Kymco AK550

Dat Chinees is meer jouw ding :)

可能不那麼粉紅色嗎?
 
Laatst bewerkt:
Maatje van me heeft dit monster sinds kort.........WAUW wat een prachtige machine en mijn hemel wat rijdt dat lekker !!!!

Best wel jaloers,in de positieve vorm ;)
 
Inderdaad rijd super. Vandaag de eerste 500 km er op gezet :) Morgen zal ik mijn eerste ervaring delen. Ook de ervaring met de dealer betreft het afleveren. Deze dealer kan zich beter maar bezig houden met bromscooters :+
Alvast een plaatje, gewoon omdat het kan :)

413535421.jpg
 
Iedereen die op de AK550 gaat rijden zal beamen dat hij heel tof loopt.
In iedergeval een andere beleving als de Tmax530.

Mvg. Jan
 
Het kromme hieraan vind ik dat juist Yamaha al langer de krukas configuratie van het AK550 blok toepast. Ik ken het vanaf de TRX-TDM. Momenteel past Yamaha het bij diverse typen motorfietsen toe zoals de MT-07 en de recentere R1's. Het principe wordt wel vaker toegepast.

Voor de oude Yamaha XS650 zijn er zelfs gespecialiseerde bedrijven die de motor ombouwen naar een 270 graden of zelfs 277 graden krukas, dat is wel echt specialistenwerk.

Voor mij is de blokconfiguratie iets waar ik op let bij aankoop. Dat is voor mij veel belangrijker dan hoe een bepaald kapje eruit ziet of hoe de tellers zijn af te lezen zijn hoe irritant dat ook kan zijn. Maar zo bekijkt iedereen het op zijn of haar eigen manier.
 
Laatst bewerkt:
Bij het afleveren had ik snel een conflict met de eigenaar van de zaak betreft het onderhoud en de intervallen daarvan. De linker voor kap onder het knipperlicht zit een diepe kras. Met het verplaatsen is er tegen de heftafel aan gereden.
Ik kreeg een document mee met de data's of km standen waarop onderhoud uitgevoerd dient te worden. Daar was ik het natuurlijk niet mee eens. Ik vroeg, de eerste 1000km beurt is zeker gratis. Nee meneer u moet eens weten hoeveel werk dat is. Ik zei ow wat gaan jullie dan onderhouden bij een 1000 km beurt wat zoveel werk is :? Nou meneer de remklauwen moeten uit elkaar, u moet eens weten hoe deze er uit zien na 1000 km. Ik zei echt :? u maakt zeker een geintje :) het is geen snorscooter hahaha. Nee echt meneer. Ik zei u mag alleen bij de eerste beurt de olie en oliefilter vervangen en onder garantie de kap vervangen en voor de rest geen onnodige dingen. Het formulier mag u houden, want ik ga zeker niet elke 5000 km de scooter brengen voor onderhoud. Ik kan zeker wachten bij de eerste beurt en als de kap wordt vervangen? Nee meneer want we zijn zeker 4 uur bezig.
Ik was eigenlijk wel klaar met die tent. Jullie hebben dan wel zeker een vervangend vervoermiddel. Ja meneer maar niet gratis. Wat een drama |(

Okay nu dan een andere ervaring met de AK550. Alleen maar een big smile :]
Gekocht zonder een proef rit. Mijn eerste indruk, wat een compacte scooter klein en smal vergeleken met mijn Maxsym. Maar met meer been ruimte en de mogelijkheid om te verzitten. Na de eerste meters voelt de scooter direct goed aan en het feest kan beginnen 8-) Iedere bocht is een genot, jammer dat de Eifel niet om de hoek is. Remt en stuurt als een dolle. Is net een S1000XR ;) In het begin had ik ook steeds de neiging om de linker rem te gebruiken als koppeling met het gevolg dat ik met mijn neus de futuristische cockpit in dook :)

Het verbruik. De meter heeft 5 blokjes waarvan de laatste rood is. De eerste twee zijn al voor de 100 km verdwenen. De derde en vierde voor de 200 km. Gisteren op de terug weg van Vlissingen op de snelweg was inmiddels het rode blokje aan het knipperen rond de 220 km. Voorlopig nog geen pomp inzicht en het rode blokje was inmiddels uit en de E van leeg ging knipperen rond de 260 km. Intussen zat ik met samen geknepen billen O nee he, zag mij al staan op de vluchtstrook zonder benzine :X Inmiddels op mijn noodoe scherm kompas aan gezet met benzine stations. Deze gaf er genoeg aan maar niet op de snelweg. Dus de snelweg af en kwamen terecht in een gehucht en reden via de kompas rechtstreeks naar een pomp *O* De tripmeter stond op 270 km en er ging iets meer in dan 13 liter. Ongeveer 2 liter over dus de 300 km kan gehaald worden op een volle tank. De boord computer gaf een gemiddelde verbruik aan van 1 op 22.

Zodra je de scooter hebt gekoppeld aan je telefoon via de Noodoe app staat er update klaar voor de cockpit. Deze update geeft een verbetering betreft contrast en helderheid en installeert en aantal andere talen, nog geen Nederlands. Voor de update zag je geen moer met de zon direct op de cockpit. Na de update zie je wel iets, maar dan moet je wel goed kijken. Het Noodoe scherm is wel redelijk vooral als je een teller of iets anders selecteert met een groot contrast, bijvoorbeeld een zwarte achtergrond en witte cijfers.

Voorlopig even genoeg ervaringen gedeeld :)
Oja het geluid. Dat is een en al genot :9
 
Hutkoffer tsja mooi is anders maar erg makkelijk. Mijn shark one past net niet onder het zadel. Maar koffer kan er af als ik mooi wil zijn met mijn AK550 *D
 
Haha, wat een verhaal zeg!

Remklauwen uit elkaar na 1000Km? Wat een bull is dat zeg, als je ze goed schoonhoudt hoeft dat bij 30K nog niet eens!

1000 beurt is olie en wat visuele controle en eigenlijk de 100 Euri die het gemiddeld kost niet eens waard, kan het zelf voor 1/4 van de prijs.
Heb het bij mij DT350 voor de vorm ook maar laten doen omdat ik wat op- en aanmerkingen had, die natuurlijk allemaal van tafel geveegd werden...maar we hebben nog een heel dik jaar over dus dat komt wel goed:-P
 
Je rij impressie is heel herkenbaar, het rijd gewoon erg goed :]

Mijn Shark Evoline 3series paste net aan wel (op zijn kop) maar dan moest ik wel de Cardo G4 er af halen.

Olie wissel inclusief oliefilter is 2,7 liter, sta er vooral op dat de gebruikelijke juiste olie: 5W50 er in komt, dat is voor de meeste in NL. een hele opgaven omdat ze het niet makkelijk kunnen krijgen, meestal heeft dat te maken met het feit dat ze dealer zijn van een bepaald merk en simpelweg gewoon niks anders in huis willen halen.
Maar geloof me als ik het nu bestel heb ik het overmorgen in huis.

De remmen kunnen wat vettig zijn in het begin, enkel ontvetten volstaat, uit elkaar halen van de Brembo's is kolder.

De beschadiging zal door Kymco Purmerend direct worden opgepikt, maar verwacht wel dat het mogelijk even langer kan duren, dus reken je niet rijk bij de 1000km beurt, dat duurt waarschijnlijk net even langer.

De contrast custom Nodoe apps heb ik eerder in het topic voorbij laten komen dus is mij bekend.
De software update is mij niet bekend, en heb daar vooralsnog ook niet zo heel veel vertrouwen in dat dat veel zoden aan de dijk zal zetten, maar dat zeg je zelf ook al zo'n beetje.


Aangezien jij aardig wat kilometers vreet, is het later vrij eenvoudig om zelf de tussen beurtjes uit te voeren.
none OEM Hiflo filter kost circa 10 euro en 3 liter Eurol Sportbike 5W50 kost 7,95 per liter.

THX voor update
 
Laatst bewerkt:
Ik doe altijd zelf het onderhoud, banden wissels. Laatste project was het opbouwen van een keverbuggy en inmiddels verkocht. Nu voor de winter weer een nieuw project, maar dat is een ander verhaal :)

Voor de garantie laat ik de eerste onderhoud doen door de dealer.

Volgens de gebruikers handleiding moet er 10w40 in.
Specification:
 SAE:10W/40 MA
  API: SL Class or better
   First oil replacement: 1,000 km. Subsequent oil replacement
Every 10,000 km.
Deze scooter heeft een natte koppeling dus het moet wel olie zijn die daarvoor geschikt is. Dat is belangrijker dan de viscositeit.

De dealer zou mij gisteren bellen betreft de kap wanneer deze binnen is voor een afspraak. Ik wacht daar nog steeds op zucht :N Zal er dus zelf achter aan moeten. Zo ga je niet met klanten om.
 
Verdomd mooie scoot man !!

Prijs is mij veel te hoog zegt mijn portomonee ;)

Je hebt weer mooi spul staan,ohja morgen de miniscoot hihi.

Hoop dat het weer een beetje mee zit.
 
Ja de mini scoot PCX150. Is wel jouw schuld. Dan had je maar niet moeten zeggen "wie gaat er nou een AK550 gebruiken voor woonwerk als een pekel fiets" :X
Is wel leuk en zuinig. Het is ook een manier van onthaasten. Een vrachtwagen inhalen is een hele onderneming. Bij de volgende blijf je er maar braaf achter en niet meer van de rechter rij strook af geweest :)
 
In de Moto73 van afgelopen week staat een testverslag van de AK550, ook daar komt weer de spiegelende klokkenwinkel aan bod.
 
Laatst bewerkt:
>>>>>>>>-NEW RELEASE-<<<<<<<<

Malossi voor Kymco AK 550 2017


• Variator Multivar 2000 MHR (No. 5117867)

image.php


• Torque Driver (No. 6115289)

image.php


• Torsion Controller Variateur-spring (No. 2514227)

image.php


• Green Variator Adjuster Spring ext.Ø 70,3x156,5mm thread Ø 5,5mm 6,8k

image.php


• Red Variator Adjuster Spring ext.Ø 70,5x126mm thread Ø 6,5mm 13,7k

image.php


• White Variator Adjuster Spring ext.Ø 71x129mm thread Ø 6mm 11,9k

image.php


• Yellow Variator Adjuster Spring ext.Ø 70,5x138mm thread Ø 6mm 9,7k

image.php


• Malossi Sport Windscherm (No. 4517844)

image.php
 
Laatst bewerkt:
>>>>>>>>-NEW RELEASE-<<<<<<<<

2 Oktober 2017


J.Costa 'IT620 PRO' variateur voor Kymco AK 550

Richtprijs: ± 390 Euro

full


image.php


image.php


Alsof het een wedloop is tussen de diverse sport variateurs (de Malossi is immers net 1 week uit) is hier nu ook vrij snel als hekkensluiter de J.Costa vario t.b.v. de Kymco AK550.

Mvg. Jan
 
Laatst bewerkt:
Jaja, nou ik heb erop gezeten hoor!

Vandaag toevallig even binnen bij mijn favo motorzaak (NOT), MP Rotterdam.

Bij binnenkomst zag ik daar een blinkende AK550 staan, erg mooie scoot maar toch kleiner dan ik had verwacht, formaat DT350 eigenlijk.

Zit was wel iets ruimer en het zadel was lekker stevig, misschien toch wat aan de harde kant voor de langere rit.

De spiegels op de kuip vind ik een uitkomst!
 
Jaja, nou ik heb erop gezeten hoor!

Vandaag toevallig even binnen bij mijn favo motorzaak (NOT), MP Rotterdam.

Bij binnenkomst zag ik daar een blinkende AK550 staan, erg mooie scoot maar toch kleiner dan ik had verwacht, formaat DT350 eigenlijk.

Zit was wel iets ruimer en het zadel was lekker stevig, misschien toch wat aan de harde kant voor de langere rit.

De spiegels op de kuip vind ik een uitkomst!

Zag hem staan, bij de ingang als je binnenkomt. ook ff gezeten. Zat wel redelijk maar toch blij dat ik af ben van die vario gedoe. Nooit meer.

Vond de 'markt maar een afgang. Geen hebbedingetjes wat je bij Hans van Wijk in overvloed hebt. Geen Yamaha mt09 sport tracker staan om maar wat te noemen.
Nee, totaal niet de motorzaak wat het vroeger was.

Kleding van John Doe hebben ze ook niet.[Geheel kevlar]. Top spul.

Ze blijven trouwens zitten waar ze nu zitten. even ter info.
 
Zag hem staan, bij de ingang als je binnenkomt. ook ff gezeten. Zat wel redelijk maar toch blij dat ik af ben van die vario gedoe. Nooit meer.

Vond de 'markt maar een afgang. Geen hebbedingetjes wat je bij Hans van Wijk in overvloed hebt. Geen Yamaha mt09 sport tracker staan om maar wat te noemen.
Nee, totaal niet de motorzaak wat het vroeger was.

Kleding van John Doe hebben ze ook niet.[Geheel kevlar]. Top spul.

Ze blijven trouwens zitten waar ze nu zitten. even ter info.
Wat stond je tegen aan een CVT?
 
Wat stond je tegen aan een CVT?


Dat je op een gegeven moment met die vario en rolletjes te maken krijgt.
En als je dat niet kan of gereedschap niet hebt dan ben je verhoudings gewijs veel geld kwijt.
Ook met onderhouds beurten moeten de kappen eraf.

En dat is jammer want zo scooter ziet er best schitterend uit.

Heb ik nu allemaal geen last van en ze kennen nu zo bij mijn kop bv. Honda nc750s dct.
 
@ Mojave

Zadel lijkt wat hard, maar dat is enkel en alleen in eerste instantie.
Ga je er op rijden dan zit hij al snel als gegoten en zit dan uiteindelijk eigenlijk hartstikke goed.
Tmax gaf toen eens de zelfde indruk, 'zadel hard', maar wel de juiste vorm, en zat uiteindelijk ook erg goed.

De AK 550 is idd. een "piep kleine" compacte scooter met zeeën van beenruimte, dat compacte zal tijdens het file en stadse rijden ideaal zijn.

Voor wat het is 'beterschap gewenst' en dat je maar weer snel thuis mag komen uit dat z.h.

Mvg. Jan
 
Ik had al het vermoeden dat ze daar bleven, zaten ze vroegah al natuurlijk....

Wel een stuk kleiner pand maar vind de sfeer er niet leuker op, erg afstandig en ongeïnteresseerd.

Zullen ook niet even vragen, 'Goh Ben, hoe bevalt je DT350?' welnee.

Jammer hoor, kwam er graag toen ze nog langs de A20 zaten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan