Motor-Forum

Select Forum

Hèt MF Motorweekend 2009 - deel 1


Begeißterungsmeißter

Berichten:
11.235
Reg. datum:
09 jan. 2002
Locatie:
Oss
Hét MF Motorweekend 2009


Inleiding
Hét MF Motorweekend staat voor een weekendje motorrijden zonder Testosteron, Posen of scheuren. Gezelligheid voorop. Insteek is en moet zijn dat er voor iedereen een plekje is.
Voor iedere smaak van rijden stellen we een groepje samen zodat de sportieve rijder, de toerder maar óók de beginner gelukkig is. Binnen ieder groepje rijden mensen met ervaring mee die hun best doen je waar nodig van tips of heuse instructie te voorzien en van de deelnemer verwachten we bereidheid daar wat mee te doen. Op deze manier hebben we al heel wat mensen door hun eerste haarspeldbochten geholpen en verslaafd gemaakt aan het rijden door bergen en dat is dus ook een voorwaarde: je moet wel van bergen en bochten houden want dat is vaak wel het reisdoel.


De vierde editie alweer!
Zie deze pagina's op Habbiebabbie over algemene informatie en daar vind je ook de MFWeekend 2009 pagina, met informatie specifiek over de editie 2009.Vorige edities:


Wanneer
Hét MF Motorweekend wordt jaarlijks geplanned op de scheiding Mei/Juni. Alleen 2009 kent alleen maar een "laatste weeekend in mei" of een "eerste weekend in juni".... maar....., zoals een oplettende lezer opmerkte, het eerste weekend (29,30 en 31) is het pinksterweekend dus een recept voor veel drukte op de wegen. Gaan we NIET doen. Hierbij is besloten: het wordt 5, 6 en 7 juni 2009

Anders dan vorige jaren
Uit de poll (" hoeveel dagen gaan we") kwam duidelijk naar voren dat er best wat animo is om 4 dagen te gaan. Er zijn er ook een boel echter die de oorspronkelijke drie dagen gaan. Met dit in gedachten en terugdenkend aan het succes van het rijden in groepen, gaan we het zo doen: De mensen die zin hebben in een dag extra vertrekken al op donderdagochtend naar het hotel. De anderen vertrekken op vrijdag en we zien elkaar dan vrijdagavond. Kortom, schema is als volgt
 • donderdag 4/6: "vier dagen" groep vertrekt
 • vrijdag 5/6: "vier dagen" groep" rijd een toer
 • vrijdag 5/6: "drie dagen" groep vertrekt
 • zaterdag 6/6: toeren in evt nieuwe groepindelingen
 • zondag 7/6: allen naar huisWaarheen
Les Tronches
http://www.lestronces.com/fotoboek/photo_folder/Algemeen/kampvuur.jpghttp://www.lestronces.com/fotoboek/photo_folder/Algemeen/zwijn%20a.h.%20spit.jpghttp://www.lestronces.com/fotoboek/photo_folder/Omgeving/Diablo%202.jpg

Dit jaar gaan we naar de Vogezen. Om precies te zijn gaan we naar Barbey-Seroux, een klein dorp vlakbij het Lac de Gérardmer. We zullen verblijven in Motorherberg Les Tronches. De kosten zijn 37,5 euro per nacht voor verblijf, ontbijt en avondeten. De betaling dient uiterlijk 4 april 2009 binnen te zijn, zie hiervoor het kopje Financien.

Routes
Alles routes worden vooraf uitgedacht en komen beschikbaar voor Garmin en Tom Tom. Eventueel wil ik voor de liefhebber nog wel een kaartje of aanwijzingen uitdraaien.

De routes zijn nog niet klaar maar wat er al is kun je hier downloaden, onder het kopje "routes". Deze kunnen nog veranderen!

Het centrale vertrek en verzamel punt is Whoopiesnacks, een truckstop zeg maar bij Maastricht riching Luik, net voor de grens. <klik!>. We verzamelen daar donderdag- en vrijdag-ochtend om 9:00 uur. Uit ervaring weten we dat de frituur dan al open is :X

Wie alvast een dag eerder daar in de buurt wil zijn, dat bespraard je een vroege rit vanaf ver, die kan net zoals vele anderen in de buurt overnachten, woensdag op donderdag. Neem daarvoor contact op met 48th. Voor de vrijdag is er ng geen initiatief.

Accomodatie
De herberg is geschikt voor 40 personen. De inrichting is eenvoudig met slaapkamers voor twee, vier en zes personen, een gezamenlijke wasruimte met nette douches, toiletten en wastafels. De bedden zijn compleet, U wordt alleen verzocht om zelf een handdoek mee te brengen

let op
Zoals jullie kunnen zien geeft het hotel aan plaats te hebben voor 40 man. Jullie zien ook dat het totaal aantal bevestigde deelnemers al aan de 40 is! Echter, uit ervaring met het voorrijden weten we dat er plaats genoeg is, je moet alleen dan wel een luchtbedje/slaapzakje meebrengen.Voorijden
Afgelopen donderdag 7 tot en met zondag 10 mei hebben we het voorijden gedaan: routes testen en afmaken, lunchadressen vinden en boeken, motorherberg bekijken.. alles is gedaan en alles positief. We hebben echt fantastische routes, prachtige, misschien wel idyllische lunchadressen afgesproken en de herberg van Wim is te gek. En die omgeving oooooooohh wat mooi. Los van het rijden is dat echt een genot.

Wie waren er mee:
 1. KingCoder [GPS]
 2. Ted [GPS]
 3. Scammie
 4. Bochtenkoning
 5. V FRed S [gps]


Wat we hebben geleerd bij het voorijden
 • Het asfalt is ruwer dan bij ons, en we rijden wat harder dus je banden slijten verschrikkelijk hard. Monteer gewoon nieuwe. Als je huidige banden nog redelijk zijn kun je ze nog altijd weer terug leggen later.
 • Het laatste stukje pad naar de herberg is onverhard, bezaaid met grove stenen en rijd echt kut. Iemand van een andere groep ging op z'n bek. Advies: als je dat stukje pad gaat nemen, STAPVOETS en voetjes aan de grond. Geen risico nemen. Ben je nog nooit van de verharde weg af geweest met je motor: doe dat dan gewoon even. Weet je hoe het voelt. Maak je geen zorgen het is goed te doen hoor, maar wel goed opletten
 • Neem genoeg cash mee. Niet voor de herberg want die is betaald maar wel voor de brandstof want bij veel tankstations kun je niet terecht met je nederlandse bankpas. Creditcard MEESTAL wel maar reken op niets. Hoeveel meenemen? Nou met 2000 km te rijden denk je al snel aan 10-1=9 (want we vertrekken met volle tank) tankstops à 25 euro komt op 225 euro. En dan nog lunch en drank.
 • Op de heenreis niet te laat vertrekken bij Woopysnacks. De afstand is best fors en je hebt je tijd echt nodig.
 • Om 9:00 uur is het fritevet al heet bij Woopiesnacks. Wie zo vroeg iets vets wil die ehh
Deelnemers

Bevestigd & betaald
tussen blokhaakjes is het aantal dagen
 1. [4] KingCoder [GPS], Kawasaki ZZR1400
 2. [4] Ted [gps], Triumph Sprint ST 1050
 3. [4] pilatus, Suzuki TL1000R
 4. [3] FrankFJR [TT-GPS], Yamaha FJR1300
 5. [3] Dorothy
 6. [4] 48th, Aprilia RSV MILLE
 7. [4] Scammie, Yamaha FZ1-S
 8. [4] CBRFanatic, Yamaha R1
 9. [4] Shadowski, Yamaha Wild Star
 10. [4] Tazman_3, Yamaha R1
 11. [3] Low Profile, Yamaha R6
 12. [4] Hansss [GPS], Triumph Tiger 1050
 13. [4] Buzzin [GPS], Honda NTV650 Revere
 14. [4] VaraderoSjaakie
 15. [4] lisette
 16. [4] ScubaRider [GPS]
 17. [4] Bandit12, Suzuki Bandit 1200
 18. [4] V FRed S [gps], Honda VFR800
 19. [4] Buellicious
 20. [4] Jessy' [GPS], Honda CBR 600 RR
 21. [4] Stefan-- [gps], Honda CBR600F
 22. [4] dontwalk
 23. [4] leo-denhaag
 24. [4] The Faze, Yamaha FZ6 Fazer
 25. [4] EchoDelta, Honda VFR 800
 26. [4] bertjuhh, Yamaha FZS600 Fazer
 27. [3] Bochtenkoning, Honda CBR1000
  betaalde voor 4, switchte naar 3, dus 37,50 voor de drankrekening!
 28. [4] R-Six Killer, FZ1N
 29. [4] FastFriend, Guzzi V11 Le Mans
 30. [4] Duke79
 31. [4] Ducktape, Honda CBR 600 F
 32. [4] dreetje9 [GPS], Suzuki GS500
 33. [4] Flooriz, Suzuki TL1000S
 34. [4] Clown683, [GPS], Kawasaki Versys ABS
 35. [4] Drinky
 36. [4] Timple, GPS, Suzuki GS500E
 37. [3] BadEend, Aprilia RSV Mille 2001
 38. [3] Day-Walker, Yamaha R1
 39. [4] pdb_zx10r, Kawasaki ZX10 R
 40. [4] diviman


Onder voorbehoud
 1. Sjimmie, Yamaha XJ900 (of misschien wel die Bandit tegen die tijd)
 2. blackbearded, Honda CBR1100XX
 3. JorisK, Yamaha yzf-600r
 4. nutty tart, Honda CBR 900rr Fireblade, [GPS]
 5. Koekje erbij?, Suzuki GSX-R600 K1
 6. BarryXX, [GPS], Honda CBR1100XX
 7. Snappie88, Suzuki GSX-R 600 SRAD '99
 8. MrSeven0711
 9. Reatjuh
 10. Eener, Honda CBR waarschijnlijk
 11. Andy-Marf [GPS], Yamaha R1 2005
 12. Leeloo, Ducati Monster
 13. r1 petje, R1
 14. J0hn, Honda CBR600F
 15. Reino-R6, Yamaha R6
 16. Tommoz, Kawasaki ZX 6R
 17. mooier met helm!!, Yamaha R6
 18. *®enate*
 19. Beezonder


afmeldingAfspraken
 • Zorg dat je motor in orde is: in een weekend (nood)onderhoud regelen gaat niet werken. Liever een beurtje vantevoren, zorg voor goede remmen: we gaan immers wel de bergen in. Twijfel niet over je banden: monteer liever nieuwe. Als je huidige banden nog redelijk of zelfs goed zijn kun je die altijd bij thuiskomst nog terugleggen en in nederland oprijden.
 • Iedereen wordt geacht deze toerrit zelfstandig te kunnen rijden. Dit houdt in dat je de route tenminste bij je hebt of liever de beschrijving zichtbaar op je motor bevestigd. Dat kan door de route in een tanktas te stoppen of in een routerol te bevestigen. Route beschrijvingen worden vooraf via de mail uitgerijkt.
 • De volgorde die bij het vertrek of na een stop ontstaat is de volgorde waarin we rijden, er word niet ingehaald, deze afspraak is kei en kei hard. Weet wie er voor je rijd maar ook wie er achter je rijd, wacht op ieder punt in de route waar twijfel kan zijn over de te volgen richting (kruisingen, splitsingen, rotondes) op de rijder achter je. Ga zo wachten dat je zeker weet dat degene die achter je rijdt jou ziet. Rijd pas verder als je zeker weet dat je gezien bent. De rijder achter je zet zijn knipperlicht aan waardoor je weet dat hij ook die richting op gaat. Op deze manier raken we niemand kwijt.
 • Rijdt je eigen tempo. Laat je niet verleiden om de rijder voor je bij te sloffen want voor je het weet rij je boven je kunnen en vlieg je eraf... Vertrouw erop dat men wel op je wacht.
 • Laat je niet verleiden nét zo hard door de bocht te gaan als de rijder vóór je, rij je eigen snelheid
 • Rijdt baksteensgewijs (behalve in bochten), maar let op de onderlinge afstand en ga niet op de wegbelijning rijden want dat wordt door de sterke arm niet gewaardeerd.
 • Iedereen die meerijdt in deze toerrit gedraagt zich als een nette motorrijder. Ook jij bent het visitekaartje van MF :W
Financiën
De overnachting in het hotel kost 37,50 euro per persoon per nacht, incl ontbijt en avondeten. Kom je op donderdag al dan is dat drie nachten en dus 112,50 euro. Kom je vrijdag pas dan zijn het twee nachten en dus 75 euro. Je betaling moet uiterlijk 4 april 2009 binnen zijn op rekening 310951089 tnv Hét MF Motorweekend. VERMELD JE MF NAAM!.

Net als de vorige keer ook nu weer de afspraak dat als je betaald hebt en later besluit toch niet mee te gaan je je geld NIET terug krijgt. Je kunt zelf proberen een vervanger te vinden maar anders zuipen we je centjes op en zingen een liedje voor je. :+

Uitzondering op deze regel: indien men wegens ziekte (geen hoofdpijntjes of snotneusjes natuurlijk, moet wel iets zieligs zijn) niet mee kan dan wordt de betaling teruggestort. Voorwaarde is dan wél deelname aan het weekend 2010. :+


Aansprakelijkheid bij "Hét MF Motorweekend 2009
Initiatoren aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen en/of gebeurtenissen waarbij personen en/of voorwerpen zijn betrokken, zowel van deelnemers als derden. Elke deelnemer(-ster) rijdt geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid en dient tenminste WA-verzekerd te zijn (dit geldt voor zowel de persoon als de motor). Door uw inschrijving verklaart u nimmer de initiatoren aansprakelijk te zullen stellen voor handelingen door derden en/of schade voor, tijdens of na "Hét MF Motorweekend 2009".
nb: Ofschoon MF in de titel benoemd wordt houd de verantwoordelijkheid van motor-forum.nl op bij het het beschikbaar stellen van het onlinediscussieforum.
KingCoder wijzigde dit bericht op vrijdag 15 mei 2009 11:30 (255%)
Hét Motorweekend 2019 Ga je mee?
Twitter!
IBA #38567 - www.ironbutt.com

Berichten:
1.471
Reg. datum:
28 feb. 2008
Ik ga het regelen dat ik er weer bij kan zijn !

Berichten:
4.250
Reg. datum:
27 sep. 2005
quote:
KingCoder schreef op 01 juni 2008 @ 22:08:
Zo... deze is vast gereserveerd... +)

De data: 29, 30 en 31 mei 2009

......de inschrijving is hierbij geopend, uiteraard voorlopig alles op ovb.

Haha ik ben er bij, jihaaa heb er nu al zin in :] :9~ :]

:W

Black FZ1-S

Berichten:
2.021
Reg. datum:
18 jul. 2006
Locatie:
Roosendaal
quote:
KingCoder schreef op 01 juni 2008 @ 22:08:
Zo... deze is vast gereserveerd... +)

De data: 29, 30 en 31 mei 2009

......de inschrijving is hierbij geopend, uiteraard voorlopig alles op ovb.


Bij deze een bed gereserveerd, wanneer kunnen we het geld gaan storten *O* *O* *O*
You better don't ask my name !

Berichten:
1.471
Reg. datum:
28 feb. 2008
Goed dat het volgend jaar pas is... kan de afdruk van mijn Shadowzadel een beetje uit mijn derriere trekken. Ziet er misschien relaxed uit, maar na drie volle dagen in het zadel kun je van semi-permanente schade spreken.

Berichten:
4.250
Reg. datum:
27 sep. 2005
quote:
Scammie schreef op 01 juni 2008 @ 23:31:

[...]


Bij deze een bed gereserveerd, wanneer kunnen we het geld gaan storten *O* *O* *O*

:^

:+

Black FZ1-S

Berichten:
2.021
Reg. datum:
18 jul. 2006
Locatie:
Roosendaal
quote:
Shadowski schreef op 01 juni 2008 @ 23:42:
Goed dat het volgend jaar pas is... kan de afdruk van mijn Shadowzadel een beetje uit mijn derriere trekken. Ziet er misschien relaxed uit, maar na drie volle dagen in het zadel kun je van semi-permanente schade spreken.


_O- _O- _O- Heb je tenminste het gevoel dat je leeft,
bedoelen die chopperrijders hier "custommade" mee ;)
You better don't ask my name !

Berichten:
12.453
Reg. datum:
06 jan. 2004
Locatie:
Geneve
Dré meld zich uiteraard ook weer aan *O*

De voorlopige routes
-Dré- wijzigde dit bericht op dinsdag 27 januari 2009 12:41 (55%)
BMW F800GT ‘15 | Big Mac Menu Biker style

Berichten:
1.471
Reg. datum:
28 feb. 2008
quote:
Scammie schreef op 01 juni 2008 @ 23:49:

[...]


_O- _O- _O- Heb je tenminste het gevoel dat je leeft,
bedoelen die chopperrijders hier "custommade" mee ;)


Normaliter is dat je brommer aanpassen aan jezelf. In dit geval is het net andersom. Wij chopperrijders noemen dat gewoon "pijnlijk".

Wat jij trouwens "rustig toeren" noemt, noem ik trouwens "als een dolleman door de bergen knallen". Goddank had ik dag 2 een beetje gevoel er voor opgebouwd zodat ik toch kon bijblijven met mijn "gele badkuip". Ik ben benieuwd naar die filmpjes van de snelle groep... moet bizar zijn.

Black FZ1-S

Berichten:
2.021
Reg. datum:
18 jul. 2006
Locatie:
Roosendaal
quote:
Shadowski schreef op 02 juni 2008 @ 06:56:

[...]
Wat jij trouwens "rustig toeren" noemt, noem ik trouwens "als een dolleman door de bergen knallen". Goddank had ik dag 2 een beetje gevoel er voor opgebouwd zodat ik toch kon bijblijven met mijn "gele badkuip". Ik ben benieuwd naar die filmpjes van de snelle groep... moet bizar zijn.


Zoals je zelf zegt: als je het eenmaal gewend bent ;) ;) ;)

Ik heb dit weekend met alle groepen meegereden, het is mooi om te zien hoe iedereen in het weekend "gegroeid" is. Mensen die sinds kort hun rijbewijs hebben, zij die nog nooit in bergjes hebben gereden, het was op een gegeven moment alsof ze nooit anders gedaan hadden: petje af hoor !!!! :} :} :}

Eenneeuuh wellicht een tip voor een extra buitencategorie voor volgend jaar: de minimale grondspeling groep ;)
You better don't ask my name !

Berichten:
1.471
Reg. datum:
28 feb. 2008
quote:
Scammie schreef op 02 juni 2008 @ 10:02:

Eenneeuuh wellicht een tip voor een extra buitencategorie voor volgend jaar: de minimale grondspeling groep ;)


Ach wat heet minimaal... maar één keer geschraapt met de voetsteun.
Ik denk dat ik toch maar geen floorboards op de badkuip ga zetten.

druk, druk, druk...

Berichten:
93
Reg. datum:
10 okt. 2007
Locatie:
Driebergen
ik ga mee(ovb).. maar ben bang dat ik nog een keer bij dreetje achterop moet...
zoiezo nog 3 rijbewijzen halen..... lange weg te gaan

Lange Frank

Berichten:
1.943
Reg. datum:
12 feb. 2008
Locatie:
Utrecht
Bij deze aangemeld voor 5,6 en 7 juni.

Ook route dus voor een DomDom _O- :]
Projectmanagement voor IT-projecten
Ik twitter ook
Explicit Planner

Lange Frank

Berichten:
1.943
Reg. datum:
12 feb. 2008
Locatie:
Utrecht
quote:
FrankFJR schreef op 02 juni 2008 @ 11:24:
Bij deze aangemeld voor 5,6 en 7 juni.

Ook route dus voor een DomDom _O- :]

Maar we hebben in Vaals toch ook gepolst 3/4 dagen?

@King: zet je ook een Poll neer voor 3 of 4?

Ik ben voor 4!!!!!
Projectmanagement voor IT-projecten
Ik twitter ook
Explicit Planner

druk, druk, druk...

Berichten:
93
Reg. datum:
10 okt. 2007
Locatie:
Driebergen
quote:
FrankFJR schreef op 02 juni 2008 @ 11:26:

Maar we hebben in Vaals toch ook gepolst 3/4 dagen?

@King: zet je ook een Poll neer voor 3 of 4?

Ik ben voor 4!!!!!


4 is wel leuk, maar ben bang dat school of dan misschien stage niet leuk zou vinden
zoiezo nog 3 rijbewijzen halen..... lange weg te gaan

Lange Frank

Berichten:
1.943
Reg. datum:
12 feb. 2008
Locatie:
Utrecht
quote:
*®enate* schreef op 02 juni 2008 @ 11:31:

[...]


4 is wel leuk, maar ben bang dat school of dan misschien stage niet leuk zou vinden

Je hebt een jaar om ze al voor te bereiden.
Projectmanagement voor IT-projecten
Ik twitter ook
Explicit Planner

Lange Frank

Berichten:
1.943
Reg. datum:
12 feb. 2008
Locatie:
Utrecht
@King: Zet je er bij mij TT-GPS bij. Dat is een avontuurlijke GPS. Zo kom je nog eens ergens.

Wanneer is het voorrijden? Dan wil ik wel zorgen voor routes voor de DomDom-systemen.
Projectmanagement voor IT-projecten
Ik twitter ook
Explicit Planner

TL = TL, R = S

Berichten:
7.337
Reg. datum:
02 feb. 2007
:/ waarom sta ik er nog niet bij? :+

Ik ben uiteraard ook weer van de partij! *O* :] :]
Suzuki TL1000

Black FZ1-S

Berichten:
2.021
Reg. datum:
18 jul. 2006
Locatie:
Roosendaal
Wanneer hebben we de eerste prie prie prie prie meet ????? :)
You better don't ask my name !

MT-09 Tracer

Berichten:
3.087
Reg. datum:
08 aug. 2007
Ik doe mee!!!!! *O* *O* *O*

MT-09 Tracer

Berichten:
3.087
Reg. datum:
08 aug. 2007
En ik stem op 4 dagen :]

CBR 600 + R6

Berichten:
1.659
Reg. datum:
03 jul. 2007
quote:

:^

Ik wil ook graag een bedje! En een mooi stukkie sturen :]
Never argue with idiots, they drag you down to their level and beat you with experience.

MT-09 Tracer

Berichten:
3.087
Reg. datum:
08 aug. 2007
quote:
Scammie schreef op 02 juni 2008 @ 16:01:
Wanneer hebben we de eerste prie prie prie prie meet ????? :)

In luxemburg? :)

NTV Revere / XJ6 Div

Berichten:
1.600
Reg. datum:
01 aug. 2007
Locatie:
Hoofddorp
Ik wil ook weer mee! :)
Mij benieuw waar ik volgens jaar op rijd als het niet weer deze is :P
Ik ben ook wel voor 4 dagen hoor :+
I travel at warp factor null point one!
I.v.m. ziekte nog amper motorrijder :(

Lange Frank

Berichten:
1.943
Reg. datum:
12 feb. 2008
Locatie:
Utrecht
Ter info: laatste weekend mei 2009 is het pinksterweekend.
Projectmanagement voor IT-projecten
Ik twitter ook
Explicit Planner

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.