Motor-Forum

Select Forum

Triumph modern caferacer


Berichten:
720
Reg. datum:
20 okt. 2014
Toch voor deze oplossing gegaan!
:X IMG_0298.JPG

Two Stroke or No Stroke

Berichten:
18.117
Reg. datum:
02 okt. 2006
Niks mis mee!
http://teamheronsuzuki.blogspot.com/

Berichten:
720
Reg. datum:
20 okt. 2014
Tjonge!
Proberen te starten doet ie het niet.
Liep altijd als een zonnetje. Injectie blok dus dit gaat mij de, spreekwoordelijke, pet ook even te boven.

Er is namelijk niets veranderd. Een maand geleden was het starten en lopen. Kabelboom origineel nog. Zekeringen, relais ook.
Leven die dingen hun eigen leven?

Berichten:
7.851
Reg. datum:
12 okt. 2013
Locatie:
-----
quote:
Grotegeert schreef op 23 mei 2017 @ 13:50:
Tjonge!
Proberen te starten doet ie het niet.
Liep altijd als een zonnetje. Injectie blok dus dit gaat mij de, spreekwoordelijke, pet ook even te boven.

Er is namelijk niets veranderd. Een maand geleden was het starten en lopen. Kabelboom origineel nog. Zekeringen, relais ook.
Leven die dingen hun eigen leven?


Eerst beginnen met alle zekeringen te checken , dan vonk ? en dan peut ?
Stekkers eens rustig nalopen , Benzine er in ? etc etc ..

Succes ..

Berichten:
489
Reg. datum:
25 apr. 2005
Locatie:
Katwijk
Aangezien het een Triumph is: accu net iets te leeg waardoor hij er geen zin in heeft?
Triumph Speed Triple T509 | YouTube

Berichten:
720
Reg. datum:
20 okt. 2014
quote:
CasB schreef op 23 mei 2017 @ 14:06:
Aangezien het een Triumph is: accu net iets te leeg waardoor hij er geen zin in heeft?


Ik gebruik een enorme accu als start accu.
Geeft 12,56v aan. Is dat genoeg? Accu is zo goed als nieuw. En staat op een druppel lader.
Heb ook nog een kleine lifopo4 accu die er normaal in zat en waarmee hij toen starte. Geeft aan 13,4vIMG_0317.JPG

Ik ga het vanavond checken! Eerst wat zakelijke afspraken doen in het Brabantse land
Grotegeert wijzigde dit bericht op dinsdag 23 mei 2017 14:20 (8%)

GSX-R 7/11 RetroRacer + TLS OI

Berichten:
4.268
Reg. datum:
03 aug. 2005
Locatie:
Tongeren - België
Kan ook gewoon aan het feit liggen dat je zo'n grote accu gebruikt.

Mijn GSXF startte ook niet met een grote accu.
Beveiliging tegen te hoog aantal Ah denk ik.
GSX-R 7/11 RetroRacer + TLS On Ice

Berichten:
1.454
Reg. datum:
08 jan. 2010
Misschien die mooie rode knop aan de rechterzijde 🤓?? Mij wel eens overkomen

Berichten:
202
Reg. datum:
01 feb. 2016
Locatie:
Delft
Bij iets nieuwere Triumph's is het zo dat ze niet starten als de spanning onder een bepaalde waarde is meende dat het 12.7 volt was. Zou kunnen dat dat hier ook het probleem is.
Suzuki GSX400F Caferacer

Berichten:
6.866
Reg. datum:
19 nov. 2011
quote:
willemheer schreef op 23 mei 2017 @ 18:12:
Bij iets nieuwere Triumph's is het zo dat ze niet starten als de spanning onder een bepaalde waarde is meende dat het 12.7 volt was. Zou kunnen dat dat hier ook het probleem is.



Deze modellen hebben dat niet.

Berichten:
6.866
Reg. datum:
19 nov. 2011
quote:
Grotegeert schreef op 23 mei 2017 @ 13:50:
Tjonge!
Proberen te starten doet ie het niet.
Liep altijd als een zonnetje. Injectie blok dus dit gaat mij de, spreekwoordelijke, pet ook even te boven.

Er is namelijk niets veranderd. Een maand geleden was het starten en lopen. Kabelboom origineel nog. Zekeringen, relais ook.
Leven die dingen hun eigen leven?



Ergens een vacuum slang losgechoten?

Of een draad bij het contactslot, of iets in het dashboard niet goed aangesloten aangezien dat los is geweest?

Hoor je de brandstofpomp wel draaien als je het contact inschakelt?

Daytona 675 '06

Berichten:
2.189
Reg. datum:
20 aug. 2006
Locatie:
Halsteren
quote:
TambuGSXF schreef op 23 mei 2017 @ 15:57:
Kan ook gewoon aan het feit liggen dat je zo'n grote accu gebruikt.

Mijn GSXF startte ook niet met een grote accu.
Beveiliging tegen te hoog aantal Ah denk ik.


Dat kan toch niet? Je kan uitsluitend een overspanningsbeveiliging hebben lijkt me. De stroom die gaat lopen wordt bepaald door de verbruikers zelf, en Ah is slechts hoeveel ampre hij per uur kn leveren. Er wordt over accu's en batterijen zover ik weet ook altijd gesteld dat je een accu met meer Ah dan voorgeschreven in een apparaat/machine mag doen. Ik zou ook niet weten hoe de motor moet zien hoeveel elektrische lading een accu bevat.

Kortom; in de traditionele vergelijking van elektriciteit met water, komt het water nu uit een vat, en is Ah hoe groot het vat is. Heeft dus niets te maken met wat voor druk het water eruit komt of hoeveel water.

Of zie ik het verkeerd?

Berichten:
6.866
Reg. datum:
19 nov. 2011
:^

Je ziet het goed.

oke, matwit. jankers

Berichten:
2.063
Reg. datum:
18 apr. 2011
Locatie:
Heerenveen
quote:
RBS schreef op 23 mei 2017 @ 16:27:
Misschien die mooie rode knop aan de rechterzijde 🤓?? Mij wel eens overkomen


Mij ook _O-
never hold in your farts, they travel up your spine into your brain and that is where ****ty ideas come from.

Daytona 675 '06

Berichten:
2.189
Reg. datum:
20 aug. 2006
Locatie:
Halsteren
Mij met de Daytona een week geleden nog. :')

Hoor ook wel eens dat je met lassen je accu los moet koppelen? Weet niet of dit afhankelijk is van het soort lassen? Misschien iets ten gevolge daarvan?

Berichten:
720
Reg. datum:
20 okt. 2014
quote:
thijsschetters schreef op 24 mei 2017 @ 07:36:
Mij met de Daytona een week geleden nog. :')

Hoor ook wel eens dat je met lassen je accu los moet koppelen? Weet niet of dit afhankelijk is van het soort lassen? Misschien iets ten gevolge daarvan?


Als de rode knop ingeschakeld is dan gebeurt er helemaal niets bij het starten.
Ik ga eerst even kijken of het een vaciumleiding is.
Hoe meet ik de branstofpomp door?

Daytona 675 '06

Berichten:
2.189
Reg. datum:
20 aug. 2006
Locatie:
Halsteren
quote:
Grotegeert schreef op 24 mei 2017 @ 08:42:

[...]


Als de rode knop ingeschakeld is dan gebeurt er helemaal niets bij het starten.
Ik ga eerst even kijken of het een vaciumleiding is.
Hoe meet ik de branstofpomp door?


Ah Ok, dat is dus bij jou niet. Interpreteerde het als dat hij niets deed toen je wilde gaan starten.

Kan je brandstofpomp niet testen door er direct spanning op te zetten?
thijsschetters wijzigde dit bericht op woensdag 24 mei 2017 11:09 (8%)

Berichten:
720
Reg. datum:
20 okt. 2014
quote:
thijsschetters schreef op 24 mei 2017 @ 10:49:

[...]


Ah Ok, dat is dus bij jou niet. Interpreteerde het als dat hij niets deed toen je wilde gaan starten.

Kan je brandstofpomp niet testen door er direct spanning op te zetten?


Klopt. Motor slaat niet aan. Zelfs geen hikje.

Daytona 675 '06

Berichten:
2.189
Reg. datum:
20 aug. 2006
Locatie:
Halsteren
quote:
Grotegeert schreef op 24 mei 2017 @ 13:10:

[...]


Klopt. Motor slaat niet aan. Zelfs geen hikje.


Maar dashboard en alles gaat wel gewoon branden? Even beredeneren;

-accuwaardes zijn niet zo laag dattie helemaal niets zou doen.
-vonk kan niet alleen het probleem zijn, want dan zou startmotor e.d. wel rond gaan.
-brandstofprobleem kan niet alleen het probleem zijn, want ook dan zou startmotor rond gaan.
-startmotor alleen kapot zou je op zijn minst je brandstofpomp moeten horen, en ik denk ook het startrelais.

zekering gefaald door lassen? of had je die al gecontroleerd?
anders zoals eerder geopperd door anderen;
-contactslot probleem?
-killswitch, misschien niet ingeschakeld maar wel dat hij faalt?
-jiffy-sensor kapot, of jiffy uit en in zijn 1?

belangrijke vragen zijn dus;
-gaat al je verlichting e.d. wel normaal branden?
-hoor je de brandstofpomp?
-hoor je startrelais?
thijsschetters wijzigde dit bericht op woensdag 24 mei 2017 13:27 (73%)

Berichten:
720
Reg. datum:
20 okt. 2014
quote:
thijsschetters schreef op 24 mei 2017 @ 13:18:

[...]


Maar dashboard en alles gaat wel gewoon branden? Even beredeneren;

-accuwaardes zijn niet zo laag dattie helemaal niets zou doen.
-vonk kan niet alleen het probleem zijn, want dan zou startmotor e.d. wel rond gaan.
-brandstofprobleem kan niet alleen het probleem zijn, want ook dan zou startmotor rond gaan.
-startmotor alleen kapot zou je op zijn minst je brandstofpomp moeten horen, en ik denk ook het startrelais.

zekering gefaald door lassen? of had je die al gecontroleerd?
anders zoals eerder geopperd door anderen;
-contactslot probleem?
-killswitch, misschien niet ingeschakeld maar wel dat hij faalt?
-jiffy-sensor kapot, of jiffy uit en in zijn 1?

belangrijke vragen zijn dus;
-gaat al je verlichting e.d. wel normaal branden?
-hoor je de brandstofpomp?
-hoor je startrelais?



Ik heb het al gezien. De relais is een rommeltje geworden.
Nu nog uitvinden wat waar hoort!

Berichten:
720
Reg. datum:
20 okt. 2014
Schema. IMG_0320.JPG

Wat hoort bij wat? Ik denk dat dit het probleem geeft.
Ben best handig, maar met draadjes heb ik altijd wat hulp nodig. Ik denk dat ik de relais heb verwisseld.
Grotegeert wijzigde dit bericht op woensdag 24 mei 2017 20:07 (55%)

Berichten:
6.866
Reg. datum:
19 nov. 2011
Het schema kan ik niet goed zien op deze grootte, maar het kan alleen verschil maken als je een 4 polig relais op de plaats van een 5 polig relais hebt gezet of andersom.

Of heb je ook bedrading los gehad bij de relais? Zo niet, haal de relais er 1 voor 1 uit en controleer hoeveel draden er in het stekkerblok zitten en hoeveel polen je op het relais hebt.

Berichten:
720
Reg. datum:
20 okt. 2014
quote:
Red Force schreef op 24 mei 2017 @ 21:18:
Het schema kan ik niet goed zien op deze grootte, maar het kan alleen verschil maken als je een 4 polig relais op de plaats van een 5 polig relais hebt gezet of andersom.

Of heb je ook bedrading los gehad bij de relais? Zo niet, haal de relais er 1 voor 1 uit en controleer hoeveel draden er in het stekkerblok zitten en hoeveel polen je op het relais hebt.


Denk niet dat het zo werkt. Het is maar net hoe een relais schakelt. 3 of 4 punten. Oplossingen zijn er genoeg.
Er zijn 4 relais met 4 polen vandaar

Berichten:
720
Reg. datum:
20 okt. 2014
Opgelost! Hij loopt weer. 2 relais verwisselt
We kunnen weer verder.

Berichten:
6.866
Reg. datum:
19 nov. 2011
:t

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.