Valentino Rossi deel 19 - Vanuit de schaduw

Rossi staat na Valencia '17...

  • 1e

    Stemmen: 17 31,5%
  • 2e

    Stemmen: 9 16,7%
  • 3e

    Stemmen: 12 22,2%
  • Anders

    Stemmen: 16 29,6%

  • Totaal aantal stemmers
    54
  • Opiniepeiling gesloten .
Status
Niet open voor verdere reacties.
Toen Jorge ging winnen op de Yamaha en zelfs drie keer WK werd kwam dit louter en alleen door al het werk van Valentino.
Nummer 46 had de motor ontwikkeld en nu ging 99 er met de credits vandoor.
Moord en brand werd er geschreeuwd door de fans - hoe oneerlijk dit was. :Y

Yamaha's Masao Furusawa On Rossi: He Is The Genius Behind The Bike

Denk dat de ontwikkeling van een MotoGP fiets valt of staat met de combinatie tussen de rijder die zijn wensen goed weet over te brengen en iemand die deze wensen weet te vertalen naar de juiste onderdelen. Voor Yamaha was de combinatie Rossi/Burgess/Furusawa heel sterk, ze hadden de sterkste motor staan en met Rossi een van de beste coureurs..

..tot de concurrentie in de vorm van Jorge op dezelfde motor kwam rijden, sindsdien was hij het voordeel van de sterkere motor kwijt en kwam het alleen nog op de rijders zelf aan, alles wat hij daarna nog wist te ontwikkelen met yamaha zou direct naar zijn concurrent gaan dus op dat punt kon hij nooit geen extra voordeel meer halen.

Ik denk dat Dall'igna de rol van Furusawa bij Ducati vervult en de problemen van zijn rijders weet op te lossen, al duurde het met Jorge vrij lang, het is nu wel gelukt... Yamaha mist nu zo'n persoon denk ik.
 
Laatst bewerkt:
WereldKampioenschap Super Sport bestaat nog wel geloof ik hoor... al zou ik Bo daar niet willen zien...
Volg je die klasse :? ,spannende races bij succes doorstromen naar het WK Superbike.
Wat zou die dan moeten rijden :? terug naar Moto3 :N
Moto2 is een wespennest zie genoeg rijders met veel ervaring etc: die het lastig hebben.
 
Volg je die klasse :? ,spannende races bij succes doorstromen naar het WK Superbike.
Wat zou die dan moeten rijden :? terug naar Moto3 :N
Moto2 is een wespennest zie genoeg rijders met veel ervaring etc: die het lastig hebben.

Moto3 (topteam) zou ik zeker verkiezen boven het WSS.... maar dit is meer voer voor in Bo zijn topic.
 
Laatst bewerkt:
Ik kijk er nog steeds met plezier naar.

Mooie gevechten soms met die R6jes.

Beter dan in de WSBK met de Jonathan Rea show.
 
Pfoe jongens, wat was die M1 slecht eh.. en dan kunnen we wel zeggen dat het aan de coureurs ligt, maar Rossi, Vinales en Zarco fietsen alle 3 maar matig in het rond het gehele weekend.

Moet eerlijk zeggen dat de aanpak van Rossi toch behoorlijk beter uitpakt dan die van Vinales, 14 starten toch 6de worden erg knap hoor.. petje af!

Silverstone maar weer knallen!
 
Tijdens het testen hangen die fietsen compleet vol met sensoren om data te genereren.
Deze data acquisitie geeft een ingenieur meer informatie dan een subjectieve terugkoppeling van een (test)coureur.
Meten is weten !

100% objectieve data is geweldig.
Maar zie maar eens een rijder te vinden die met een 100% objectief perfect afgestelde motor het maximale eruit weet te halen.
Iedere rijder heeft toch zijn eigen dingetjes en die moet hij wel aangeven aan het team zodat zij er echt een motor van kunnen maken die geschikt is voor die ene rijder.
Volgens mij is het dus zaak met data een perfecte motor te maken en vervolgens de wensen van de rijder erin te verwerken, ook al zijn die aanpassingen eigenlijk volgens de data niet de meest optimale.
Meten is weten wat je moet aanpassen ;)
 
Toen Jorge ging winnen op de Yamaha en zelfs drie keer WK werd kwam dit louter en alleen door al het werk van Valentino.
Nummer 46 had de motor ontwikkeld en nu ging 99 er met de credits vandoor.
Moord en brand werd er geschreeuwd door de fans - hoe oneerlijk dit was. :Y

Dit is niet mijn mening maar wat er toendertijd op MF geschreven werd in de diverse topics. ;)
Totaal verschillende rijstijlen, totaal verschillende afstellingen. Niet met elkaar te vergelijken.
Dat Yamaha achterloop is een feit, dat doen ze al een jaar of twee. De feedback van de rijder is heel erg belangrijk, belangrijker dan al die 100en mensen in de fabriek.
Honda had een nieuw blok ontwikkeld, in theorie allemaal geweldig, echter bleek de vermogensafgifte onhandelbaar te zijn in de praktijk, waar de coureus mee om moesten gaan, en dus konden ze weer opnieuw beginnen in de fabriek, diezelfde 100en mensen..
 
ongeacht wie de fiets nou ontwikkelt; feit blijft dat Rossi en Vinales al maanden klagen over geen grip aan de achterkant of te veel slijtage aan de band etc. Dat is toch hun werk? Of moeten ze zelf ook nog de oplossing aandragen?

Wat dat betreft is dit een verloren seizoen. Dat ze nog zo hoog in het contructeurskampioenschap staan is eerder geluk (dat de rest ook (opstart)problemen had) dan kunde.
 
Maar dat kan ook aan jou liggen, jij presteerde het ook om te klagen over dat er niks te zien was van de 8h van Suzuka terwijl de hele 8 uur op eurosport werd uitgezonden! :+

Geef mij maar de schuld ervan dat ZIGGO de 8h van Suzuka betitelde als "wielrennen" in hun uitzendschema.

Kijk en nu jij .................. :+
 
We zullen er de komende 2 jaar misschien wel achter komen of lorenzo een winnende fiets ontwikkeld of zich er aan kan aanpassen ;)

Volgens mij is het een kwestie van stijl die bij een motorfiets past of juist andersom. Daarom zie je bij Ducati ook dat de fiets van jl heel anders lijkt te "werken/sturen" dan die van dovi.. terwijl beide er snel mee zijn.

Honda zie je ook 2 verschillende stijlen binnen 1 team

Zelfs bij Yamaha zit er nog wel aardig verschil tussen de rijders en ik denk dat,juist daarom, het extra lastig is om zaken op orde te krijgen.

Denk dat ze volgend seizoen bij Ducati wel een leuk passend team hebben, petrux heeft vrij veel overeenkomsten met dovi qua rijden en wensen volgens mij.
 
heb begrepen dat Yamaha geen astronomische bedragen wilde neertellen voor dataspecialisten. Honda en Ducati wél en dat breekt Yamaha nu op. Als de afregelstappen te groot zijn en de fijnregeling dus onvoldoende in vergelijking met de andere genoemde teams dan wordt het idd zeuren. Dan krijg je eigenlijk niets meer goed op elkaar afgesteld.
Daar heeft het op dit moment veel van weg.
 
ik zou eerst mijn huiswerk maar eens beter doen rossi kwam van honda naar yamaha en werd direct kampioen daarna nog 2x Lorenzo kwam pas in 2010 naar yamaha en werd in het derde jaar pas kampioen daarna nog 2x waarvan 1 waar ik nog niet goed van wordt dus volgens mij was het rossi die de yamaha heeft ontwikkeld ze weten bij yamaha inmiddels echt wel wat rossi wil alleen kunnen ze het niet opgelost krijgen en zijn de andere teams ook beter geworden met het hele softwaregebeuren.zeker Ducati.

Blijkbaar ontwikkelde Lorenzo de fiets, sinds zijn vertrek is t janken bij de Yamaha-boys.
Bij Ducati heeft hij het ook bewezen.

Al met al jammer, zou toch fantastisch zijn een kopgroep met MM, JL, AD, VR en MV!
 
Geef mij maar de schuld ervan dat ZIGGO de 8h van Suzuka betitelde als "wielrennen" in hun uitzendschema.

Kijk en nu jij .................. :+
_O- Kijk jij niet op Racesport :?

Toch met enige regelmaat zijn er vragen wanneer er iets uitgezonden word, GP ofzo :Z

In de Troskompas staat alles.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan