Newbie strakke pakken rit 18-04-2010

Status
Niet open voor verdere reacties.
Het scheelt ook wel dat ik in Den Haag woon, hier ligt momenteel geen sneeuw en was de sneeuw aan het begin van het jaar ook wel het snelst weg. Al liep mijn 1e les na de jaarwisseling ook wel uit in een schuiver .. -O- . Hier houden ze geen winterstop. Maar het is nu vooral wel de kou die het hem doet. Helaas houden wij zelden pauzes, maar ik hoor de mannen nooit over de kou en wil dan niet graag de vrouw uit gaan hangen dus bikkel gewoon mee. We rijden altijd zo'n 2 u achter elkaar, gelukkig hebben we dan wel handvatverwarming.

Denk dat ik nu toch ga vragen om wat pauzes in te lassen, want je wordt ook niet echt zekerder van dat soort foutjes. Dan maar uitgemaakt worden voor vrouw ;) Die druivensuiker is echt top, doe het ook met tentamens. Die duren altijd 3 uur, en dan helpt zoon dextrootje je net even over je inzinking heen :Y

Ach gelukkig nog maar 2 weekjes :D bedankt voor alle succeswensen, en ook van mij succes aan iedereen die nog af gaat rijden. Dat we het maar mooi mogen vieren met zn allen in april! *O* :] *O* :] *O*
 
Laatst bewerkt:
Die helm is geniaal... Zit lekker... en vooral houdt een hele hoop geluid weg.
Ik heb nog geen dopjes nodig gehad terwijl der een behoorlijke demper onder die motor zit.
En inmiddels met spiegel vizier wat hem helemaal heerlijk maakt.. behalve 's avonds want dan zie je dus gewoon niets meer.. dus standaard de originele mee :)

lol, ja vooral de zwart/wit uitvoering is mooi :D

Die heb ik zelf ook :X
 
@JoR6y
Zijn we een 'Help-Motobunny-aan-een-ZXR-actie' begonnen :P ? Hahhaha ;)

@Poekman
Caberg heeft nog wel een redelijke naam op het gebied van ruis/herrie. Airoh schijnt de kroon te spannen op het gebied van herrie. Hier heb ik overigens wel iets van 4 á 5 jaar mee gereden :+ . Zelf heb ik er geen last van, nu is het alleen nog de vraag wel effect het heeft op je gehoor :+ . Die Scorpion is als het goed is vele malen stiller, dus dan zijn doppen helemaal niet meer nodig. Die airoh had ik boven de 120 wel eens de behoefte aan doppen, dan werd het geluid wel erg hard '( .

@Heleen
Met de winterrit waren we met 25 á 30 motoren. Dat ging volgens mij nog best goed? Met een OBT reden we met 30+ motoren en dat ging ook nog probleemloos :) . Maar nu is 30 motoren redelijk aan het randje (groepen gaan dan toch heel erg lang rekken). Aan de andere kant kan en mag dat ook met het follow up systeem :Y . Enige nadeel van de grote groepen is dat de wegwijzers iets langer moeten blijven staan, verder zijn er volgens mij geen bezwaren.
Over de Eifel, deze rit is los van de Eifel in elkaar gezet. Maar, ik kan wel kijken wat de mogelijkheden zijn met het maken van een Eifelgroepje :Y . Ja, ik ga het gewoon doen ook *D . Gaat een beetje passen en meten worden, maar moet goedkomen ;) Wacht even, komt wel goed uit zie ik net. Saknopper kan dan voorop voor de Eifelclub. Heleen, je bent een engel, goed idee weer :}
Nog even geduld en dan ga ik het aanpassen ;)

@Ielspiels
Ai, ben je zwaar gevallen? Ben je nog helemaal heel :o ? Wedje leggen dat die mannen denken: 'er is een vrouw mee, nu mogen we natuurlijk niet zeuren over de kou, zij doet dat immers ook niet' :+ . Examens van drie uur :o . Pfff, ik ben dan blij dat de examens op het HBO maar 100 minuten duren :P .
 
Laatst bewerkt:
Groepsindeling update:
-Eifelritrijders hebben en * voor hun naam staan
-Eifelritrijders bij elkaar gezet in Groep 1
-Saknopper is nu voorrijder Groep 1 (omdat hij ook naar de Eifel gaat)
-Paul_K is nu voorrijder groep 2
-In groep 2 zitten geen Eifelritrijders
-Groepen zijn nu ongeveer gelijk verdeeld (20 om 20)
-Door bovenstaande punt aardig wat mensen 'verplaatst'
-Nieuwe rijders zal ik gelijkmatig verdelen over Groep 1 en 2 om alles in balans te houden
-Eifelritrijders krijgen voorrang om in Groep 1 geplaatst te worden
-Zometeen zal ik nog even een spamlink in het Eifeltopic zetten
-Ik hoop zo iedereen tegemoed te kunnen komen

Op de eerste pagina staat nu de nieuwe groepsindeling klaar. Gaarne hier even naar te kijken of je het er mee eens bent ;) . Mochten er nog vragen/verzoeken en/of commentaar zijn, dan verneem ik dat graag.

@Heleen
Neem aan dat je zo bedoelde dat de indeling moest worden?

Voor iedereen die nog twijfelt om mee te gaan: Gewoon DOEN :D !
 
Laatst bewerkt:
okay ik ga het nog 1x!!!!!!! proberen:

Paul, ik denk dat je goed bezig bent. ik zat zomaar te denken dat dat nog best een goed idee was :+ ben blij dat je dat ook dacht *O*

maar.... ik ben en blijf een vrouw, waar ik me ook zeker niet voor schaam :P
dus ik heb nog ff een neukpuntje :P

Jah ik ben EHBO'er, maar ben ook AED'er, BHV'er, Reanimatie'er ( :+) (okay wat ben ik nog meer.... ahaha geen antwoord op geven _O-)

maar ik ik ben AMV'er, Algemeen Militair Verpleegkundige *O* (okay bijna dan :P) maar ik zie dat wel als een alomvattend woord :Y

soooo you see my point ............................. sank ya!
 
@Paul
Nee was alleen maar flink bont en blauw en wat last van mn rug, was zo over en was al lang blij dat ik verder nergens last van had. Was ook maar meteen weer opgestapt, al dan wel niet met tegenzin, wilde me ook nu weer niet laten kennen ;)
En die tentamens.... is denk maar net wat je gewend bent, en dextro helpt je er wel doorheen. Zou binnen je ziektekostenverzekering moeten vallen ;)

Wat leuk dat er steeds meer mensen bijkomen! Ik ben echt heel benieuwd hoe het gaat worden! *O* *O*
 
Laatst bewerkt:
@ Paul_K; zet mij d'r maar ook bij.. onder voorbehoud! Groep maakt me niet uit, ken natuurlijk nog niemand. Als ik nog geen motor heb (lijkt me stug) tegen die tijd of ik kan toch niet laat ik het uiteraard weten.

Ach ja, ik ben begonnen met lessen op de motor met een brommerhelmpje (wel integraal hoor) en toen ik die Caberg op een gegeven moment op mn kop had staan wist ik niet wat me overkwam :P Das een wereld van verschil qua geluid hehe.
 
@Heleen
Voordat je post even Ctrl+a en Ctrl+c doen :Y . Dan kan je met Ctrl+v je berichtje weer terugtoveren ;)
Ow help, wat nu weer _O- ? Aahh, valt mee, je afkortingenlijst is aangepast hoor ;) . Laat maar horen of 't naar wens is :P Als het nu niet omvattend genoeg is, dan weet ik het ook niet meer :')
Dat jij je niet bezig houdt met de routes, heeft dat toevallig iets met 'kaartleesvooroordelen' te maken :+ ?

@Ielspiels
En de volgende dag zo stijf als een hark zeker? Maarre, gaat wel gezellig worden hoor :) . De vorige rit was ook erg gezellig en ik hoop het zo door te kunnen zetten *O*

@Poekman
Je staat erbij, leuk dat je mee gaat *O* . Heb je al een motor op het oog :o ?
 
Jah ik ben EHBO'er, maar ben ook AED'er, BHV'er, Reanimatie'er ( :+) (okay wat ben ik nog meer.... ahaha geen antwoord op geven _O-)
PHTLS'er? :P
 
Laatst bewerkt:
@Heleen
...
Dat jij je niet bezig houdt met de routes, heeft dat toevallig iets met 'kaartleesvooroordelen' te maken :+ ?
Gewoon lekker makkelijk denk ik, en terecht!!! ;)


Heb er zin in, lijkt me erg leuk (zal mijn eerste rit worden mèt rijbewijs...)
Wel ff aanpassen in de OP Zen_78 (ovb rijbewijs)

Iemand trouwens nog tips voor het soepelmaken van een leren jas? Ik les er niet mee
en hij is nog zo stug dat ie gewoon rechtop blijft staan als ik hem op tafel zet...
Heb er gisteren mee op de bank gezeten (tv kijken) maar dat zat ook niet echt lekker :X :+

(niemand heeft het gelukkig gezien)
 
Ja dat douchen...hoorde ik vaker...wordt ie daar niet lelijk van dan? Hij is zgan namelijk en was best aan de prijs :X
...Klinkt voor jullie misschien stom, maar ik heb geen enkele ervaring met leren kleding en onderhoud ervan (ben ik ook héél eerlijk in O-) )
 
Laatst bewerkt:
@ Paul;

ja ben wel wat aant rondsnuffelen op internet, veel over motoren lezen ensow en kijken wat er te koop staat. Wil in de nabije toekomst (lees; als ik een pak op de beurs gescoord heb) gewoon wat motoren gaan passen bij een motorzaak.

Mijn voorkeuren gaan uit naar een SV650S, ZZR600 of CBR600. M'n lesmotor (500cc honda) was ook weer niet zó snel dus denk dat dan wel leuke motoren zijn om mee te beginnen. Een goede zithouding is gewoon belangrijk voor mij (zoals gezegd ben ik bijna 2 meter) en daarna komt pas hoe de motor rijdt. Anders ken ik mezelf; dan staat ie meer stil uiteindelijk dan dat hij (of zij :P) rijdt.
 
Laatst bewerkt:
@Zen_78
Je staat nu in Groep 2, nummer 45 ;) . Owja, het staat niet in de OP, maar in de vijfde post. JR is namelijk eventjes op vakantie, in de tussentijd houd ik de deelnemerslijst bij :) . Weet je al welke datum je af mag rijden? Dan zet ik deze er meteen bij :Y
Soepel maken van een jas duurt wel even. Zelf heb ik niet zo veel ervaring met nieuwe leren jassen. M'n enige leren jas was een tweedehands (zo een klassiek pak, zwart/blauw/wit). Een paar jaar geleden heb ik wel een nieuwe leren broek gekocht. Deze was volgens mij al meteen vrij soepel. Wat wel help is goed invetten en veel dragen. Maarre, een motorjas hoeft ook niet lekker te zitten op een bank, het moet wel lekker op de motor zitten ;) .
Maar meestal duurt het wel even voor een pak naar je lichaam gezet is. Met helmen is dat ook zo. Als je eenmaal je oude pak gewend bent, dan zitten alle andere pakken 'raar'. Na een paar keer rijden went het wel weer :Y
En inderdaad, Heleen is de huisspecialist op het gebied van te kleine pakken en pakken die soepel moeten worden :+

@Poekman
Wees blij, jij had nog een CB500, ik heb moeten afrijden op een CB250 _O- . Van de examinator kreeg ik nog het compliment dat ik zo lekker rustig reed. Wat nou rustig rijden, ik kon niet harder man }) ! Daarna ben ik op een FZS600 gaan rijden, daar zit toch een wereld van verschil in O-)
Oefff, twee meter is wel lang ja. Van de Fazer weet ik dat ook langere mensen er goed op kunnen. Eventueel met een SBK stuur. Maar proefrijden is nog wel het belangrijkste :Y . Veel plezier moet zoeken ;)
 
@ Paul_K

Examen is 16 maart (staat al vast ivm pakket)

Mijn jas zat van de zomer strak maar zat goed voor achterop (moest ook ivm uitlopen van het leer)...heb nu het idee dat ie...eh...kleiner is geworden :X
Gaat dicht maar vraag niet hoe, ik pak nu alles aan om hem zo soepel en lekker mogelijk te laten zitten, vandaar....









...en Sonja Bakker boek maar even opzoeken denk ik :+...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan