Motor-Forum

Select Forum

Het grote Powercommander/Rapidbike/Tuneboy/ECU mappen deel 2


Berichten:
536
Reg. datum:
24 dec. 2009
Locatie:
De Kwakel
quote:
tribute schreef op 10 april 2018 @ 19:24:
Klopt, maar het is een gebruikte RB en dus hoogst waarschijnlijk geprogrammeerd voor een andere ZX10R. Ik ben alleen ontzettend slecht met alles wat met computers te maken heeft.

Als ik het programma van RB open dan krijg ik er een scherm voor, en zie je een aantal waardes die al ingevuld zijn. Onderaan op de pagina staat wel in de "gele" balk dat het om een stock bike - moto originale gaat.

Ik zal eens kijken of ik er een foto van kan plaatsen (ja, zo erg is het met mij en computers :$ )

Verder leek het mij handig om gewoon bij je te hebben voor het geval dat de module kuren zou krijgen[afbeelding]


Als je in beide mappen die je daar ziet alle cijfertjes vervangt voor 0 maak een zgn NUL map. Maar wel bij allebei de mappen doen! Zowel op het tab blad waar INJECTION staat als op IGNITION. Voor de zekerheid altijd eerst even deze map die er nu in staat even opslaan voor je veranderingen maakt.
Maar een kleine kant tekening, als je er geen feeling voor hebt moet je zelf afvragen of je het zelf wel zou moeten doen...
Want het is volgens mij ook nog mogelijk bij RB dat er een globale MAP op de achtergrond draait Maar dat weet ik niet heel zeker.

Paul?

Berichten:
536
Reg. datum:
24 dec. 2009
Locatie:
De Kwakel
quote:
tribute schreef op 10 april 2018 @ 16:52:

[...]


.....iets met Italianen en electronica..... :+


Yeps 8-)

Custom Yamaha V-MAX '98

Berichten:
2.083
Reg. datum:
26 mei. 2015
Locatie:
Denekamp
Wat zijn de mogelijkheden voor het afstellen van een Yamaha Vmax uit '98? Doe je dat alleen via de testbank en de carburateur, of zijn er ook mogelijkheden voor flashen?

Ik heb er andere dempers op zitten en heb vorig jaar de gewone bobines vervangen voor stick bobines. Voor mijn gevoel loopt hij goed, maar ik heb nog geen testrun laten doen. Kan dus best zijn dat hij veel beter kan.
Born to be (a) child.

Spreik Je Moehs Taal

Berichten:
4.697
Reg. datum:
26 feb. 2009
Locatie:
Den Haag
Als het geen injectie is, dus carbs, dan valt er electronisch niets te regelen. Wel kun je andere sproeiers en gasnaalden monteren om het maximale vermogen eruit te halen. Dit met icm op de testbank met een uitlaatgas meter die analyseert of alles binnen de norm is. Niet te rijk bijv.
Suzuki SV650SA K8

Berichten:
29.650
Reg. datum:
24 jul. 2007
Locatie:
Den Haag
quote:


Hi Jeroen,

hoe zit jij met je planning eind april (het liefst 28 april)?
Ik verwacht komend weekend mijn Superduke klaar te hebben en zou hem dan graag kort daarna op de bank zetten om te kijken of de A/F verhouding globaal een beetje goed zit. Eventuele verdere afstellingen komen dan later wel :)

ZXR900RR

Berichten:
361
Reg. datum:
07 sep. 2008
Locatie:
enschede
quote:
J vd Meer schreef op 11 april 2018 @ 09:16:

[...]



Maar een kleine kant tekening, als je er geen feeling voor hebt moet je zelf afvragen of je het zelf wel zou moeten doen...


En precies om deze reden had ik dus zo'n F27A DORI stekker besteld.

Bedankt voor je uitgebreide antwoord :t

Berichten:
536
Reg. datum:
24 dec. 2009
Locatie:
De Kwakel
quote:
tribute schreef op 11 april 2018 @ 10:06:

[...]


En precies om deze reden had ik dus zo'n F27A DORI stekker besteld.

Bedankt voor je uitgebreide antwoord :t


Graag gedaan

Berichten:
536
Reg. datum:
24 dec. 2009
Locatie:
De Kwakel
quote:
Bazzaz schreef op 11 april 2018 @ 09:47:

[...]


Hi Jeroen,

hoe zit jij met je planning eind april (het liefst 28 april)?
Ik verwacht komend weekend mijn Superduke klaar te hebben en zou hem dan graag kort daarna op de bank zetten om te kijken of de A/F verhouding globaal een beetje goed zit. Eventuele verdere afstellingen komen dan later wel :)


is 21/4 niet beter dan?

Berichten:
29.650
Reg. datum:
24 jul. 2007
Locatie:
Den Haag
quote:
J vd Meer schreef op 11 april 2018 @ 10:46:

[...]


is 21/4 niet beter dan?


In theorie wel, echter in de praktijk kan ik dan niet en de 28e ben ik in de buurt.
Voor die tijd rij ik er sowieso niet mee buiten een testrit om de aanpassingen te checken.

Berichten:
536
Reg. datum:
24 dec. 2009
Locatie:
De Kwakel
quote:
Bazzaz schreef op 11 april 2018 @ 10:50:

[...]


In theorie wel, echter in de praktijk kan ik dan niet en de 28e ben ik in de buurt.
Voor die tijd rij ik er sowieso niet mee buiten een testrit om de aanpassingen te checken.


De 28e staat al redelijk vol namelijk..

Ik kan je er nog inzetten voor 15uur?
Kun je me anders even bellen? dat gaat wat makkelijker dan dit....

Het kan altijd sneller!

Berichten:
8.095
Reg. datum:
12 dec. 2001
Locatie:
Weert
quote:
J vd Meer schreef op 11 april 2018 @ 09:16:

[...]


Als je in beide mappen die je daar ziet alle cijfertjes vervangt voor 0 maak een zgn NUL map. Maar wel bij allebei de mappen doen! Zowel op het tab blad waar INJECTION staat als op IGNITION. Voor de zekerheid altijd eerst even deze map die er nu in staat even opslaan voor je veranderingen maakt.
Maar een kleine kant tekening, als je er geen feeling voor hebt moet je zelf afvragen of je het zelf wel zou moeten doen...
Want het is volgens mij ook nog mogelijk bij RB dat er een globale MAP op de achtergrond draait Maar dat weet ik niet heel zeker.

Paul?


Ik heb iig bij Rapidbike nergens een map gevonden die op de achtergrond draait, ook nooit wat over gelezen in hun manual.., dus als hij jouw aanwijzingen volgt, zou het goed moeten gaan.
Never argue with a fool, he takes you down to his level, and beats you with experience

Berichten:
29.650
Reg. datum:
24 jul. 2007
Locatie:
Den Haag
quote:
J vd Meer schreef op 11 april 2018 @ 11:10:

[...]


De 28e staat al redelijk vol namelijk..

Ik kan je er nog inzetten voor 15uur?
Kun je me anders even bellen? dat gaat wat makkelijker dan dit....


Is goed ik bel je zo even :)

Custom Yamaha V-MAX '98

Berichten:
2.083
Reg. datum:
26 mei. 2015
Locatie:
Denekamp
quote:
Disaster-Master schreef op 11 april 2018 @ 09:36:
Als het geen injectie is, dus carbs, dan valt er electronisch niets te regelen. Wel kun je andere sproeiers en gasnaalden monteren om het maximale vermogen eruit te halen. Dit met icm op de testbank met een uitlaatgas meter die analyseert of alles binnen de norm is. Niet te rijk bijv.


Bedankt voor het antwoord en vooral de uitleg. Weer wat bijgeleerd. :t
Born to be (a) child.

Berichten:
536
Reg. datum:
24 dec. 2009
Locatie:
De Kwakel
quote:
P.H.C. Ritzen schreef op 11 april 2018 @ 11:11:

[...]


Ik heb iig bij Rapidbike nergens een map gevonden die op de achtergrond draait, ook nooit wat over gelezen in hun manual.., dus als hij jouw aanwijzingen volgt, zou het goed moeten gaan.


TNX, dan ben ik de war met Motec,Link of zoiets.

Berichten:
467
Reg. datum:
14 okt. 2013
quote:
J vd Meer schreef op 11 april 2018 @ 09:02:

[...]


Je hoeft toch niet te wachten op de software? Die is te downloaden op hun site.


Misschien zeg ik het verkeerd , maar ik ben bij Paul in afwachting totdat Woolich hem op de lijst erbij heeft staan . Nu kunnen we nog niets . Of kun jij de Fz1 wel doen ? Misschien kan Paul dan bij jou de benodigde software of wat het dan ook mag zijn betrekken. Hij staat bij Woolich in ieder geval niet tussen de lijst van ondersteunde Yamaha motoren.
Maar misschien heb jij een andere ingang. Dan horen wij dat graag.
Johnny FZ1 wijzigde dit bericht op woensdag 11 april 2018 21:45 (29%)

Het kan altijd sneller!

Berichten:
8.095
Reg. datum:
12 dec. 2001
Locatie:
Weert
quote:
Johnny FZ1 schreef op 11 april 2018 @ 21:40:

[...]


Misschien zeg ik het verkeerd , maar ik ben bij Paul in afwachting totdat Woolich hem op de lijst erbij heeft staan . Nu kunnen we nog niets . Of kun jij de Fz1 wel doen ? Misschien kan Paul dan bij jou de benodigde software of wat het dan ook mag zijn betrekken. Hij staat bij Woolich in ieder geval niet tussen de lijst van ondersteunde Yamaha motoren.
Maar misschien heb jij een andere ingang. Dan horen wij dat graag.


Dus bij deze Jeroen.., er wordt nu nog steeds gewacht op Woolich, en hun geven aan dat het momenteel "low priority" heeft.., dus als jij weet met welke software we er wl in kunnen.., dan horen we dat natuurlijk graag..
De kabel van Woolich voor de FZ1 had ik vorig jaar al binnen, dus het is een beetje een vreemde zaak...
Never argue with a fool, he takes you down to his level, and beats you with experience

Berichten:
536
Reg. datum:
24 dec. 2009
Locatie:
De Kwakel
quote:
P.H.C. Ritzen schreef op 11 april 2018 @ 22:06:

[...]


Dus bij deze Jeroen.., er wordt nu nog steeds gewacht op Woolich, en hun geven aan dat het momenteel "low priority" heeft.., dus als jij weet met welke software we er wl in kunnen.., dan horen we dat natuurlijk graag..
De kabel van Woolich voor de FZ1 had ik vorig jaar al binnen, dus het is een beetje een vreemde zaak...


Hij bedoeld de BIN-file zeker?

Berichten:
536
Reg. datum:
24 dec. 2009
Locatie:
De Kwakel
quote:
Johnny FZ1 schreef op 11 april 2018 @ 21:40:

[...]


Misschien zeg ik het verkeerd , maar ik ben bij Paul in afwachting totdat Woolich hem op de lijst erbij heeft staan . Nu kunnen we nog niets . Of kun jij de Fz1 wel doen ? Misschien kan Paul dan bij jou de benodigde software of wat het dan ook mag zijn betrekken. Hij staat bij Woolich in ieder geval niet tussen de lijst van ondersteunde Yamaha motoren.
Maar misschien heb jij een andere ingang. Dan horen wij dat graag.


Welk bouwjaar heeft de FZ1?

Het kan altijd sneller!

Berichten:
8.095
Reg. datum:
12 dec. 2001
Locatie:
Weert
quote:
J vd Meer schreef op 12 april 2018 @ 08:55:

[...]


Hij bedoeld de BIN-file zeker?


Logish toch? de tunings software is algemeen, en een binfile is ook gewoon software.., tenminste ik kan er niks anders van maken..
Motor is van 2010..
Er zijn meerdere providers die ecu software hebben, maar zie ze maar eens allemaal te vinden.., basisprincipes zijn uiteindelijk vrijwel gelijk...
Never argue with a fool, he takes you down to his level, and beats you with experience

Berichten:
467
Reg. datum:
14 okt. 2013
quote:
J vd Meer schreef op 12 april 2018 @ 08:57:

[...]


Welk bouwjaar heeft de FZ1?


Hij is van 2010.
En ik ben geen programmeur dus bin of file of software zegt me niet zoveel .
Ik wil alleen het Woolich spul dus om hem 1 malig goed af te laten stellen zoals hij nu erbij staat .

gsx r 1000 k4

Berichten:
1.191
Reg. datum:
26 apr. 2010
Locatie:
Zoetermeer
quote:
P.H.C. Ritzen schreef op 12 april 2018 @ 09:17:

[...]


Logish toch? de tunings software is algemeen, en een binfile is ook gewoon software.., tenminste ik kan er niks anders van maken..
Motor is van 2010..
Er zijn meerdere providers die ecu software hebben, maar zie ze maar eens allemaal te vinden.., basisprincipes zijn uiteindelijk vrijwel gelijk...


Meestal zijn de BIN files goed te krijgen of op te graven uit de ecu.

De definitie is een bestand die jullie interface software verteld waar welke mappen staan en wat het is wat je veranderd. Dit is moeilijk te maken met reverse engineren maar dat maakt de bin bruikbaar. (Dit is Woolich dus nog aan aan het bouwen)

Een Bin is een zooitje hex waar niemand anders als programmeurs weinig van snapt. Woolich is gewoon een interface die een defenitie leest waardoor jij precies via een makkelijk kenveld door een aantal formules en tabellen de goede 1tjes en nulletjes veranderd.
srad 600 97 r1 00 gsxr 750 k5 gsxr 1000 k4 gsx 1100 ef srad 600 98 rsv mille r yzf 750 r gsxr 1000 k3

Het kan altijd sneller!

Berichten:
8.095
Reg. datum:
12 dec. 2001
Locatie:
Weert
quote:
riejusrad schreef op 13 april 2018 @ 12:15:

[...]


Meestal zijn de BIN files goed te krijgen of op te graven uit de ecu.

De definitie is een bestand die jullie interface software verteld waar welke mappen staan en wat het is wat je veranderd. Dit is moeilijk te maken met reverse engineren maar dat maakt de bin bruikbaar. (Dit is Woolich dus nog aan aan het bouwen)

Een Bin is een zooitje hex waar niemand anders als programmeurs weinig van snapt. Woolich is gewoon een interface die een defenitie leest waardoor jij precies via een makkelijk kenveld door een aantal formules en tabellen de goede 1tjes en nulletjes veranderd.


Dat was me al duidelijk, maar dat neemt niet weg dat ik die software niet kan maken om de goede man te helpen met zijn FZ1...
Never argue with a fool, he takes you down to his level, and beats you with experience

Berichten:
467
Reg. datum:
14 okt. 2013
Vandaag wat testbank werk .
Hier de uitdraaien van de resultaten .
De 1e met db killer.

https://myalbum.com/photo/P1uXy9KXby2H/1k0.jpg

De 2e zonder db killer.

https://myalbum.com/photo/aklMroMM9eNr/1k0.jpg
Johnny FZ1 wijzigde dit bericht op zaterdag 14 april 2018 22:29 (12%)

Berichten:
467
Reg. datum:
14 okt. 2013
@ J vd Meer misschien kunt u ons verder helpen wat betreft Woolich materiaal voor mijn Fz1 .
Volgens Paul is er dan een veel mooiere afstelling mogelijk.

Z1000 / CBR 600f

Berichten:
533
Reg. datum:
14 sep. 2008
Locatie:
In Noord Holland
goedenavond,

Even een vraag.

Ik heb sinds kort een nieuwe Z1000. Ik heb er direct full akrapovic systeem op laten zetten en een bmc vervangingsfilter. Voor mijn idee moet deze nu daar op afgesteld worden. op het moment heb ik 600km er op gereden ik denk er aan om een ecu flash te laten doen. Wat is handig na het inrijden (1600km) of na de eerste beurt (1000km) of direct?

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.