Sprint RS met Squire RS1

Het was vandaag veel te schoon weer om niet te rijden. Zo'n 200km afgelegd en met opzet over slechte wegen, alsof die moeilijk te vinden zijn in België. Het rijden valt goed mee, de motor gedraagt zich niet extreem abnormaal. Alles wat ik gewaar wordt is gelijk jullie al zeiden. Ook al gemerkt hoe het gas geven en remmen invloed heeft bij het bochten nemen. Ik zal met enkele van jullie zeker eens over een schommel moeten spreken want die originele voorvork is het enige op dit moment wat me enorm stoort. Zeker het duiken bij gebruik van de voorrem. Deze week nog de verlichting in orde brengen en eens informeren naar de achtervering.
 
Heb je er nog de originele binnenveren in? Ik rij ook met originele poten maar wel met naloop verkorter en zwaardere binnenveren voor zijspangebruik. Rijd prima verder.
 
Heb je er nog de originele binnenveren in? Ik rij ook met originele poten maar wel met naloop verkorter en zwaardere binnenveren voor zijspangebruik. Rijd prima verder.

Zijn inderdaad nog de originele binnenveren. Einde deze week ga ik toch langs bij een verenspecialist, eens zien wat dat allemaal gaat kosten. Maar zoals jij zegt zou dit wel voorlopig een eenvoudige oplossing zijn.
 
Als je ooit een schommel wilt, kan je beter niet investeren op naloop verkorting op je originele voorpoten. Binnenveren zijn niet heel duur, dus dat lijkt mij voor nu ook een goede oplossing. Het zware sturen blijft wel, het duiken ook een beetje, maar niet inderlijk.
 
Planning van vandaag weer serieus in de sop gedraaid. Dan maar wat verder gewerkt aan de span. Dunlop winterband laten monteren, de heidenau voorband is voor volgende week. Ook bij de verenspeciaalzaak langs gegaan.Motorhuis Thijs in St-Truiden voor de geïnteresseerde, heel goed gevoel over gehouden na eerste gesprek. Het was even slikken voor de prijs, maar ze maken u geen blaaskes wijs. Ze zeggen gewoon waar het opstaat en laten u vrij in uw keuze.
Omdat de span nu niet echt zo slecht rijdt is de investering van 1300e niet aan de orde (=schommel, achter en bak vering tezamen).
Momenteel is de verlichting aan de orde. Had eigenlijk willen vragen wat de regels zoal zijn, maar aangezien mijn ideeën niet stroken met dat gene ik al gelezen heb. Fuck you control techniek.
 
Si vous plait.

full
 
Dunlop winter sport 3D 185/50R17. Enige nadeel is dat deze enkele te krijgen is als run flat waardoor hij duurder is tov een gewone band. Maar zoals al eerder gezegd : elk voordeel heeft zijn nadeel en omgekeerd. Dus ingeval van lekke band zou ik in principe kunnen verder rijden.
 
Nog wat kilometers afgelegd om te testen. Had de veringvoorspanning zowel voor als achter op z'en straft gesteld. Van voor is het iets beter om te rijden, maar achter is een ramp. Het beviel me beter toen hij iets zachter stond. Moet wel zeggen dat het misschien ook wel aan de nieuwe achterband kan liggen. Heb momenteel 2bar er op staan, misschien wat minder zetten? De eerste km's waren ook tamelijk slipperig, op het laatste had ik iets meer grip.
 
Laatst bewerkt:
Minder dan twee bar zou ik niet gaan. Heb een stoere achterveer waar je mee kan hoeken, maar als ik met meer dan twee bar een klinkerwegje pak heb ik mijn nieren in mijn keel. Neuh, met zo'n lage band hoef je niet zo'n hoge spanning.
 
Terug
Bovenaan Onderaan