Motor-Forum

Select Forum

Zelfbouw uitlaat


Berichten:
33
Reg. datum:
08 okt. 2016
Locatie:
Eindhoven
Voor mijn Suzuki savage ben ik een uitlaat aan het maken. Het wordt een reverse megaphone uitlaat. Momenteel ben ik het ontwerp af aan het ronden. Iets meer daar over. De 2 cones van een reverse megaphone demper worden allebij in 2 delen gemaakt. De "uitslag" wordt eerst in 2 delen met de lasersnijder uit RVS plaat gesneden. Dan ga ik met de kantbank de uitlaat "zetten". Ik zet dan per kant ongeveer 20 buigingen van ongeveer 9 graden. Dan heb ik 2 schalen die samen de uitlaat gaan worden. Dit geheel ga ik aan elkaar lassen met TIG.

In de demper komt een geperforeerde pijp, ik heb nog niet gevonden of deze te koop zijn, iemand tips? Daar omheen wil ik demperwol wikkelen.

Nu mijn vraag. Ik wil de uitlaat helemaal dicht lassen omdat dit gewoon veel mooier is. Maar dan moet ik wel met de demperwol in de uitlaat lassen. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik vul de uitlaat natuurlijk wel met formeergas. Een ander probleem hiervan is dat de demperwol dan niet meer vervangen kan worden. Is dat een ramp? Gaat dat spul lang mee?

Tsjoe...'t is mereakels..

Berichten:
582
Reg. datum:
03 jan. 2012
Locatie:
Middelharnis
Demperwol gaat best wel lang mee, bij mij is dit het resultaat na bijna 20k kilometer.
Was erg nieuwsgierig hoe het er uitzag na 3 jaar, geen centje pijn bleek...

IMG_20161103_193624.jpg
ook gelast met de wol er al in.

Geperforeerde pijp maak ik zelf, geschikte pijp en een kolomboor....meer heb je niet nodig
IMG_20161016_143457.jpg

Succes met bouwen...
tok! tok! tok!...rare jongens die romeinen!

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.