De Nieuwe Ducati Scrambler

Zie net dat Goedhart niet naar de motorbeurs in Utrecht gaat, maar de voorkeur geeft aan een eigen evenement. Dat zal plaatsvinden half februari en daar zal de Duc Scrambler 1100 ook staan. Waarschijnlijk de eerste keer op Hollandse bodem! En de nieuwe Speed Triple van Triumph zal er ook zijn. Vindt ik dan ook weer leuk....
 
Zie net dat Goedhart niet naar de motorbeurs in Utrecht gaat, maar de voorkeur geeft aan een eigen evenement...

Ik las het ook net in de nieuwsbrief.
Ik ga misschien wel even kijken tegen die tijd. Hopelijk is het dan zelfs weer voor de motor :]
Ben zelf erg benieuwd naar de nieuwe Husqvarna's, de Honda CB1000R en uiteraard de 1100 Scrambler in het echt.
Motorbeurs Utrecht vind ik hoofdzakelijk interessant als ik op zoek ben naar (afgeprijsde) kleding. Maar momenteel heb ik kleding in overvloed dus denk niet dat ik daar heen ga.
 
Nou, het zou zomaar kunnen dat het dat weekend prima weer is. Goedhart heeft daar patent op. Bijna nooit valt daar iets in het water...

De nieuwe Honda's zien er op foto eindelijk weer eens spannend uit. Tijdenlang al een grijze muis en nu zomaar een mooi design. Ben benieuwd.

De Husky's vond ik vroeger mooi in het BMW tijdperk (Nuda). Dat geluid, heerlijk. Nu ze onder KTM vallen zien ze er wel apart uit, maar 90% van de onderdelen komt uit de standaard onderdelen catalogus. Motoren, frames etc. 1 pot nat... Jammer... :X

Ben wel erg benieuwd naar de Speed Triple RS, het grote broertje van mijn Street RS. Deze heeft nu ook een TFT dash en verdere updates (motorvermogen??). De nieuwe toermachines zijn ook erg mooi, hoewel ik niet direct zo'n fiets zou kopen.

De Kawa's voor dit jaar heb ik allemaal al gezien in Soesterberg, maar de 900 RS vindt ik erg goed gelukt. Hij stond daar naast het origineel uit de jaren 70 / 80. Schitterend... :t

Ben ook wel benieuwd naar de Yamaha MT09 RS met Ohlins en mooie blauwe kleurstelling.

Ga zeker 1 van de dagen langs, maar ga ook naar de beurs in Utrecht. Al was het maar voor de gezelligheid. Wil sowieso kijken naar een (leren) broek van AlpineStars die ik aan mijn leren jas kan ritsen voor op de Street.
 
Laatst bewerkt:
Ja die Husky's zijn inderdaad wel een beetje verklede KTM's maar met die techniek is natuurlijk weinig mis. Maar de modellen van Husqvarna zijn wel wat meer op de straat gericht en hebben een zeer interessante vormgeving. Ik hoop dat ze ook een model gaan ontwikkelen met het 2 cilinder blok uit de nieuwe KTM 790 Duke.

De Speed Triple is altijd al een favoriet model van mij geweest, vanaf de eerste 750 tot de latere modellen. De T509 is mijn favoriete model met dat frame dat aan de Spondon creaties doet denken.
De teasers van de nieuwe zien er ook veelbelovend uit.

Ik heb de Kawa's ook al in het echt gezien en kan er niet echt warm voor lopen. Het is allemaal iets te glad en het retro sausje iets te dun. Het kontje en de tank hadden iets uitgesprokener mogen zijn. Als het retro verfschema er niet op had gezeten had de familie gelijkenis moeilijk te zien zijn geweest.De verhalen over de gelijkenis van de teller platen en motorblok details ervaar ik meer als marketing praat en redelijk ver gezocht dan dat het echt iets bijdraagt. Het voorspatbord vind ik wel heel mooi en de wielen zijn ook goed gevonden.

Ja en de Scrambler begint er steeds beter uit te zien in het tot nu toe getoonde beeld materiaal. In de U.S.A. gaan de eerste pré productie modellen al langs de dealers en het ziet er geweldig uit.
Alleen die prijs hè en dat maar hele kleine sprongetje in vermogen...ik kan niet wachten tot de eerste jong gebruikte met hoge Termigoni... ;)

 
Laatst bewerkt:
De 1100 moet wel heul heul heul mooi zijn wil ik mijn trouwe 800 er voor inruilen. Vermogensverschil is klein, maar koppel is waar je op rijdt. 67Nm voor de 800 en 88Nm voor de 1100 bij een veel lager toerental. Dat merk je echt wel. Wil zeker als ik de kans krijg er wel een proefritje op maken.

Als ik een keuze zou moeten maken, dan uiteraard de Sport. Extra’s: Uitlaatje, kentekenplaathouder, tankpad, valbeschermers etc. Eindprijs rond de 20k... Dan denk ik dat ik liever een Monster 1200 zou kopen of een lekkere dikke KTM SuperDuke 1290. Dat is dan weliswaar geen retro, maar wel machines met karakter (2 cilinders). Maar ik denk dat ik lekker mijn Icon hou, zeker na alle arbeid en geld ik er ingestoken heb. Enne, het blijft toch je eerste fiets hè. Als ik echt rap voorruit wil heb ik altijd nog een optie.

Leuk filmpje, maar zou wel eens een (rijders) review willen bekijken, bijvoorbeeld van 1000PS. Die maken altijd wel mooie reportages. Of natuurlijk van ProMotor (voorheen MotoMe).
 
Laatst bewerkt:
Ja ik kan ook niet wachten op de eerste echte reviews op Youtube.
Ja dat koppel zal je wel merken al is de 1100 ook gewoon 15 tot 20 kg zwaarder dus echt heel spectaculair zal dit ook niet zijn. Gevoelsmatig had er gewoon meer uit te halen moeten zijn maar de huidige milieu normen zullen dat wel tegen werken(de oude monster 1100 schopte het wel tot 100nm). Mijn oude Buell had overigens 120nm koppel en na montage van een open luchtfilter en uitlaat was dit zelfs nog wat meer. Dat ging echt met enorme stappen vooruit. :)
De Triumph StreetTwin heeft ook 80nm koppel maar is ook ruim 20kg zwaarder en voelt zeker niet sneller of sterker onderin(maar wel een stuk soepeler).
Ach het zijn allemaal maar getallen en ik heb over mijn Scrambler niks te klagen. Sterker nog, het is de fijnste motorfiets die ik ooit heb gehad.
 
Nog maar een paar mooie plaatjes voor het weekend. Het is al oud nieuws van de afgelopen Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2017 maar ik had ze nog niet eerder gezien.
Opvallend is dat bij het Enduro concept de designtaal voor de Scrambler 1100 wel al te zien is als je kijkt naar de tank.
Nu maar hopen dat het weer snel motor weer wordt.
https://ultimatemotorcycling.com/20...-claim-awards-concorso-deleganza-villa-deste/
2017-ducati-design-center-scrambler-concepts-1-770x489.jpg

2017-ducati-design-center-scrambler-concepts-2-770x513.jpg
 
Vanmiddag de 1100 in real life mogen bewonderen bij Goedhart.
Als je er zo voor staat ziet hij er mooier uit dan op de foto’s.
Zou mijne er nog niet zo snel op inruilen.
Wat ik erg mooi vindt is het hoogglans diepzwarte motorblok.
Ook de schakelaars aan het stuur zijn van een beduidend betere kwaliteit dan de 800.
De afwerking is super, maar dat mag ook wel in deze prijsklasse.
De uitlaten vindt ik nog steeds minder.
Het dashboard komt niet raar over met die uitstulping.
Al met al vindt ik hem in het eggie mooier dan op de foto.
Eigenlijk vond ik dat bij de 800 ook.
 
Je bent gewoon de eerste die de 1100 gezien heeft. Ben ook wel benieuwd hoe die er in het echt uit ziet.

Vanavond heb ik weer even voor het eerst een klein rondje gereden. Morgen ga ik een stukje rijden met de mannen en zo de eerste rit van het jaar doen. Ik verwacht wel nog een thermo-shirt nodig te hebben. Eens even zien of de gele dame er ook weer helemaal zin in heeft :)
 
Vanmiddag de 1100 in real life mogen bewonderen bij Goedhart.
Als je er zo voor staat ziet hij er mooier uit dan op de foto’s...
Al met al vindt ik hem in het eggie mooier dan op de foto.
Eigenlijk vond ik dat bij de 800 ook.

Ik ben vanmiddag ook even wezen kijken en ben het helemaal met je eens. De 1100 is echt wel een slag groter en de tank voelt ook flink breder als je er op zit. Voor mij persoonlijk past hij echt als gegoten waar de 800 voor mij net wat aan de kleine kant is. De verhouding stuur zadel is beter en net wat natuurlijker met mijn postuur. Bij de 800 zit ik redelijk ver achter op het zadel om een goede afstand tot het stuur te krijgen.
Het zwarte blok is in het echt heel fraai al vind ik het niet per se mooier dan de afwerking van de 800. Het is gewoon anders.
Wat betreft de uitlaten, ik vind ze niet misstaan maar in de praktijk zal menig een ze toch vervangen voor wat mooiers en vooral luiders ;). De beperkingen die de uitlaten brengen wat betreft de bagage mogelijkheden vind ik wel jammer. Maar het is afwachten wat er allemaal komt aan bagage oplossingen.
Uiteraard heb ik nog wat plaatjes geschoten van de 1100 en ook van wat details zoals de controls op het stuur en het bijzonder fraaie aluminium gegoten achterframe.
20180218_143305.jpg

20180218_143444.jpg

20180218_143418.jpg

20180218_143346.jpg

20180218_143322.jpg

20180218_143330.jpg
 
Laatst bewerkt:
beste motorvrienden,
we zijn gespecialiseerd in het herschrijven van software voor verschillende recreationele producten. we hebben een grote keuze voor verschillende motorfietsen, waaronder ook de DUCATI SCRAMBLER, we hebben tunes ontwikkeld voor
1. de volledige originele versie,
2. we hebben een tune voor originele versies met aftermarket uitlaat upgrade
3. we hebben een tune voor de versie verkocht door ducati met de powertune en uitlaat,

ook deze hebben we kunnen aanpassen en verbeteren waardoor er een veel groter koppel aanwezig is bij lage toeren en middengebied,

Zeker niet meer nodig het tandwiel vooraan te verkleinen,
we zijn gevestigd in België maar voor tuning vanaf 3 stuks komen we ook ter plaatse,
verdere info te verkrijgen info@jsu.be
full
 
Je bent gewoon de eerste die de 1100 gezien heeft. Ben ook wel benieuwd hoe die er in het echt uit ziet.

Vanavond heb ik weer even voor het eerst een klein rondje gereden. Morgen ga ik een stukje rijden met de mannen en zo de eerste rit van het jaar doen. Ik verwacht wel nog een thermo-shirt nodig te hebben. Eens even zien of de gele dame er ook weer helemaal zin in heeft :)

Lekker hoor, het was vandaag prachtig motor weer. Helaas was ik al met de auto in Den Haag van het weekend en ben van daaruit naar Bodegraven gegaan want anders had ik ook de motor gepakt.
Er lag wel nog heel veel strooizout overal dus hoop dat je motor er niet al teveel van heeft opgepikt.
 
Hoi,
Jullie hebben al weer een hoop gezien, zo lees ik. Ik ben een paar weken in Costa Rica geweest en daar is het Yamaha en Chinees 175 cc. wat de klok slaat. Klein en handig omdat op veel plaatsen geen verhard wegdek is.
Voor naast de Scrambler heb ik net een proefrit gemaakt op een Cagiva Gran Canyon 900; die met het teruggetunede Ducati SS900-blok met injectie. Motor was technisch zo ongeveer in nieuwstaat gebracht door Houkes Motortechniek in Nijmegen. Zelden op een fiets gereden die zo netjes loopt (en dat bij 0 graden)! Ik dacht daarmee een betere reismotor te kunnen aanschaffen, maar de zit viel erg tegen met mijn lange benen. Dus voorlopig ook nog reizen met de Scrambler.
Gaat iemand misschien naar de Koningsasserdag bij Startwin in Loenen op 31 maart. Zo ja, dan kunnen we misschien iets afspreken?
 
Gaaf ding zo'n Grand Canyon. Zie je ook niet vaak. Toch wel apart dat een motor met bijna GS proporties toch geen fijnere zit oplevert.
Maar ik blijf ook verbaasd over de zit op de Scrambler. Op papier zou he niet zeggen dat je er zo comfortabel op zou zitten.

Ik ga de 31e zeker even in mijn achterhoofd houden. Ik heb wel eens beelden van een Ducati meeting bij Star Twin gezien op YouTube en daar kwam een hoop fraai spul voorbij.
En ik heb sowieso weer zin om weer wat kilometers te maken op de Scrambler.
 
Als het mooi weer is kom ik zeker. Heb net effe wat filmpjes van voorgaande edities gezien en dat zag er leuk uit.
Over de zit op de Scrambler gesproken, ben op de motorbeurs langs Ellermeyer geweest. Naast het feit dat ze er een fantastisch uitziend zadel van kunnen maken kunnen ze ook een siliconenmat met gepatenteerde dopjes monteren. Zit er aan te denken dit t.z.t. te laten plaatsen en dan gelijk een mooie gepersonaliseerde hoes er om heen. Op dit moment heb ik na een uurtje rijden wel een houten bips. Wel apart trouwens hoe een ieder de zit ervaart...

Die Cagiva ziet er inderdaad gaaf uit. Je zou als je zo naar de foto’s kijkt zou je toch zeggen dat deze bij uitstek geschikt is voor de wat langere medemens... :)
 
Laatst bewerkt:
Goedendag, Scrambler eigenaren en liefhebbers!

Ben nieuw in dit topic. Heb zelf (nog) geen Scrambler, maar wél een Ducati, een Monster S2R800.

Heb in het verleden al eens met de gedachte gespeeld om zelf een Monster enduro te bouwen op basis van de 695. Dat krijg je dit:

duc-end.jpg


Met de komst van de Scrambler (Desert Sled) is zo'n ombouw overbodig geworden. Nu zag ik van de week deze nieuwe versie op internet, voorzien van een ombouwkit:

kit-2.jpg


en deze kit bestaat uit deze onderdelen :P :

kit.jpg

waarbij natuurlijk de grotere tank en speciale uitlaat opvallen. De box linksvoor is voor gereedschap en komt onder/tussen motorblok en achterbrug.

Het Italiaanse bedrijf dat spullen heeft ontworpen heeft ze nog niet op de website staan als leverbaar. Vergelijkbare complete sets voor o.a. BMW kosten tot zo'n € 3.600 Serieus geld, maar dan heb je wel iets bijzonders. Helaas niet bekend wat deze set gaat kosten.

Meet informatie vind je hier: http://www.bikeexif.com/ducati-scrambler-kit-unit-garage
en de producent Unit Garage custom made special
 
Laatst bewerkt:
Laten jullie maar weten of het lukt bij Startwim. Dan kunnen we iets afsptreken.
Als het mooi weer is kom ik zeker. Heb net effe wat filmpjes van voorgaande edities gezien en dat zag er leuk uit.
Over de zit op de Scrambler gesproken, ben op de motorbeurs langs Ellermeyer geweest. Naast het feit dat ze er een fantastisch uitziend zadel van kunnen maken kunnen ze ook een siliconenmat met gepatenteerde dopjes monteren. Zit er aan te denken dit t.z.t. te laten plaatsen en dan gelijk een mooie gepersonaliseerde hoes er om heen. Op dit moment heb ik na een uurtje rijden wel een houten bips. Wel apart trouwens hoe een ieder de zit ervaart...

Die Cagiva ziet er inderdaad gaaf uit. Je zou als je zo naar de foto’s kijkt zou je toch zeggen dat deze bij uitstek geschikt is voor de wat langere medemens... :)
 
Goedendag, Scrambler eigenaren en liefhebbers!

Ben nieuw in dit topic. Heb zelf (nog) geen Scrambler, maar wél een Ducati, een Monster S2R800.

Heb in het verleden al eens met de gedachte gespeeld om zelf een Monster enduro te bouwen op basis van de 695. Dat krijg je dit:

[afbeelding]

Met de komst van de Scrambler (Desert Sled) is zo'n ombouw overbodig geworden. Nu zag ik van de week deze nieuwe versie op internet, voorzien van een ombouwkit:

[afbeelding]

en deze kit bestaat uit deze onderdelen :P :

[afbeelding]
waarbij natuurlijk de grotere tank en speciale uitlaat opvallen. De box linksvoor is voor gereedschap en komt onder/tussen motorblok en achterbrug.

Het Italiaanse bedrijf dat spullen heeft ontworpen heeft ze nog niet op de website staan als leverbaar. Vergelijkbare complete sets voor o.a. BMW kosten tot zo'n € 3.600 Serieus geld, maar dan heb je wel iets bijzonders. Helaas niet bekend wat deze set gaat kosten.

Meet informatie vind je hier: Hardening up the Ducati Scrambler Desert Sled
en de producent Unit Garage custom made special

Goedemorgen!
Ik had die kit al een tijd geleden voorbij zien komen bij de introductie van de Scrambler 1100 op de Eicma. Leuk dat er nu wat meer details zijn.
Het is grappig om te zien dat de Desert Sled zich zo leent voor de duidelijk Japanse off road styling van weleer.

Gave fiets heb je trouwens, heb zelf ook vaak gekeken naar de S2R en S4R modellen.
Ik vermoed dat je ook wel eens een Moto Morini 3,5 hebt gehad(of misschien nog steeds hebt) ;)
 
Laatst bewerkt:
Skippy '73 schreef op 04 maart 2018 @ 09:37:

Goedemorgen!
Ik had die kit al een tijd geleden voorbij zien komen bij de introductie van de Scrambler 1100 op de Eicma. Leuk dat er nu wat meer details zijn.
Het is grappig om te zien dat de Desert Sled zich zo leent voor de duidelijk Japanse off road styling van weleer.

Gave fiets heb je trouwens, heb zelf ook vaak gekeken naar de S2R en S4R modellen.
Ik vermoed dat je ook wel eens een Moto Morini 3,5 hebt gehad(of misschien nog steeds hebt) ;)

Ja, ik heb een 3½ Touring ('Strada') uit 1973 en een 350 Kanguro 1984. De Kanguro is off-the-road machine met het blok van de 3½. Kanguro is nooit officieel geïmporteerd in NL, dus er rijden er hier niet veel van rond.

Plaatjes:
IM0534.jpg


en
IM0997.jpg


bij de Kanguro heb ik een zeldzame Valentini tank, die de benzine voorraad verdubbeld
1156-b.jpg


Verder heb ik een 3½ Sport (1975) gehad, maar helaas verkocht, omdat de zitpositie voor mij niet goed was:
projres-01-a.jpg

Die Sport was leuk, opgeboord naar 400cc en 'scherpere' nokkenas, maar dus verkocht en daarvoor in de plaats het Monster S2R800 aangeschaft :]
 
Dat zijn leuke fietsen, man. Die Kanguro is een volbloed concurrent van de Honda XL 250 / 500, de Yamaha’s XT-tjes en de Suzuki DR-en uit de jaren 80. Deze Moto-Morini kende ik niet, maar dat is dus niet zo gek. Met die grote tank heb je een beetje het destijds populaire thema Paris-Dakar te pakken. Als ik jou was zou ik ze nooit meer wegdoen. Een nieuwe fiets is gaaf, maar dit is bijna onvervangbaar. Die laatste foto van een 3,5 Sport. Het eerste wat me daar opviel was de dubbele schijf voor. Dat was in 1975 volgens mij best wel vooruitstrevend. Erg leuk dat je dit gedeeld hebt.
 
Laatst bewerkt:
Ja, ik heb een 3½ Touring ('Strada') uit 1973 en een 350 Kanguro 1984. De Kanguro is off-the-road machine met het blok van de 3½. Kanguro is nooit officieel geïmporteerd in NL, dus er rijden er hier niet veel van rond.

Plaatjes:
[afbeelding]

en
[afbeelding]

bij de Kanguro heb ik een zeldzame Valentini tank, die de benzine voorraad verdubbeld
[afbeelding]

Verder heb ik een 3½ Sport (1975) gehad, maar helaas verkocht, omdat de zitpositie voor mij niet goed was:
[afbeelding]
Die Sport was leuk, opgeboord naar 400cc en 'scherpere' nokkenas, maar dus verkocht en daarvoor in de plaats het Monster S2R800 aangeschaft :]

Gaaf zeg die Moto Morini's!Vooral die Kanguro met speciale tank is heel gaaf. Dat zie je echt niet iedere dag.
Ik begrijp ook gelijk de interesse voor de Desert Sled met die Unit Garage kit ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan