bmwk1200lt

Hanslugt

Rookie
20 mei 2018
1
0
Bergen op zoom
Hallo motor vrienden,
Ik ben nieuw op dit forum, en ik zie dat er gretig gebruikt van word gemaak.
Ik ben pas in het bezit van een bmw k1200lt en nu al een paar probleempjes,wie kan mij vertellen waar de tempratuurcensor van het koelwater want de meter geeft niets aan,dus il vermoed de censor,maar waar zit dat ding.ook knipperen de bijde abs lampjes om en om (vandaag begonnen)ik ben zelf handig genoeg ,maar het is wat makkelijker als je weet waar het zit zonder alle plastic eraf te halen.
Alvast bedankt
Grt Hans
 
Gewoon googlen. Verder, voor detailvragen kun je je beter op een bmw forum aanmelden. Zoals bmwrtforum.nl bv. Knipperende abs lampjes geven een storing aan. Vroeger was dat meestal te lage accuspanning. Sensor stuk kan ook. Koop een werkplaatsboek, daar heb je het meest aan. En natuurlijk de komende weken alles doorlezen wat je over het model kan vinden op fora. Daar word je snel wijzer van.

Succes.
 
Olie/waterpomp zit voorop het blok, ik weet even niet of ie daar bij zit of dat ie dezelfde sensor gebruikt als de ECU, die sensor zit in de koelwateraansluiting geschroefd die bovenop het blok zit. WPHB en onderdelenlijst zijn het makkelijkst.

ABS storing moet je hem uitlezen, er zijn iets van 10 redenen waarom ie een storing kan geven. Als de remvloeistof voor het laatst bij ‘geen idee’ is ververst heb je best kans dat ie is overleden, de vloeistof die er uit komt is dan ook pikzwart. Maar ook bij het ABS systeem geldt; eerst het boek lezen. Niet zomaar nippels opendraaien want je weet niet waar welk nippel van is en het werkt in ieder geval niet zoals een gewoon remsysteem.
ABS unit is te reviseren door een aantal specialisten. Ik zou hem niet weglaten want dan moet je naast nieuwe leidingen ook nieuwe remcilinders monteren en een andere kabelboom, en hij remt nogal anders (normaal remt ie integraal).
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan