KTM Super Duke 1290 GT : The Beast onder de GT's

Dank voor het antwoord op mijn 12 volt vraag. Bij de diavel strada zit ook handvatverwarming. Maar op de hoogste stand, kreeg ik daar te hete handen, maar de vingertoppen werden alsnog koud. De Gerbing verwarmde handschoenen zijn wat dat betreft ideaal. Hele hand op een goede temperatuur.

Mogelijk is de KTM handvat verwarming beter, maar aangezien ik de gerbing handschoenen al heb, kan ik die net zo goed gebruiken.

Zit alleen in dubio of ik bij Niwa of Verpalen aan moet kloppen. Van Verpalen weet ik niet of zij een diavel strada als inruil accepteren. Op de Niwa site zie ik wel verschillende ducati occasions.
 
Ik zou gewoon bij beide aankloppen, kun je lekker vergelijken, en als je zin hebt zou je ook eens in Bodegraven kunnen buurten: Goedhart Motoren, prima ervaringen mee. Vergeet trouwens ook de inruilbonus op de KTM niet: 2000 Euris, en volgens mij is die actie nog steeds geldig.
 
Laatst bewerkt:
Goedhart Motoren, prima ervaringen mee.

Nou..... één van de jongens in mijn toerclubje bracht zijn SDGT voor de eerste kleine beurt naar Goedhart met enkele kleinere zaken die ook moesten gebeuren. Zoals een ophangbout van de stenenvanger voor het oliereservoir. Die was losgetrilt en verdwenen. De vanger hing op half zeven. Is bij mijn SDGT ook gebeurd. Kwestie van een nieuw boutje erin en goed vastzetten. Peanuts. Doorgegeven aan de receptie en men zou het fixen. Bij ophalen bleken die kleinere zaken niet gedaan plus nog een slordigheidje. Wél 256 euries aftikken. Geen ramp allemaal maar toch een beetje jammer. Verpalen is een klein bedrijf en KTM-specialist. Daar sta je gewoon naast de brommer terwijl ze ermee bezig zijn. Is nog leuk ook.
 
Laatst bewerkt:
Dank voor het antwoord op mijn 12 volt vraag. Bij de diavel strada zit ook handvatverwarming. Maar op de hoogste stand, kreeg ik daar te hete handen, maar de vingertoppen werden alsnog koud. De Gerbing verwarmde handschoenen zijn wat dat betreft ideaal. Hele hand op een goede temperatuur.

Mogelijk is de KTM handvat verwarming beter, maar aangezien ik de gerbing handschoenen al heb, kan ik die net zo goed gebruiken.

Zit alleen in dubio of ik bij Niwa of Verpalen aan moet kloppen. Van Verpalen weet ik niet of zij een diavel strada als inruil accepteren. Op de Niwa site zie ik wel verschillende ducati occasions.
Verpaalen belt handelaren wat ze er voor geven.
Wel superadres.
Maar winkelen kan je overal,kijk ook ff bij motorcity in Amsterdam, heb hier ook goede ervaringen mee.
 
..grote twins.

Wat qua comfort opvalt is de (met 1.86 meter) compacte zit (stuur zit dichtbij) en zodanig veel beenruimte dat ik stiekum de optionele rearset overweeg. De voetsteunen kunnen dan hoger geplaatst worden, op zich niet nodig v.w.b. grondspeling, maar ik vind een iets scherpere kniehoek prettiger ivm makkelijker bewegen in het zadel. Zitcomfort (met optioneel ergo-zadeltje) is goed, eigenlijk...



Hi, ik ben Paul & nieuw hier. Op vakantie (met motor) en lekker jullie bevindingen aan het lezen over de fiets die ik inmiddels sinds februari ook in bezit heb.

Veel verschillende motoren gehad (zelfs harley;), maar dit is het summum!

Aanleiding om even te berichten is het bericht van - waarin hij aangeeft de optionele rearset te aan te schaffen om zodoende een iets scherpere hoek te creëren met zijn benen.

Ik ben zelf 196cm. Heb (stom genoeg) destijds proefgereden met een eenvoudige broek en schoenen zonder ook maar even stil te staan bij de gedachte dat dit wel eens een significant verschil zou maken met het rijden van deze motor mét goede kleding.

Enfin, head over heels deze motor gekocht in Duitsland (geïmporteerd, etc) om er al snel achter te komen dat ik dusdanig lange benen heb dat ik bij schakelpogingen klem kom te zitten onder te tank. Wtf. Even in ontkenningsfase geleeft en gereden met de benen naast de flanken, maar dit hield natuurlijk snel op.

Enfin, rearset gemonteerd. Maximaal naar achter (= slechts 25mm) en tot mijn spijt moeten constateren dat dit niet een ideaal resultaat oplevert.

Nu heb ik van Racefox een verstelbare schetsplaat gekocht. Zo'n €400,- goedkoper dan de eerder genoemde optionele rearset, maar met een veel groter bereik.

Fußrastenadapter für KTM Super Duke 1290 SD , Umbaukit Schwarz, mit Gutachten

Wie weet ook iets voor jou of iemand anders. De set is zeer compleet maakt je rearset maximaal verstelbaar.

Ik heb inmiddels beide gemonteerd en dat past net aan, maar perfect 👌. Dure grap, maar ik zit lekker en heb een vette fiets ;)
full
 
Wie weet ook iets voor jou of iemand anders. De set is zeer compleet maakt je rearset maximaal verstelbaar.

Voor mij persoonlijk niet nodig maar wel een goede tip!

En even over die dongle die een extra damping-mode zou opleveren (zie foto hierboven): vergeet het maar. Ik deed gisteren een bezoek aan Verpalen voor de eerste kleine beurt van mijn SDGT en had die dongle besteld. Nou....het ding erin en aansluiten, testen..... niks, noppes nada! Ja, met de dongle onthoudt de brommer je ABS- en tractiecontroleinstellingen (die krijg je terug na uitzetten en opnieuw starten) maar of dit nou zou veel toevoegt??? Maar de demping blijft gewoon beperkt tot de standaard Sport, Street en Comfort. Gelukkig was Verpalen zo netjes om de dongle terug te nemen en hield ik de 120 euries in mijn zak (bedankt Verpalen!!!).

Maar dan nog, waar komt die stand RACE op de foto dan vandaan? Nou, Verpalen is er samen met de importeur nogal diep ingedoken en de lezing is als volgt. Bij het uitbrengen van de Duke heeft de fabrikant een coureur uitgenodigd (naam ben ik ff kwijt) die op het circuit (Qatar geloof ik) een toptijd moest neerzetten. Om dat mogelijk te maken hebben ze een speciale dongle gefixt die o.a. ook die RACE-modus oplevert en die in die test-Duke geprikt. Er zijn een handvol dongles uitgebracht met deze setting. De eigenaar van zo'n dongle heeft dus mazzel. De reguliere dongles doen niks. In ieder geval, niet het ding dat ik kocht. Lekker het geld in je zak houden. Of bij zo'n mooie rearset leggen. Daar heb je veel meer aan.

Andere info: een kleine beurt kost rond de 275 euro. Sommigen vinden dat veel. Die prijs komt voor een flink deel omdat het 1,5 uur werk betekent. Ik stond ernaast met een stopwatch. Waarom 1,5 uur? Nou, het luchtfilter moet worden vervangen. Daarvoor moet die tank eraf. Daar zit een hoop plastic, slangen en andere meuk omheen en aan vast en dat moet er allemaal vanaf. En daarna er weer op. Dat duurt even.

Ik heb meteen gevraagd wat een grote beurt (bij elke 30k) kost. Antwoord: reken tussen de 800 en 900 euro. Deze klus duurt gewoon een hele dag. Want de kleppen moeten worden gekontroleerd (duurt pakweg 6 uur) en eventueel opnieuw gesteld (komt er nog 2 uur bij). U bent gewaarschuwd!

Nog meer info: na zo'n 1,5 uur in het zadel kreeg ik pijn in mijn reet. Ja, ik heb dat extra dure luxe Powerparts zadel (met verwarming). Met een hele dag proefrijden op een huur-SDGT had ik dat ook, vandaar dat ik dat luxe zadel kocht. Goed. Pijn in mijn reet dus. Gisteren ook naar Tijger Leathers in Den Haag. Da's o.a. een zadel specialist. Oude vulling eruit, nieuwe vulling erin, drie keer passen, speciale wensen erbij (ik wilde iets omlaag), bekleding er weer op. Klaar terwijl je wacht! Duurt precies een uur. Twee ritjes later (naar Verpalen heen en weer) van een uur voelden goed. Prettiger. Op mijn aangepaste zadel. Kost dat? 85 euries. Nu geen pijn in mijn reet meer? Weet ik nog niet. Volgende week naar de Franse Alpen. Alle Cols rondgummen. Ik laat het jullie weten.

IMG_20170719_101435.jpg

IMG_20170719_103459.jpg
 
Laatst bewerkt:
Enfin, head over heels deze motor gekocht in Duitsland (geïmporteerd, etc) om er al snel achter te komen dat ik dusdanig lange benen heb dat ik bij schakelpogingen klem kom te zitten onder te tank. Wtf.

Vroeg mij af waarom je de motor uit Duitsland hebt gehaald. Had je een specifieke reden?
 
Vroeg mij af waarom je de motor uit Duitsland hebt gehaald. Had je een specifieke reden?


Ja zeker, het scheelde mij alles bij elkaar 4000 euro tav aanbod in NL. Het aanbod daar is groter, de prijzen lager en door de kmstand (was 8000) en leeftijd was de motor voordelig te importeren. Bovendien kon ik alle opties bijbestellen met korting en 2% lagere btw.
 
Wat kost een 1000 beurt dan ?
Ben wel nieuwsgierig nu.
30k beurt weet je dat hij duur is cker als je net ook nog aan een nieuw setje rubber toe bent.
Heb er nu 600 km opstaan en geef de meer gas nu als hij warm is en man wat een vreugde😁.
Graag ook ff plaatsen wat jullie voor je banden betalen.
Misschien is groot inkopen interessant.
Betaalde vorig jaar (wel andere motor)voor een setje metzler RR bijna 450 pleuries en das vest veel.
 
Motorbanden haal ik al 15 jaar bij Frank Switser in Purmerend. Hij legt ze er ook onder. Reken op 330 euro voor een set originele Pirelli's. Bevallen mij prima. De 1000 beurt is pakweg 100 euries. Er gaat alleen andere olie in.
Da's ff beter.
Bevallen goed de angel gt tot nu toe :+
 
Laatst bewerkt:
Voor de 1000 beurten voor de SDGT's betaalde ik beide keren €129. Bij de Triumph was dat €134, en voor de zes Yamaha FJR-en die ik de revue zag passeren tussen de €105 en €140.

Oja, 1000 km beurt bij de BMW S1000RR-en kostten respectievelijk €175 en €169, maar vermoedelijk werden er dan een extra rondjes om de motor heen gelopen, met nauwkeurig onder deskundig toezicht afgemeten Duitse passen, want Deutsch und gründlig natürlich... :N

Prijzen van de overige beurten schrik ik op zich niet van: €275 voor kleine beurt is mss iets duurder in vergelijking met een FJR (circa €180-200 excl banden). Overigens neem ik aan dat die €275 exclusief de kettingset is, die ongetwijfeld tussen 15000 en 25000 km aan vervanging toe is (bij de vorige SDGT werd-ie bij 15000 km vervangen).
Kosten van een grote beurt komen wel zo'n beetje overeen met de FJR, zij het dat die bij een FJR pas bij 40000 km aan de orde is. Maar met zo'n ding (FJR) sta je iedere 10000 i.p.v. 15000 km in de werkplaats, dus onder de streep lijkt het verschil me te verwaarlozen. Daarentegen heb ik weleens een paar onderhoudsfacturen gezien van diverse Ducati's, en die gingen niet zelden over de €2000 heen... en kijk, dat vindt ik dan weer duur :X

Bij banden let ik eigenlijk nooit erg op de prijs: ik heb ze tenslotte nodig, en combineer het wisselen zoveel mogelijk met het reguliere onderhoud. Want het op en neer rijden naar waar naartoe dan ook, om apart banden te wisselen, kost mij meer tijd (=geld) dan de eventuele prijsverschillen die dat zouden moeten rechtvaardigen.

Maar dat is ook maar gewoon mijn manier van beredeneren ;)
 
Laatst bewerkt:
Prijs hier in de buurt (Groningen) is nog beter. € 300,00 voor de Angel gt incl. montage.
Thanks weet ik een beetje waar rekening mee te houden.
September weer een weekje passen doen ,weet alleen niet of ik die koffers moet meenemen heb namelijk er nog nooit mee gereden en staan nu nog 1 maand in backorder.
Denk de waterdichte zak want ik rij toch van hotel naar hotel.
Zie tegen de tijd dat ik ga wel waarheen in ieder geval waar mooi weer wordt voorspelt :+
 
Thanks weet ik een beetje waar rekening mee te houden.
September weer een weekje passen doen ,weet alleen niet of ik die koffers moet meenemen heb namelijk er nog nooit mee gereden en staan nu nog 1 maand in backorder.
Denk de waterdichte zak want ik rij toch van hotel naar hotel.
Zie tegen de tijd dat ik ga wel waarheen in ieder geval waar mooi weer wordt voorspelt :+

Die waterdichte zak is top! Heb ik momenteel ook mee. :t
Weet alleen niet of t ook fijn is zonder de koffers (hij is vrij breed).
 
Koffers merk je in principe niets van, en van een goed gemonteerde roltas o.i.d. evenmin. Natuurlijk is er iets meer massa + hoger zwaartepunt, afhankelijk van wat je zoal meezeult, maar na 5 meter voel je dat niet meer. Tenzij het een jacuzzi is, maar dat past niet :P Sommigen vinden dat jammer...

Wel even iets van bescherming aanbrengen ter voorkoming van schade aan de panelen aan wwerszijde van het duozadel: ductape of van dat mooie doorzichtige plakfolie (3M).

Bij gebruik van een roltas (op het duozadel) in combinatie met zijkoffers beslist iets aanbrengen ter bescherming van de bovenkant van die koffers, want (ervaring mee... |( ) die koffers zitten erg hoog, en de roltas gaat er beslist sporen op achterlaten.
 
Puttiron ben benieuwd naar je ervaringen.
Ook ik heb het zadel gekocht maar ook omdat ik met titanium aan elkaar zit.
Heb met mijn vorige motor in de vercors gereden ongeveer 300km per dag en dat ging net.
Had eigenlijk gehoopt dat het met het pp zadel beter zou worden.
Ga het wel horen.
 
Laatst bewerkt:
Puttiron ben benieuwd naar je ervaringen.

Beetje late reactie van mijn kant want net terug uit de Alpen na 3000 km sturen...met Tijger Leathers zadel. Dus, die ervaringen zijn uitstekend. Met de nieuwe vulling rijd ik zonder problemen non-stop een tank leeg. Dat is dus tussen de 250-300 km. Nee, de tank helemaal leeg rijden, daar begin ik niet aan. Tenzij ik precies weet waar de volgende pomp zit zodat ik het kan uitrekenen. maar dat zadel dus...helemaal goed.

Hier het reisverslag van de hele trip
 
Mijn KTM tot dusver...geen klachten. Het ding heeft nog geen valse klap gegeven of wat dan ook. Als ik dan iets zou moeten noemen: dat zadel, maar dat kan je hierboven lezen. De kilometerstand op dit moment is 18.100 km. Ik heb de brommer nu sinds begin maart, dus hij is 5 maanden oud. Ik vind het een nette score. Moet ik iets over olieverbruik roepen? Niks. Ik heb net gekeken maar de olie staat keurig tegen het bovenste streepje. Volgens Verpalen betekent dat dat ik hem erg netjes heb ingereden. Bloemen en gebak graag! Komt u maar.........
 
Laatst bewerkt:
Beetje late reactie van mijn kant want net terug uit de Alpen na 3000 km sturen...met Tijger Leathers zadel. Dus, die ervaringen zijn uitstekend. Met de nieuwe vulling rijd ik zonder problemen non-stop een tank leeg. Dat is dus tussen de 250-300 km. Nee, de tank helemaal leeg rijden, daar begin ik niet aan. Tenzij ik precies weet waar de volgende pomp zit zodat ik het kan uitrekenen. maar dat zadel dus...helemaal goed.

Hier het reisverslag van de hele trip
leuk verhaal , roeping van schrijver gemist?
Frankrijk altijd goed👍
 
@puttiron als je weer in de buurt bent van col de valburg dan ook ff gorges de daluis en gorges de cians meepakken is echt supermooi rondje :+
 
@puttiron als je weer in de buurt bent van col de valburg dan ook ff gorges de daluis en gorges de cians meepakken is echt supermooi rondje :+

Mooi. Dan doe ik die volgend jaar. De Col de Valberg is trouwens geweldig sturen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan