Is er interesse in Het BMW R1100RT Topic

ik rij nog steeds RT, dan weer dagelijks, dan weer weken niet....maarrrrrr ik heb binnenkort een groter huis met schuur, dus kan hem nu eindelijk bij mezelf stallen...
*O* *O* *O*
Van de week een beetje pech met de brommert, eerst ben ik het plastic gedeelte van de schakelpook verloren, waardoor ik er iedere keer met m'n schoenen achter blijf hangen...
Nu doet de ruit het niet(heb de boel met wd40 ingespoten maar helpt nog niet) en hij valt ieder keer stil voor t stoplicht...da's minder :?
Verder is m'n probleem van de ABS eindelijk opgelost met een gelaccu en heb ik witte knippers en nieuwe boutjes erop gezet... ziet er strak uit nu.
Heb ook de ruit een beurt gegeven met commandant, waardoor die weer en stuk helderder is geworden...

Hoe is het met de rest?
Gr185, rij jij nog veel?
 
Hoi Jacco, de mijne viel laatst ook uit bij een stoplicht, het sprong op groen en ik wilde gas geven om op te trekken en toen stopte hij er mee, ik had net 15 km. gereden dus was hij goed op temperatuur, het is gelukkig bij die ene keer gebleven, maar ik heb wel een ander probleem, misschien dat iemand van jullie het volgende herkent en, uiteraard, hier een oplossing voor weet, sinds vorige week weigert de startmotor soms, als ik op de startknop druk gebeurt er niets, druk ik hem daarna nog een keer in dan doet ie het ineens wel, soms moet ik wel 3 of 4 keer drukken voor hij pakt.
Mijn scherm staat altijd in de bovenste stand, dat vind ik persoonlijk het prettigst rijden dus kom ik nooit aan dat knopje en met mijn schakelpookje heb ik nooit problemen.
Met dit heerlijke weer rij ik er elke dag mee naar mijn werk, alleen is het smorgens vroeg nog wat fris maar daar zijn motorpakken dan ook voor gemaakt, ik laat voorlopig de voering er nog even in zitten.
succes met je nieuwe huis en schuur en hopelijk vind je een oplossing voor je stilvalprobleem, het meest voor de hand liggende lijkt me om het stationair toerental wat op te schroeven, maar ik weet niet of dat kan omdat het een injectiemotor is, oftewel, geen carberateur met een schroefje en een veertje er achter.
 
Hallo allemaal. Een nieuwe R1100RT rijder erbij. Na enig twijfel tussen een RS of een RT, is de keuze op deze gevallen.
full
 
Nee bij mij zit er geen radio in, hij is wel voorbereid vanaf de fabriek, de bedrading zit er al en zoals jij al aangaf, de antenne dus ook, alleen geen luidsprekers en geen radio, nu zit ik daar ook niet echt op te wachten hoor, vreemd dat er bij jou geen antenne op zit, ik dacht dat ze die op de fabriek al op zetten, de mijne is van 1999 maar hij is wel ingevoerd uit Duitsland, misschien is dat het verschil wel.
 
Da's toevalig de mijne is van 2000 en komt uit Belgie.

Volgens mij ook geen radio voorbereiding. Maakt mij eigenlijk ook niks uit. Motorrijden is voor mij puur plezier, daar heb ik geen radio nij nodig.
 
Halo allemaal ik hep 2 weeken geleden mijn BMW r1100rt opgehaald
die ik 4 maanden geleden gekogt hep het deurde zo lang om dat hij 4 maandengeleeden iemand agteruit teegenaan hat geredden en ik een hoop schaade hat maar hij is nu zo Goed alls niew en ik met me vrouw lekker kan toeren
om dat ze op de Suzuki niet lang kan ziten die ook hep en ik daar nu allen op rij
maar nu ben ik door een schroev gereeden en mijn vraag is wat is de beste band voor achter
Gr. Jeroen
 
Laatst bewerkt:
Halo allemaal ik hep 2 weeken geleden mijn BMW r1100rt opgehaald
die ik 4 maanden geleden gekogt hep het deurde zo lang om dat hij 4 maandengeleeden iemand agteruit teegenaan hat geredden en ik een hoop schaade hat maar hij is nu zo Goed alls niew en ik met me vrouw lekker kan toeren
om dat ze op de Suzuki niet lang kan ziten die ook hep en ik daar nu allen op rij
maar nu ben ik door een schroev gereeden en mijn vraag is wat is de beste band voor achterGr. Jeroen

Ik heb zelf de BT021 (zowel voor als achter).
Heb onder alle motoren die ik gehad heb trouwens BT's gehad. Prima band bij zowel nat als droog weer. Doe met de voorband +/- 10.000 km met de achterband +/- 15.000 km.
 
Ik weet niet of iemand hier nog wel eens rondstruint, maar sinds afgelopen vrijdag heb ook ik een Beamer R 1100 RT (1999 met 40K op de teller). Moet als woon werk vervoermiddel gaan dienen. Nog even een grote beurt bij Jensen en dan moet het voorlopig goed zijn.

Wel even een vraag. Ik heb al een paar berichten gelezen, maar wil het nog even vragen.
Het valt mij op dat bij het rijden ik nog veel wind "hoor" ondanks mijn nieuw Schoebert C3 (zou een van de stilste moeten zijn) en dat het scherm in hoogste stand staat.

Als ik een stukje voorover buig is het perfect, hoor ik alleen de motor. Er zit een standaard ruit op, maar die ga ik dus maar laten vervangen. Ik ben maar 1,88, lijkt mij niet uitzonderlijk lang. Ik zie hier tenslotte mensen die 2M zijn. Weliswaar ook met een verhoogde ruit, maar kan iemand mij hierin adviseren. Is het uberhaupt wel mogelijk dat ik geen rij-wind meer hoor?

Dank jullie voor eventuele reacties. :)
 
....

Wel even een vraag. Ik heb al een paar berichten gelezen, maar wil het nog even vragen.
Het valt mij op dat bij het rijden ik nog veel wind "hoor" ondanks mijn nieuw Schoebert C3 (zou een van de stilste moeten zijn) en dat het scherm in hoogste stand staat.

...

Heb je toevallig het ventilatieroostertje voor open staan? Bij mij maakt het echt een wereld van verschil of deze dicht geklikt is of niet (dicht = een stuk stiller).

Laatst toch oordopjes laten maken. Ik rij van lange afstanden, en al is die C3 nog zo stil.... Nu ik een tijdje met oorplastieken rijd wil ik niet meer zonder :)
 
Hoi PieterMX, zeker, ik ga ook oordoppen op maat laten maken. Zeker omdat mijn gehoorgang afwijkt door een aantal operaties. Nu ben ik een beetje doof, maar het lijkt wel of ik die rijwind beter hoor ;)

Ik begrijp ook niet dan mensen dan naar een MP3 kunnen luisteren, dan moet dat scherm toch echt een stuk hoger zijn anders hoor je meer wind dan muziek. LOL
 
Hoi PieterMX, zeker, ik ga ook oordoppen op maat laten maken. Zeker omdat mijn gehoorgang afwijkt door een aantal operaties. Nu ben ik een beetje doof, maar het lijkt wel of ik die rijwind beter hoor ;)

Ik begrijp ook niet dan mensen dan naar een MP3 kunnen luisteren, dan moet dat scherm toch echt een stuk hoger zijn anders hoor je meer wind dan muziek. LOL

Ik heb ook een headset (muziek/telefoon etc.) op de motor, en het werkt met oordoppen (mits er filters in zitten) naar mijn ervaring net zo goed als zonder. 't Dempt weliswaar het geluid een beetje, het achtergrondlawaai neemt nog veel meer af. Werkt prima dus.
 
Ik (1,91m) heb op mijn motor de standaard ruit vervangen door een GIVI exemplaar. Dat is echt een wereld van verschil! De standaard ruit werkte voor mij ook niet.
Vervangen van de ruit is trouwens erg simpel. Vier schroefjes, dat is alles. Dat hoef je echt niet te laten doen.
In mijn Schuberth Concept helm heb ik een Cardo Scala Q2 zitten. Radio en onderlinge communicatie is ook bij hoge snelheden prima te horen achter de GIVI ruit.
 
Kijk, dat zijn nog eens berichten. Een GIVI dus. Het is idd een wereld van verschil als ik achter de ruit duik of rechtop zit. Ondanks dat mijn ventilatie kleppen dicht zitten. Als je achter de ruit duikt hoor je alleen die motor. Heerlijk lijk mij dat.

Thx voor de tip.
 
Ik had laatst een berichtje geschreven over mijn problemen bij het starten dat de startknop af en toe weigerde, na onderzoek bleek het aan de schakelaar van de jiffy te liggen, dit probleem kan voorkomen bij RT modellen t/m bwjr. 2008, ik heb de schakelaar (44 eur) laten vervangen door de dealer want de bedrading loopt door tot in de computer, je moet dus wel heel erg handig zijn om dit zelf te doen.
 
Kijk er zit dus nog leven in , welkom met z'n alle.

Even een tijd uit het net geweest , scheiding en wat andere ellende maar............alles komt goed :-)

Ik rij bijna elke dag behalve wanneer er ijs op de weg ligt, verder bij weer en wind maar natuurlijk het liefst bij een lekker zonnetje.

De Dame doet het nog steeds perfect en behalve dat af en toe het ruitje hapert geen problemen.
Mijn verhoogde ruitje heb ik een paar maanden geleden aan een collega verkocht en heb nu weer een standaard modelleke erop zitten maar wil toch weer terug naar een wat hoger exemplaar , (maar helaas heb ik in vertrouwen gezegd maak het geld maar over en zit daar nu nog op te wachten sinds december jammer jammer, maar ik hou vertrouwen in de mensheid)

grtzs GR185
 
Hoi GR185,

Waarom had je je verhoogde voorruit verkocht? Was die vies geworden? ;-)
Ik had hierboven ook een vraag gesteld wat een goed merk is. Een Givi werd geadviseerd. Morgen gaat mijn tourbuffel naar de mechaniekers. Dinsdag een grote beurt eens kijken wat er allemaal mee gaat gebeuren. Daarna ga ik die verhoogde voorruit bestellen.

Heb onlangs ook gehoorbeschermers laten maken, maar ik heb niet het idee dat dat veel minder ruis geeft. Zitten wel een stuk beter overigens.

Goed weekend iedereen
 
rijd al sinds het afgelopen jaar met een givi[gekocht bij rad in belgie]scherm en bevalt prima
bij 130 word het geluid van de radio minder te horen maar ja volgens koos[spee] mag je toch niet harder dan 120
allen gegroet en binnekort een fotootje van mijn bmw
 
hallo allemaal
ik heb gisteren een 1100 rt uit 97 gekocht.krijg m pas over 3 weken, maar ben nu al blij.
laatste 2 jaar op een bandit 600 gereden maar miste toch voornamelijk comfort en vermogen.

de beemer heeft er intusssen 111000km opzitten en is dus net ingereden.
ik heb m gekocht bij divmo in rijen (NB)

is er iemand hier bekent met deze motor toevallig. het is een zilvere met spaakwielen.
dit heb ik trouwens nog maar zeer weinig gezien.kan t zijn dat hij dan ingevoerd is ofzo.

nou ja als ik m heb zal ik wel eens wat foto's posten ok.
 
Daar ben ik weer eens, vandaag mijn motor weer opgehaald bij Jensen, grote beurt gehad nieuwe voorband, lekkage in de cardan verholpen etc, etc. en..... meteen een nieuwe voorruit, GIVI, laten plaatsen, wat een uitvinding zeg, in een woord geweldig. Geen rijwind meer, ik heb niet eens mijn gehoorbeschermers nodig. ;-)

bedankt voor de info.

Goed weekend iedereen, geniet van het mooie weer.
 
Ach ja je hebt zoveel mooie dingen voor de BMW (mijn geluk ik woon vlakbij de hobbyist te Hunsel) die is gespecialiseerd in BMW motorrad onderdelen, en al twee jaar geleden een BAEHR zadel gehaald (260e komplet) en die is echt super comfortabel, dus tip van flip ...

en waarom hogere ruit verkocht, om een collega uit de brand te helpen, die een eind verder ging werken en meer bescherming nodig had, dus hij mijn ruit en ik zijn ruit en als hij betaald had zou ik een weer een hogere bestellen . maar ja nog steeds geen rooie cent :-(

en sbussing goeie zaak lekker tevreden beamer en culi-biker welkom bij de club.
 
Laatst bewerkt:
Zo daar zijn we weer , wat management problemen met de Dame, liep erg rauw en onrustig , dus nieuw managementkastje erop en liep weer beter aansluitend naar de hobbyist Brsk Bougies en kleine beurt spullen gehaald.

Tijdens het gesprek met de verkoper verteld dat ze erg onrustig loopt en weer last krijgt van Fahrruckeln zoals dat heet, ondansk nieuw management kastje.

De verkoper kwam met wat nieuws voor de 1100 en 1200 en wel de Recyclizer, dit is een kabeltje met een diode of weerstand die je tussen de stekker op het luchtfilterplaatst, daardoor 'denkt'de motor dat hij 10 graden kouder is en dus wat vetter loopt, en echt ....een wereld van verschil een heel soepel en vol gevoel onder je , gas open en weg zonder dip kosten 35e.
Ik had afgesproken met de verkoper dat als het niet werkt ik hem terug kan brengen , hij blijft erop
 
Terug
Bovenaan Onderaan