Harley Panhead info/ervaringen gevraagd

Rogue

MF'er
17 jun 2002
231
0
Zaandam
Harley Panhead info/ervaringen gevraagd.
Maakt niet uit wat alle info/ervaring welkom.
Foto's van mooie verbouwde of standaard pan's ook welkom 8-)
Wil je er één kwijt pm me maar.
 
Laatst bewerkt:
Die zouden verhuisd zijn naar iets anders......http://www.motorvitamine.eu/

Volgens een bepaalde dr. uit het Noord-Oosten van Nederland zou het niet allemaal rozengeur en maneschijn zijn.
Ben absoluut geen Harley kenner, vind ze wel mooi, zeker de oudere modellen, maar inhoudelijk moet ik mij onthouden van ieder commentaar.
 
Ja, op die vitamine site is wel iets te vinden voor je, hoop ik dan toch.
(ze zijn mooi... :9~ :9~ :9~ )

Even geleend van vitamine (wel zo netjes bronvermelding):

De Panhead die de Knuckle vrijsnel verving kwam in 1948 op de markt en bood verschillende nieuwe snufjes en voordelen. Het meest opvallende was de overstap naar hydraulische kleppenstangen die niet steeds gesteld moesten worden en de aluminium koppen. Dit resulteerde in een rustiger lopende motor met minder onderhoud en geluid. De aluminium koppen gaven een betere geleiding waardoor de warmte veel beter kon worden afgevoerd. De Panhead werd geintroduceerd in 1948 en in twee uitvoeringen de 61 en de 74 cubic inches. Het blok werd goed ontvangen door het publiek en duwde de verkoop naar 32.000 stuks. Groot nieuws erna bleef lang uit behalve kleine veranderingen werd in 1952 de voetschakeling aangeboden. Met veel moeite werd het geaccepteerd maar midden de jaren 50 waren de meeste eraan gewend. Hierna bleef het een tijdje rustig en werd in 1965 na jaren lang kicken de electra glide aangeboden. Deze naam zou nog jaren lang klinken terwijl de Panhead op zijn einde liep. Het was tijd voor een verandering, 1 die voor sommige Panhead verslaafde geen verbetering was.

In Nederlands alles :}
 
Die zouden verhuisd zijn naar iets anders......http://www.motorvitamine.eu

Volgens een bepaalde dr. uit het Noord-Oosten van Nederland zou het niet allemaal rozengeur en maneschijn zijn.Ben absoluut geen Harley kenner, vind ze wel mooi, zeker de oudere modellen, maar inhoudelijk moet ik mij onthouden van ieder commentaar.

Valt wel mee hoor die rozegeur en maneschijn ;) , alleen blijven we beleefd tegen elkaar, en best gezellig zo kletsen over techniek, ook andere technieken worden besproken, nu is de Yamaha XT aan de beurt.
 
Yep.
maar wel veeeeeeeel te weinig dit jaar

Maar ik heb ook nog een basket-case SR in de schuur staan, dus hou je site wel ff in de gaten.
 
Weet iemand een Harley dealer/bedrijf dat gespecialiseerd is in oudere modellen flathead, knucklehead, panhead en die ook verkoopt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan