TomTom Rider 40, 400, 410 ( deel 4 )

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hierbij de productsheet, maar daarbij hebben zowel de 420 als de 450 kaarten van Europa. Inmiddels is duidelijk dat de 42 West-Europa krijgt, de 420 heel Europa en de 450 de hele wereld. Eigenlijk analoog aan de verschillen tussen de 40, 400 en 410.
full
 
Laatst bewerkt:
Hierbij de productsheet, maar daarbij hebben zowel de 420 als de 450 kaarten van Europa.

En zo heb ik hier dus ook een sheet waarin beiden werelddekking hebben.. ;). Maar ik denk dat je gelijk hebt qua definitieve uitkomst en heb m'n tekst navenant aangepast.

Voorlopig is de 420 (en in mindere mate ook de 42) dus redelijk overbodig.
 
Maar kan iedereen de 450 verkopen. De 420 breder zou in de verkoop komen dan de 450 (alleen bij geselecteerde verkooppunten). En wellicht dat dat de 420 toch wat goedkoper maakt op de markt.
 
Maar kan iedereen de 450 verkopen. De 420 breder zou in de verkoop komen dan de 450 (alleen bij geselecteerde verkooppunten). En wellicht dat dat de 420 toch wat goedkoper maakt op de markt.

Klopt; ik schrijf dat ook op m'n site.

De 450 en 450 Premium wordt verkocht via het 'gespecialiseerde verkoopkanaal', zoals MrGPS, Waypoint, maar ook de motordealer hoort daarbij. De 42 en 420 gaan breder in de markt en komen ook bij mediamarkt, bol.com etc. Daar kan men vaak wat goedkoper inkopen cq neemt men genoegen met slechts enkele procenten marge. Het ligt voor de hand dat er over enkele maanden echt wel 20 a 30 euro verschil zit tussen de 420 en 450. Persoonlijk zou ik (los van eigenbelang ;) voor dergelijk verschil echter altijd voor de 450 kiezen; ook met oog op restwaarde als hij ooit vervangen wordt door een nieuwe.

Vergelijkbaar effect geldt voor de 42, waarbij je, als je flitspaal-waarschuwingen wilt behouden, daar na drie maanden 29,95 euro per jaar voor betaalt. Nog los van dat je daarmee het prijsverschil na twee jaar inhaalt (los van kaartdekking) zal het apparaat tzt tweedehands een stuk lastiger verkopen.
 
Afgelopen dagen heb ik een aantal keer met de TomTom gereden. Het was wel even wennen na bijna 10 jaar Garmin gebruik. Er zijn nog wel wat dingen waar ik vragen over heb:

- is het normaal dat (ongeveer) de bovenste centimeter van het scherm tijdens het navigeren niet helemaal 100% scherp is?

Ik heb sinds kort ook een TT en bovenstaande viel mij ook op . Nog niet veel mee kunnen rijden dus weet ook niet of het storend is . Dacht zelf eerst dat het zo hoort :?
 
Ik heb jarenlang een Tomtom One met urban software op de motor gebruikt, maar vanwege de traagheid en regelmatige vastlopers leek het mij ook een goed idee om mijn smartphone te gaan gebruiken. MRA erop i.c.m. Sygic,
Nog een bezwaar: Even snel een kronkelroute (wat ik ideaal vindt) vanaf je huidige positie berekenen is gedoe. Dit moet dan via de MRA app, maar dat is gepriegel op de telefoon en redelijk veel werk. Je moet met je huidige positie beginnen, een eindpunt instellen en dan uitvullen met routepunten. Vervolgens openen in Sygic.

Ikzelf gebruik n tomtom 720 met Rider software en heb nooit vastlopers.

Op mn telefoon zit tomtom go mobile en daarmee kan je gewoon kronkelroutes rijden.
Bestemming invoeren of aantikken op kaart, navigeren kronkelroute en gaan :)
Werelddekking, niks alleen europa.
Alleen ook ik gebruik m liever niet op de motor. Net wat hans zegt: per ongeluk laten vallen en hij ligt aan diggelen.

Eh, stroom ...ik gebruik voor zowel mn tomtom alsook mn telefoon zo'n sigaretten aansluiting.
Tomtom mini usb
Telefoon micro
 
Laatst bewerkt:
Ikzelf gebruik n tomtom 720 met Rider software en heb nooit vastlopers.

Op mn telefoon zit tomtom go mobile en daarmee kan je gewoon kronkelroutes rijden.
Bestemming invoeren of aantikken op kaart, navigeren kronkelroute en gaan :)
Werelddekking, niks alleen europa.
Alleen ook ik gebruik m liever niet op de motor. Net wat hans zegt: per ongeluk laten vallen en hij ligt aan diggelen.

Eh, stroom ...ik gebruik voor zowel mn tomtom alsook mn telefoon zo'n sigaretten aansluiting.
Tomtom mini usb
Telefoon micro

Dank voor de info. Zoals jij het doet, heb ik het ook jaren gedaan. Kaarten worden nu wel een probleem voor de oudere TT's. Zowel in verkrijgbaarheid als behapbaarheid voor de hardware van de One in ieder geval. Jammer, want het is eigenlijk een prima ding dat altijd goed heeft voldaan. Go Mobile app klinkt ook goed. Jammer dat dat dan weer niet samenwerkt met MRA app Gold...
 
De mijne is nog geen week oud....
Rechtstreeks bij TT gekocht. Geen woord gerept over een nieuw model! Ben wel teleurgesteld nu....

Bij de 40/400/410 zullen de bugs er zo langzaam wel uit zijn. Bij een model wat net nieuw uitkomt kun je dikwijls toch wel wat kinderziektes en bugs verwachten. Persoonlijk zal ik nooit iets kopen wat net op de markt is, maar even de kat uit de boom kijken.
 
Bij de 40/400/410 zullen de bugs er zo langzaam wel uit zijn. ...
Nee hoor, met name op het TomTom forum (EN-talig) zijn nog veel klachten.
Lees deze maar es: Discover your next adventure with the new TomTom Rider | TomTom Forum and Community
En dan met de laatste twee reacties van een TomTom medewerker en klant.

Hi all,

Thanks for all your feedback here!

I understand you concern about the continued support for your devices after the release of these new models. Please, rest assured that the previous models will be fully supported for the foreseeable future and the concerns and issues you've posted about here with your devices have our full attention

Please, continue to post your feedback about specific matters in dedicated topics so that we can better address them and others - also those with the new models - will find them easier.

Cheers, Mikko
Hi Mikko

It would be great to have some more transparency in terms of acknowledging the ongoing issues, what is on the roadmap and what and when to expect upcoming updates. Anyway tomtom's image would certainly benefit from that. The customer support is basically always asking 'have you tried a factory reset' and 'We will log your issue/request to second line support' after which you basically never hear of them again. A multinational like tomtom should be able to provide real support. The modus operandi is more like a small startup with a limited set of people who have to take care of everything and a lot is going wrong.

I know you have the best intentions and you are doing the best you can, but perhaps some managers on your side need convincing that some issues (and missing features) have been there for too long and this is just unacceptable.

Het meeste gaat over connectivity (internet en BT)
 
Mijn vorige Garmin had daar regelmatig last van. Sinds ik TT Rider heb, geen enkel probleem. Wat natuurlijk niet wegneemt dat er problemen kunnen zijn. Waar ik wel van overtuigd ben, is dat het overgrote deel van de Rider 40/400/410 gebruikers gewoon heel tevreden is met het ding. Op fora vind je over het algemeen eerder mensen terug die problemen hebben, dan mensen die tevreden zijn over hun aankoop. Die zullen hooguit een review afgeven, maar verder hoor je die niet.

Ik lees ook regelmatig opmerkingen over feedback van TT medewerkers, gebrek aan respons etc. Ik vraag me af wat mensen dan verwachten. Wanneer je opmerkingen hebt over je camera, je smartphone, je tv, je motor, je auto, noem maar op, is er ook geen communicatie met de producent mogelijk in de meeste gevallen. Hooguit via de handelaar. We mogen blij zijn dat er communicatie is, en dan TT individuele problemen dikwijls rechtstreeks oplost, zonder dat je eerst naar de detailhandel moet lopen.
 
Ja hoor en ik vind ze veel beter dan bv Garmin. Zeker als het gaat om de helpdesk. Maardat neemt niet weg dat er best nog issues zijn, waar men geen of nauwelijks feedback op geeft. En dan kun je niks anders doen dan afwachten of men het oppikt. Daar gaat met name bovenstaande feedback over en die klacht heb ik ook.
En dan trek ik vanzelf mijn conclusies. ;)
 
Waar ik wel van overtuigd ben, is dat het overgrote deel van de Rider 40/400/410 gebruikers gewoon heel tevreden is met het ding. Op fora vind je over het algemeen eerder mensen terug die problemen hebben, dan mensen die tevreden zijn over hun aankoop. Die zullen hooguit een review afgeven, maar verder hoor je die niet.

Denk dat dit vrij juist is.

De problemen met BT zou dat ook niet kunnen toe te wijzen zijn aan de GSM ipv TT ?
Wat draait er allemaal op de GSM Facebook, Tinder, whatsapp en wat nog allemaal?
Ik heb een oude gsm (toen ook smartphone genoemd nu ...... :+ ) die helemaal geen thetering o.i.d. toestond ( android 2.x) "gerooted" of hoe men dat ook noemt, andere android versie ingeflasht, omdat het toestel toch afgeschreven was en geen enkele waarde meer had, het kon me niets maken of hij daarna defect zou zijn .... en, jawel nu kan het wel en doet hij dat prima, geen enkel issue gehad.
Er staan uiteraard geen extra toepassingen op, zijn taak is nu enkel voor de rider weggelegd ;)

Ik beweer niet dat het zo is maar volgens mij zou het wel kunnen ;)
 
Laatst bewerkt:
Vraagje aan Hans of een ander met goede TomTom connecties.

Is de TomTom Rider 450 nog steeds gebaseerd op TTC (tomtom classic) of heeft deze al NDS (Navigation Data Standard) net als MyDrive?

En zo ja kunnen we deze NDS ondersteuning ook op de 410 verwachten?

En heeft de TomTom Rider 450 Galileo ondersteuning voor betere nauwkeurigheid en dekking binnenshuis?
 
Nu gaat iedereen zich afvragen waar je het over hebt ;) (het heeft te maken met kaarttechniek)

Maar.. nee, bij mijn weten werken alle tomtom's nog met TTC. Of en wanneer dat migreert naar NDS weet ik niet.

En over Galileo ondersteuning heb ik ze ook nog niet gehoord, maar dat vind ik ook niet zo heel spannend. Voor onze toepassing is de nauwkeurigheid op basis van GPS voldoende; het zal weinig toevoegen. Ik werk ook wel met toestellen met GPS en Glonass en van dat verschil merk je op de weg feitelijk volstrekt niets. Binnenshuis zou je het vermoedelijk wel merken, maar da's niet zo spannend.
 
Hans bedankt voor het snelle antwoord.

Galileo vroeg ik meer daar TomTom ooit belooft heeft de kastjes te upgraden. (de hardware is compatible)

Het ziet er dus naar uit dat ik mijn net aangeschafte 410 nog niet hoef te upgraden.
 
Galileo vroeg ik meer daar TomTom ooit belooft heeft de kastjes te upgraden. (de hardware is compatible)

Neu, da's meer een gerucht, gebaseerd op een incorrecte vermelding op deze site: UseGalileo - Find a galileo-enabled device to use today

In het draadje daarover op Galileo satellite compatibility? | TomTom Forum and Community reageert TT met

"I did some enquiries about this and we don't support the Galileo satellites on our current navigation products.

The link Ste7ios posted is, unfortunately, incorrect regarding TomTom devices. It will be corrected soon.

Our current navigation devices use the GPS and Glonass satellite systems"


Dat laatste realiseerde ik me niet eens, maar we werken kennelijk dus ook al met Glonass.
 
Zijn er nog anderen die horen dat er speciale tekens uitgesproken worden tijdens de routeaanwijzingen bij het navigeren met de TomTom Go App na de laatste update?

Ik heb een geluidsbestand maar kan dit hier niet bijvoegen helaas.
 
Laatst bewerkt:
Neu. Welke stem gebruik je?
Ik heb Eva. De computerstemmen in NL zijn er nog niet geloof ik. Kan alleen kiezen tussen Eva en Bram (zgn opgenomen stemmen).
 
Standaard was bij mij alleen Xander, een "Computerstem" in het Nederlands beschikbaar. In het Nederlands zijn ook nog Evan en Bram beschikbaar, maar die moest ik zelf downloaden.

Xander is volgens mij een "Tekst naar spraak stem" welke ook straatnamen, wegnummers e.d. opleest terwijl Bram en Eva vooraf opgenomen stemmen zijn.

Bram en Eva doen het zoals altijd. Maar Xander is een beetje overstuur en kraamt onzin uit bij mij. Elk routeaanwijzing spreekt hij als volgt uit:

\:=1200\Links afslaan\:=1200\
dus
"backslash is gelijk aan 1200 backslash neem de afslag daarna ga de snelweg op backslash is gelijk aan 1200 backslash"

Erg vreemd.
 
Het betreft mijn Android smartphone. Een reset naar fabrieksinstellingen zie ik niet zitten. Misschien zal ik de app eens de-installeren en weer opnieuw installeren als ik wat meer tijd heb. Moet even oppassen dat ik mijn betaling niet kwijt raak. Maar zo te zien is dat eenvoudig te doen door de knop "Herstel aankoop".

Voorlopig voldoet de stem van "Bram" wel. Ik wacht wel tot er weer een update is. Als dat niet werkt zal eens opnieuw installeren.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan