Kawasuki of Suzaki? 2takt in ZXR400 kader

De eerste testrit ennuh de zit positie is super, je zit er echt heerlijk recht op, voor op de openbare weg prima. Circuit weet ik nog niet maar vermoed niet veel bodemspeling met die expansies er zo onder. Stationair loopt ie niet goed met warme motor, even naar kijken net als mengsmering pomp, die lekt olie ach en de achterrem en verlichting en en en........
 
Na testrit bleken er 2 olie lekkages te zijn, de mengsmeringpomp en wat nu blijkt versnellingsindicator! Even met specialist gebeld en voor beide nieuwe O-rings besteld, hopen dat dat het probleem op gaat lossen. Versnellingsindicator kan ook intern gaan lekken maar een nieuwe kost 107 euro en ik gebruik deze helemaal niet dus even verzinnen wat ik daarmee moet.
 
Post van Potze, verse rubbertjes, eens kijken of dat de incontinentie gaat verhelpen!

full
 
Zaterdag olielekkage versnellings indicator proberen op te lossen. Olie afgetapt, blok open, sensor eruit, nieuwe rubber erin uhhhhh waar is dat zakje met rubbertjes ook alweer....... rest van de middag gezocht nooit meer gevonden aarrgghhhhh. Nu zag ik wel dat er zand en vuil tussen aansluitingen zat dus alles goed schoon gemaakt, lik vet erop en maar weer in elkaar gezet, verse motul transoil erin en proefrit gemaakt. Halverwege straat uit reageert de fiets slecht op het gas en laat luid en duidelijk horen bwwooaaahhhhhh ik heb geen zin meer en loopt niet stationair, zucht. Nu was tank bijna leeg dus vermoedde geen benzine. Gisteren tanken, motor start goed rijdt straat uit ook goed en toen weer bwwoaaaahhhh tot aan tankstation. Daarna starten netjes lopen en straat in bwooaaahhhhh. Leek wel of ie op 2 cilinders liep. Bougies gechekt en inderdaad, 1 deed het er niet, na check was het niet de bougie. Dus draadjes volgen en verrek 1 witte draad van bobine was stekker van gebroken, die maakte dus slecht contact. Gerepareerd en daarna heerlijk rondje geknetterd en ik weet niet wat voor slaolie er in de bak zat maar wat een verschil met de transoil, koppelt aanzienlijk beter maar schakelt super, ervoor brak ik zowat middenvoetsbotjes om door te schakelen! Oh en geen lekkage
 
beter! misschien topic vervuiling maar inspiratie kan geen kwaad toch??

kwam aan knetteren op de caferacerdag achterveld. gt550
full
 
ja zeker vet. volgens mij de absolute winnaar. kerel wist niets van verkiezing, kwam aanrijden en kreeg meteen de microfoon onder zijn neus haha. kwam uit venray geloof ik.

op de topkuip stond "lot's off work to do" maar hij is goed op weg als je het mij vraagt.
lijn vanuit het topkuipje mag beter maar verder super.
 
Update; vanwege fuckantie en andere hobbies die ook de nodige tijd vergen weer eens wat kunnen freubelen. Allereerst zijn de bekende olielekkages opgelost, helaas had ik er 1 over het hoofd gezien, rubber achter kickstarter. Met vet ingesmeerd kijken of dat helpt, gelukkig kan ik er makkelijk bij anders vernieuwen.

Maar na tig weken wachten de luchtfilters ontvangen (kock up van DHL - huisnummer was vergeten door verkoper maar dat mocht ik niet doorgeven nee moest uit Duitsland komen - Gericke werkte goed mee maar DHL intern niet misverstand tussen DHL Duitsland - Nederland jaja hadden we 75 jaar geleden ook al, misverstand.....) Maar ze zijn gemonteerd, merkte bij testrit geen nadelig invloed enkel minder aanzuiggeluid (dus nog meer gerengdeng sound van de exhausts) en grof vuil kan niet in verbranding komen! Zal nog wel bougies checken.

Zonder met:
full


Met zonder:
full


Omdat het blok niet helemaal gecentreerd in het frame zit was er voor linkerfilter niet genoeg ruimte maar onder hoek van 45graden wel :)

Ook eindelijk achterrem aangesloten, rempomp was overleden, zelfs te slecht voor revisie setje, 2ehands werden er astronomische bedragen gevraagd (vind ik) dus mijn virend Ali express gecontat en voor 15euro binnen 2 weken (ja DHL vanuit China) deze imi Brembo pomp binnen, mijn huiverigheid bleek onnodig, verse remblokken in klauw, remolie vullen paar keer pompen en ik kan achterwiel onder rijden blokkeren! Dat lukt niet eens op mijn Ducati met ori Brembo spul!

full


full


full


Plaatsing van rempomp is tijdelijk, in de toekomst iets mooiers voor maken!
 
Laatst bewerkt:
En ik zag dat koppakking zweette, hmmmm dat zou balen zijn lekke pakking want dan moet ik halve blok uitbouwen maar ik denk dat het probleem zat in kopmoeren die niet helemaal goed vast zaten, die kon ik nl. allemaal een stuk strakker zetten!
 
Is het remreservoir en slang van reservoir naar pomp ook uit China ? Hou dan de slang goed in de gaten, bij mij begon daar gewoon remvloeistof doorheen te "zweten". Pomp werkt idd wel goed.
 
Google maar eens op AliExpress en tik dan Brembo rear brake pump in........

Nu heb ik nog een stuk universele slang (doorzichtig welke ik ook voor benzineslag gebruik) en heb daar stuk van over, kan dat ook tegen remvloeistof? Is zelfde maat, vervang ik meteen het chinese slangetje.
 
Zo een maand verder en weer eens tijd voor een update. Laatste ritje merkte ik als ik van gas afging een vreemde rammel, leek mij niet uit het blok te komen maar waar dan wel! Bleek uitlaat van rechter cilinder los getrild te zijn, was ook een ietwat vreemde constructie, gelukkig rust ie mede op middelste uitlaat want hij zat enkel nog aan cilinder vast. Nieuwe constructie gemaakt en dit lijkt afdoende te zijn!

Tevens bij mijn chinese vrienden wat licht spul besteld, voor 2 tientjes een LED relais met 4 echter Rizoma imitaties bij elkaar 2 tientjes kosten en binnen een week in huis, djeez wat zijn die lui snel. Ook nog wat voor verlichting besteld maar dat is van latere orde.

Die echte chinese rizoma's (had eigenlijk erop verwacht; Lizoma maar nee schaamteloos staat er echt Rizoma op).

full


Het LED relais:

full


Het uitvogelen welke kleur draad ik van de stuurschakelaar moest hebben en welke van relais etc (met wat hulp van een echte Ducati vonkentrekker - elektro is niet mijn sterkste kant, nu ik het zo bedenk, wat wel :? ) was het bevestigen van de knippers en het trekken van de draden nog het meeste werk! Eenmaal aangesloten, kuttakt aan en knipperen maar, in 1 keer goed! proper preparation prevents piss poor performance.

full


full


Ook maar iets aan de voorkant gefrot om verlichting in aan te kunnen brengen, het oogt een beetje mad max, maar daar vind ik niks mis mee. Ga er nog wat gaatjes in boren om er een look in te krijgen dat het iets minder massief overkomt (als dat mogelijk is).

full


Van de week de carburateurs lostrekken, gisteren vol getankt en liep er net zo hard uit, vermoed vlotter die blijft hangen :(
 
Gisteren de gasfabrieken eruit gefrot, ging zeer gemakkelijk en er op ook! Grootste lekkage kwam door snelsluiting benzineleiding die niet goed dicht zat :$ Maar de vlotter overloopslangetjes bleven ook benzine eruit gooien dus alles leeg gehaald en schoongemaakt. Nouja er zat wat vuil in maar niet veel, de vlotters iets lager afgesteld kijken of dat helpt.

Vind het woord gasfabriek wel op zijn plek, als je het zo bekijkt kan het ook een industrieel complex zijn!

full


full
 
Kleine update, van het weekend met de Distinguished Gentleman's Ride meegereden in Rotjeknor. Op terug weg viel het mij al op dat de linker uitlaat aandrukkelijker aanwezig was in zijn eentje dan de beide rechter te samen! Wat bleek:
full


Ophanging heeft scheur in demping getrokken......
 
Terug
Bovenaan Onderaan