Honda SH300i deel 5 'Het liefje van Italie'

Het staat wel op mijn dashboard, maar heeft de SH300 van 2007 daadwerkelijk Hiss? Mijn sleutel is gebroken en ik zie er niets bijzonders aan. Moet ik naar een Honda dealer voor een nieuwe sleutel?
 
Nee. Niet nodig. Ik heb in het dorp een gewone sleutel bij laten maken. Als ik die in het contactslot steek en het zwarte deel van de originele sleutel in die buurt hou, start ie.
 
Voor de volgende die eens wat met z'n sleutel heeft en wel de zoekfunctie gebruikt : ik heb vandaag een sleutel bij laten maken. Ik belde eerst met de Honda dealer en later met een sleutelmaker. Beiden gaven aan dat ik waarschijnlijk een sleutel moest hebben met chip erin en dat de oude sleutel naast een nieuwe sleutel zonder chip hangen, niet zou werken.
De sleutelmaker kan niet elke chip kopiëren dus ik moest even langskomen om dat te laten uitlezen. Daar gekomen was de collega van de sleutelmaker wat eigenwijs en hij wilde eerst proberen of een eenvoudige sleutel, zonder chip zou werken. Dus sleutel maken en de oude kop van de sleutel ertegenaan houden, maar nee hoor... Engine check werd gedaan maar starten, ho maar.
Een nieuwe sleutel inclusief Nieuwe chip, inlezen en maken kostte bijna 90,00! Dus meneer de sleutelmaker was creatief. Hij heeft de chip uit mijn oude sleutel gesneden en in een sleutel, geschikt voor chips, gezet. Dat werkt prefect.
Kosten: 25,00 😊
 
Laatst bewerkt:
Hè wat raar. Die scooter van mij trapt er wel in met de huis-tuin- en keukensleutel. Was al bang voor een dikke prijs voor een ori sleutel. €25 is goed te doen.
 
Vraagje : Wat is momenteel wettelijk verplicht in Nederland qua motorkleding? Is dit nog steeds enkel goedgekeurde motorhelm? We plannen een weekend in Zeeland.
 
Hè, ik heb net twee Bridgestones gekocht bij Oponeo. Twee dagen levertijd. Het duurde de dubbele tijd. Zou ze d'r zelf even omleggen. De stip geeft aan waar te monteren. Het was best al een gepiel om die driehoek van de achtervork te verwijderen. Nou die opzij ligt, meteen de achterkant van het blok en de binnenzijde van de de achtervork intensief gereinigd, daarna van een laagje blanke tectyl voorzien. Meteen een controle van de remblokken er achteraan gedaan. Ze zijn nog prima.

Daarna een gevecht met de achterband. Als dat lukt, later het voorwiel. Ik heb grote bandenlichters en beschermhulzen. Eerst met een trapleuning en een blokje hardhout de band rondom los gedrukt van de velg. Dit alles onder de dorpel van onze auto. Daarna lepelen met de bandenlichters. Oh oh oh, dat vind ik toch een h##renwerk!

Affijn, het lukte wel, Maar hier en daar een krasje op de velg. Bang voor lekkage op het velgbed toch een bandenhandelaar bij mij in de buurt gebeld met een verzoek tot monteren. Maandag a.s. aan de beurt. Voor €25 per los aangeleverd wiel doet hij het, omdat hij de banden niet heeft geleverd. Het voorwiel is nog compleet. Ik verwacht voor die prijs de oude banden bij hem achter te kunnen laten.
Door die uitgave van 50 euro extra krijgt de mooie Oponeoprijs voor het totaalbedrag toch een duwtje omhoog. Jammer, het is niet anders.
Doordat het voorwiel er uit was, meteen de vorkpoten losgetrokken en neopreen hoezen gemonteerd.
Staat niet mooi, is wel functioneel. De laatste tijd met die hoge temperaturen is de demping van de vork aan de slappe kant. Vooral de uitgaande demping is nihil.
 
Laatst bewerkt:
Verder zit ik te wachten op een bericht van de verzekeraar van de fietsende tegenpartij, waar ik onlangs een aanrijding mee had. Eens kijken hoe lang dat gaat duren. Ik heb volgens de wet 50 % schuld in de aanrijding. Dat wil niet zeggen dat de fietser geen gemaakte schade hoeft te vergoeden. Dit was info van de politie
 
Zelf omleggen is wel ff klusje, met de kans op beschadiging. Ik laat het wisselen vd band over aan de specialist. Dat kost mij ook 25,- per band incl. ventiel, uitbalanceren en afvoer oude banden.

Vwb de aanrijding gok ik erop dat 50% van jouw schade vergoed wordt.
(Tegenpartij krijgt dus wss één schoen vergoed.. ) Het is niet eerlijk, maar als fietser krijg je dus standaard minimaal 50% korting op je schade. Waarom zou je opletten in het verkeer als fietser? Dat doet de rest wel want die gaan betalen en no claim inleveren.
Sterkte!
 
Ik heb weer dezelfde Hoop's gekocht als die er om lagen. 02 achter en 03 voor. Ze bevielen mij goed, qua grip en levensduur. Dus ga ik niks anders proberen.
 
Twee keer hetzelfde bericht? Uh, ben niet zo avontuurlijk aangelegd en koos daarom dezelfde banden. Vind het te groot risico om een ander merk te kopen en dan op moeten rijden. Teveel gedoe met d'r op en d'r af als het niet bevalt qua kosten en het geregel van wielen er uit plus het wegbrengen/ophalen, omdat ik de scooter elke werkdag nodig heb
 
Laatst bewerkt:
Ik wil even een paar vragen stellen, het is allemaal al besproken hier maar ik ben geen ster in het zoeken op het forum, welke olie adviseren julli ook al weer voor de transmissie, en welke voorveren en olie adviseren jullie en is daar misschien een voordelig adres voor bekent.
Ik heb hier naar gezocht maar het niet kunnen vinden vandaar dat ik het hier nog maar eeens vraag.
 
Hoi keesvl55! Tranmissie olie: 80w90 hypo gl5 van goed merk.
voorvorkveren zou ik originele veren nemen. Olie: 10w vorkolie, of 15W (50/50 mix 10w en 20w) voor stuggere demping.

Link 80w90: Gearlube GL-5 80W-90 1L - Oliehandel.nl
Link 10w vorkolie: http://www.oliehandel.nl/motul/motul-fork-oil-exp-m-10w

Vwb de vork veren, zou ik de rubbers en geleide bussen ook vervangen, zie onderdelen in exploded view nr.: 17,5,6,2 bij cmsnl, of motoport : Honda SH300A 2009 (9) EUROPEAN DIRECT SALES / ABS FRONT FORK - buy FRONT FORK spares online
 
Laatst bewerkt:
Net terug van een vakantie in Hongarije. Veel motorfietsen gezien. Sport, tour, naked. Bijna allemaal Japans fabricaat. Ook veel motorscooters. Burgman 400, T max, Maxsym, verder veel Aprilia's Scarabeo.

En in één week maar één schamele SH300 ontdekt. Inclusief beenkleed en hoog scherm. Heel raar om te zien: de spiegeltjes zaten bovenaan het scherm bevestigd.
 
Hoi Kees, hopelijk heb je genoten van een welverdiende vakantie.
Vandaag heb ik een poging gedaan om mijn riem te vernieuwen, dat strandde helaas bij de achterste Pully. Ik heb een Y-blokkeertool gekocht, dat werkte prima bij de voorste pully, maar bij de achterste werkt het niet. Die kreeg ik niet los omdat ik de boel niet goed geblokkeerd kreeg. Dus heb ik de boel maar weer vast en dicht gemaakt. Enige resultaat voor vandaag is een nieuw luchtfilter, die had ik ook klaarliggen. Het riemhuis was nog prima schoon, dat was tijdens de inspectie bij Kees Vetje al schoongemaakt.
Geen schroefjes overgehouden, we gaan een nieuwe poging plannen.🙂
 
Behalve de zelfmaaksels, welke normaal te verkrijgen blokkeertool werkt wel op de achterste pully?
 
Ik heb die grote moer achter een keer losgemaakt door er een bankschroef op vast te zetten en die vervolgens een hengst te geven. Ik had niks anders wat groot genoeg was om erop te zetten en dit werkte wonderwel.
 
Bedankt voor de info Bulldozer, nog 1 vraagje, prefereer jij de originele voorveren boven b.v. Hyperpro ? en waarom als ik vragen mag.


Hoi keesvl55! Tranmissie olie: 80w90 hypo gl5 van goed merk.
voorvorkveren zou ik originele veren nemen. Olie: 10w vorkolie, of 15W (50/50 mix 10w en 20w) voor stuggere demping.

Link 80w90: Gearlube GL-5 80W-90 1L - Oliehandel.nl
Link 10w vorkolie: http://www.oliehandel.nl/motul/motul-fork-oil-exp-m-10w

Vwb de vork veren, zou ik de rubbers en geleide bussen ook vervangen, zie onderdelen in exploded view nr.: 17,5,6,2 bij cmsnl, of motoport : Honda SH300A 2009 (9) EUROPEAN DIRECT SALES / ABS FRONT FORK - buy FRONT FORK spares online
 
Behalve de zelfmaaksels, welke normaal te verkrijgen blokkeertool werkt wel op de achterste pully?

Gaat het om de kleine moer om de poelie van de as te krijgen, of de grote moer om de poelie zelf te demonteren?
Om de riem te vervangen hoeft alleen de kleine eraf, die kun je met de achterrem of stuk hout in het achterwiel eenvoudig blokkeren.

Overigens werkt een zelfbaksel Y-sleutel in de gaten van de koppeling ook, zou toch ook met een gekochte moeten lukken?
 
Terug
Bovenaan Onderaan