Motor-Forum

Select Forum

Achterwiel Aprilia RS125 wiebelt


Berichten:
31
Reg. datum:
27 jun. 2017
Locatie:
Den Haag
Hallo, sinds 2 weken ben ik eigenaar van een Aprilia RS125 uit 2007.
Nu is het zo dat als sinds het begin het achterwiel wiebelt tijdens het rijden, het is vooral vanaf 50 km/u dat ik het begin te voelen en dan bij 100 km/u is het dan echt niet meer veilig.

Tijdens het remmen met de achterrem voel ik ook dat hij remt, maar niet constant, steeds in stukjes, remt even wel en even niet. Het voelt aan alsof hij even de schijf wel raakt en even niet.

Weet iemand wat het kan zijn?
Alvast bedankt

Honda & Yamaha

Berichten:
563
Reg. datum:
14 mei. 2014
Locatie:
Amsterdam
Ik zou om te beginnen kijken wat de bandenspanning is. Is hij de juiste bandenspanning? Zien de banden er verder goed en netjes uit? geen scheurtjes van uitdroging? Zo ja, dan zou ik kijken naar de achterbrug:

Het zou kunnen dat je band niet recht in de achterbrug zit. Controleer dus goed of dit wel zo is, hoewel ik niet denk dat dat echt enorm wiebelen veroorzaakt, maar kan geen kwaad om te bekijken. Als deze er goed in zit zou ik kijken naar de wiellagers:

Om deze te bekijken moet je wel je achterband er uit halen. Als de lagers er niet goed in zitten, versleten/beschadigd zijn of iets dergelijks dan krijg je speling in je achterwiel. Het wielas zit natuurlijk door de lagers heen, op hoge snelheid komt er veel kracht op te staan waardoor een kleine trilling versterkt wordt (resoneert) wat het wiebelen weer kan veroorzaken.
Als je ze bekijkt hoef je niet gelijk iets te zien, voor twee tientjes kan je voor de zekerheid er nieuwe lagers inzettenVerschillende wiellagers voor RS-125

Of is heel misschien je remschijf krom?
Honda Varadero 125XL '02 - Yamaha FZS600 '03 - Honda MSX125 Grom '14 Volg mij op mijn youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCGHQovWohznT0Ul2-weUznw

Moderator

Jeg elsker deg også

Berichten:
101.733
Reg. datum:
08 jan. 2003
Functie:
Moderator
Slot, zie Achterwiel Aprilia RS125 wiebelt
Pastafarian
The devil does not exist, it's just God when he's drunk.
All that is needed for evil to succeed is that decent human beings do nothing.

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.