Het grote GS-topic deel 33 – ... is het al zomer?

De VMTC organiseert jaarlijks de Motary, een toertocht van ruim 400 km waar 6 a 700 man op af komt.
Ik ben met de organisatie meegereden en de hele dag druk geweest met inhalen. De organisatie geeft graag gas, vol gas als het even kan.
 
600 - 700 man? Niet ech mijn ambitie om in zo’n meute mee te rijden. ‘t Is all irritant genoeg als je onderweg een groep van 40 - 50 of meer van die penopauze snorfietsen tegenkomt, waarvan de helft met open blèrpijpen.
 
Men rijdt weliswaar lovenswaardig voor een goed doel, maar zo’n kolonne zal wel weer voor de nodige ergernis en anti- motorrijdersgevoelens gezorgd hebben.

Ongeveer wat ikzelf ervaar als in de zomer zowat elk weekend heel mijn Zuid-Franse streek wordt lamgelegd voor een paar dozijn koersfietsmaniaken....
 
Laatst bewerkt:
Zal best gezellig zijn geweest.
Ik las dat Erik ook mee reed.

Maar..idd zo een meute is niet bevordelijk voor lekker rijden maar ongetwijfeld wrl een leuke sfeer..

Net zoiets als de 11 steden tocht denk ik...
 
Op een tocht van 425 km, waarbij een ieder op eigen gelegenheid rijdt, dan valt het nog best mee met de drukte. een paar keer kwamen we even klem te zitten omdat de weg te smal was om veilig in te kunnen halen. Ook te verwachten dat er gelegenheidsrijders tussen zaten die 2 keer per jaar een rondje ploffen en geen idee hebben waar die spiegels voor zijn en wat rechts aanhouden is.

Het tempo lag erg hoog op de rechte stukken. In bochten reed ik er naartoe, maar op de rechte stukken boven de 50 te hard rijden pas ik voor.
 
Verleden jaar was de Motary dusdanig "traag" te rijden dat ik lang heb getwijfeld of ik 'm dit jaar weer zou doen, maar ik heb er achteraf absoluut geen spijt van. Mijn groepje van 2 vertrok vrij laat omdat m'n maat helemaal uit Zeeland(!) moest komen dus het was al tegen half 10 dat wij starten. En de eerste 100 km. weinig tot geen last gehad van enige drukte. De 2e etappe was iets drukker maar ook daar was goed in te halen. Ook de derde etappe na de lunch iets meer verkeer terwijl het bij die lunch zelf wèl erg druk was door hert vertraagd aanleveren van de nasi. Het laatste stuk ook weer weinig mensen op motoren gezien dus was het zeker een geslaagde dag.

Die 425 km vlogen dus gewoon voorbij. En over vliegen gesproken, Chris heb ik trouwens rijdend niet gezien dus het zal zeker en vast de zwakke broeders en zusters zijn geweest die hij moest inhalen want wij hadden al vóór zijn groepje de lunch naar binnen gewerkt. Tenzij hij ons is gepasseerd net in dat ene ogenblik toen wij in Bocholt de motoren hebben bijgevuld.
 
...... Chris heb ik trouwens rijdend niet gezien dus het zal zeker en vast de zwakke broeders en zusters zijn geweest die hij moest inhalen want wij hadden al vóór zijn groepje de lunch naar binnen gewerkt. Tenzij hij ons is gepasseerd net in dat ene ogenblik toen wij in Bocholt de motoren hebben bijgevuld.
Wij zijn om 10.30 gaan rijden en hadden redelijk ruim baan. Iets van 50 km na de lunch gingen er twee liggen, waarom is mij nu nog niet duidelijk. De dame in kwestie haakte hierdoor na het ijsje af en gezien de situatie heb ik ze begeleid naar de A12. Ik was er toen ook wel klaar mee, dus bakkie gedaan bij de pomp en richting huis gereden. Ik had ook meer trek in een bbq dan een uitsmijter als avond eten.

Ik had nog nooit in de regio Winterswijk gereden, maar was prettig verrast over het landschap en de wegen. Ik ga eerdaags op herhaling. :t
 
Met uitzondering van ons Voorjaarsritje (welk voorjaarsritje ?), heb ik het niet zo begrepen op groepsritten.... eist teveel aandacht op en is vaak frustrerend gedoe.

Ik heb vorige week 3.000 km met mijn neef gereden en, ofschoon we goed op elkaar zijn ingesteld, zat ik soms toch ook binnensmonds te vloeken....

Zal dus wel een Einzelgänger zijn, vermoed ik...

;)
 
Het is niks meer dan mindset. Als ik op een dag 700 km moet rijden, dan het liefst alleen. Met een groep kom je minder ver, moet je beter opletten, maar wel weer gezellig tijdens stops.

Tijdens de 500 toer in oktober rijden we met 10 man en gaat er veel kapot, dus weer stoppen. Ik maak me in die week nergens druk om, tenzij ze met een spuitbus roze verf richting mijn motor wandelen. :+
 
Ik had nog nooit in de regio Winterswijk gereden, maar was prettig verrast over het landschap en de wegen. Ik ga eerdaags op herhaling. :t

Eens, het is daar prachtig om te rijden. Binnenkort rij ik de Motary nog een keer, maar dan met MrsTenCats.
 
De rust is wedergekeerd en het wordt nog rustiger, want vanaf morgen rij ik de Supertoer. 6 dagen rijden door Duitsland, Tjechië, Slovenië en Oostenrijk.

De brommert, nog geen 2 maanden oud, heeft nieuwe sloffen, maar omdat jullie aan dat type niets hebben, zal ik er verder niet over uitwijden.

O-)
 
Ik moet toegeven dat jij, ondanks je gevorderde leeftijd, nog in puike conditie moet verkeren, TenCats...

Ik was aan mijn (Brommer)Wisseltoer begonnen met een vers geïnfiltreerde rechterpols en linkerelleboog (specialist fysische geneeskunde met griezelig grote naald) en die 3.000 km op 5 dagen heeft er niet veel deugd aan gedaan...

Misschien moet ik, gezien mijn eigen slijtagegraad, in het vervolg toch wat meer dagen voorzien voor dergelijke afstanden... 12 uur per dag gedurende 5 regendagen op secondaire wegen, met alle ontkoppel-, rem- en gasbewegingen vandien zijn wat des Guten zuviel gebleken... -O-
 
Laatst bewerkt:
Ergens volgende week : een blij weerzien op een Oostenrijkse parkeerplaats... :P








full
 
Ik moet toegeven dat jij, ondanks je gevorderde leeftijd, nog in puike conditie moet verkeren, TenCats...

Tja, dat van die gevorderde leeftijd vergeef ik nog ( deze keer B| ) en mijn conditie houd niet echt over.

Maar, 46 jaar motorrijden en 100-duizenden weggewerkte kilometers geeft mij een soort automatisme qua bediening (en de quickshifter helpt dan ook, net als de cruisecontrol) dat het nog steeds makkelijk en vloeiend gaat op m'n ergonomisch verantwoorde BMW. En dan 's-avonds nog wat vloeibaars om te herstellen en dan komt het weer allemaal goed.

Moet alleen wel zeggen dat de oogjes ook wat minder worden in het schaduwbereik. 8-)
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan