Ja, nog even over die Vectrix, kan dat?

Reactie 500...

Op Soloscooter een idee van de welbekende tekenaar Oberdan Bezzi voor een elektrisch aangedreven all-road BMW scooter.

full


Lijkt me wel wat...

Afbeelding: Soloscooter
 
Laatst bewerkt:
Op het gebied van de elektrische auto is er een leuke ontwikkeling; een kant en klaar platform voorzien van alle basistechniek waar een fabrikant zo een eigen elektrische auto mee kan bouwen, van Trexa. In twee- en vierwiel aangedreven uitvoering.

full


Oude tijden herleven; heel vroeger was het gebruik dat een fabrikant een chassis met aandrijving bouwde waarmee je dan naar een carrosseriebedrijf ging om er een koets op te laten plaatsen.

Voor scooters is zo'n ontwikkeling ook heel goed denkbaar, denk aan hoe BMW de C1-E proto bouwde met Vectrix achterbrug en besturingstechniek...

Foto: inhabitat.
 
Laatst bewerkt:
Een mooie ontwikkeling. Autofabrikanten hoeven zich dan alleen nog maar te bekommeren om veiligheid en vormgeving. Op die manier ontstaan er nieuwe specialismen en dat is efficient. Maar het is wel toekomstmuziek en ik wil graag binnenkort al zoeven. Daarom ben ik bezig met een proefritje op de Novox C20 4KW:

full


4 KW, LiFePo4-accupack met 4 cellen en aangepaste controller. Naast snor- en bromuitvoering ook verkrijgbaar met motorkenteken }) Is vreselijk duur, maar de enige manier om echt overal in de stad lekker hard elektrisch te rijden. Ik meld me nog na de proefrit, het is nog best geduld hebben want dit ding wordt maar mondjesmaat geleverd.

ps ja, ook verkrijgbaar in burger-uitvoering
 
Laatst bewerkt:
De prijs van de VECTRIX VX-1 motorscooter is voor 2010 vastgesteld op € 7.890 inclusief BTW. Zo zie je maar wat een acculeverancier kan doen.

Vraag is alleen nog wanneer de nieuwe accu's en de conversieset voor de bestaande machines komen.
We wachten af.
 
damn, dan heb ik 'm nog 109€ teveel betaald :D
maar nog geen greintje spijt van moet ik zeggen:p
 
@sphere2
Dit heeft niets met het feit te maken dat het Belgie is. De adviesverkoopprijs wordt door VECTRIX voor de EU markt centraal geadviseerd.

Daarnaast is het mogelijk dat een dealer, eventueel in overeenstemming met de importeur, tot speciale acties kan overgaan.
 
Ehm, ik heb het gewoon over de oude prijs versus de nieuwe prijs. En Turok heeft voor de oude prijs dat ding in Belgie gekocht, die kennelijk nauwelijks verschilt van de adviesprijs van Vectrix voor 2010. Maar goed, blijkens jouw bericht moeten we nog maar afachten wat ze gaan kosten bij een dealer in Nederland.

De Nederlandse staat maakt het dus niet zo aantrekkelijk.
@sphere2
Dit heeft niets met het feit te maken dat het Belgie is. De adviesverkoopprijs wordt door VECTRIX voor de EU markt centraal geadviseerd.

Daarnaast is het mogelijk dat een dealer, eventueel in overeenstemming met de importeur, tot speciale acties kan overgaan.
 
sorry voor de verwarring; de prijs die ik had gekregen, was een speciale actie.
 
@kennet B. Done

Er zijn nieuwe zeer revolutionaire machines op de markt gekomen. 4000W en 5000W machines met regeneratie remsysteem, reverse, Lithium accu's, 24 maanden volledige garantie, 13"velgmaat en onder de € 4000 incl. BTW leverbaar voor de 25 en 45 km/u uitvoering met de 4000W motor. Er zit een 20 cells Lithium accu in waarbij de range > 100 km is.

De lichte motorfiets (80 km/u) wordt uitgerust met een 5000W motor en een 24 cells Lithium accu. De prijs van dit moois zal € 5000 incl. BTW zijn. Technisch zijn ze hetzelfde temeer daar het chassis hierop voorzien is. Regeneratie, reverse, range en garantie zijn identiek.
 
@kenneth

www.escini.nl daar staat de machine op vermeld. De 5000 GT is qua specs gelijk, echter voorzien van een 24 cells Li accu, op 40Ah en 72 V. De max. snelheid is begrensd op 80.
Deze machine is leverbaar en heeft, gelet op omvang, frame- en bandenmaat, wendbaarheid en snelheid zeer veel aandacht getrokken bij politie en andere overheidsdiensten.
 
Dankjewel! ik ga er achteraan...vooral die 5000GT is interessant. Weet je toevallig welke dealer deze produkten heeft staan? Ben erg benieuwd naar de build quality.

full


full


full
 
ESCINI zelf heeft een 5000GT staan voor proefritten. Lijkt me dat je daar wel wat mee kunt doen. Je zult er alleen voor naar Breda moeten of wachten totdat er ergens proefritten bij je in de buurt gepland staan. Ik zou zeggen mail ze maar en dan hoor je dat vanzelf.
 
Ik ben natuurlijk een kijkje gaan nemen bij BikeXperience en ontmoette daar Gijs, de importeur van Escini . Erg gezellig en informatief! Hij had een Escini 5000 meegenomen:

full

full

full

full

full


De dash wordt nog vervangen door een volledig digitale versie. Dit is de 80 km/u versie, maar er komt ook nog een 120 km/u versie. De snor- en bromversies zien er precies hetzelfde uit maar het blijft een flinke scooter. Met 13" wielen ook nog eens lekker licht van gewicht. Ik heb een paar keer heen en weer gereden en hij is heel rap. Acceleratie is pittig en goed controleerbaar. Ook het aangrijpen van het vermogen bij een beetje gas geven is hier dik in orde. Alles voelt behoorlijk volwassen. Voorzien van LiFePo-pack met 24 (?) cellen, een programmeerbare controller, en bms intern. Losse lader. Gijs vertelde me dat dit model eigenlijk het antwoord is op de Vectrix VX2, die er dus nooit gekomen is. Wat ik vooral leuk vind aan deze 5000 is de 'eco' en 'sport' modus, en achteruit kunnen rijden. Het regenerative braking systeem functioneert geheel automatisch door het gas los te laten, heel anders dan het gepatendeerde systeem van de Vectrix. Ik heb ook nog een filmpje gepost van een spontane dragrace tussen de Escini en de Vectrix:

full


 
Ik moet zeggen, dit vind ik de eerste elektrische scooter die ik ook echt mooi vindt. De Gilera runner van deze eeuw.
Hij heeft een hele forse middentunnel, is er dan ook nog bagageruimte onder het zadel of toch niet?
 
Zonder de aparte lader was er zeker genoeg ruimte voor een jethelm en een slot onder het zadel. Wil je meer meenemen dan ontkom je niet aan een topkoffer, maar die past er nog niet op. Oh ja, de aktieradius van dit model is zo'n 140 kilometer.
 
Dat 120km/h model klinkt aantrekkelijk. Het hoeft voor mij nu geen actieradius meer te zijn van 80km, aangezien de garage onder ons kantoor van stroom wordt voorzien. Ben benieuwd hoe en wat.
 
Terug
Bovenaan Onderaan