Motor-Forum

Select Forum

Honda Sabre 750VF 1982 - Petcock vervangen of repareren


Berichten:
532
Reg. datum:
26 mrt. 2006
Locatie:
lochem
Dat filmpje had ik niet gezien. Hij loopt daar prima en reageert ook goed op het gasgeven. De motor is op temperatuur zie ik en dan is het idd wel erg vreemd wat er gebeurd zodra je de choke erop zet.

Als ik dat bij mijn VF's doe met warme motor, dan vallen ze nagenoeg meteen uit.

Valse lucht oid lijkt me niet het probleem omdat die stationair wel goed blijft lopen.

Het eraf halen (maar vooral het monteren) van de carbs is idd een behoorlijk karwei. Aangezien die verder goed loopt zou ik eerst de bediening van de choke volledig nalopen.

Als je de tank en het luchtfilter eraf hebt, kun je bij de gas en choke kabels. De chokekabel bedient een heel stangenstelsel op de carbs.

Het is een beetje een gepiel, maar je moet de chokekabel los kunnen halen. Dan kun je om te beginnen checken of de kabel vrij/soepel loopt.
Bij mijn Magna heb ik onlangs de chokekabel ook moeten vervangen omdat die verrot was en heel slecht startte.

En vervolgens kun je nalopen of alle chokeplunjers goed worden bedient en of ze allemaal volledig naar buiten gaan(en ook vanzelf weer terug veren). Je kunt ze dan eventueel met de hand indrukken en dan proberen de motor te starten.

Berichten:
67
Reg. datum:
04 mei. 2017
Locatie:
Delft
Okay. Ik heb twee chokeplunjers al gezien en die bewegen allebei soepel. Zouden er vier op moeten zitten? En, kan ik de chokes demonteren zonder de carbs er af te halen? De carbs zijn geschoond en afgesteld in de beurt toen ik hem kocht. Dus ik neig ernaar die nog wel te vertrouwen en ik wil zo veel mogelijk uitsluiten voordat ik die zou demonteren.

Berichten:
532
Reg. datum:
26 mrt. 2006
Locatie:
lochem
Ja iedere carb heeft er één plunjer en die kun je niet afhalen zonder de carbs volledig te demonteren. Het enige wat je nu aan de choke kan controleren is de bediening vanaf het stuur tot de plunjers.

Vreemd dat er na die beurt een verrot luchtfilter is teruggeplaatst.

Bij mijn Sabre was het filter volledig vergaan en compleet verdwenen. Toch heb ik er in de carbs weinig tot niks van terug gezien, het meeste is wrs rechtstreeks de motor in gezogen.

Berichten:
67
Reg. datum:
04 mei. 2017
Locatie:
Delft
De 'beurt' was een afleverafspraak over de olie, carbs, voorwiel vervangen en afstellen. Koop was verder 'as is'. Ik heb er al vrij veel aan verbeterd en gedaan. Van nieuwe koppeling tot nieuw lampjes. Beste manier om te leren nietwaar?

Berichten:
67
Reg. datum:
04 mei. 2017
Locatie:
Delft
En de tank er afgehaald en aan de onderkant zitten wel wat roest. En nu die toch stilstaat, gaan we dat ook maar aanpakken.

Berichten:
2.156
Reg. datum:
24 mrt. 2007
Locatie:
Nederland
Er komt steeds meer aan het licht. Je luchtfilter is vergaan, dan kan er rommel in je carbs zitten. Je benzine vacuumrubber is rot, wat denk je van de rubbers en O-ringen in je carbs? Deze zullen ook wel aan vervanging toe zijn.
Carbs eraf halen en reviseren en daarna synchroon(laten)stellen.
Suzuki T350(`73),Honda 750 F2(`78),Goldwing LTD(`76) , Goldwing Interstate(`88),Yamaha RD 350(`78),Yamaha750 Seca(`82),Yamaha V-max.(`91).Suzuki Katana GS650G(`82).Suzuki GS500G(`91).Guzzi 650 Lario

Berichten:
67
Reg. datum:
04 mei. 2017
Locatie:
Delft
Ik vertrouw de carbs inderdaad niet, ook al zouden ze 2000 km geleden gedaan moeten zijn. Maar, nog nooit eerder gedaan open halen en afstellen. In het kader 'hoe moeilijk kan het zijn' is dat wellicht een tik te moeilijk nog. Maar, we zullen zien, ik ben vrij ver met het demonteren en tot nu toe durf ik het aan. Maar denk dat ik in de omgeving toch wel hulp zal moeten gaan zoeken.
Eloque wijzigde dit bericht op dinsdag 03 oktober 2017 20:36 (1%)

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.