Kymco DownTown 350

Michelin City Grip vind ik niet verkeerd. Ik heb zowel met de normale als de winter versie ervaring. De winter versie wordt volgens mij niet meer gemaakt. Ik merk nagenoeg geen verschil tussen de normale en de winter versie. Toen ik mijn huidige scoot kocht met 6.800km op te teller had die voor en achter City Grip winter. Achter heb ik inmiddels Heinenau, dezelfde voorband ligt er nog om met 33k op de teller, gewoon zomer en winter mee gereden ook met 30 graden. De City Grip en Heidenau bevallen mij beiden wel.

Jan (web engine) is met zijn 400cc volgens mij wel te spreken over zijn metzelers waar hij voor een setje 125 euro heeft betaald, zelf wielen (de)monteren.

Daarnaast heb ik nog Sava gehad. Dat waren echte winterbanden super grip maar totaal ander stuurgedrag. Dat reed totaal anders en zou ik in de zomer afraden.

Zelf ga ik voor een all-wheather band van een bekend merk dan zit je wel goed.

Onder voorbehoud van ervaringen van andere mensen / andere banden...
 
Laatst bewerkt:
Paar dagen Texel geweest en de Metzeler Feel Free helemaal ingereden.
Vindt ze erg goed, misschien wel beter als de zeer goed omschreven Pirelli Diablo's waar ik diverse setjes van heb gehad.
Maar die worden nauwelijks ofwel slecht warm in de winter, en slijt achter best snel.

Helaas kan ik omdat mijn wielen iets groter zijn dan die van de DT350 en DT300 geen Metzeler Feel Free Wintec hebben maar die heb ik wel onder DT300 gehad en vondt ik ook goed, alleen slijt dan de achterband iets sneller.

BMW en AK550 staan fabrieks-af ook op Metzeler Feel Free.
Michelin City grip zit veelal onder diverse type Yamaha scooters t/m 400cc.
Heb hier ook een Kymco Agility met al jaren Micheline City Grip eronder, maar vindt de Metzelers Feel Free erg goed gaan.

Vorige week setje Metzeler eronder voor 125 piek, moest dan wel zelf even het voorwiel en achterwiel er onder vandaan demonteren.
Maar dat vond ik geen probleem want ik kon dan rustig alles op mijn gemak schoonmaken.

Mvg. Jan
 
Laatst bewerkt:
Die Metzelers had ik ook onder m'n SH maar te weinig mee gereden om te spreken over 'ervaring'.

Heb onder mijn Pan en zijn voorgangers al jaren Michelins en die komen ook steeds als beste (of een van de) uit de tests voor zware toerfietsen, geen vergelijk natuurlijk maar het zegt wel iets over de kennis en kunde aldaar.

Moeilijk...
 
De Michelin City Grip is geen verkeerde band hoor. Het is een veel verkochte scooterband, voor wat dat waard is. Iedereen hoor ik klagen over de banden die er vanaf de fabriek om liggen. De verschillen tussen banden van een gerenomeerd merk zijn volgens mij een stuk kleiner en heeft ook met een stukje persoonlijke voorkeur te maken. Nu heb ik bij een DT ook andere verwachtingen als bij bijvoorbeeld een sportmotor.

Het merk Heidenau kende ik niet toen ik met sportieve motoren reed. Maar dat is ook een gerenomeerd bandenmerk voor scooters en heeft ook een goede naam bij all-road rijders. Ze specialiseren zich ook in maten die bij de doorsnee motorfiets niet zo gangbaar zijn. Ik heb er goede ervaring mee maar zou er net zo makkelijk weer een Michelin om leggen hoor.
 
Heb Heidenau's onder mijn 50cc scoot gehad, waren heerlijke plakkers!
Ben bang dat ze onder een motorscooter geluid of trillingen gaan veroorzaken vanwege het grove profiel.
 
Achter heb ik Heidenau volgens mij K66. Ik ervaar geen vervelend geluid of trillingen. Deze band had ik gekozen omdat het een band is voor alle seizoenen en vanwege positieve ervaringen van anderen ook qua levensduur. Volgende keer denk ik dat ik voor en achter een setje van die Heidenau probeer.

Ik zit ook nog even te denken aan je klachten over de stabiliteit. Met die Sava winterbanden die ik had moest ik de scoot ech in de bocht duwen, maar de rechtuit stabiliteit vond ik super. Nu is de Heidenau een heel andere band, maar zoals je zegt heeft hij wel iets van dat grovere profiel. Ik weet niet of ik nu dingen door elkaar haal, maar het zou kunnen dat die Heidenau je iets meer gaat helpen met de stabiliteit. Maar het blijft uitproberen.
 
Dat wordt altijd afgeraden om met twee verschillende banden te rijden, maar ik ervaar er geen problemen mee. Voor heb ik Michelin City Grip Winter en achter de Heidenau K66. Ik rijd overigens het hele jaar door dus onder alle weersomstandigheden.

Wat ervaar je bij de Pan dan als je met twee verschillende banden rijdt?
 
Een Bridgestone en een Michelin zorgen voor raar stuurgedrag en instabiliteit.
Elke fabrikant/band heeft weer z'n eigen weggedrag en compound en als je 2 verschillende hebt kan dat voor vreemd gedrag zorgen.
Nu is de Pan al vrij gevoelig voor het juiste type band.
Ik monteer altijd setjes, toch het prettigst.
 
Laatst bewerkt:
Normaal gebruik ik ook dezelfde soort, maar het kwam nu zo uit. Mijn voorband was nog goed en met deze combi van scoot en banden voldoet het voor mij. Maar het zal per motor/scooter en band verschillen. Zoals ik zei volgende keer wil ik voor en achter de Heidenau proberen.
 
Laatst bewerkt:
Vandaag het ruitje gemonteerd, smoelt een stuk leuker!

Hoogte komt mooi overeen met wat ik in gedachte had, nog niet mee gereden.

Zit allemaal degelijk in elkaar kwam ik achter, originele ruitje is ook behoorlijk zwaar, zwaarder dan de Ermax.

Wel jammer dat de bijgeleverde ringetjes van de Ermax niet dik genoeg zijn om het Kymco logo/montagepunt goed te klemmen op de ruit.






Past nu ook mooier onder z'n hoes.
 
Laatst bewerkt:
Mooi smoke kleurtje.

Had je overigens het rechter ringetje wel even af geknipt?

JnNzsX.png
 
Laatst bewerkt:
Die foto klopt niet meer met de realiteit, er zitten hard plastic busjes bij die afgeschuind zijn op de bolling van de ruit, zijn nauwelijks breder dan het schroefje en ook nog iets te 'plat'.

Het zit vast, maar het houdt niet over.
 
Aha,
ik ken het alleen zoals omschreven in de Ermax PDF, heb op mijn Ermax geen logo ding zoals op DT350 en 300.
Ik had toendertijd op de DT een zelfde systeem, alleen toen ging het om het Givi scherm waarbij je een zelfde handeling moest uitvoeren als op het screenshot.
 
Vandaag was zo een dag om het rustig aan te doen i.v.m. de wind. In de stad waren diverse 50cc scooters omgewaaid.
 
Mijn route is binnendoor met heel weinig verkeer dus ik kan mijn snelheid aanpassen, alleen vol de wind van het open veld. Op de snelweg lijkt mij geen pretje op de scoot met de wind van vandaag.
 
Michelin heeft kennelijk geen Citygrip in de achterbandmaat van de DT350....

Nergens te vinden dus die gaan afvallen, overweeg de Metzeler FF Wintec als setje.

Mooie middenweg in prijs/kwaliteit!
 
150/70-13 toch?

Die zie ik genoeg met codering 63s, dat zou goed moeten zijn tot 272kg en 180km/u, ik weet niet wat je van plan bent met je DT :)
 
@ Mojave

Probleem is dat de City Grip achterband van Michelin wel leverbaar is in de juiste maatvoering maar niet de voorband, die bestaat niet in de desbetreffende juiste maatvoering...zoek maar even op de maatvoering bij de diverse bekende banden leveranciers en je zult het ondervinden.

Het is altijd al een beetje lastig geweest met de DT300/350
Moet nog ergens een tabel hebben waar alle wel passende banden merken op staan voor DT300/350, maar kan hem even niet zo 1,2,3 vinden.

Je komt in principe maar in aanmerking voor een paar merken banden
als je voorwiel 120/80-14 is en je achterwiel 150/70-13.

Vandaag weer even op en neer geweest met de Metzelers Feel free, ik kan ze helemaal zijwaards tegen het asfalt leggen in de bocht... wat een fijn bandje :)
Ik heb dan welliswaar een andere 'lees': grotere band V/A maar dat scheelt niet zo heel veel om toch enigsinds een gelijk karakter te hebben aan de DT300/350 wielmaat.

Beste keuze wat betreft Metzeler is idd. gewoon:

Metzeler FeelFree Wintec
120/80-14 58 S Voorkant TL M/C M+S

Metzeler FeelFree
120/80-14 58 S Voorkant TL M/C




Metzeler FeelFree
150/70-13 64 S Achter TL M/C

Metzeler FeelFree Wintec
150/70-13 64 S Achter TL M/C M+S


None Wintec is dan ook nog een klein tientje goedkoper dan Wintec.

Met de praktijk ervaring van beide banden, vindt ik het moeilijk beslissen, ze zijn allebij goed, waarbij de Wintec meer als waarschijnlijk net iets sneller afslijt op de achterband dan de "None Wintec", het wieleke is immners maar 13" dus dat draaid wel flink rond.

Mvg. Jan
 
Laatst bewerkt:
Huh, dan is het de voorband die ik niet kon vinden, haha!

In ieder geval 1 van de 2 niet...

Heb Metzelers besteld, de Wintec variant:-)

Platleggen lukt nu ook prima trouwens, heb al schade aan m'n kunststof onderkuip....het zekere gevoel ontbreekt bij de Kenda's gewoon, zijn echt bromscooterbandjes en zijn ook niet mooi rond.

Wil niet weten hoe het rijdt als het nat én koud is...brrr

Mijn Pan met Michelin PR4 GT's kan in de eerste 500 meter al plat door de bocht, dat is nou de zekerheid die bij de Kenda's helemaal ontbreekt.
 
als je eenmaal weet wat goede banden voor je motor/scooter betekenen dan wil je nooit meer met shit banden rijden. lijkt wel of ex motorrijders daar meer waarde aan hechten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan