Aprilia RST1000 Futura Deel2

Top of Flop?

  • Top

    Stemmen: 28 52,8%
  • Flop

    Stemmen: 6 11,3%
  • Ach.. elke motor heeft wel nadelen.

    Stemmen: 19 35,8%

  • Totaal aantal stemmers
    53
De speling van de dogbone op de framebevestiging is overigens normaal. Het beperken van de ruimte op foto 1; (zaterdag 24 juni 18.20) gaat prima met het gebruik van de plastic ringen. Het beperkt ook het risico van invreten van de linkplaten op de schanierpunten. Maak je linkplaten en je dogbone ook even schoon zodat je ze op beschadigingen kunt checken. Als Aprilia ontwerp is dit dus 'n kutjepiel oplossing. Over het Pro-link systeem van mijn 33 jaar oude Honda is beter nagedacht.
Mijn Cagiva heeft dit ook zo. :Y

 
Helaas heeft een collega motorrijder gemeend de geparkeerd staande Futura van mijn vader omver te rijden. Economisch total loss en opgekocht door een schademotorboer. De koffers zijn nog wel beschikbaar. Ze staan op marktplaats. Als je ze echt netjes wilt hebben zal er een nieuwe laklaag op moeten [afbeelding]
[afbeelding]
laag op moeten.

[afbeelding]
Pb gestuurd! Niet gevonden op marktplaats....

Toch wel gevonden 😄
 
Laatst bewerkt:
Gisteren de keerring vervangen van de koppeling slave cilinder. Fluitje van een cent dankzij de handleiding in dit topic. Alleen vullen en ontluchten lukte in eerste instantie niet. Toen maar van onderaf gevuld en daarna ontlucht. Als nieuw. Kan mijn linker hand weer gaan trainen, wat gaat die koppeling toch zwaar...
 
Hmmm, de garagist vind dat zo'n verroest lager opgepolijst wordt. Zolang er geen riffels in zijn, polijsten, vetten, weer in elkaar.
Nieuw inpersen van lagers zo lang mogenlijk vermijden.

Zal wel nog in DDR tijd aan oude MZ's geleerd hebben toen er geen onderdelen beschikbaar waren.

Hmmmmm.
Ik denk dat dit al de tweede garagist in mijn nieuwe woonplaats is die door mijn raster valt. :-(
 
De speling van de dogbone op de framebevestiging is overigens normaal. Het beperken van de ruimte op foto 1; (zaterdag 24 juni 18.20) gaat prima met het gebruik van de plastic ringen. Het beperkt ook het risico van invreten van de linkplaten op de schanierpunten.

Die axiale speling op het asje kun je dus verminderen door het monteren van de nylon ringen ertussen, op die manier blijft het vet ook beter in de lagers zitten.
Op de veerpoot zelf zit geen lager. Ze zitten in de dogbone en in de achterbrug, 3 punten

Dank jullie wel. Ik ga er nog eens tegenaan.

Zou er meteen een H-Pipe op moeten zetten 😁
 
Gisteren de keerring vervangen van de koppeling slave cilinder. Fluitje van een cent dankzij de handleiding in dit topic. Alleen vullen en ontluchten lukte in eerste instantie niet. Toen maar van onderaf gevuld en daarna ontlucht. Als nieuw. Kan mijn linker hand weer gaan trainen, wat gaat die koppeling toch zwaar...

Heb ook betere ervaringen met reverse bleeding, vooral als de leidingen al leeg zijn is dit makkelijker. Ook voor de remmen trouwens.
 
~ik ga denk ik led dimlicht plaatsen, groot licht doe ik denk ik niet, moet er dan immers 2 plaatsen en dat word wat duur.

het jammere is dat je ze meestal per 2 kunt kopen. of specifiek voor motor maar dan zijn ze ook duurder.


Klopt, daar zit ik ook tegen aan te hikken, er blijft een lamp over. Maar die hou ik dan maar op reserve. Of hier verkopen aan mede futura rijder. Alle lampen zijn immers H7. Ze zijn met wat goed zoeken ook wel per stuk te koop maar het verschil met een set is dan niet de helft maar veel minder. Een set kopen is dan voordeliger.
 
Laatst bewerkt:
Het plan van de oude meester nog eens overdacht.
IK krijg geen nieuw lager ingeperst, al helemaal niet zonder de achterbrug uit te bouwen.

Proberen kan ik het, heb niks te verliezen.
Ik heb dus het busje eruit getikt, de naalden blijven erin.
...
..
.
Een paar sekonden althans, dan regent het naalden :r

62 stuks in totaal (ik hoop dat klopt!)

full


De naalden en het busje moeten dus schoon....
Waarvoor heeft vrouwlief een ultrasoonbrillenreiniger? O-)
(ik weet het niet, maar ik gebruik het vaker voor motoronderdelen dan zij voor armbanden &co.) *D
Dan nog 1000er grit schuurpapier in olie en het ziet er annemelijk uit.
Nu de lagerschalen nog.
De kindertandenborstels doen niet genoeg 8-)

Maar bij de Dremelaccesoires zit een rond staalborsteltje dat er nét in passt.

Acceptabel resultaat
full


Nu nog veel vloeken en 62 naaldjes weer met vet inplakken (ging eerlijkgezegt beter als verwacht) en het busje er weer in.

De contaktvlakken had ik al schoon gemaakt dus alles met de nieuwe nylonvulringen weer in elkaar zetten.

full


Tijd voor bier. *D
 
Laatst bewerkt:
Resumé:

Nee, het lager is niet nieuw, en loopt ook niet als een nieuw lager, maar ik kan het zonder problemen van hand draaien.
Het zal beter zijn als het de laatste paar jaar was, maar zal op den duur toch vervangen moeten woorden.

(of het blijft als provisorium jarenlang bestaan) O-)
 
Laatst bewerkt:
Klopt, daar zit ik ook tegen aan te hikken, er blijft een lamp over. Maar die hou ik dan maar op reserve. Of hier verkopen aan mede futura rijder. Alle lampen zijn immers H7. Ze zijn met wat goed zoeken ook wel per stuk te koop maar het verschil met een set is dan niet de helft maar veel minder. Een set kopen is dan voordeliger.

of elk de helft betalen en elk 1 pit?
 
maar eh, kun je er ook makkelijk bij, met inbouwen?

Ben wat dingen aan het voorbereiden samen met andere aanpassingen. O.a. Knop voor alarmknippers boven de toerenteller en digitale voltmeter boven de snelheidsmeter. Daarnaast wat herplaatsen van een aux. relais voor navi handvat verwarming en USB lader en een relais met bedrading voor de Nautilus Stebel claxon.
Ik denk dat er plek is boven de koplamp achter de dash, maar dan moet wel de ruit en dat zware plastic achter de ruit er uit. Nu een sjabloon aan het maken om daar de besturing op te kunnen plaatsen die vastgezet wordt aan de bovenste bouten van de koplampunit. Dat wordt straks figuurzagen en omzetten van 1mm alu plaat. Ja er is ruimte, née het is niet even 1-2-3 klaar. Moët center nog de lampen krijgen dus veen echt idee hoe Groot die besturingskastjes zijn. Anders oplossing zijn die lampen met ventilator waarbij de besturings electronica in de lampvoet is opgenomen. Het geen idee hoeveel lawaai dat ventilatortje maakt en wat je er van hoort bij het rijden. denk weinig, jets als dit dus Google Afbeeldingen resultaat voor https://static.mijnwebwinkel.nl/winkel/demoauto/image/cache/full/bcff5a45cefab87f91201ef92224aa92a0e763c4.jpg dat is directe plug en play zonder grote aanpassingen.

Pffff kudtipad met die NL spelling..... grrrrr.
 
Laatst bewerkt:
ik had ook al eens op AFS motorparts gekeken, hij verkoopt de beste led lampen volgens zijn site.
zijn ook iets kleiner maar ook duurder.

dit is ook geen rare led lamp.
 
Vandaag de Fuut weer opgehaald van de motorzaak. Nu 3x een spanningsregelaar gehad die overleden is, dus hij had geïnformeerd bij een 'specialist'. Op zijn advies is er een spanningsregelaar van een RSV Mille in gekomen en is een draad doorgelust via het achterlicht (?). Iemand wel eens van deze laatste mod gehoord. Hij had het erover dat als het nu nog niet goed is er ook nog een relais tussen gezet kan worden. Lijkt mij symptoombestrijding van een probleem dat elders ligt, maar ik ben geen elektra specialist. Morgen maar eens een wat uitgebreider proefritje maken...
 
Opmerkelijk verhaal van de motorzaak. Wat Googlen op de diverse Aprilia-fora had je niet alleen 'n panklare oplossing gegeven maar je ook tijd en geld bespaard. Misschien is het inlezen 'n goeie optie voor het geval het weer fout gaat. Ik zou er overigens niet voor kiezen steeds het risico te nemen de dynamo "op te blazen" met gehannes. Ben je nog meer geld kwijt. ;)
 
Hallo Renee,

In het kort komt het erop neer dat de std spanningsregelaar beter kan worden vervangen door een MOSFET regelaar.

Daarnaast wordt vaak een" wiring mod "uitgevoerd en de stekkers vervangen.

Kijk ook eens op af1 forum.
 
Dat is een goede regelaar. Heb ik ook gemonteerd en bij Easternbeaver de bijbehorende stekkers besteld. Kan zelfs al met aangezette bedrading is helemaal makkelijk om dan de bruine en witte stekker er tussenuit te halen. Easy en Cheap doe het zelf mod. Jammer om daar 3x voor naar een motorzaak te gaan.
 
Wiring mod en MOSFET ben ik van op de hoogte, wiring mod was al gedaan bij aanschaf van de motor. Motorzaak gaf tot nu toe aan zelf specialist in italianen te zijn, maar dat valt dus blijkbaar een beetje tegen. Zonde geld inderdaad.

Kan iemand nog wat nuttigs zeggen over hun suggestie van een relais er tussen zetten? Lijkt mij geknutsel, volgende keer ga ik inderdaad rechtstreeks voor de MOSFET.
 
Terug
Bovenaan Onderaan