Motor-Forum

Select Forum

600cc supersport motor op 35kw


Hé?

Berichten:
450
Reg. datum:
22 jul. 2014
Locatie:
Aalten
quote:
X20DTL schreef op 10 augustus 2016 @ 01:58:

[...]


als al jouw papieren kloppen dan ga ik mij toch afvragen hoe dat zit bij de RDW en ik neem als voorbeeld de Suzuki GSX-R600 zoals je hem kon kopen bij de dealer.


Motor 600 cc
aantal cilinders 4
Kleppen per cilinder 4
Vermogen in pk ± 128/93.952kw
Brandstof Benzine
Wielbasis 55"/1400mm mm
Massa 163 kg
Tankinhoud 17 l
Sprint van stilstand
tot 100 km/h 3 sec

zoals je op Wikipedia kunt lezen is er technisch niet heel veel veranderd sinds 1992 toen het op de markt kwam.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Suzuki_GSX-R_600

maar gezien de gegevens is dit een motor die na de nieuwe regeling nooit als A2 verkocht kon worden daar hij meer dan 70kw produceert en bij de gewicht/vermogen indeling maximaal 32,6kw zou mogen leveren er van uit gaande dat 163kg drooggewicht is.

zoals je ziet kan en mag de RDW deze nooit met Duitse papieren inschrijven op een Nederlandse kenteken omdat het meer produceert dan 70kw.

wat ook fout is, is dat de politie niks gedaan heeft ten opzichte van je rijbewijs, hier geldt art. 5 voor en dus heb je heel veel geluk gehad.


Hoezo zou het rdw deze motor zo niet in mogen voeren?
Kan ze geen zak schelen wat er allemaal op die papiertjes staat, dat tikken ze allemaal gewoon zo klakeloos over.
Er is een verschil tussen niet kunnen en niet mogen. Elke motor kun je gewoon met een iks op 35, 25 of van mijn part 11kw krijgen. Dit betekend niet dat je er dan met een A2 rijbewijs op mag rijden...

De regels voor het A2 rijbewijs zijn duidelijk zat als je een klein beetje research gedaan hebt maar er zijn altijd van die speciale sneeuwvlokjes die denken dat de regels niet voor hun gelden en persee een CBR, R6 of gixxer willen rijden.

Dat de politie dit niet in de gaten heeft kan ik me prima voorstellen, die agent weet ook niet uit z'n kop met wat voor vermogen zo'n ding normaal op kenteken staat.
Triumph Tiger 1050 2008, Yamaha Beluga 125 1991

Berichten:
204
Reg. datum:
05 nov. 2006
Locatie:
Groningen
quote:
BoBxt750 schreef op 09 augustus 2016 @ 19:36:
Ik denk dat ik dan maar gewoon nog even ga wachten en sparen tot ik het volledige rijbewijs daadwerkelijk heb, in ieder geval super bedankt voor de vele nuttige reacties!!

Nog een ding; op een supersport/sport motor heb je relatief weinig snelheidsbeleving door de kuipen. Dus als je een gixxer met zo weinig vermogen hebt, heb je aanzienlijk minder lol dan op een naked met 35kW. Dus je bent beter/leuker af met een naked met minder vermogen.

Ik rij zelf een oude GSXR600 SRAD. En tot de 100 is er weinig aan imo en pas boven de 180 heb je het idee dat je hard gaat. Bij een naked ligt dat allemaal wat anders :)

Daarbij, maar dat is een persoonlijke mening, is het ook geen gezicht als je op een sportmotor zit, maar niet optrekt als een sportmotor.
Catch22 wijzigde dit bericht op woensdag 10 augustus 2016 10:13 (15%)

Yamaha FZS600

Berichten:
4.139
Reg. datum:
26 mei. 2005
Locatie:
Harreveld
quote:
donttellmewhattodo schreef op 09 augustus 2016 @ 22:21:
Ja, en mijn verzekering zal er ook alles aan doen om niet te betalen. En reken maar dat die de regels ken.....

De 35KW wetgeving heb ik op deze site als 100x voorbij zien komen alles wat jullie doen is kopieren en plakken. Het voegt niks toe. Niemand hier brengt harde feiten of bewijs dat als ik een ongeluk krijg een groot probleem heb.

Al mijn papieren kloppen. Ik heb een kenteken waar 35KW op staat een rijbewijs en een verzekering. Wat wil je nog meer? De politie deed niks de verzekering vindt het geen probleem en de RDW ook niet. En jullie antwoordt daarop is dat iedereen geen specialist is. Gewoonweg dom is? Tot het moment dat ik een ongeluk krijg? Alsof je schaken speelt met een duif.

Oh, die betalen écht wel uit hoor. Ze verhalen alleen alles op jou ;)
Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.

De Roze techneut ;-)

Berichten:
38.279
Reg. datum:
22 aug. 2010
http://www.nipponbikes.nl...Itemid=420&lang=nl-NL


35kW maken voor A2 rijbewijs

Voor de beginnende motorrijder of motorrijdster kunnen wij het motorvermogen begrenzen/terugbrengen naar 35kW om de periode van het lichte rijbewijs A2 te overbruggen. U krijgt een testbankuitdraai met uw chassisnummer en kenteken waarmee u toch verzekerd de weg op kunt met een op papier zwaardere motor.De totale kosten hiervoor zijn € 150,-.

Bel of mail gerust voor de mogelijkheden met betrekking tot deze dienst.

Zou wel als extra zekerheid je verzekeraar in kennis stellen en wachten op hun schriftelijke reactie.

Nu met 2 cilinders!

Berichten:
20.814
Reg. datum:
11 jul. 2001
Locatie:
Kissimmee, FL
RDW kan alles op kenteken zetten, dat is het probleem ook niet. Als motorrijder ben jij verantwoordelijk waar jij op stapt. Dat politie niet begrijpt wat wel en niet geschikt is, begrijp ik best. Zelfs bij de rollenbank vroeger, wist de agent niet wat een koppeling was bij een schakelbrommer en wilde een boete uitschrijven voor een defecte rem.
Ik denk dat je toch wel een agent moet treffen die in zijn vrije tijd gek is van motoren en weet hoeveel vermogen bepaalde motoren hebben, dus de kans is wel vrij groot dat je vaak vrijuit gaat bij staandehouding.

Maar heb jij zwart op wit van jouw verzekering dat ze bekend zijn met dat de motor én 70kW+ heeft als 1e typegoedkeuring en nu naar 35kW is gezet, dan moeten ze wel betalen en kunnen ze het ook niet achteraf toch nog terugvorderen, afspraak is afspraak en zij zijn er dan van op de hoogte dat je op een motor aan het rijden bent, waar je geen rijbewijs voor hebt. Ik vraag mij alleen af of de verzekering weet dat die motor van donttellmewhattodo oorspronkelijk meer dan 70kW heeft, ongeacht dat hij 'm als 35kW hebt geimporteerd.

Beste wat je kan doen is de juridische afdeling van je verzekering spreken en dit voorleggen en dat de motor dus 70kW+ is origineel en wat zij doen bij een ongeval. Vraag daarna of hij/zij dit uit kan tikken en naar je kan versturen als bewijs.
Startersmotor.nl - 11kW-35kW | 35kW Motorverzekering | YouTube

gix gix ehm...

Berichten:
9.001
Reg. datum:
19 apr. 2012
Locatie:
Amsterdam
quote:
JBi schreef op 07 augustus 2016 @ 19:58:
En als je je pasje graag wil inleveren ben je helemaal geen supersport nodig


Nah, ik denk dat dat met een supersport wel makkelijker gaat. Ik rij op een 1000, en ik moet daar erg op letten. Ik heb twee keer een motor gekocht van mensen die 'm verkochten omdat ze voor hun werk hun rijbewijs teveel nodig hadden. Je hoeft maar met je ogen te knipperen en weg is je rijbewijs.
Ondertekening?

Berichten:
2.882
Reg. datum:
04 jun. 2012
Locatie:
-
Het is toch eigenlijk ongelooflijk hoe erg het is met die regels omtrent het motorrijbewijs..

Heb al zo vaak topics voorbij zien komen met vragen over het rijbewijs wat wel en niet mag.. geheel terecht, want je moet gestudeerd hebben om te weten hoe en wat...

Het is dat ik op dit forum actief ben, want als ik niet op het forum had meegelezen en mijn A2 rijbewijs had gehaald zou ik niks weten over de toegestane pk/gewicht verhouding en het niet mogen begrenzen van +70kw motoren... Want ook als je bij de dealer staat wisten ze de eerste periode nog niks van de regels bleek al...

Als ik +70kw sportmotor wou hebben voor A2 zou ik hem gewoon begrenzen op 35kw en zorgen dat ie verzekerd is en mijn dom houden bij een aanhouding. Schijt eraan hoor

Berichten:
2.560
Reg. datum:
24 jan. 2012
Locatie:
Nederland
quote:
Xtine schreef op 10 augustus 2016 @ 21:37:

[...]


Nah, ik denk dat dat met een supersport wel makkelijker gaat. Ik rij op een 1000, en ik moet daar erg op letten. Ik heb twee keer een motor gekocht van mensen die 'm verkochten omdat ze voor hun werk hun rijbewijs teveel nodig hadden. Je hoeft maar met je ogen te knipperen en weg is je rijbewijs.

Met een supersport gaat het inderdaad makkelijker, verbaasde me er nog over hoe weinig snelheidsgevoel je hebt op een Thundercat in vergelijking met m'n Fazer. Motoren hebben praktisch hetzelfde motorblok maar op de Thundercat ging ik zo onbewust al (veel) te hard.

Zie zelf ook de lol niet in van die PK pakhuizen, vind het leuk om het maximale uit een motor te halen maar in Nederland zijn bijna alle leuke wegen 60km/u. Met mijn NTV zat ik daar al vaak dik overheen (wat mij dus het rijbewijs heeft gekost). Wil dan ook in de toekomst gewoon een licht motortje hebben zodat ik weer een beetje kan gas geven zonder te vrezen voor mijn rijbewijs...
Yamaha TDM850 '96

Berichten:
9
Reg. datum:
13 jun. 2016
Locatie:
Utrecht
Allereerst maar even om terug te komen op de reactie van Bike_Explorer, het is om te janken... Ik zie werkelijk door de bomen het bos niet meer. Naar mijn idee voegt het hele idee van 3 (!) rijbewijzen voor een motor ook vrij weinig toe. 2 motorrijbewijzen vind ik een uitstekend idee, maar 3.. Het hele idee van het A2 rijbewijs is mij dan ook totaal onduidelijk, voornamelijk het idee dat de originele motor niet meer dan het dubbele van 35kW mag hebben, vind ik totaal overdreven en puur een maatregel om het motorrijden lekker onaantrekkelijk te maken. 35kW=35kW naar mijn idee. of je nou een 600cc slechts door kan trekken tot 2000 toeren, of dat je een XTZ750 super ténéré rijdt, zoals ik nu, die je gewoon max door kan trekken. ik hoef nauwelijks moeite te doen om mn rijbewijs kwijt te raken op zo'n motor. Als je met 80 tegen een boom botst is het zowel met een XTZ als met een R1, gewoon afgelopen.

Je hebt inderdaad vrij weinig nodig om je rijbewijs kwijt te raken. Het is mij gelukt met m'n 50cc bromfietsert.. Ik heb erg veel geleerd van die tijd, waaronder dat je op een tweewieler zoveel kwetsbaarder bent dan in een auto o.i.d. Ik rijd in een auto dan ook veel sportiever dan op welke motor dan ook.

Berichten:
863
Reg. datum:
07 apr. 2014
Locatie:
Almere
quote:
WillemVonGrumble schreef op 10 augustus 2016 @ 10:38:
http://www.nipponbikes.nl...Itemid=420&lang=nl-NL


35kW maken voor A2 rijbewijs

Voor de beginnende motorrijder of motorrijdster kunnen wij het motorvermogen begrenzen/terugbrengen naar 35kW om de periode van het lichte rijbewijs A2 te overbruggen. U krijgt een testbankuitdraai met uw chassisnummer en kenteken waarmee u toch verzekerd de weg op kunt met een op papier zwaardere motor.De totale kosten hiervoor zijn € 150,-.

Bel of mail gerust voor de mogelijkheden met betrekking tot deze dienst.

Zou wel als extra zekerheid je verzekeraar in kennis stellen en wachten op hun schriftelijke reactie.


wat een stelletje raddraaiers zijn die gasten van Nippon bike, gewoon effe lekker cashen en iemand de straat op sturen met een fiets wat hij/zij feitelijk niet mogen besturen.
als eigenaar van een zaak moet je toch en/of ben je verplicht op het feit wat wel of niet kan wat betreft de klant.

NC750X '17

Berichten:
1.951
Reg. datum:
25 dec. 2012
quote:
X20DTL schreef op 10 augustus 2016 @ 23:33:

[...]


wat een stelletje raddraaiers zijn die gasten van Nippon bike, gewoon effe lekker cashen en iemand de straat op sturen met een fiets wat hij/zij feitelijk niet mogen besturen.
als eigenaar van een zaak moet je toch en/of ben je verplicht op het feit wat wel of niet kan wat betreft de klant.


Het kan idd zo, als de motor maar niet origineel 70+kw heeft en je verzekerd bent.

Maar!,


- Bij een eventueel ongeluk zal de tegenpartij alles eraan doen om te bewijzen dat jij op een motor reed waar je niet op mocht rijden (omdat het niet op kenteken stond) en verzekeraars weten wel degelijk de regels beter dan de meeste motorzaken.
- Het staat niet op kenteken
- Bij een controle / agent die wel de regels kent krijg je gewoon een boete (is niet goedkoop trouwens) en mag je gaan lopen naar huis. Om vervolgens de motor te moeten laten herkeuren a 350+ euro bij het rdw :) , Succes ermee.

Snap niet waarom mensen nog steeds proberen om "Niet geschikte A2 motoren" toch op 35kw te krijgen.
Zoek gewoon even een geschikte A2 motor voor die 2 jaar en zorg dat het op kenteken staat of haal gewoon geen rijbewijs.

De enige goede manier om een <70kw motor op geschikt kenteken te krijgen is:

- De motor heeft <70kw!!!, en er is al een 2e type goedkeuring aanwezig voor 25kw. Dan kan het door het afgeven van een ombouwverklaring door een merkdealer. (Ombouwverklaring wordt naar het Rdw gestuurd en je krijgt het nieuwe kenteken (25kw) Thuis.

- Er is een 2e type goedkeuring voor 35kw voor het model motor (veel nieuwe motoren hebben dit)
(gaat hetzelfde in z'n werk als "zie hierboven"

- De motor is standaard geschikt en heeft <35kw.Kortom: een uitdraai heb je geen ruk aan, niet doen.
Chris ofc wijzigde dit bericht op woensdag 10 augustus 2016 23:50 (18%)
YZF R 125 PCX 125 CBF600S NC750X '17

Moderator

Jeg elsker deg også

Berichten:
101.528
Reg. datum:
08 jan. 2003
Functie:
Moderator
quote:
donttellmewhattodo schreef op 06 augustus 2016 @ 21:39:


Lekker rondrijden op een echte motor. Of je luistert naar de zeurkousen hier die je toch niet helpen en koop je een scooter.
Geldt niet voor iedereen ;)


Het is niet zo netjes en bevorderlijk voor de conversatie om andere gebruikers met een andere mening voor zeurkous uit te maken.
En overbodig.

Daarnaast helpen diegene hem veel meer als iemand die aangeeft hoe je een strafbaar feit kunt plegen en dat zover mogelijk kunt verhullen.

quote:
donttellmewhattodo schreef op 09 augustus 2016 @ 22:21:
Ja, en mijn verzekering zal er ook alles aan doen om niet te betalen. En reken maar dat die de regels ken.....

De 35KW wetgeving heb ik op deze site als 100x voorbij zien komen alles wat jullie doen is kopieren en plakken. Het voegt niks toe. Niemand hier brengt harde feiten of bewijs dat als ik een ongeluk krijg een groot probleem heb.

Al mijn papieren kloppen. Ik heb een kenteken waar 35KW op staat een rijbewijs en een verzekering. Wat wil je nog meer? De politie deed niks de verzekering vindt het geen probleem en de RDW ook niet. En jullie antwoordt daarop is dat iedereen geen specialist is. Gewoonweg dom is? Tot het moment dat ik een ongeluk krijg? Alsof je schaken speelt met een duif.


Die regels ken je duidelijk niet goed genoeg, anders had je een aantal vragen niet hoeven stellen.


Je papieren kloppen, maar kloppen de technische gegevens zoals ze daadwerkelijk zijn ook met wat er op je kentekenbewijs staat ?

Nee dus en daar ligt het probleem en daar ligt ook de reden waarom je een probleem hebt als je onverhoopt wel bij een flinke aanrijding betrokken raakt. Met wat pech lig je dan zelf ook in de kreukels en dan komt de verzekering met slecht nieuws en daarna Justitie met nog meer slecht nieuws.


quote:
donttellmewhattodo schreef op 06 augustus 2016 @ 22:11:
Ik heb veel met verzekeringen gebeld en gemaild omdat ik eerst probeerde een r6 met vol vermogen te kopen en te verzekeren op 35kw. Geen enkele verzekering wou hier iets van weten en dus heb ik het maar zo gedaan. Toen de motor met 35kw op kenteken stond was het in eenkeer geen enkel probleem.

En ook de politie deed niet moeilijk toen ik staande werdt gehouden. Ja de motoragent vroeg zich af of ik hier wel op mocht rijden met mijn A2 rijbewijs maar na het zien van mijn kentekenbewijs waar netjes met koeienletters 35KW op staat stelde hij geen verdere vragen. Ook hoefde hij niet de bengrenzer te zien aan het gashandvat of de sticker 35kw die op het balhoofd staat. Hij was er heel makkelijk in met "ik geloof je wel".

En waarom zouden ze wel bij een ongeluk. De motor is echt begrenst. De motor staat met 35kw op Nederlands kenteken en heeft nergens en nooit in Nederland met meer dan 70kw op welk papiertje dan ook gestaan.

Als het echt een probleem was dan had de RDW, politie of verzekering er wel een probleem van gemaakt.


Waarom ze dat wel zouden doen bij een ongeluk ? :+
Heb je daar echt een antwoord op nodig ?

Bij een beetje letselaanrijding gaat het om 10tallen, 100denduizenden of zelfs meer euro's.
Dan wil een verzekeringsmaatschappij maar wat graag weten of er ergens iets is waardoor ze het door hun uitgekeerde bedrag kunnen terugvorderen.
Bovendien moet iedere letsel aanrijding bij Justitie aangeleverd worden en die wil ook graag dat er zorgvuldig gewerkt word en alle details bekeken. Een klein detail kan het verschil zijn tussen vrijuit gaan en een veroordeling/geld/vrijheidsbeneming/strafblad.
Vandaar dat er dan dus zeker wel 'moeilijk' gedaan word.

Ik denk dat ook vrijwel iedereen het vervelend vind als een dierbare aangereden en invalide gereden zou worden.
Ik denk dat in dat geval vrijwel iedereen er op zou staan dat alles tot in detail onderzocht zou worden. Sterker, ik denk dat je dat zelf ook zou willen als je in hun plaats zou staan ?


Je bent niet de eerste en vast ook niet de laatste die denkt het allemaal wel te weten maar helaas vroeger of later in de problemen komt. Ik hoop het niet voor je, maar je hebt dat grotendeels zelf in de hand.
Pastafarian
The devil does not exist, it's just God when he's drunk.
All that is needed for evil to succeed is that decent human beings do nothing.

De Roze techneut ;-)

Berichten:
38.279
Reg. datum:
22 aug. 2010
quote:
X20DTL schreef op 10 augustus 2016 @ 23:33:

[...]


wat een stelletje raddraaiers zijn die gasten van Nippon bike, gewoon effe lekker cashen en iemand de straat op sturen met een fiets wat hij/zij feitelijk niet mogen besturen.
als eigenaar van een zaak moet je toch en/of ben je verplicht op het feit wat wel of niet kan wat betreft de klant.


Daarom schreef ik *D

Zou wel als extra zekerheid je verzekeraar in kennis stellen en wachten op hun schriftelijke reactie.

Het zijn wel meer die het zo doen ben het deels eens met MBM wat betreft de gevaren etc.Daarom neem ook eerst schriftelijk contact op met je verzekeraar.

Anderzijds............ mijn kinderen zou ik het verbieden om ermee te gaan rijden ;)
WillemVonGrumble wijzigde dit bericht op donderdag 11 augustus 2016 08:40 (18%)

gix gix ehm...

Berichten:
9.001
Reg. datum:
19 apr. 2012
Locatie:
Amsterdam
Ondertussen heeft OP nog niet gezegd wat 'ie verstaat onder "enige rijervaring". Is dat 10.000km? 50k? Of meer? Dat maakt wel uit in de keuze van een al dan niet snelle motor.
Ondertekening?

2007 Daytona

Berichten:
321
Reg. datum:
14 aug. 2006
Locatie:
Bodegraven Zuid-Holland
quote:
MeanBlueMan schreef op 11 augustus 2016 @ 02:31:[...]


Die regels ken je duidelijk niet goed genoeg, anders had je een aantal vragen niet hoeven stellen.


Je papieren kloppen, maar kloppen de technische gegevens zoals ze daadwerkelijk zijn ook met wat er op je kentekenbewijs staat ?Beetje offtopic misschien, maar hoe zou dat nou eigenlijk zitten met een motor waarvan het aantal kW op het kentekenbewijs standaard totaal niet klopt met wat het ding echt levert (bv KTM 525)? Zo'n ding levert ook veel meer vermogen dan er op het kentekenbewijs staat met de standaard typegoedkeuring, maar als ongeïnformeerde consument ben je hier natuurlijk sowieso niet van op de hoogte.
Here are the 2 secrets to success:
1. Never reveal everything you know
2.

Back to my Roots

Berichten:
1.150
Reg. datum:
17 nov. 2002
Locatie:
010
Zoals al meer gezegd.

Begin er niet aan.
Verzekeringen betalen niet uit als blijkt dat er ook iets maar niet klopt.

Een supersport met 25 of 35kw (op kenteken) icm jonge bestuurder, wordt extra naar gekeken.
Er rijden er ook genoeg rond 'van de oude stempel' die op kenteken bv 25kw staan
en toch vol vermogen hebben..

Maar ondertussen wel weer wat bij geleerd hier.
Wist helemaal niet dat je een motor kan/mag begrensen op de 'handle'...
Naar mijn weten was dit altijd via de 'gasfabrieken', met de injectie modellen
geen flauw idee O-)

Blij dat ik al dit geneuzel niet heb mee gemaakt met A1/2/3.
;)

Mijn ongevraagde mening:
Het idee is goed, licht beginnen en met tussen pauze's langzaam stukje meer.
Het jammer ervan is..
Ik haal nu mijn auto RBW met een 1.1 eco tamme diesel.
En koop na het ontvangen van het kaartje een oude M3.....

Beetje, niet eerlijk :Y

Maar back on topic..
Gewoon lekker wachten en tijd zat om door te sparen zoals al meerdere hebben gezegd ;)
Ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg, niet voor wat jij verstaat

Berichten:
9
Reg. datum:
13 jun. 2016
Locatie:
Utrecht
@ XTine: Ik heb inmiddels een kilometer of 15.000 rijervaring. Ben deze vakantie nog met een vriend op motorvakantie door Zuid Duitsland gegaan, daar heb ik ook wel weer het een en ander van geleerd. Het is niet super veel natuurlijk, maar ik moet ergens beginnen

Berichten:
6.354
Reg. datum:
04 okt. 2011
Locatie:
Sodom
15000 km in nog geen 2 jaar is meer dan de meeste motorrijders over het algemeen rijden :P
Bassjunky wijzigde dit bericht op donderdag 11 augustus 2016 16:12 (12%)
318 curves, 11 miles, the tail of the Dragon!

Back to my Roots

Berichten:
1.150
Reg. datum:
17 nov. 2002
Locatie:
010
:Y

Vroeger redde ik dat ook makkelijk.
Nu niet meer, begin nu te smelten als het regent :+
Ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg, niet voor wat jij verstaat

Tweetakt verslaafde

Berichten:
5.436
Reg. datum:
28 okt. 2011
Locatie:
Zwolle
De enige 600 supersport die mag is een Yamaha FZR600 (niet de R)
SPeentjuuhhhhhh

Nu met 2 cilinders!

Berichten:
20.814
Reg. datum:
11 jul. 2001
Locatie:
Kissimmee, FL
quote:
JB1 schreef op 11 augustus 2016 @ 16:59:
De enige 600 supersport die mag is een Yamaha FZR600 (niet de R)


Wil je dat volledig legaal, dan moet je 'm dus nog opnieuw laten keuren via IKS bij RDW voor +/- 650 euro. Voor dat bedrag alleen al koop je een FZR600, die met die twee ronde koplampjes idd. Zonde van je geld, lekker simpel 35kW rijden en klaar.

Er is nog wel een supersport die je kan sturen op 35kW (legaal) en dat is de MV Agusta F3 675. De importeur haalt 'm met 70kW binnen en daar is een typegoedkeuring voor. Dan komt er een 35kW mapping op en ook daar hebben ze een typegoedkeuring voor geregeld. Je zit alleen binnen no time op 160km/u en dan kan je niet harder door de rev limiter in de mapping. Daaronder loopt ie wel heerlijk. 160km/u voelt als 90km/u op een naked bike, met (top)kuip haal je sneller boetes binnen, denk ik.

Maar goed, gloednieuwe modellen vanaf 2016 moeten 35kW blijven, en mogen niet meer terug naar vol vermogen, dus grote kans dat het aanbod nieuwe zware modellen minder zal worden.
Ik ben erg benieuwd waar ze op de EICMA mee komen, zal een grote verandering zijn vanwege Euro4.
Startersmotor.nl - 11kW-35kW | 35kW Motorverzekering | YouTube

Berichten:
135
Reg. datum:
16 jul. 2014
Je kan/mag een motor wel begrenzen naar 35kW en je verzekeraar kan het wel accepteren, maar in principe rijdt je met een A2 rijbewijs op een motor waarop dat niet mag. Dat de politie er niks van zegt omdat de motor daadwerkelijk op 35kW staat is geen probleem nee, dus bekeuringen zal je niet snel krijgen. Echter, mocht je je in een ongeluk bevinden, dan heb je wel een groot probleem ivm verzekering en letsels.

gix gix ehm...

Berichten:
9.001
Reg. datum:
19 apr. 2012
Locatie:
Amsterdam
quote:
BoBxt750 schreef op 11 augustus 2016 @ 16:08:
@ XTine: Ik heb inmiddels een kilometer of 15.000 rijervaring.


ok. Ik was bang dat je één van die jongelui was die iedere zondagmiddag met een supersport een rondje rond de kerk rijdt en dan vindt dat je veel rijervaring hebt, met je 500km per jaar. 15.000 is wel ok, denk ik.

Toch denk ik dat je weinig plezier hebt van een supersport als 'ie is afgeknepen. Ik rij op een supersport, eerste motor was een gsx-r600, vanwege zithouding en snelheid. Zonder de pit van zo'n ding zou ik het geld er niet voor over hebben.
Ondertekening?

Zx10r '04

Berichten:
365
Reg. datum:
27 mrt. 2013
quote:
donttellmewhattodo schreef op 06 augustus 2016 @ 22:50:
7
[...]


De fun is zeker het vermogen en bij een 35kw begrenzer is dat ook maar 1 boutje.
Dat is misschien illegaal, onverzekerd rondrijden enz... Maar je bent net zo slecht bezig als je met je gsxr legaal het vermogen gebruikt om die fun te krijgen want dat kan in Nederland nergens als je altijd netjes zou rijden.

De 35kw bij een r6 is ook genoeg. Met gashandvat begrenst trekt hard op en topsnelheid kreeg ik hem alsnog op 194 zou hoger kunnen. Je zou kunnen wachten en na 2 jaar de begrenzer eraf halen omkeuren en verder rijden. Of je verkoopt hem als 35kw.

En waar is de fun in een originele A2 motorfiets. Yamaha r3? Kawasaki z300? Er rijden scooters rondt die sneller gaan en een beetje auto gaat je voorbij. Als leerfiets? Je hebt rijlessen niet voor niks gehad en binnen 3 maanden ben je erop uit gekeken. Gewoon een r6 gsxr 600 halen en rustig rijden.

Misschien een MT07 of 690 smc r zou leuk zijn. Koop je die ben je drie keer zoveel kwijt aan aanschaf wie weet betaal je nog 400 om hem terug te keuren en over 2 jaar als je hem tegen die tijd nog hebt kan je hem weg doen met groot verlies.

Lekker importeren al het geld naar Duitsland :Y


Wat een berg stieren schijt _O- :')
Doet echt pijn aan mn ogen om dit te lezen _O- :N

Ik heb 2 jaar op een Fzr 400 RR rond gereden. Deze was 35kw op kenteken,origineel zijn ze 45kw.
Op dat kleine fietsje heb ik genoeg plezier gehad, gaat hard zat om elke auto het stof voor de ogen te rijden. Ook nog een keer een sprintje gehad met een rs3.
Op zo'n a2 fiets kun je de 1ste 2 jaar heerlijk rijden. Lekker soepel door de bocht etc.

Nu heb ik een zx10r, en is toch wel even hele andere koek. Mis de fzr soms wel een beetje. Dus al dat gezeur om zoveel mogelijk vermogen te moeten hebben. Leer eerst maar is goed rijden en dan heb je nog je hele leven om op een monster rond te rijden.
Zx10r '04 Fzr400rr '91

Less is more

Berichten:
3.429
Reg. datum:
07 jul. 2002
Locatie:
Duiven
quote:
donttellmewhattodo schreef op 09 augustus 2016 @ 22:21:
Ja, en mijn verzekering zal er ook alles aan doen om niet te betalen. En reken maar dat die de regels ken.....

De 35KW wetgeving heb ik op deze site als 100x voorbij zien komen alles wat jullie doen is kopieren en plakken. Het voegt niks toe. Niemand hier brengt harde feiten of bewijs dat als ik een ongeluk krijg een groot probleem heb.

Al mijn papieren kloppen. Ik heb een kenteken waar 35KW op staat een rijbewijs en een verzekering. Wat wil je nog meer? De politie deed niks de verzekering vindt het geen probleem en de RDW ook niet. En jullie antwoordt daarop is dat iedereen geen specialist is. Gewoonweg dom is? Tot het moment dat ik een ongeluk krijg? Alsof je schaken speelt met een duif.


Daar gaan we weer. |(
Noemt ons zeurkousen en wil zelfs niet eens luisteren naar een politieagent hier op het forum. Die heeft jou haarfijn uitgelegd dat het niet mag. Vermoeiend.
Honda Forza 125 en Honda Vision 110.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.