Suzuki SV650S 2003 brandstof/injectie probleem?

Chielo

Die hard MF'er
22 jul 2014
652
140
Aalten
Mijn SV650S uit 2003(Nieuwe type) heeft sinds kort kuren.
Ik heb een week of 2 geleden mijn achterband laten vervangen en op de terugweg naar huis dacht ik al te merken dat hij bij vol gas boven in toeren in begon te houden. De dagen daarna was het slecht weer en heb ik er verder niet meer mee gereden tot afgelopen week. Ik ben toen 's ochtends vertrokken naar stage en op de terugweg op de snelweg begon hij het al duidelijk moeilijker te krijgen. Op snelheid begon hij bij veel gas geven te smoren. Ik heb het laatste stukje naar huis binnendoor gepakt en hier werd het pas echt vervelend omdat hij bij het uit accelereren van de bocht steeds weer begon te smoren. Tot half gas is er weinig aan de hand maar wanneer je hem verder open trekt valt hij gewoon weg.

Ik vermoede zelf eerst dat het een brandstof probleem zou zijn omdat hij het alleen deed wanneer ik veel brandstof vraagde, ik heb hierna dus de injectors los gehaald en deze schoon gemaakt. Hier kwam nog wel best wat rotzooi uit dus heb ik deze meerdere malen schoongemaakt, ook door ze van beide kanten door te spoelen. Nadat ik hem weer terug gezet had was het probleem helaas nog niet verdwenen.

Ik heb eerder een poos met 25kw cdi gereden totdat deze op een gegeven moment ook apart begon te lopen. Waar hij hem normaal gesproken boven de 6/7000 toeren begon te begrenzen aan de hand van secundaire gaskleppen trok hij hem nu met gemak door tot de 10000 toeren en liep ipv de eerdere top van max 160 op teller ineens 185 op navigatie... :?

De cdi's heb ik eergister ook nog eens gewisseld om te kijken of hij het nou met 25kw cdi beter deed maar hier was helemaal niet mee te rijden en kwam ik niet boven de 70 omdat hij hem constant smoorde.

Omdat ik de oorzaak van het het verstoppen van de injectors(roest in de tank) nog niet heb opgelost kan ik dit nog niet uitsluiten maar de combinatie van het eerdere verhaal over de begrenzer lijkt me ook wel verdacht...

Is er iemand die al eens vergelijkbare ervaring gehad heeft of die uit kan leggen waar dit soort storingen vandaan kunnen komen?
 
Ik heb niet heel veel ervaring met dit model (en iig niet vwb deze storing op dit model), maar het blijft een motorfiets dus komtie;

In principe kan er niet zo snel vuil bij je injectoren komen. Als je een stalen tank hebt (die kan roesten) heb je vrijwel altijd een brandstoffilter voor de brandstofpomp zitten aan het begin van het traject.

Je bent nu omgekeerd aan het zoeken. De eerste verdachte is dat wat het dichtst bij de tank zit, het filter, daarna de pomp, daarna de injectoren.

Ik zou eerst de opbrengst van de pomp controleren. Aangezien ie onderin wel goed loopt lijkt het me sterk dat je wat kan zien aan het inspuitbeeld. Trek de leiding van de drukgroep los, hang hem in een schone emmer en zet het contact aan. Daar moeten wel wat litertjes per minuut uit komen (exacte opbrengst staat in het boek). Als je een paar liter per minuut mist, niks aan de hand. Mis je de helft, probleem.

Als dat okay is, dan toch de boel weer monteren, injectoren uit de gasklephuizen halen (met de drukrail aangesloten) en checken wat het inspuitbeeld is (stuk karton er voor houden). Is dat ook goed, dan kan je de brandstofvoorziening een plekje naar onderen verplaatsen op het lijstje met vermoedelijke oorzaken.

Maar als je tank echt verrot van binnen is denk ik dat je filter verstopt is (en nee, die kosten geen tientje, en ook geen honderdje), en dat zou je moeten kunnen zien aan de opbrengst.

Let op dat brandstof geen fijn spul is om in je ogen te krijgen, en pas op met hete delen als je de verneveling aan het controleren bent.

Er zwerven hier ook van Suzuki specialisten rond die wellicht wat specifiekere informatie kunnen geven.
 
Laatst bewerkt:
Sluit me aan mij MasterTommy; ikzelf vermoed de pomp. Idd even controleren.
Zal later even in het WPH kijken wat de opbrengst moet zijn.

Mocht je de boel loshalen; niet bezuinigen op een nieuw afdichtrubber/O-ring voor je pomp..
Een lekkende tank wil je echt niet hebben namelijk...
 
Bedankt voor de reacties allemaal!

Ik wist niet dat er in de brandstofpomp standaard een filter zat, maar omdat het vuil dus nu al bij de injectors is gaan komen ga ik er ook maar van uit dat dit filter ook wel redelijk verstopt zal zitten. Ik heb op SvRider een topic gevonden hoe ik deze schoon kan maken.
Maar hoe kan ik de opbrengst van de pomp het beste testen? Want als ik hem op contact zet looptie maar een paar seconden door om de injectors te primen. Moet ik hem dan een minuut lang doorstarten?

Je bedoelt ook het verstoppen van het afwaterings gaatje Zot?
Dit probleem ken ik en heb ik met mijn vorige sv ook al eens gehad. Hierbij liep rij in de regen maar op 1 cilinder omdat de voorste bougie verrot was doordat er water in het bougiegat bleef staan. De bougies die er nu in zetten zijn iets meer dan 6000km oud en heb er sindsdien ook weinig er mee in de regen gereden. Ik zal het voor de zekerheid nog eens controleren maar weet hoe dit probleem voelt en dat komt niet overheen met hoe hij zich nu gedraagt.

Het probleem in de brandstof toevoer lijkt me misschien ook wel het meest logisch, maar heeft iemand dan een idee waarom die met 25kw cdi dan nog 10x slechter loopt? Omdat hij hierbij juist nog minder benzine zou vragen.. Ook die eerdere storing dat hij spontaan te hard ging lopen vind ik maar een heel raar verhaal. Of zou dit ding gewoon al kapot zijn?
 
Laatst bewerkt:
Ik vraag mij af hoe je injectoren van 2 kanten kunt door spoelen?

En hoe er veel rommel in kan komen aangezien een injectie systeem over het algemeen er een heel goed filter tussen de pomp en de injectoren heeft zitten.
 
Laatst bewerkt:
Ik vraag mij af hoe je injectoren van 2 kanten kunt door spoelen?

En hoe er veel rommel in kan komen aangezien een injectie systeem over het algemeen er een heel goed filter tussen de pompen de injectoren heeft zitten.

Ik heb een slangetje met een spuit aan de injector gezet, hier iets druk op gezet en toen het contactje van de injector bedient zodat deze open gaat. En dit dan aan beide zijden van de injector.
Op YouTube staan een aantal filmpjes hier over hoe mensen dit doen, daar heb ik het idee iig vandaan.

Edit: dit idee
 
Laatst bewerkt:

Nee, maar omdat JanBros het over een punt had waar de sv bekend om staat, het wegrotten van de voorste bougie door verstopping van het afwaterings gaatje, vroeg ik me af of je het ook hier over had.

Maar zou je me dan uit kunnen leggen waarom de voorste bougiedop de eerste verdachte zou zijn?
 
het wegrotten van de voorste bougieDOP door verstopping van het afwaterings gaatje, en omdat die exact in de spray van al het vuil, water, zout etc zit en slecht afdicht
Maar zou je me dan uit kunnen leggen waarom de voorste bougiedop de eerste verdachte zou zijn?
denk zoiets
 
Chielo;
Pomp geeft een druk van 3.0 bar (43 psi) volgens het WPH. opbrengst 168ml per 10 seconden.

Dan om de pomp te testen moet je de stekker loshalen en 2 draadjes erin steken en deze direct op de accu aansluiten.

Tekst uit het WPH;
Contact uit, stekker loshalen van de pomp. 12v accu aansluiten. + op geel/rood en - op de zwart/wit draad. Pomp 10s laten lopen en opbrengst controleren. Indien opbrengst te laag filter controleren of pomp vervangen.
 
Laatst bewerkt:
Thanks, ik had het zelf ook al in het wphb gevonden maar nog geen tijd voor gehad om er mee bezig te gaan.
Ik weet voorlopig iig genoeg om mee verder te zoeken, bedankt allemaal! :)


Ohja, en mocht iemand nog een reden of uitleg hebben voor het storen van mijn 25kw CDI hoor ik dit ook graag omdat ik dit me toch al wel heel lang af vraag en ik hem straks eigenlijk wel weer wil gebruiken...
 
Laatst bewerkt:
Volgens mij heb ik wat gevonden... :X

IMAG1292_zpsgwurlbb3.jpg


IMAG1295_zpsirvx5bh3.jpg


IMAG1298_zpseee5vf4e.jpg


IMAG1306_zpsepbgdjy8.jpg
 
Cool, waar kan ik mn kratje bier halen? :+

Serieusmodus: Ziet er lekker uit... B|

Tank ontroesten en voorzien van een nieuwe coating, en als tweede zou ik echt echt echt in dit geval niet gaan proberen het filter schoon te maken, maar er gewoon een nieuwe in zetten. En ik weet het, die filters zijn niet goedkoop.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan