XJR topic #9

Status
Niet open voor verdere reacties.
Voor de liefhebbers. Er staat op de FB pagina van het XJR cafe een foto album van het event. Wordt regelmatig bijgevuld.

full
 
Vanmiddag weer thuis gekomen van een weekje Ardennen ,Met 140 mede XJR riders het jaarlijkse XJR Eurofest gevierd ,Dit jaar hadden wij het als XJRCafe samen met de engelse XJR club georganiseerd. Ieder jaar wordt er in de eerste week van juni ergens in Europa op een camping een midweek lang een meeting gehouden tussen XJR riders georganiseerd door ieder jaar een andere club. Ik zat vol in de organisatie dit jaar en dat is best Improviseren ,Overleggen ,Onderhandelen enz ,Bijv 150 T-shirts ,Badges en Pins ontwerpen en laten maken want iedereen wil met zo'n shirt naar huis natuurlijk (gelukkig was die taak aan onze engelse collegas bedeeld) ,Vorig jaar Mei wezen kijken in Bertrix in de Ardennen ,Zag er prima uit en na wat heen en weer gemail rolde er ook een prima aanbieding uit. En dus voor deze camping gekozen ,Afgelopen zaterdag erheen getrokken en zondag nog wat puntjes op de I moeten zetten ,Maandag een simpele BBQ georganiseerd (de plaatselijke Supermarket geplunderd) en de overige drie dagen hadden we een mooie aanbieding om in het restaurant te eten ,Stoofvlees in de Leffe bereid ,Pasta Buffet en gisteren Sate met frietjes ,Allemaal zalig gegeten. Woensdag een bezoek aan Spa gebracht waar we (helaas met 60 km/h) twee rondjes over de baan hebben gereden met onze motoren ,Ondanks de lage snelheid best een indrukwekkend circuit ,Zie je niet veel van op de TV maar Eu Rouge en de Radillion is best indrukwekkend ,Gisteravond nog een prijsuitreiking gehad in de diverse categorieen (mooiste meeste KMs ,Verste afstand en de Joker of the week) Vanmorgen iedereen ingepakt en toen weer terug naar huis ,Het was weer beregezellig ,Volgend jaar Breslau in Polen !
full
 
Laatst bewerkt:
Ja, inderdaad erg leuk om te lezen, ook de foto's op FB. Prima weer, mooi festijn, enthousiaste groep mensen. Martin (o) rijdt ook regelmatig mee met de ritten van de XJR Owners. Zondag 17 juni weer eentje vanuit Limmen. Zie FB.
 
Laatst bewerkt:
Ja, inderdaad erg leuk om te lezen, ook de foto's op FB. Prima weer, mooi festijn, enthousiaste groep mensen. Martin (o) rijdt ook regelmatig mee met de ritten van de XJR Owners. Zondag 17 juni weer eentje vanuit Limmen. Zie FB.

Martin had z'n hele familie bij zich ,Hebben Cees Jol gemist ?
Waren wel een paar andere nieuwelingen uit NL en Belgie er bij
Voorlopig ff 500+ foto's uitzoeken ....

full
 
Heb hem wel eens vaker gezien ,Maar dan geadverteerd door de bouwer
Die komt ergens uit den Haag ,Heeft er al meerdere omgebouwd
De oude 1200 raken erg in trek bij de cafe racer bouwers

Ik vond hem wel aardig gelukt. :Y

Ooit de kans gehad om een Kenny te kopen. Tot op heden nog spijt van dat ik dat niet gedaan heb '(
 
Goedenavond, even een update over de mijlen kmh converter..
De leverancier zegt dat het zou moeten werken echter, als je de gebruiksaanwijzing volgt, werkt het in de verste verte niet.
Contact opgenomen met de leverancier en hij gaat het uitzoeken en komt er op terug.
Nu eerst even een paar dagen naar Kos en dan weer verder.

Groet, Anton
 
Neet dit is een burnout, en naast dat het stoer staat, voegt het inderdaad bijzonder weinig toe. Sommige mensen doen liever stoer, dan dat ze zuinig met hun spullen omgaan ;)

Gummen is zo hard door de bochten gaan dat je rullen op je banden krijgt, en rubberresten achterlaat :)
 
Laatst bewerkt:
'n Technische post dan maar. Vanmiddag eindelijk m'n superbike stuur gemonteerd die ik al 'n tijdje had liggen. Ging allemaal prima. Echter de blauwe voorspanning nippels raakten het stuur, nippels stonden vrij hoog. Dus heb ze wat in moeten draaien, waardoor de voorspanning wat verhoogd is. Heb er overigens niets van gemerkt tijdens het rijden.

Bekend euvel? En zijn er eventueel andere nippels, korter, andere vorm? En bestaat er 'n tooltje voor die dingen? Zat nu te emmeren met 'n steeksleuteltje 10, telkens 'n kwart slag.

v4sKGIT.jpg
 
Laatst bewerkt:
En dan nog deze. Omdat ik toch met voorspanning bezig was, achterlangs ook maar gelijk meegenomen. Wat gelezen op het www met meting onbelast, meting motor op de wielen en meting met berijder erop. Echter is de voorspanning achter alleen te stellen op, ik meen, 3 standen. Middels verdraaien van die 2 wartels tov van elkaar. Benieuwd:

Is dat vrije deel boven de bovenste wartel ook nog op de een of andere manier te gebruiken? Dus dat de voorspanning lager wordt. Als ik nu opstap en in rijstand zit, zakt de veer slechts zo'n 10cm in. Te weinig, volgens de diverse beschrijvingen. Spanning is dus nu m.i. te hoog.

snYYNBT.jpg
 
Laatst bewerkt:
Vering is afhankelijk van gewicht v/d berijder enz ,Als je het helemaal goed wil hebben moet je naar een specialist (bijv. HK Suspension of Hyperpro) die hem op jou kan afstellen maar dan is het nog persoonlijke smaak ,Ik heb een tijdje met een paar vorkpoten erin gereden waar de voorspanning helemaal van stond ingedraaid ,Vond ik niet echt prettig rijden ,Je voelde iedere oneffenheid in de weg. Ik hou van een beetje comfort maar de standaard voorveren laten de XJR met remmen helemaal inveren dus heb ik er progressieve veren in gezet (een heel verschil) en die bevallen prima

Hij stond trouwens vanmiddag tussen een hoop ongeregeld geparkeerd .... :+

full
 
Laatst bewerkt:
wanneer wordt de ontsteking wat vervroegd? ik hoorde iets aan m.b.t. euro95 benzine en Irrdium bougies..


Zegt mij niks ,Ik heb er wel irridiums inzitten en rij op Shell V-Power
Ontstekings vervroeger heb ik liggen ,Moet er nog in
Hoor van veel mensen dat ie er beter op start en wat meer onderuit trekt
Ben benieuwd
 
Gisteren met de ouwe garde een rondje Noordoostpolder gereden
Koffie bij de dijk tussen Enkhuizen ,Lelystad
Hoop Bruggetjes ,'n Pontje en een koude versnapering s'middags









 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan