KTM LC8,de motor voor echte mannen. Deel 11

Status
Niet open voor verdere reacties.
full


Plaatje van afgelopen zaterdag.
Onzin om in deze mooie tijd je motor binnen te laten ivm pekel.
Het is een gebruiksvoorwerp en zeker als je een adventure rijdt moet je je, naar mijn mening, niet door laten tegen houden.

Greetz
 
Hier helaas geen tijd voor. Druk in de winterse verbouwing.

Maar als ik tijd had. Ging de adventure zeker op pad. Pekel spuiten we wel naderhand er weer af.
 
Jaja, ik snap de opmerkingen..Juist met een Adventure wel gaan raggen etc..Maar ben gewoon zuinig op mijn spullen. Mijn Adventure kan zo de showroom in, zo mooi nog en ik wil dat graag zo houden. Als ik aan het rijden ben, gebruik ik hem echt wel hoor. Af en toe een bospadje, prima. Maar nu gewoon even niet. Heb alles hier afgesloten; buitenkraan, slanghaspel, hogedruk reiniger etc..Doe ik altijd in de winter. Mij ook teveel werk om dit allemaal weer aan te sluiten om even een blokkie om te gaan..

Daarbij, de banden rij je ook niet echt warm met temperaturen onder de 10 graden en kan ik mijns inziens niet optimaal genieten van de Adventure. Dit is uiteraard een persoonlijke mening he...
 
[afbeelding]

Plaatje van afgelopen zaterdag.
Onzin om in deze mooie tijd je motor binnen te laten ivm pekel.
Het is een gebruiksvoorwerp en zeker als je een adventure rijdt moet je je, naar mijn mening, niet door laten tegen houden.

Greetz

Eens! Heb zelf ook heerlijk gereden. Daarna goed afgespoeld en schoon gemaakt. Kan ik overigens ook van genieten. Zolang de zon schijnt is het helemaal prima!
 
Eind april ga ik 10 dagen schotland doen, men banden hebben nu 5k (scorpion trail II).
Ik denk dat ik deze best nog ga vervangen voor men reis.
Iemand goede ervaring met andere banden of neem ik best gewoon terug de pirelli's.
Ben er op zich heel tevreden van, buiten het feit dat ze heel snel vierkant worden...
 
Mijn Scorpions Trail li zijn na 5.300 km puur bergwegengebruik ook aan vervanging toe.

Vooral toch in het midden afgesleten ondanks de duizenden bochten, maar wel veel met duo gereden.

Volgende maand komen er weer dezelfde rubbertjes op.

Ik ken momenteel geen betere band voor een grote trail....
 
Had al liggen kijken naar een roadsmart 3 maar af en toe neem ik eens een offroad padje en dan is deze band echt geen optie...
Metzeler Tourance next zou ik ook nog wel durven proberen...
 
Als je nooit offroad gaat is elke sporttoer band van een a merk prima.
Conti RA3 Michelin road 5 Bridstone T31 Pirelli Angel GT.

Wil je ook offroad wat kunnen dan is de SC2 de beste allrounder op dit moment.
Maar banden keuze is natuurlijk altijd subjectief :)
 
In het voorjaar tijdens het sporten plannen gehoord van een hardloopmaatje dat hij in september militaire passen wil gaan rijden in Frankrijk en Italië. In de loop van de zomer is het bij gaan kriebelen en ik mag mee. Mijn eigen motor is een Triumph Speed Triple en niet bepaalt geschikt voor onverhard rijden, dus op zoek naar een huurmotor. In Nice een BMW GS700 gehuurd. Op aanraden van mijn vakantiegenoot nog even navraag gedaan of ik met de huurmotor ook onverhard mag rijden en helaas. Dat is niet meeverzekerd. Om toch met een geschikte motor de vakantie te kunnen doen ben ik gaan zoeken naar een mogelijk type motor. Online in Nice bij motorzaken gekeken en vragen gesteld over het kopen van een off-road motor (tweede hands) en na afloop van de vakantie terug verkopen, maar helaas 0 reacties. Toen nog wezen zoeken naar organisaties die off-road vakanties organiseren in de hoop dat zij mij een motor willen verhuren, maar dat gaat alleen wanneer ik ook bij hun de rest bij boek. Dat is niet onze bedoeling. Ondertussen gezocht naar 600CC motoren van Honda, Yamaha en ook KTM heb ik een top 3 gemaakt en op nummer 1 stond de KTM Adventure. Nog 2 maand te gaan en zoeken op Marktplaats levert een beperkt aantal op. In Duitsland is er veel meer keuze, maar om de hoek staan ze niet bepaald. Uiteindelijk via Marktplaats een KTM in het noorden van het land gevonden voor een acceptabel bedrag. Afspraak gemaakt om de motor te bekijken en een proefrit te maken. Ik sta op het afgesproken tijdstip bij het juiste adres. Helaas is de verkoper niet aanwezig en na een telefonisch gesprek blijkt dat hij ook geen tijd heeft om op korte termijn alsnog tevoorschijn te komen. Eerst op vakantie..... Maar wanneer hij terug komt heb ik nog maar 1 week om de motor na te kijken op mogelijke problemen...
Dan maar verder zoeken en deze achter de hand houden voor het geval het niet gaat lukken om een vervanger te vinden. Marktplaats weer geraadpleegd en ook wee zoeken in Duitsland. Uiteindelijk in het verste zuiden van Nederland een Adventure gevonden. Afspraak gemaakt en na het werk gelijk naar Zuid Limburg vertrokken. Motor gezien. Goed gesprek en na een geslaagde proefrit de motor gekocht. Nog twee weken voordat ik vertrek naar de Franse Alpen. Banden moeten nog vervangen worden. Oliebeurtje is nog nodig en bij het verwijderen van het voorwiel blijkt dat een oliekering van de voorvork lekt. Als iets toch wel belangrijk is dan is het de vering bij het onverhard rijden over de militaire passen. HK in Tiel benaderd en zij hebben op de vrijdag voor mijn vertrek nog tijd om de voorvork na te kijken en te herstellen. Mits ik hem zelf ter plekke uitbouw en inbouw.
Thuis dan maar uitbouwen (dinsdag). Op woensdag heeft een collega ze afgegeven en woensdagavond krijg ik al te horen dat ze vork uit elkaar gehaald hebben. Sinds de eerste bevestiging door KTM is er waarschijnlijk geen aandacht meer geweest voor de voorvork. Op donderdag heb ik de gereviseerde vork terug. 's Avonds ingebouwd. Voorwiel (met ander band) plaatsen en de indruk dat de hoeveelheid bars wel erg snel verminderd is na 1 dag. Desondanks de geplaatst. Naar het tankstation om op druk te brengen. Stukje rijden, maar al snel blijkt dat de voorband lek is. Rustig naar huis rijden. voorwiel weer demonteren en vrijdagmiddag naar de bandenspecialist welke de voorband gewisseld heeft. Blijkt dat er een stevige splinter in de buitenband zit. Deze verwijderd. Binnenband geplakt en weer inbouwen. Nog 1 nachtje slapen en dan vertrekken naar Parijs. Hopelijk geen probleem meer met de voorband.
Gelukkig geen probleem op zaterdag. Bagage laden en vertrekken!
3500 km verder en de motor is behoorlijk "mishandeld" op sommige wel heel slechte onverharde wegen in de Alpen heb ik alleen het achterlichtje moeten vervangen.

Al met al helaas geen ruimte voor twee motoren. Een keuze moeten maken en de KTM was als eerste verkocht. Gelukkig aan een collega dus zo nu en dan zie en hoor ik hem nog.

Desondanks blijft het kriebelen en heb ik de keuze gemaakt dat ik de Speed Triple in wil ruilen/door verkopen om verder te gaan met een KTM.

Mijn keuze is in eerste instantie gevallen op een (Super) Adventure (1190/1290). Afhankelijk van een proefrit enzovoort. Omdat de motor best breed is en ik de motor in een schuur moet parkeren ben ik nieuwsgierig of iemand mij kan vertellen de schuurdeur (standaardmaat) een onoverkomelijk probleem is wat parkeren in de schuur betreft.......
full
 
Mijn keuze is in eerste instantie gevallen op een (Super) Adventure (1190/1290). Afhankelijk van een proefrit enzovoort. Omdat de motor best breed is en ik de motor in een schuur moet parkeren ben ik nieuwsgierig of iemand mij kan vertellen de schuurdeur (standaardmaat) een onoverkomelijk probleem is wat parkeren in de schuur betreft.......[afbeelding]
Ik heb nog nooit een motor gehad die in smaller is dan het kozijn van een loopdeur. Met het stuur een beetje scheef, kom je overal doorheen.
 
Hallo allemaal,

Ik heb een paar weken geleden de overstap gemaakt van een GSX-R K4 naar een 990 SMR van 2013! :9~

Bij de aankoop van de motor zaten de stepjes voor de bijrijder niet aanwezig,

Is er iemand die deze toevallig nog heeft liggen en deze voor een leuke prijs wil verkopen?

Misschien zit ik hier met deze vraag niet helemaal op de juiste plaats, dan hoor ik het ook graag!

Thanks! *D
 
Mijn schuurdeur is ook smaller dan het stuur.
Maar met een beetje links_rechts met het stuur en het past.
dankzij de grote stuur uitslag.
 
Mijn Scorpions Trail li zijn na 5.300 km puur bergwegengebruik ook aan vervanging toe.

Vooral toch in het midden afgesleten ondanks de duizenden bochten, maar wel veel met duo gereden.

Volgende maand komen er weer dezelfde rubbertjes op.

Ik ken momenteel geen betere band voor een grote trail....


De nieuwe Bridgestone A41 kan ook nog wel eens goede keus worden. Is net op de markt. Dual compound en Bridgestone claimt een sterk verbeterde tractie bij nat wegdek. Ik ben mij ook aan het oriënteren op nieuwe banden voor de 990 adventure. Ik rij nu nog met de MT90. Die zijn na 6000 km ook wel aan vervanging toe.
 
Bedankt voor de tip.
Zien er inderdaad goede banden uit en hebben bijna hetzelfde profiel als de scorpions en ze zijn goedkoper.
Ik denk dat ik ze ga bestellen en zal er nadien hier een review over schrijven.
 
Na de wel zéér middelmatige Bridgestones Battlax die jàren onder mijn GS-en hebben gezeten (bij gebreke aan beters), is mijn enthousiasme voor deze Japanse rubbers beneden het vriespunt gezakt, maar ondertussen heeft deze fabrikant uiteraard ook niet stilgezeten...
 
Zijn er hier mensen die met dit type windscherm rond rijden? Zit standaard op de R? Ik wil sowieso een donker scherm op mijn 1050, maar ivm wind hoeft een hoger scherm, niet altijd beter te zijn. Ik had op mijn Tiger 800 ook een hogere gemonteerd, maar dit was nog minder en het zag er ook niet uit. Immense taartschep voorop...Ik ben 1.86 groot. Persoonlijk vind ik onderstaand scherm ook sportiever staan, maar moet enigszins nog wel wat wind tegenhouden.

Standard Adventure R windshield
- Height: 192 mm
- Tinted design
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan