Motor-Forum

Select Forum

Ervaringen met MyRouteApp


Rijd nu Crosstourer

Berichten:
4.723
Reg. datum:
11 nov. 2011
Locatie:
Zwolle
In plaats van een tablet, kan je ook eens kijken voor een Chromebook (vanaf 11 inch). MyRoute Webpagina werkt daar als een trein op.

De MRA-app is bij mij altijd over gekomen als: "He we missen app. Laten we de meeste gebruikte of handige dingen van een webpagina in een app wrappen en we zijn klaar". Ik heb die app nooit gebruikt. Wel een paar keer geopend maar kan de app niet serieus nemen. Zoals je ook gemerkt hebt, kan je er niet echt is makkelijk mee doen. Sowieso vind ik het vreselijk priegelen op zo'n klein om een route aan te passen. De rondrit functie is wel een handige functie voor de app maar die niet goed uitgewerkt voor de app
Honda for Life??? 'k weet het niet!

CX500, GL500, GL1000, etc

Berichten:
468
Reg. datum:
06 aug. 2001
Op mijn iPad Air 2 werkt de webpagina prima. Ik heb iOS 10 en Chrome erop staan. Heb het voordeel dat het een exemplaar is met een simkaart. Dus bijna overal internet. Maar begin nog maar net. Even uitzoeken hoe ik het best een route maak voor de navigatie app op mijn iPhone.

CX500, GL500, GL1000, etc

Berichten:
468
Reg. datum:
06 aug. 2001
Foutje
CoenoX wijzigde dit bericht op zondag 10 september 2017 10:48 (97%)

Berichten:
1.208
Reg. datum:
17 feb. 2014
Locatie:
Wageningen
Ik vind de MRA-app wel handig. Brengt je snel daar waar je moet zijn in de website. Dus gewoon een handig efficient dingetje.

Berichten:
982
Reg. datum:
18 mei. 2015
Locatie:
Breda
Veelzeggende reacties...
Nog meer mensen met ervaringen of tips ?

quote:
Athome schreef op 10 september 2017 @ 08:33:
Sowieso vind ik het vreselijk priegelen op zo'n klein om een route aan te passen. De rondrit functie is wel een handige functie voor de app maar die niet goed uitgewerkt voor de app

Het is wel handig om spontaan snel even een spannende route of rondrit te kunnen plannen en die via de cloud naar je Rider of Go App te sturen.
Ik ervaar de Apps of web applicaties nu nog niet optimaal en ben benieuwd hoe jullie dit in de praktijk aanpakken.

@Mr.M
Je loopt zelf ook nog aan tegen de foutjes in MRA.
Geeft dat dan geen frustratie ? (Dat het toch net niet helemaal perfect is, waar het wel beter zou kunnen, en zou horen te zijn)
Hervelt wijzigde dit bericht op zondag 10 september 2017 18:49 (13%)

Berichten:
1.208
Reg. datum:
17 feb. 2014
Locatie:
Wageningen
Neu, ik draai dan met het hele zooitje weer om: 1 x 1150, 2 x xchallenge, 1 xcountry en 1 x 650 ST draaien rustig mee. :)
Ik vind wel dat ze het moeten oplossen, die glitches. Gewoon puntjes op de i zetten. Ik heb het gevoel dat ze dingen niet afmaken, alweer met een volgend project bezig zijn.
Zoals Garmin dat doet: eerst snelopeenvolgende updates en dan stil. Terwijl er best nog irritante issues liggen.

Op mijn 10" HP Windows tablet werkt de boel heel goed. Internet haal ik dan binnen via tethering. Ging prima in Tsjechie deze vakantie.

Rijd nu Crosstourer

Berichten:
4.723
Reg. datum:
11 nov. 2011
Locatie:
Zwolle
Puntje op de "i", dat is blijkbaar vaak het moeilijkst. Kan ik ook niet goed begrijpen waarom die vaak blijven liggen. De kleine details kunnen de boel maken en breken.
Honda for Life??? 'k weet het niet!

BMW S1000RR '13

Berichten:
8.410
Reg. datum:
21 jan. 2006
quote:
Mr. M schreef op 10 september 2017 @ 18:58:

Op mijn 10" HP Windows tablet werkt de boel heel goed. Internet haal ik dan binnen via tethering. Ging prima in Tsjechie deze vakantie.



Yep, gaat hier ook al jaren mee op vakantie. Ook nog met 4G sim-etje dus nu zonder die roaming kosten ook handig te gebruiken binnen Europa. Draait ook BaseCamp op.
Inmiddels de BMW gerechtigde leeftijd gepasseerd

Berichten:
982
Reg. datum:
18 mei. 2015
Locatie:
Breda
quote:
Mr. M schreef op 10 september 2017 @ 18:58:
Ik vind wel dat ze het moeten oplossen, die glitches.
Op mijn 10" HP Windows tablet werkt de boel heel goed.

Je draait dus ook de MRA website en niet alleen de App ?
Maar omdat je de rondrit functie ook gebruikt..; Heb je dan (buiten die glitches en soms vreemde routes) geen last dat je een te vage kaart achtergrond hebt ? De afgebakende circel te blauw is en de routes dwars door steden en dorpen gaan, wat je dus door de vale kaart achtergrond heel slecht ziet en zelf ook niet kan be´nvloeden ?

Qua snelheid was MRA web goed te doen op mijn 8" Windows tablet.
BaseCamp werkt er ook vrij normaal op.
Maar de MyDrive spannende route berekening werkte ontzettend langzaam. Ik denk dat daar mijn beperkte geheugen van 1GB een rol speelt, alhoewel toch een paarhonderd MB werkgeheugen vrij blijft.

Welke processor specs heeft jullie (Windows toch ?) tablet ?
En hoe werkt MyDrive bij jullie ?

Berichten:
1.208
Reg. datum:
17 feb. 2014
Locatie:
Wageningen
Als je de app gebruikt schakelt deze naar de website als bv op Routes klikt.
Als je op Rondrit klikt idem.
Tablet niet snel, maar goed genoeg, op de tel en tablet geen last van vage kaarten. Ik maakte de rond op de tel en prima in te zoomen op 4G in Tsjechie.

BMW S1000RR '13

Berichten:
8.410
Reg. datum:
21 jan. 2006
quote:
Hervelt schreef op 11 september 2017 @ 18:08:

Je draait dus ook de MRA website en niet alleen de App ?
Maar omdat je de rondrit functie ook gebruikt..; Heb je dan (buiten die glitches en soms vreemde routes) geen last dat je een te vage kaart achtergrond hebt ? De afgebakende circel te blauw is en de routes dwars door steden en dorpen gaan, wat je dus door de vale kaart achtergrond heel slecht ziet en zelf ook niet kan be´nvloeden ?

Qua snelheid was MRA web goed te doen op mijn 8" Windows tablet.
BaseCamp werkt er ook vrij normaal op.
Maar de MyDrive spannende route berekening werkte ontzettend langzaam. Ik denk dat daar mijn beperkte geheugen van 1GB een rol speelt, alhoewel toch een paarhonderd MB werkgeheugen vrij blijft.

Welke processor specs heeft jullie (Windows toch ?) tablet ?
En hoe werkt MyDrive bij jullie ?


In mijn geval maak ik gebruik van een HP Elitepad 1000 G2 Win8 Tablet van 3-4 jaar oud. Intel Atom processor, 4GB geheugen en 128 GB opslag.

Ik gebruik geen Mydrive, alleen BaseCamp en MyRouteApp voor het maken van routes. MyRouteApp tegenwoordig voor het maken van de routes en uitwisseling met vrienden en TomTom gebuikers. Voor mezelf haal ik de Route dan nog even snel door BaseCamp voordat ik hem op mijn Garmin zet.

Wat die vale kaart en blauwe cirkel betreft snap ik wat je bedoelt als je de Rondrit optie gebruikt in MRA. Na wat parameters ingegeven te hebben krijg je een voorstelroute te zien op en wat vage blauwe achtergrondkaart. Buiten de parameters kun je dan niets veranderen. Pas als je klikt op Gebruik deze route-track krijg je hem te zien op de normale MRA kaart en kun met Bewerk deze Route-track aanpassingen doen.

En die zul je moeten doen omdat er vaak rare glitches in zitten en omdat de routepunten die in "aanpasmode" geplaatst worden ook vaak net op snelwegen komen te staan als de route er onderdoor gaat en zo nog meer rare lussen in de route creŰren.

Nog niet ideaal dus die rondritplanner.

Edit:

Deze vergeten te posten bij mijn verhaaltje.

Knipsel.JPG
Nosmo King wijzigde dit bericht op dinsdag 12 september 2017 13:20 (2%)
Inmiddels de BMW gerechtigde leeftijd gepasseerd

Berichten:
1.208
Reg. datum:
17 feb. 2014
Locatie:
Wageningen
Nee, MRA is nog niet ideaal ;)
Die glitches komen overal terug. Ik denk dus dat het in hun algoritme zit.

Rijd nu Crosstourer

Berichten:
4.723
Reg. datum:
11 nov. 2011
Locatie:
Zwolle
Zolang achter een computer zit (met een muis dus), is er heel goed mee te werken en zijn die glitches niet echt een probleem (heb ze liever ook niet). Maar zodra je alleen met een touchscreen aan de gang moet en zeker op een smartphone scherm, wil je ze gewoon niet.

Ik heb op het forum van MRA vanmorgen ook een melding gedaan en een paar voorbeelden toegevoegd.
Honda for Life??? 'k weet het niet!

BMW S1000RR '13

Berichten:
8.410
Reg. datum:
21 jan. 2006
Ja, om zonder muis een complete route te maken is wel wat lastiger / omslachtiger. Bij mijn tablet heb ik een klein bluetooth (lastig woord om te spellen) muisje, dan werkt het prima.
Nosmo King wijzigde dit bericht op dinsdag 12 september 2017 13:18 (82%)
Inmiddels de BMW gerechtigde leeftijd gepasseerd

FZ8N

Berichten:
756
Reg. datum:
18 jul. 2008
Locatie:
Eindhoven (Noord Brabant)
Ik gebruik TYRE al jaren naar volle tevredenheid i.c.m. met mijn TomTom rider 5.
Routes gemaakt met MyRouteApp (het "zusje" van TYRE) werken op een of andere manier niet op mijn TomTom. Ik krijg allerlei foutmeldingen op mijn TomTom. Vooralsnog dus verder met TYRE.
http://www.youtube.com/user/AdjeBulldog/videos

Rijd nu Crosstourer

Berichten:
4.723
Reg. datum:
11 nov. 2011
Locatie:
Zwolle
Welk bestand formaat gebruik je voor je Rider. Ik neem aan ITN. GPX werkt niet naar behoren.
Honda for Life??? 'k weet het niet!

als't maar hard gaat

Berichten:
1.144
Reg. datum:
11 jul. 2008
Locatie:
middelharnis
TTR 5 , werkt alleen met ITN

FZ8N

Berichten:
756
Reg. datum:
18 jul. 2008
Locatie:
Eindhoven (Noord Brabant)
ik heb een aantal routes (itn) op mijn laptop staan (gemaakt met Tyre).
Hoe kan ik die openen in myroute-app ?
http://www.youtube.com/user/AdjeBulldog/videos

We gaan er weer voor.

Berichten:
15.049
Reg. datum:
01 dec. 2009
Locatie:
Zaanstad
importeren en klaar ben je
Bye Bye VF1000F welkom VFR750F

Rijd nu Crosstourer

Berichten:
4.723
Reg. datum:
11 nov. 2011
Locatie:
Zwolle
- Open MRA
- Klik in de blauwe balk op "Routes"
- Klik helemaal rechts op "Nieuw"
- En selecteer daar "Route (upload)"
- In de pop-up klik op tabblad "Route" (als deze niet geselecteerd is)
- Klik op "bestanden kiezen"
- Selecteer dan je ITN bestanden
- Klik op "importeren"
- Laat MRA zijn werk doen

Als de routes ge´mporteerd zijn staan ze bij de overige routes in MRA
Honda for Life??? 'k weet het niet!

FZ8N

Berichten:
756
Reg. datum:
18 jul. 2008
Locatie:
Eindhoven (Noord Brabant)
quote:
Athome schreef op 14 september 2017 @ 20:15:
- Open MRA
- Klik in de blauwe balk op "Routes"
- Klik helemaal rechts op "Nieuw"
- En selecteer daar "Route (upload)"
- In de pop-up klik op tabblad "Route" (als deze niet geselecteerd is)
- Klik op "bestanden kiezen"
- Selecteer dan je ITN bestanden
- Klik op "importeren"
- Laat MRA zijn werk doen

Als de routes ge´mporteerd zijn staan ze bij de overige routes in MRA


Gelukt. Dank je :}
http://www.youtube.com/user/AdjeBulldog/videos

Rijd nu Crosstourer

Berichten:
4.723
Reg. datum:
11 nov. 2011
Locatie:
Zwolle
Goed zo. Uiteraard is de werkwijze voor GPX bestanden hetzelfde. Alleen is "Route-Track" dan een betere optie om te kiezen voor import.
Honda for Life??? 'k weet het niet!

Berichten:
982
Reg. datum:
18 mei. 2015
Locatie:
Breda
quote:
Athome schreef op 14 september 2017 @ 23:16:
Goed zo. Uiteraard is de werkwijze voor GPX bestanden hetzelfde. Alleen is "Route-Track" dan een betere optie om te kiezen voor import.

@AdjevE
En dat geldt dan zowel voor Garmin (BaseCamp/Mapsource) GPX-routes (met route vormingspunten erin) als bijv een in BaseCamp naar track omgezette route.

Die route vormingspunten worden door BaseCamp automatisch geplaatst en zijn er ongeveer evenveel als track-punten in een track.
Daarom dat je ze ook als route-track kunt inlezen. (GecreŰerd vanuit een route, en niet vanuit een tracklog)

Berichten:
1.208
Reg. datum:
17 feb. 2014
Locatie:
Wageningen
Ik wordt knettergek van dat verscil tussen Route-track en Track-log.
Probeer her Reisverslage verhaal uit:

(gepost op het MRA forum)

Reisverhaal: route-tracklog - route-track
Ik ben een reisverhaal aan het maken en wil graag daarbij plaatjes die bv bij een tracklog horen.
Als ik mijn gpx routes oplaadt als een route-track, hoopte ik deze toe te kunnen voegen als tracklog. Helaas komen deze route-tracks niet voor in de lijst.
Hoe kan ik deze gpx files toch netjes toevoegen als een tracklog file? Of moet ik eerst echt naar Basecamp om te om te zetten naar een track. Want dan werkt het wel....
Penny for your thoughts.
Marten
----------------------------------
Arggggg......
Hij haalt de Track-log lijst op. Dat is logisch, maar ik verwachtte dat hij alle routes met status Route-Track en Tracklog op zou halen.
Dit is toch heel verwarrend: Tracklog en RouteTrack. Ik heb het al vaker gezegd: een track is een track = een verzameling puntjes kaartonafhankelijk.
Hier (verwarring tracklog en route track) wordt meer over geklaagd en nu trap ik er zelf in, terwijl ik dacht dat ik het wist.
Ga maar na: De knop zegt: Voeg Tracklog toe, maar je kunt ook een Route-Track toevoegen.
Waarom niet gewoon: Voeg Route/Track toe?

Verzoek aan MRA dat proberen op te lossen.
gr Marten
------------------------------------

Waarom die idiote complexiteit?

PS: Ik han een item geopend mbt de BlindeDarm, maar die is nog niet door de ballotage gekomen .....

We gaan er weer voor.

Berichten:
15.049
Reg. datum:
01 dec. 2009
Locatie:
Zaanstad
Vind ik ook, totaal onzinnige functie.
Bye Bye VF1000F welkom VFR750F

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.