Motorzaak marge op banden

Je zal als consument zelf moeten reclameren bij de verkoper, als er iets is.
Als bedrijf zal je consumentengarantie moeten bieden. Dat is 1 factor waardoor de prijs bij een NL bedrijf al meteen hoger moet liggen, dan bij een DLD webshop.
In Duitsland is de consumentenbescherming nog even beter geregeld dan hier, dus dat gaat niet op.
 
In Duitsland is de consumentenbescherming nog even beter geregeld dan hier, dus dat gaat niet op.
Als ik als bedrijf de banden inkoop bij duitse webshop, en hier verkoop aan klanten....

Dus...
 
Als het hier toch over prijsverschillen gaat..

Ik ben met een Audi A4 bezig (wat een kutding!!), nieuwe koppakking ingezet, maar de versnellingsbak is ook lang niet fris meer.
Dit is een variomaat en daar moet speciale olie in, niet bij iedere automaterialenzaak verkrijgbaar.
Dus maar eens even bij de Audidealert in de stad gevraagd..... $69AUD per liter!! SLIK.
Moet een liter of 5 in.

Das wel veel dacht ik, dus even het internet rond gestruind, bij diverse fora noemde men bedragen van rond de $20 per liter, ook maar even op Ebay gekeken, 5 liter incl. verzending vanuit de USA voor $120UD.

Maar even een mailtje gestuurd naar de dealer met de vraag of ze geen vergissing hadden gemaakt.
Ik kreeg een mailtje terug ook nog, waarin werd vermeld dat Audi Australie dit een geschikte prijs vindt, en omdat hun dealer zijn hun deze adviesprijs moeten hanteren..

Over je eigen glazen ingooien gesproken...

We hebben het nu over olie in een Audi flacon, zowel dealer als E-bay.
 
Omdat ze heel goed hun best doen om een Duits bedrijf te zijn, maar eigenlijk Pools zijn?

Nee, omdat in Duitsland onderhouds- en slijtageproducten zoals banden standaard 30%-40% onder de prijs liggen van Nederland. En de montagekosten zijn ook nog eens een stuk lager. Dat is al jaren zo. Ook voor de tijd dat modetermen als globalisering werd gebruikt. Al die mensen die roepen dat we door het sjoppen in het buitenland de Nederlandse markt kapot maken, denk verder door. Een dergelijk prijsverschil is niet alleen te verklaren door BTW-verschillen. Ook de verschillen tussen bruto en nettoprijs spelen hierbij een rol. Mede door slechte ervaringen met Motoport (met de aanschaf van banden) ben ik ook over de grens gaan kijken. Voor mij is dat 10 km verder. Ik rijd de motor binnen, drink een bak koffie en met ongeveer een uur rij ik weg met set nieuwe banden en een setprijs waar ze in Nederland een puntje aan kunnen zuigen. Geen vieze handen, toch goed geprijsde banden. Ze bestellen de banden op dezelfde site als particulieren dat doen, maar krijgen waarschijnlijk korting omdat ze bulk inkopen. Geen gezeik met verkopers die mij Bridgestone willen aansmeren als ik Pirelli wil rijden, gewoon doen wat de klant wenst.

Het reguliere onderhoud laat ik doen door een Nederlandse garage. En daar ben ik al jaren vaste klant. Dus een deel van zuur verdiende centen blijft toch wel in NL.

:)
 
Het zat hem er een beetje in dat ik de tweede keer dat ik belde haast had, omdat de ANWB bij me was om een plug in de band te stoppen. Daarnaast was dat net tijdens de storm, dus verstond ik niet alles goed ;)
Als er hier op mijn werk (Brussels Airport), iets niet goed verstaan wordt, dan zeg je "say again please". Er wordt geen actie gevoerd of toestemming tot iets gegeven als er iets niet duidelijk was. Dat kan vervelend zijn voor ATC (air traffic control) als je wilt dat ze het herhalen, maar het moet als het moet.

O ja ... je had haast ...
Net dat is een boosdoener, net als gemakzuk. Zonder haast van de ene piloot, en gemakzuk van de andere piloot, had de megacrash van 1977 in Tenerife vermeden geweest.
De ene piloot had iets niet goed verstaan en besloot te vertrekken, terwijl de andere piloot min of meer uit gemakzucht een exit verder (in tegengestelde richting) de runway wilde verlaten.
(diepere uitleg omtrent deze crash is teveel off topic stof voor in dit topic)

Nou ja, dit is natuurlijk een vergelijking met een extreem voorbeeld, want gelukkig ga jij door je haast, en het nalaten van bij thuiskomst opnieuw te informeren naar de prijs, niet crashen. Je betaalt er alleen maar de hoge rekening door, want:
Ik heb de complete motor gebracht.
... in dat geval lijkt de prijs mij idd best normaal.
Bij een auto nemen ze dat speciaal luchtdruk ding en is het brrrrt brrrrt brrrrt en het wiel is eraf, oude band eraf, nieuwe erop, effe uitbalanceren en brrrrt brrrrt brrrrt wiel er weer op.
Bij de gemiddelde motor is daar wel wat meer werk aan, meestal moeten de remklauwen eraf, dan beide kanten lossen, en de ketting netjes uit de weg. Bij het terug plaatsen moeten dan ook nog alle onderdelen die over die steekas zitten in volgorde en op hun plaats gepuzzeld worden en moet de monteur zich ervan vergewissen dat het achterwiel weer mooi in lijn staat en de speling op de goed zit.

Als ik mijn banden online bestel (MPR4) kosten beide 225€ ongeveer, haal mijn wielen er zelf uit en als ik dan met de losse wielen naar Auto5 ga, kost het mij 10€ per band om te laten vervangen. 245€ in totaal dus. Een band kost bij de dealer meer dan wanneer je die online besteld. Bij een banden specialist ligt de prijs dan weer tussen beiden in.

Mijn banden á 225€ 't paar betreft wel met een achterband maatje 150/70/17, nog een relatief smalle achterband dus. Ik veronderstel dat een mt-07 wel een 180 heeft achteraan? Dus sowieso al duurder dan die van mij.

Dus al bij al ben ik van mening, dat je dus niet zal crashen door iets niet verstaan te hebben, maar er een goede les uit geleerd moet hebben en er de rekening (lees: leergeld) voor betaald hebt ;)
 
Wie geen vieze handen wil zal betalen.
Ik haal mijn wielen er uit en zet ze zelf weer terug. En als het geen te stijve banden zijn vervang ik ze ook nog zelf ... en ik krijg er géén vieze handen van ...








... handschoentjes, zo van die blauwe plastieken (latex?) handschoentjes
 
Je zal als consument zelf moeten reclameren bij de verkoper, als er iets is.
Als bedrijf zal je consumentengarantie moeten bieden. Dat is 1 factor waardoor de prijs bij een NL bedrijf al meteen hoger moet liggen, dan bij een DLD webshop.

Duitsers hebben tegenwoordig ook door dat Nederlandsers lastige consumenten zijn. In sommige sectoren zijn ze helemaal niet zo toeschietelijk meer als vroeger wanneer er wat mis gaat.

Het niet betalen van retour verzendkosten / regelen van transport bij grote objecten is een van de mooiste methodes. Ik ken een DE bedrijf met Nederlandstalige webshop die specifiek alles dat groot en zwaar is über goedkoop aanbieden, omdat de klant het 100% zelf terug moet sturen als het niet bevalt of stuk is. Goede manier om je retourenstroom te halveren.
 
Bij banden loont het heel erg om even om je heen te kijken idd.

Eerst liet ik mn achterband vervangen bij een grote "glazen showroom" dealer, voor bijna dat geld heb ik daarna bij quikservice bleiswijk een compleet set gekregen.....

Banden speciaal zaken zijn gewoon veel goedkoper.
Super blackbird zal vast meer kunnen zeggen over dit onderwerp.
Goedkoop of duur is allemaal te verklaren, en niet echt ter zake doende (voor de ondernemer).
Bedrijven die weinig banden doen betalen fors hogere inkoopprijzen dan bedrijven die wel veel banden doen. Daarnaast doen ze er meestal langer over omdat ze er minder handigheid in krijgen en/of de juiste spullen niet hebben.

Eigenlijk zijn de dealers die minder banden doen maar daar netto meer aan over houden veel slimmer bezig dan wij. Ze verdienen hetzelfde door veel minder werk te doen....

Wat ik veel opmerkelijker vindt dan de prijsverschillen bij de wederverkopers zijn de prijsverschillen in de diverse EU-landen. En niet alleen bij banden hoor.....
 
Nee, omdat in Duitsland onderhouds- en slijtageproducten zoals banden standaard 30%-40% onder de prijs liggen van Nederland. En de montagekosten zijn ook nog eens een stuk lager. Dat is al jaren zo. ...

:)

Dus mijn volgende set banden kan ik beter in Duitsland aanschaffen / laten monteren?
Da's op zich niet verder voor mij....
 
Laatst bewerkt:
Ik laat de dealer bij een servicebeurt de banden vervangen als ze eraan toe zijn. Ik heb weinig zicht op wat dat kost, want de rekening laat nettobedragen zien en onder de streep wordt het totaal bruto gemaakt. Hij geeft mij de keuze tussen zelf vervoer regelen, leenmotor (regelmatig een fraaie demo) of haalt en brengt mijn motorfiets.

Hij weet dat ik 1x per jaar mijn motor aan hem geef, om daarna minstens een jaar onbezorgd te rijden, of dat nou 1000 of 10.000 km is. En ja, dat kost geld en dat kan goedkoper. Maar ik wil het gevoel hebben dat mijn motor veilig en betrouwbaar is en dat, mocht er eens iets mankeren, ik geen discussie krijg over wie daarvoor verantwoordelijk is.

Afgezien van het gemak gun ik hem dat. Voor niets gaat de zon op.

P.s. Ik heb toch even nagegaan wat mijn banden per km kosten: ca 1,2 cent. Dat is ca 5% van de totale kosten... :X
 
Laatst bewerkt:
@GT: Tot je wat meer gaat rijden en zoals ik 4-5 sets per jaar langs ziet komen. Dan maakt het wel verschil...

Ik haal mijn banden bij de bandenboer. Meestal rond de €320 per set inclusief montage. Ik kom er langs op weg naar mijn werk dus geeft het mij weinig overlast. En hij bestelt ze als ik ze nodig heb, dus ze zijn altijd vers en niet uit een oude voorraad.
Laatst nog eens aan de dealer gevraagd: set was ruim €400.-
 
Laatst bewerkt:
Tja, de 100.000 haal ik jaarlijks net niet, maar ik heb het vermoeden dat mijn sets ook langer meegaan (30.000 voor en 20.000 achter, dan hebben ze nog minimaal 2 mm)...
 
Laatst bewerkt:
Ik laat de dealer bij een servicebeurt de banden vervangen als ze eraan toe zijn. Ik heb weinig zicht op wat dat kost, want de rekening laat nettobedragen zien en onder de streep wordt het totaal bruto gemaakt. Hij geeft mij de keuze tussen zelf vervoer regelen, leenmotor (regelmatig een fraaie demo) of haalt en brengt mijn motorfiets.

Hij weet dat ik 1x per jaar mijn motor aan hem geef, om daarna minstens een jaar onbezorgd te rijden, of dat nou 1000 of 10.000 km is. En ja, dat kost geld en dat kan goedkoper. Maar ik wil het gevoel hebben dat mijn motor veilig en betrouwbaar is en dat, mocht er eens iets mankeren, ik geen discussie krijg over wie daarvoor verantwoordelijk is.

Afgezien van het gemak gun ik hem dat. Voor niets gaat de zon op.

P.s. Ik heb toch even nagegaan wat mijn banden per km kosten: ca 1,2 cent. Dat is ca 5% van de totale kosten... :X


Dit gaat vast lullig klinken, maar ik bedoel het niet persoonlijk: eigenlijk zeg je hier meer iets over je eigen kunde en het gebrek aan vertrouwen daarin. Dat je daarvoor betaalt, vind je normaal (ik ook hoor).
Als je kan sleutelen en dat weet, heb je daar meer of net zoveel vertrouwen in dan de motor aan een dealer afgeven, normaal gesproken ;)

Zoals je het nu stelt, komt het op mij over dat je het goed praat (voor jezelf) om veel te veel voor banden te betalen. Het argument dat je daarbij levert is 'vertrouwen in de montage' (en in andere gevallen, zoals door jezelf, een beun of een niet merk-dealer dus niet).

Mijn inziens sla je hier dan ook de spijker op de kop voor velen:
Onkundige sleutelaars (en ik hoor daar absoluut bij, heb gelukkig 2 ongekend goede monteurs in mijn omgeving) hebben alleen vertrouwen in dealers en betalen daarvoor.

Terwijl de betere beunen in de wereld weten dat juist monteurs bij garages en dealers vaak qua kennis en kunde enorm tegenvallen _O-
 
Mijn inziens sla je hier dan ook de spijker op de kop voor velen:
Onkundige sleutelaars (en ik hoor daar absoluut bij, heb gelukkig 2 ongekend goede monteurs in mijn omgeving) hebben alleen vertrouwen in dealers en betalen daarvoor.

Terwijl de betere beunen in de wereld weten dat juist monteurs bij garages en dealers vaak qua kennis en kunde enorm tegenvallen _O-


Ik heb afgelopen donderdag mijn nieuwe motor op mogen halen bij een kleine zaak in Nieuwleusen. Direct toen ik daar de eerste keer aankwam en direct te maken had met de eigenaar (eenmanszaak) had ik het prettige positieve gevoel welke je wilt hebben als je zo veel geld gaat uitgeven.

Hij was degene die de motor had ingekocht. Hij was degene die de motor had nagekeken. Hij was degene die de motor ook weer verkocht.

Ik was \ ben zijn klant en niet van één van de vele personeelsleden die het eigenlijk toch niet boeit of je dat ding koopt of niet.

De volgende keer is dat de eerste plek waar ik ga kijken voor een nieuwe fiets.


Zo ging ik ook altijd naar Superblackbird in Purmerend voordat wij ons eigen bandenapparaat hadden.
Nagenoeg dezelfde situatie wat er bij mij voor zorgt dat ik terug kom ipv naar zo'n grote dealer ga.

Om daar een schepje bovenop te doen.
Afgelopen zomer heb ik een VW gekocht particulier. Deze had wat kleine dingetjes zoals de lampjes bij de pook die niet brandde en de knopjes die niet werkte. Er ontbrak 1 mistlamp en een lip van de voorbumper doordat de vorige eigenaar een te hoge stoep verkeerd had ingeschat en nog een storing.

Die auto is GVD 6x (in 2 maanden) naar de VW dealer geweest voor deze 4 dingen. Na de 6e keer waren wij nog niet klaar, want volgens hen moest de accu (á 300 euro) toch vervangen worden want die was de oorzaak. Inmiddels waren wij al bijna 1000 euro verder....

Ik ben dus niet meer teruggegaan en kom daar dus nooit meer! Ik dacht dus precies hetzelfde! Ik ga naar de VW dealer, want die zijn altijd goed. :/ :N

Ik heb vervolgens een hele kleine garage hier in de buurt gevonden en ben daar nu 1 keer geweest en ga er de volgende keer weer heen.
 
Laatst bewerkt:
als ik online kijk dan kost een:
pilot road 4 120/70 zr17 92 euro.
pilot road 4 180/55 zr17 115 euro.

leg ze er zelf op, ben je helemaal goedkoop uit.

Goeie tip inderdaad! De meeste mensen doen dat ook met hun trapfiets! :t

Dus waarom de motorfiets dan niet?
 
Laatst bewerkt:
Goeie tip inderdaad! De meeste mensen doen dat ook met hun trapfiets! :t

Dus waarom de motorfiets dan niet?

Omdat een apparaat best prijzig is en als jij niet meermaals per jaar banden wisselt dan duurt dat jaren voordat je dit er uit hebt.

Ik heb de prijs gedeeld met een maat en wij rijden samen op het circuit. Inmiddels hebben wij in 1 (of 2) jaar zoveel keren banden gewisseld dat we het er wel uit hebben.
 
Laatst bewerkt:
Dit gaat vast lullig klinken, maar ik bedoel het niet persoonlijk: eigenlijk zeg je hier meer iets over je eigen kunde en het gebrek aan vertrouwen daarin. Dat je daarvoor betaalt, vind je normaal (ik ook hoor).
Als je kan sleutelen en dat weet, heb je daar meer of net zoveel vertrouwen in dan de motor aan een dealer afgeven, normaal gesproken ;)

Zoals je het nu stelt, komt het op mij over dat je het goed praat (voor jezelf) om veel te veel voor banden te betalen. Het argument dat je daarbij levert is 'vertrouwen in de montage' (en in andere gevallen, zoals door jezelf, een beun of een niet merk-dealer dus niet).

Mijn inziens sla je hier dan ook de spijker op de kop voor velen:
Onkundige sleutelaars (en ik hoor daar absoluut bij, heb gelukkig 2 ongekend goede monteurs in mijn omgeving) hebben alleen vertrouwen in dealers en betalen daarvoor.

Terwijl de betere beunen in de wereld weten dat juist monteurs bij garages en dealers vaak qua kennis en kunde enorm tegenvallen _O-
Ik denk ook dat (on-)kunde van monteurs etc hier ook eigenlijk niet het argument is. Zoals eerder aangegeven heb ik forse prijsverschillen bij 2 officiële merkdealers gezien. Dan heb ik het over 120 euro verschil op 1 set banden incl montage. Ik deed dus onderhoud bij de één en banden bij de ander.

Maar als je zegt: ik heb geen zin in shoppen voor verschillende diensten, ik wil gewoon 1 aanspreekpunt voor alles omdat ik daar vertrouwen in heb en ik ben bereid daarvoor dan extra te betalen: prima. Dat is een hele legitieme keuze. Toch?
 
Laatst bewerkt:
Omdat een apparaat best prijzig is en als jij niet meermaals per jaar banden wisselt dan duurt dat jaren voordat je dit er uit hebt.

Ik heb de prijs gedeeld met een maat en wij rijden samen op het circuit. Inmiddels hebben wij in 1 (of 2) jaar zoveel keren banden gewisseld dat we het er wel uit hebben.

Dat doe ik gewoon met 3 bandenwippers, komt geen machine aan te pas
 
Ik laat de dealer bij een servicebeurt de banden vervangen als ze eraan toe zijn. Ik heb weinig zicht op wat dat kost, want de rekening laat nettobedragen zien en onder de streep wordt het totaal bruto gemaakt. Hij geeft mij de keuze tussen zelf vervoer regelen, leenmotor (regelmatig een fraaie demo) of haalt en brengt mijn motorfiets.

Hij weet dat ik 1x per jaar mijn motor aan hem geef, om daarna minstens een jaar onbezorgd te rijden, of dat nou 1000 of 10.000 km is. En ja, dat kost geld en dat kan goedkoper. Maar ik wil het gevoel hebben dat mijn motor veilig en betrouwbaar is en dat, mocht er eens iets mankeren, ik geen discussie krijg over wie daarvoor verantwoordelijk is.

Afgezien van het gemak gun ik hem dat. Voor niets gaat de zon op.

P.s. Ik heb toch even nagegaan wat mijn banden per km kosten: ca 1,2 cent. Dat is ca 5% van de totale kosten... :X

Klinkt als de ideale klant :+
 
Omdat een apparaat best prijzig is en als jij niet meermaals per jaar banden wisselt dan duurt dat jaren voordat je dit er uit hebt.

Ik heb de prijs gedeeld met een maat en wij rijden samen op het circuit. Inmiddels hebben wij in 1 (of 2) jaar zoveel keren banden gewisseld dat we het er wel uit hebben.


Set aanschaffen waarmee je ook autobanden kan doen
( nee, gewoon mechanisch, hoeft niet op stroom )
Had het er met 1x motor, en 2x auto de aankoop er uit..

En dan nog een bandenwissel-geld uitgegeven om zelf auto en motorbanden te kunnen balanceren.
( 2 losse setjes )

Enige kosten zijn nu nog : lood en nieuwe ventielen..
( en een beetje zweet ;p )

Ben ik een zuinige krent ? Eigenlijk helemaal niet, maar geef de euro's liever aan iets
anders uit :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan