Motor-Forum

Select Forum

yamaha gts 1000 wie kent deze motor


YAM-FAN

Berichten:
11
Reg. datum:
02 aug. 2006
Locatie:
Groesbeek
Ik hoop dat die doctor een witte jas aan heeft want ik zou ook wel even op het spreekuur willen komen. En of ik ga hangt van het weer af. Nu ben ik geen mooi weer rijder maar om nu het resultaat van 3 weken poetsen in 3 kwartier weer ongedaan te maken, daar pas ik voor.
T500, XJ650, XJ900, FJ1200, GTS1000 FJR1300A

Berichten:
13
Reg. datum:
24 aug. 2006
Locatie:
Oostende, BelgiŽ
hoi,
Rij sinds 12 sept 95 met gts1000, nieuw gekocht aan 370000bef (9172euro).
Heb dark red cocktail genomen (de bordeaux versie), vond die sjieker dan die blauwen.
wilde geen A-versie (abs), zonder abs remt die korter (uitgetest met andere gtsrijders)
standaard heb ik 125pk, j kan die met 12pk verhogen, maar heb alles origineel gelaten.
Alleen een koffersysteem laten installeren, niet de originelen, samen met 2 koffers van 50L die er nooit aanhangen _O-
de middenbok heb ik ook laten verwijderen.
De gts rijdt heerlijk, zowel traag als sportief, en geloof me, als er gn begrenzer op die fzr1000 motor zat dan ging die vlotjes over de 248km/u gaan.
ooit es 252 kunnen aflezen.
verbruikt ong 8L/100km (rem hard, en trek altijd vlug op)maar op lange autosnelwegen rond 5.5-6L/100km
soms bij koude motor shokt die idd wat, maar is altijd vlak voor dat de injectie aanslaat
Qua koppel moet ik ni onderdoen met vele andere motoren, bochtenwerk is typisch yamaha, alleen supersportieve motoren razen j voorbij en dan nog
de originele band vooraan is idd ni juist gekozen van yamaha
en de ketting komt veel te veel los nr mijn smaak
te kleine tank!, is echt moeilijk om daar 16L in te krijgen
4 pinkers tegelijkertijd staat al 11j op men verlanglijstjeuh
ben 2x gevallen ermee, terwijl ik stil stond dan nog; en dus werken die vleugelkes prima zou ik zeggen :}
De ťťnarm vooraan is super!, ik kan door gelijk welk putje rijden, zonder dat de motor bokt, remmen doe j loeihard.
dure kosten? totaal ni!
en alsj ooit onderdelen nodig hebt: kijk op internet en j vind een volledige gts voor max 3000euro.
de reden van slechtverkoop: de wereld was er ni klaar voor *O*
Ik lees ivm te kleine voorkuip, maar bij aankoop kreeg ik er 2: een sportieve lage kuip en een extra hoge kuip erbij. vond da mooie service!
op internet heb ik ook alle schema's gevonden, die mag j altijd vragen aan me!
De draaicirkel is soms frustrerend, vind ik ook, maar wat meer gas geven, motor dieper leggen en knietje uitsteken (politie rijdt in belgie ook zo met die overtandse bmw's) is de oplossing; indien j dit te traag doet zou een achteruitversnelling wel handig zijn op een gts
Ik kan nog uren doorgaan, hopelijk vele reacties hierop en mede-ervaringen,...
tot ziens
gino :W
Gmfox wijzigde dit bericht op donderdag 24 augustus 2006 01:44 (100%)
gino ;)

YAM-FAN

Berichten:
11
Reg. datum:
02 aug. 2006
Locatie:
Groesbeek
Leuk stukje tekst maar als ik jou was zou ik wat minder motor rijden en je wat meer richten op het schrijven.
Was trouwens wel een leuke ervaring, het GTS-treffen in arcen.

Bijlage: 888a1d20.jpg
T500, XJ650, XJ900, FJ1200, GTS1000 FJR1300A

Berichten:
13
Reg. datum:
24 aug. 2006
Locatie:
Oostende, BelgiŽ
vind het een flauwe reactie, zeker als dit de eerste x is dat ik hier langskom
enne.. trouwens het is geen schrijfwedstrijd, maar een forum en hier geldt toch netetiquette.
als j de vlaamse inbreng qua schrijfstijl ni kan versmaden dan heb jij een probleem met jezelf.
ik zal daarom ni nalaten om nr iedereen men hand op te steken bij het rijden!
ongeacht moto, kledij, nationaliteit,...
cogito ergo sum
gino ;)

Trafficjammer

Berichten:
114
Reg. datum:
15 mrt. 2004
Locatie:
Pijnacker
Hoi GMfox. Wat Castor bedoelt snap ik ook niet helemaal. Ik vond het juist leuk dat er nu eens iemand reageert die zijn GTS van het begin af aan heeft. Hoe kan het trouwens dat jij 125 pk hebt? Standaard heeft de GTS 74 kW= 99 pk volgens opgave, maar 103 pk in de praktijk. Ik heb iets opgevangen dat het aantal pk's enorm stijgt als je de openingen van het inlaat filter vergroot, maar dat je dan niet helemaal meer aan de geluidseisen voldoet.

4 pinkers tegelijkertijd, bedoel je een alarmknipper installatie? Die heb ik voor weinig geld op de Utrechtse beurs gekocht bij Louis. Enige moeilijkheid was om het schakelaartje kwijt te raken.

Ehhh, welke vleugelkes vangen bij jou de val op? Typische beschadiging bij omvallen is de swingarm, de knipperlichten maar vooral de spiegel.

Die nieuwprijs ligt in Belgie trouwens wel een stuk lager dan in Nederland (12021 euro in 1995)

Het zou leuk zijn als je de links naar de schema's of documentatie hier zou willen posten. Ik denk dat ik niet de enige geinteresseerde ben. Het schijnt dat ergens in Zweden de complete garagemanual te downloaden is.

Wat de vraag van de GTS dokter betreft:
Zijn naam is Paul en hij komt uit Dememarken. Hij is zelf op zoek gegaan naam manieren om de bokkerigheid van de GTS in lage toeren te verhelpen. Het schijnt dat er ooit een methode is beschreven door Yamaha. Deze behelst een wat andere afstelling van de injectoren in de ingebouwde computer. Je hebt er wat speciale apparatuur voor nodig, dus het is niet iets dat de gemiddelde sleutelaar in zijn schuurtje kan doen.
Ik heb mijn motor door hem laten afstellen en ik kan wel melden dat het zeker een verbetering is. Met name dingen als manoevreren op lage snelheid worden veel makkelijker omdat de motor daar veel beter naar het gas luistert. In de hoge toeren is er geen verschil. Bonus is dat de motor veel zuiniger geworden is. Althans op de terugweg tanken bleek dat ik 1:20 had gereden. Daar zat wel de toertocht van 175 km bij, maar toch zo zuinig heb ik nog nooit gereden.
Femme (in de oud Germaanse betekenis en niet in de Franse)

Berichten:
6
Reg. datum:
17 jul. 2006
Locatie:
Hengelo
Hoi Femme,

Heb je toevallig een adres of telnr. van die man? Ik ga over twee weken op vakantie naar denemarken op mijn GTS1000. Dus misschien kom ik in de buurt.

Groeten...

Trafficjammer

Berichten:
114
Reg. datum:
15 mrt. 2004
Locatie:
Pijnacker
Ik denk dat de dat het beste aan Rob (spitsmuis) kunt vragen. Hij is de organisator van het afgelopen treffen in Arcen. Zijn site staat geloof ik al ergens in deze thread genoemd.
Femme (in de oud Germaanse betekenis en niet in de Franse)

Qua Patet Orbis

Berichten:
4.966
Reg. datum:
13 feb. 2004
Locatie:
Nieuwerkerk aan den IJssel
Leuk om dit topic tegen te komen - ik heb 2 motoren terug een GTS 1000 gehad; uit 1997 en donker groen metallic van kleur. Was een grijze import uit Duitsland, ik heb er nog verwarmbare handvaten op laten zetten omdat ik het hele jaar doorrijd.
Het is een bike waar ik altijd van heb lopen watertanden qua techniek; die voorvork is zoooooo mooi !! En toen had ik 'm ineens voor de deur staan .. Ik zat er heerlijk op en ik vond de tellerpartij ook heel mooi.

Wat mij de eerste dagen opviel was de kleine draaicirkel en het aan/uit effekt van de eerste milimeters van de gashendel; de mijne was erg lastig te rijden in files en op rotondes e.d., maar hij reed verder zoooo lekker soepel, ook een mooi geluidje vond ik. Er zat een originele kofferset op en daarmee heb ik ooit eens 245 km/u gereden zonder ťťn trilling of wat dan ook. Ik vond wel dat het zware voorwiel een soort vliegwielwerking opwekte; hij was dan niet zomaar van koers te veranderen. Ik heb geen brute rijstijl, maar de GTS moet je wel fors een bocht induwen vergeleken met eerdere bikes die ik had.

Wat ik hier niet lees, maar waar ik echt niet goed van werd, was het olieverbruik bij hogere snelheden. Ik reed destijds nogal eens van Rotterdam naar Arnhem met een kruissnelheid van zo'n 150-160 km/u en moest dan standaard een halve liter olie bijvullen na zo'n ritje (heen en terug). Als ik netjes 120 reed was er niks aan de hand. Ik heb wel eens expres met een opgetopt oliepeil een ritje gemaakt met pieken van zo'n 180-200 km/u, dan ging al na 100 km afstand het olielampje branden !! Op sites in de USA was dit ook een hot topic en er werd van alles geschreven over verschillende oliemerken etc. Ik heb nog nooit zovaak olie moeten bijvullen als bij deze bike, en je kunt ook zo makkelijk bij die olievuldop ... niet dus !

Ik heb er heerlijke ritten op gemaakt (lijkt me ideaal voor vakanties) maar ik ben er nooit helemaal vriendjes mee geworden, misschien ben ik wel teveel Kawa-fan .. Ik heb de GTS na een jaar ingeruild op een Kawa ZRX1100R en miste meteen de bescherming tegen de rijwind, maarja, dat weet je van tevoren.

Inmiddels rij ik een Kawa ZX-12R die welliswaar een berg meer pk's heeft, maar voor mijn gevoel toch veel overeenkomsten heeft met de GTS omdat het beide sportieve tourmotoren zijn met een eigen publiek.
Ik wens iedereen veel plezier en geluk met zijn GTS 1000 !!
Kawasaki Z1000R ELR ('83) project

Berichten:
6
Reg. datum:
17 jul. 2006
Locatie:
Hengelo
Een hoog olie verbruik? Tja, ik dacht dat dat aan de mijne lag. Ze hebben er dus wel meer last van. Het is bij de mijne trouwens niet zo erg als jij schrijft. Ik moet ongeveer 2 keer per jaar de olie bijvullen. Ik rijd behoorlijk rustig en slechts heel af en toe trek ik hem redelijk los.
Maar ik vind het een fantastische fiets. :}

Groeten...

Berichten:
13
Reg. datum:
24 aug. 2006
Locatie:
Oostende, BelgiŽ
hoi hoi hoi

Ikzelf heb nooit gn last van olieverbruik; wat ik soms wel soms heb is dat het verklikkerlampje staat te flikkeren als ik een lange rit doe waarbij ik veel gas moet geven en remmen. maar heb dit laten onderzoeken door yamaha en het was het systeempje zelf die niet nauwkeurig kan meten indien de motor veel op en neer gaat bij het acceleleren.
125pk standaard, men cbr1000f voorheen had ook meer pk dan de nederlandse versies.
in belgie zijn de motorfietsen goedkoper (had de laatsten gekocht die te vinden was in west-vlaanderen in bordeauxkleur zonder abs) en destijds (ik weet niet of het nu nog zo is) hadden de motoren meer pk dan diezelfde type in nederland. en het was juist het jaar vd 100pk limiet (maar 1 jaar lang)
Ik heb dus geluk gehad, in Frankrijk werd er geracet met gts1000
ik post eerstdaags alle schema's (staan op andere pc) en een foto van een racegts (145pk)
De 4 lampkes bedoelde ik gn alarm, maar dat j 4 pinkers kan aanzetten bij bevoorbeeld in file rijden of als j de weg moet afzetten in een motortreffen.
Intussen met hayabusa, k1200s, r1, zzr1400 es gereden van vrienden en qua voorwiel is alleen de zx14 die mij een even veilig gevoel heeft, qua andere eigenschappen ga ik hier nu niet in discussie :X
Alleen het vinden van een nieuwe einddemper heb ik het moeilijk, blijkbaar alleen een merk te vinden in nederland zou een type ervoor liggen hebben, maar ik weet niet welke. op het uiteinde begint men uitlaat wat open te komen.
ivm 12pk meer > de katalysator eruithalen (heb ik niet gedaan)
Men kofferset is van givi en meer dan 180 heb ik nog niet gedaan, altijd bang dat ik ze kwijt zal spelen :+
tip: zwaar insturen vermijd j door andere voorband (1maatje kleiner) en j kan idd heel precies de bocht ingaan, een fzr gevoel (net geen r6,firebl,r1-gevoel)
vleugeltjes: die plastieken driehoekjes die j links en rechts kan vinden naast sticker van EFI, samen met de spiegels (maar die bewegen goed mee hoor |( ) vangen de volledige val op (leg maar es j moto plat, O-) virtueel dan)
gino :]
Gmfox wijzigde dit bericht op donderdag 24 augustus 2006 17:28 (100%)
gino ;)

pogostick vorken zuigen

Berichten:
3.553
Reg. datum:
13 apr. 2003
Bij de mijne lijkt het olieverbruik ook gelijk met de snelheid op te gaan.
Meestal zit ik op een halve liter op 1000km (handig zo'n 2e dagteller !)
Maar hier staat dan wel bijna 10.000 km op de teller........
BEWARE ! ! Deze gebruiker post onder invloed !


Trafficjammer

Berichten:
114
Reg. datum:
15 mrt. 2004
Locatie:
Pijnacker
Die van mij heeft zo'n 80.000 km op de teller en geen spatje olie verbruik, nou ja misschien een halve liter op 10.000 km. :] Als ik de verhalen van anderen hoor ben ik hier wel blij om. Laatst ging bij mij zomaar het olie lampje branden nadat ik een tijdje hard had gereden. :? Dat was voor het eerst sinds ik hem heb.
Het hardste wat ik er mee heb gereden is iets van 220 km/uur, waarbij ik over een afstand van zo'n 100km vrijwel de hele tijd 200 heb gereden. Dat is inclusief drie givi koffers met bagage. Hij was op dat moment nog lang niet aan zijn eind qua vermogen. Dus ik vraag me af hoe hard ie echt kan. 8-)

Vleugels: ah, je bedoelt die rubber dingen bij je knieŽn. Blijft ie daar dan op liggen als ie op zijn zijkant ligt?

Ik heb hem een keer op zijn zijkant gehad toen ik een inschattingsfout maakte over de breedte van de koffer. :N Die raakte nog net de bumper van een auto, waardoor ik mezelf omduwde. '( Dat was bij stilstaand verkeer op de snelweg en invoegstrook waar ik doorheen probeerde te komen. De bovenkant kwam gelukkig in de berm terecht dus de schade viel mee. Wel een scheur in de spiegelpoot. Deze beschadiging zie je erg veel bij de GTS
Hij was overigens te zwaar om hem in mijn eentje weer op te tillen. Gelukkig hielp een vrachtwagen chauffeuze *O* die uitstapte nadat ik enige minuten tevergeefs anderen daartoe probeerde te bewegen -O- . Tijdens het treffen kwam ik er achter dat mijn GTS zo'n 5 cm hoger op zijn wielen staat dan die van anderen. Misschien is dat de reden dat ik hem niet overeind kreeg. :r
Femme (in de oud Germaanse betekenis en niet in de Franse)

Berichten:
6
Reg. datum:
17 jul. 2006
Locatie:
Hengelo
Ik heb hem ťťn keer omlaten vallen. Knipperlicht kapot en spiegel eraf. Die spiegel was er zo weer op te drukken. Ik geloof niet dat die rubber knie dingen ook maar iets opvangen.

Groeten...

Berichten:
13
Reg. datum:
24 aug. 2006
Locatie:
Oostende, BelgiŽ
in totaal 2x laten vallen en dan nog wel aan beide zijden :?
heb dus blijkbaar veel geluk gehad dat die rubberkes en men spiegel veel hebben opgevangen; Klein beetje verf af aan de uiteinden van men spiegels, heb de verf moeten laten maken, want j kan die niet kopen.
Daarstraks op de gts es stilgestaan bij dat schokken, na al die tijd vond ik dit gewoon; ik krijg dit dus bij koude motor en juist voordat de efi aanslaat; ik los dit op door altijd boven de 3000 toeren te rijden de eerste km's.
Want het aan en afslaan vd injectie is anders ook gn zicht; mensen zouden denken dat ik dronken ben ofzo _O-
Ik heb zelf vele forums en dit is de eerste keer dat ik zoveel gts gebruikers samenvind en dan nog wel voor een bike van meer dan 10j en die idd weinig is verkocht. DE GTS MICROFICHES KAN J VINDEN EN OPSLAAN OP : http://www.geocities.com/MotorCity/Speedway/4904/PAGES/mfindex.htm
MOOIE DOORSNEE FOTO : http://ladj.com/gtsrally/gtsImage3.jpg
Extra uitleg : http://ladj.com/gtsrally/thegts.php
PROTOTYPE 'MORPHO' : http://home01.wxs.nl/~dreuning/gts.html
GTS SPECIAL (+ in 3D): [url=http://perso.orange.fr/lazareth/Presentation/Presentation Moto.html]http://perso.orange.fr/lazareth/Presentation/Presentation Moto.html[/url]
ander forum (zie voorlaatste foto) : http://www.pashnit.com/forum/showthread.php?t=374&page=2
enjoy gino ;)
Gmfox wijzigde dit bericht op vrijdag 25 augustus 2006 01:26 (100%)
gino ;)

Berichten:
13
Reg. datum:
24 aug. 2006
Locatie:
Oostende, BelgiŽ
voor de liefhebbers: ik heb de originele yamaha reclameclip staan (57MiB) vd GTS1000 (.mpg-formaat)
het is amerikaans en stokoud qua reclametechnieken, maar leutig om te zien _O-
gino :]
gino ;)

Berichten:
13
Reg. datum:
24 aug. 2006
Locatie:
Oostende, BelgiŽ
heb em gevonden: de gts-racemachine > staat onder http://www.gmfox.be/gts1000
gino :]
gino ;)

YAM-FAN

Berichten:
11
Reg. datum:
02 aug. 2006
Locatie:
Groesbeek
quote:
Op donderdag 24 augustus 2006 12:50 schreef Gmfox het volgende:
vind het een flauwe reactie, zeker als dit de eerste x is dat ik hier langskom
enne.. trouwens het is geen schrijfwedstrijd, maar een forum en hier geldt toch netetiquette.
als j de vlaamse inbreng qua schrijfstijl ni kan versmaden dan heb jij een probleem met jezelf.
ik zal daarom ni nalaten om nr iedereen men hand op te steken bij het rijden!
ongeacht moto, kledij, nationaliteit,...
cogito ergo sum


Hierbij bied ik me mijn verontschuldiging aan, maar wat ik bedoelde was dat ik het leuk vond om te lezen . Maar omdat ik telkens afkortingen tegen kwam die ik niet begreep, het lezen er wat lastiger van werd. Maar als je nu wat vaker schrijft dan is het best wel onder de knie te krijgen.
In 1 van je laatste stukjes las ik ook dat je de verf van je GTS speciaal hebt moeten laten maken. In Nederland zijn er via de Yamaha-dealer nog steeds lakstiften te bestellen. Een setje kost €20,-. Je krijgt daar voor een flesje rood en een flesje blanke lak.
T500, XJ650, XJ900, FJ1200, GTS1000 FJR1300A

pogostick vorken zuigen

Berichten:
3.553
Reg. datum:
13 apr. 2003
quote:
Op vrijdag 25 augustus 2006 01:38 schreef Gmfox het volgende:
voor de liefhebbers: ik heb de originele yamaha reclameclip staan (57MiB) vd GTS1000 (.mpg-formaat)
het is amerikaans en stokoud qua reclametechnieken, maar leutig om te zien _O-
gino :]

Zelfde fillempie als op de gtsclub te vinden is of een andere ?
BEWARE ! ! Deze gebruiker post onder invloed !


Berichten:
13
Reg. datum:
24 aug. 2006
Locatie:
Oostende, BelgiŽ
dankje ;)

hier vind j dus die lakstiften niet terug, handig om te weten !!
Geen idee of het hetzelfde filmke is, ik ben op dit forum zeer toevallig terechtgekomen via vele links, geef me anders es de link nr die site aub
alvast bedankt
enne... nu spring ik terug op men 'ja-moh-ja', want klanten wachten
ciao
gino 8-)
gino ;)

pogostick vorken zuigen

Berichten:
3.553
Reg. datum:
13 apr. 2003
Die staat in dit topic op de gtsclub : gtsclub topic

Ende hier de link rechtstreeks naar het fillumpie: GTS1000 reclamefillumpie

Heeft trouwens wel een hoog "mike ! It's amazing !" gehalte
BEWARE ! ! Deze gebruiker post onder invloed !


pogostick vorken zuigen

Berichten:
3.553
Reg. datum:
13 apr. 2003
Iemand trouwens toevallig ervaring met het verwijderen van de kat en een meer open uitlaatsysteem ?
BEWARE ! ! Deze gebruiker post onder invloed !


Berichten:
13
Reg. datum:
24 aug. 2006
Locatie:
Oostende, BelgiŽ
hoi,
binnen 2 weken ga ik men uitlaat laten inspecteren, kreeg vorige week meer 'lawaai' en na inspectie zou er gaatje inzitten (vooraan aan de 4 buizen) doordat het metaal na 11j enorm dun zou geworden zijn.
Ik had alleen weet van een einddemper (BSM) die nog beschikbaar is.
Ik laat j hier het antwoord weten wat ze mij adviseren ivm nieuwe uitlaatn, origineel of eventueel nog ander merk. en wat met de katalysator dan.
Destijds bij aankoop zei Yamaha dat j 12pk meer krijgt zonder kat.
Ik hou j op de hoogte
gino ;)
Gmfox wijzigde dit bericht op zondag 24 september 2006 00:06 (100%)
gino ;)

pogostick vorken zuigen

Berichten:
3.553
Reg. datum:
13 apr. 2003
Nieuwe bos kopen is mij eerlijk gezegd te duur (denk ik)
Ben van plan om een laser K1 die ik nog heb liggen erop te bakken.
En bij mij is de kat ook weggerot (hoewel ik hem er uit principekwestie al onderuit had willen hebben) en zijn we van plan om zelf een collector te lassen.
Iets wat hetzelfde is of in de richting zal komen zou dan ook erg makkelijk zijn....

Mijne is trouwens 13 jaar en heeft ongeveer 111750 km gelopen
BEWARE ! ! Deze gebruiker post onder invloed !


pogostick vorken zuigen

Berichten:
3.553
Reg. datum:
13 apr. 2003
Iemand van hier nog naar de megameeting ?
BEWARE ! ! Deze gebruiker post onder invloed !


YAM-FAN

Berichten:
11
Reg. datum:
02 aug. 2006
Locatie:
Groesbeek
Mijn kat heeft ook al een opknapbeurt gehad. Mijn 4 bochten werden alleen nog maar tegen de kat aan gedrukt en en op 'hun plaats gehouden door de klembeugels. Alles wat er aan ijzer tussen zat was weg. Mijn oplossing was 4 nieuwe stukjes standaard rvs pijp (wanddikte 1 a 1,5 mm) vastlassen op de bestaande rvs-lassen die nog op de kat zaten. Vier sleuven erin gezaagd. Vier rvs uitlaatklemmen gemonteerd en klaar was de kat. Deze oplossing kwam ik later ook nog tegen op www.gts1000page.de onder 'modification'. Hier staat ook nog een link op naar een hele mooie (dure) nieuwe katalysator.
Wat ik echter niet begrijp is dat jouw hele kat aan het wegrotten is. Mijn indruk was dat deze van rvs was en alles wat eraan gelast is was van ijzer.
T500, XJ650, XJ900, FJ1200, GTS1000 FJR1300A

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.