMW R1100R/R850R op Facebook. Het heet: BMW R850R - Freunde der Kuh. Een club met veel vaste respondenten. We hebben met een aantal mensen een leuke rit door Duitsland georganiseerd dit jaar. Vorig jaar was erg leuk. Iedereen is welkom!

Aanmelden bij Facebook | Facebook
 
heeft er iemand ervaring met een gps te monteren op een r1100r met zo'n 'toerstuur' (dus stuur dat uit twee delen bestaad). Ben er al een tijd over aan aan het nadenken. Op internet is niet heel veel te vinden dus hoor graag eens naar de ervaringen?
Volgende heb ik al gevonden:
Mount van wunderlich:
Wunderlich Navihalter MultiPod VARIO
 
Terug
Bovenaan Onderaan