Motor-Forum

Select Forum

Tips voor dit elektrisch schema?


Fazerrijder

Berichten:
2.325
Reg. datum:
16 apr. 2015
Locatie:
Leiden
Hallo allemaal,

Ik heb een Blue Sea Fuse Block 5025 besteld omdat ik wat accessoires heb en er wellicht nog meer wil in de toekomst. Om het wat makkelijker te maken heb ik het uitgetekend voor mezelf. Veel kennis heb ik niet van elektriciteit, behalve hetgeen wat ik opgedaan heb van het internet en ik kan een beetje solderen.
Mijn vraag is daarom of onderstaand schema klopt qua hoe ik dingen wil aansluiten en of er te veel / te weinig zekeringen inzitten, en moeten de inline zekeringen 30A zijn? Zoals het schema dus laat wil ik handvatverwarming en een oplader aanlsuiten via de fuse block. De fuse block wil ik aansluiten middels een relais en op een geschakelde plus (deze heb ik al gevonden, hier zit momenteel de oplader op). De geschakelde plus is in mijn geval een aansluiting in de bestaande zekeringendoos die is geschakeld op het contact.
Ook moet ik nog even uitvogelen wat voor zekeringen (en draad) ik ga toepassen in het block voor de accessoires, tips zijn welkom! :)

https://i.imgur.com/VaiXTNe.png
Yamaha FZS600 Fazer '02

als het maar altijdt rijd.

Berichten:
2.368
Reg. datum:
12 sep. 2004
Locatie:
hardinxveld-giessendam
er staan nu 2 zekeringen van 30 A in serie (achter elkaar) en dat is behoorlijk overdreven en bied geen extra zekerheid. alleen de gene bij de accu is meer dan genoeg.
draad reken je uit op de grote van de zekering en de lengte van de draad. voor een 30A zekering zit je voor kort stukjes vast aan minimaal 2,5mm^2 voor langere stukken zal je dikker moeten om spanningsval te voorkomen.
en spelfouten mach je houden mijn toetsenbordt is dislectisch

green meanie

Berichten:
3.490
Reg. datum:
03 dec. 2006
Geschakelde plus voor je acculader betekent dat je 'm op contact moet zetten om je accu op te laden?

Fazerrijder

Berichten:
2.325
Reg. datum:
16 apr. 2015
Locatie:
Leiden
quote:
too schreef op 28 februari 2018 @ 14:12:
er staan nu 2 zekeringen van 30 A in serie (achter elkaar) en dat is behoorlijk overdreven en bied geen extra zekerheid. alleen de gene bij de accu is meer dan genoeg.
draad reken je uit op de grote van de zekering en de lengte van de draad. voor een 30A zekering zit je voor kort stukjes vast aan minimaal 2,5mm^2 voor langere stukken zal je dikker moeten om spanningsval te voorkomen.

Top, zal die zekering uit het schema verwijderen. Heb ook wat charts gevonden voor de dikte van het draad en de zekeringen :)

quote:
Kwajesaki schreef op 28 februari 2018 @ 15:32:
Geschakelde plus voor je acculader betekent dat je 'm op contact moet zetten om je accu op te laden?

Met lader bedoelde ik de duo USB-lader aan m'n stuur

Zo een:

http://sinolec.co.uk/1056-large_default/31a-waterproof-dual-port-usb-socket-12v-24v-compatible-.jpg
Yamaha FZS600 Fazer '02

Berichten:
156
Reg. datum:
10 aug. 2010
Hoi Patrick,

Ik heb ook aan zo’n Fuse Block zitten denken, maar ik ga toch voor de Fuze Block Fz1.
Voordeel is dat je de fz1 kunt instellen voor constante spanning of ingeschakelde spanning.
Je kunt het zelfs per accesoire instellen.
Kan dat bij die van jou ook?
Scheelt namelijk nogal wat kosten, vandaar.

Fazerrijder

Berichten:
2.325
Reg. datum:
16 apr. 2015
Locatie:
Leiden
quote:
fazerray schreef op 28 februari 2018 @ 16:28:
Hoi Patrick,

Ik heb ook aan zo’n Fuse Block zitten denken, maar ik ga toch voor de Fuze Block Fz1.
Voordeel is dat je de fz1 kunt instellen voor constante spanning of ingeschakelde spanning.
Je kunt het zelfs per accesoire instellen.
Kan dat bij die van jou ook?
Scheelt namelijk nogal wat kosten, vandaar.


Heb ik ook naar zitten kijken, maar vond dat wel heel erg prijzig. 90 dollar geloof ik.
Je hebt wel gelijk een completer ding voor dat geld, want je kunt inderdaad zelf kiezen of je constante spanning wilt, en bovendien zit er geloof ik al een relais ingebouwd.
Bij de Fuse Block kun je niet kiezen per accessoire wat voor spanning je wilt en moet je een apart relais monteren. Ik wil echter sowieso alle accessoires contactgeschakeld, dus dit voldoet voor mij :) Heb er ook maar zo'n 35 euro voor betaald. Komt dan nog wel wat bij voor relais en wat zekeringen, maar alsnog veel goedkoper.
Yamaha FZS600 Fazer '02

Berichten:
156
Reg. datum:
10 aug. 2010
Dat scheelt inderdaad wel erg veel! Mag ik vragen waar je h’m gekocht hebt?

Fazerrijder

Berichten:
2.325
Reg. datum:
16 apr. 2015
Locatie:
Leiden
quote:
fazerray schreef op 28 februari 2018 @ 17:03:
Dat scheelt inderdaad wel erg veel! Mag ik vragen waar je h’m gekocht hebt?


Jazeker. Heb ‘m op Amazon gekocht.
Moet wel zeggen dat er nog iets van 5 dollar afging omdat ik dat nog had staan als tegoed van giftcard. Ooit iets gekocht op die manier toen ik nog geen creditcard had. Amazon is daarom wel wat omslachtig.
Yamaha FZS600 Fazer '02

twee wielen is maar een halve

Berichten:
24.679
Reg. datum:
09 apr. 2004
Locatie:
Purmerend
Ik zie een zekeringenblok met een massa rail. Die massa heb je helemaal niet nodig, dat is je frame. Dan heb je het dus over een zekeringenhouder die je voor minder dan tien euro uit China laat komen.
Relais van een paar euro er tussen en klaar.
viercylinders zitten in een opel kadett en water hoort in de sloot, doe mij maar een luchtgekoelde twin

Fazerrijder

Berichten:
2.325
Reg. datum:
16 apr. 2015
Locatie:
Leiden
quote:
halflive schreef op 28 februari 2018 @ 19:04:
Ik zie een zekeringenblok met een massa rail. Die massa heb je helemaal niet nodig, dat is je frame. Dan heb je het dus over een zekeringenhouder die je voor minder dan tien euro uit China laat komen.
Relais van een paar euro er tussen en klaar.


Zo eentje had ik eerst besteld via Ali, maar toch gecanceld, juist omdat deze een massa heeft, en ziet er ook wat meer solide en kwalititief beter uit. Leek me ook fijner om plus en min van de accessoires beide op de fuse block aan te kunnen sluiten in plaats van voor de accessoires massapunten te zoeken op het frame, gewoon wat overzichtelijker :) maar bedankt voor de tip!
Yamaha FZS600 Fazer '02

from KTM to triumph

Berichten:
6.651
Reg. datum:
03 apr. 2007
Locatie:
froubuurt
Ik zie het voordeel van het blok incl massa ook wel eigenlijk. Mijn gps lader krijgt zijn plus en min via de koplampdraden. Als min = frame had ik meer draad moeten gebruiken.
CBR600F-->Deauville 650-->GSX-R600-->TDM 850-->KTM Superduke 990!!--> Triumph Trophy 900 '99

Fazerrijder

Berichten:
2.325
Reg. datum:
16 apr. 2015
Locatie:
Leiden
Nog een vraag:

Ik heb momenteel een Dual USB-socket op m'n motor zitten en die wil ik ook op de Fuse Block aansluiten.
Nu zit ik uit te vogelen wat voor zekering erin moet voor dit apparaatje.
Het is er zo een als op de foto. De ene uitgang trekt 2,1A en de ander 1A --> dat is samen 3,1A. Mijn gevoel zegt dan, doe er een zekering van 5A tussen. Maar na een zoektocht op internet en ook onderstaande foto (groene zekering = 30A) geven allemaal veel hogere zekeringen, 20A-30A.


Kan iemand mij uitleggen waarom er een 30A zekering in zou moeten voor een 3,1A apparaat? :?

https://i.ebayimg.com/images/g/aQYAAOSwa39UsWC6/s-l1600.jpg
Yamaha FZS600 Fazer '02

Berichten:
431
Reg. datum:
30 mei. 2010
quote:
PatrickSoler schreef op 04 maart 2018 @ 23:30:


Kan iemand mij uitleggen waarom er een 30A zekering in zou moeten voor een 3,1A apparaat? :?


Het is nog iets ingewikkelder: USB is 5 volt en je sluit aan op 12 volt. Er zit dus ook nog een tranformatortje in de USB lader. Deze verliest/verbruikt ook wat al verwacht ik dat dat minimaal is omdat die dingen niet echt warm worden.

Het echte antwoord laat ik graag aan de electriciens onder de MF-ers over..
huls

#67

Berichten:
7.607
Reg. datum:
11 apr. 2002
Locatie:
Veenendaal
I = U x R

Stroom = voltage x weerstand

Wijzig in deze formule het voltage maar eens.
SP1R wijzigde dit bericht op maandag 05 maart 2018 08:06 (6%)
Fairings are for homosexuals

Spreik Je Moeâhs Taal

Berichten:
4.462
Reg. datum:
26 feb. 2009
Locatie:
Den Haag
quote:
SP1R schreef op 05 maart 2018 @ 08:06:
I = U x R

Stroom = voltage x weerstand


Wijzig in deze formule het voltage maar eens.


:N

Voltage? Spanning zul je bedoelen.
Daarbij is je formule niet juist. I = U / R.
Suzuki SV650SA K8

Fazerrijder

Berichten:
2.325
Reg. datum:
16 apr. 2015
Locatie:
Leiden
Ik heb de vraag net even voorgelegd aan de elektromonteur op werk en hij zegt ook, 3,1A, dan moet je daar iets boven zitten. Dus 5A bijvoorbeeld.
Wat is het nou? :?
Yamaha FZS600 Fazer '02

rim-master

ktm520 supermotard

Berichten:
16.029
Reg. datum:
03 mei. 2003
Locatie:
oirschot
Functie:
rim-master
quote:
PatrickSoler schreef op 04 maart 2018 @ 23:30:
Nog een vraag:

Ik heb momenteel een Dual USB-socket op m'n motor zitten en die wil ik ook op de Fuse Block aansluiten.
Nu zit ik uit te vogelen wat voor zekering erin moet voor dit apparaatje.
Het is er zo een als op de foto. De ene uitgang trekt 2,1A en de ander 1A --> dat is samen 3,1A. Mijn gevoel zegt dan, doe er een zekering van 5A tussen. Maar na een zoektocht op internet en ook onderstaande foto (groene zekering = 30A) geven allemaal veel hogere zekeringen, 20A-30A.


Kan iemand mij uitleggen waarom er een 30A zekering in zou moeten voor een 3,1A apparaat? :?

[afbeelding]

3,1 ampère bij 5 volt De stroom zal bij 12 volt ongeveer de helft zijn.
Een 3A zekering is dan meer dan voldoende.
Dat zijn geen velgen, dat zijn wielen!

Fazerrijder

Berichten:
2.325
Reg. datum:
16 apr. 2015
Locatie:
Leiden
quote:
v.d.v. schreef op 05 maart 2018 @ 15:41:

[...]

3,1 ampère bij 5 volt De stroom zal bij 12 volt ongeveer de helft zijn.
Een 3A zekering is dan meer dan voldoende.


Verlossing, bedankt! :}
Yamaha FZS600 Fazer '02

Spreik Je Moeâhs Taal

Berichten:
4.462
Reg. datum:
26 feb. 2009
Locatie:
Den Haag
Die 3,1 ampère is de maximale stroom welke kan worden afgenomen via de USB aansluiting. Het zegt niets over de opgenomen stroom. De ingang spanning van de usb stekker zal 12 volt zijn, of een aangegeven range bijv 9-24v. Er moet ergens staan geschreven wat de stroom sterkte is welke zal worden opgenomen.

Je zou kunnen berekenen wat het maximale vermogen is wat afgegeven kan worden.
Dat is dan 5 volt x 3,1 ampère = 15,3 watt (P=UxI)

Ik verwacht dat de transformator wel efficiënt zal zijn; anders zou er teveel warmte ontwikkeling plaatsvinden. Maar je kunt stellen dat het opgenomen vermogen hoger zal liggen dan het afgegeven vermogen. We weten alleen nu niet hoeveel. Maar als we voor het gemak met 20 watt rekenen, en we weten dat de spanning 12 volt zal zijn kunnen we de stroom wel uitrekenen; formule is dan I=P/U; 20 watt / 12 volt = 1,67 ampère.

Bij een draaiende motor zal de spanning toe nemen naar 14,4 volt; de stroom zal dan iets lager uitvallen; 1,39 ampère.

Dus v.d.v heeft gelijk dat een zekering van 3 ampère volstaat; ik wilde het alleen even toelichten :)
Suzuki SV650SA K8

Fazerrijder

Berichten:
2.325
Reg. datum:
16 apr. 2015
Locatie:
Leiden
quote:
Disaster-Master schreef op 06 maart 2018 @ 22:59:
Die 3,1 ampère is de maximale stroom welke kan worden afgenomen via de USB aansluiting. Het zegt niets over de opgenomen stroom. De ingang spanning van de usb stekker zal 12 volt zijn, of een aangegeven range bijv 9-24v. Er moet ergens staan geschreven wat de stroom sterkte is welke zal worden opgenomen.

Je zou kunnen berekenen wat het maximale vermogen is wat afgegeven kan worden.
Dat is dan 5 volt x 3,1 ampère = 15,3 watt (P=UxI)

Ik verwacht dat de transformator wel efficiënt zal zijn; anders zou er teveel warmte ontwikkeling plaatsvinden. Maar je kunt stellen dat het opgenomen vermogen hoger zal liggen dan het afgegeven vermogen. We weten alleen nu niet hoeveel. Maar als we voor het gemak met 20 watt rekenen, en we weten dat de spanning 12 volt zal zijn kunnen we de stroom wel uitrekenen; formule is dan I=P/U; 20 watt / 12 volt = 1,67 ampère.

Bij een draaiende motor zal de spanning toe nemen naar 14,4 volt; de stroom zal dan iets lager uitvallen; 1,39 ampère.

Dus v.d.v heeft gelijk dat een zekering van 3 ampère volstaat; ik wilde het alleen even toelichten :)


Heel erg duidelijk, thanks! :Y
Yamaha FZS600 Fazer '02

rim-master

ktm520 supermotard

Berichten:
16.029
Reg. datum:
03 mei. 2003
Locatie:
oirschot
Functie:
rim-master
quote:
Disaster-Master schreef op 06 maart 2018 @ 22:59:
Die 3,1 ampère is de maximale stroom welke kan worden afgenomen via de USB aansluiting. Het zegt niets over de opgenomen stroom. De ingang spanning van de usb stekker zal 12 volt zijn, of een aangegeven range bijv 9-24v. Er moet ergens staan geschreven wat de stroom sterkte is welke zal worden opgenomen.

Je zou kunnen berekenen wat het maximale vermogen is wat afgegeven kan worden.
Dat is dan 5 volt x 3,1 ampère = 15,3 watt (P=UxI)

Ik verwacht dat de transformator wel efficiënt zal zijn; anders zou er teveel warmte ontwikkeling plaatsvinden. Maar je kunt stellen dat het opgenomen vermogen hoger zal liggen dan het afgegeven vermogen. We weten alleen nu niet hoeveel. Maar als we voor het gemak met 20 watt rekenen, en we weten dat de spanning 12 volt zal zijn kunnen we de stroom wel uitrekenen; formule is dan I=P/U; 20 watt / 12 volt = 1,67 ampère.

Bij een draaiende motor zal de spanning toe nemen naar 14,4 volt; de stroom zal dan iets lager uitvallen; 1,39 ampère.

Dus v.d.v heeft gelijk dat een zekering van 3 ampère volstaat; ik wilde het alleen even toelichten :)

Bedankt voor deze toelichting. Ik ben het er bijna helemaal mee eens.
Deze usb converters werken niet met een transformator. een transformator werkt alleen op wisselspanning dus is er een oscillator nodig en een trafo voor dat vermogen zou te groot worden voor de behuizing. Ook moet er weer gelijkgericht worden wat weer verlies geeft en de spanning op de uitgang is dan niet meer stabiel als de belasting wijzigt.
Daarom wordt er gebruik gemaakt van een step down converter. Dit is een pulsbreedte modulatie die een condensator vult tot de gewenste spanning. Er wordt een spoeltje achter gezet om piekspannningen te reduceren. Het rendement zal zo'n 80% zijn.
step down converter.png
Dat zijn geen velgen, dat zijn wielen!

Fazerrijder

Berichten:
2.325
Reg. datum:
16 apr. 2015
Locatie:
Leiden
Thanks voor je uitleg v.d.v. Ondanks de technische taal nog best verhelderend :t
Yamaha FZS600 Fazer '02

Berichten:
2.401
Reg. datum:
18 jan. 2011
Locatie:
Schiedam
Het spoeltje in combinatie met de Shottky diode doet iets meer dan "piekspanning reduceren".. samen met het schakelende IC zijn dat de 2 centrale onderdelen van de schakeling. De spoel is de belangrijkste beperking van de maximale stroom. Het elektrisch veld in de spoel pendelt door het zeer snel in-en uit schakelen van de IC continu rond een bepaald punt wat bepaald wordt door de stroomopname. Trek je teveel stroom, gaat de spoel in verzadiging en komt de beveiliging van de IC in om schade te voorkomen.

Het lijkt me vrij stug dat zo'n usb plug daadwerkelijk 3,1A kan leveren aan de 5V rail (zeer waarschijnlijk is het totale maximum ergens tussen 2,1 en 3A). Deze schakelingen hebben geen piek bij inschakelen, dus aan de 12V zijde is zekeren op 3A inderdaad ruim voldoende.
Aprilia RSV Mille '01 - BMW K75 S '91 - XJ900

Spreik Je Moeâhs Taal

Berichten:
4.462
Reg. datum:
26 feb. 2009
Locatie:
Den Haag
Dank voor de toelichting vdv en sodeknetters. Leuke (techneuten) discussie zo :t
Suzuki SV650SA K8

Moderator

Berichten:
79.938
Reg. datum:
02 jul. 2006
Locatie:
Turnhout
Functie:
Moderator
quote:
PatrickSoler schreef op 04 maart 2018 @ 23:30:
Nog een vraag:

Ik heb momenteel een Dual USB-socket op m'n motor zitten en die wil ik ook op de Fuse Block aansluiten.
Nu zit ik uit te vogelen wat voor zekering erin moet voor dit apparaatje.
Het is er zo een als op de foto. De ene uitgang trekt 2,1A en de ander 1A --> dat is samen 3,1A. Mijn gevoel zegt dan, doe er een zekering van 5A tussen. Maar na een zoektocht op internet en ook onderstaande foto (groene zekering = 30A) geven allemaal veel hogere zekeringen, 20A-30A.


Kan iemand mij uitleggen waarom er een 30A zekering in zou moeten voor een 3,1A apparaat? :?

[afbeelding]

Je hecht ook teveel waarde aan het kleurtje van de chinese zekering :)

30A is normaliter een hoofdzekering op een motor.

Gelukkig kun je bij dezelfde chinezen een zak vol verschillende zekeringen kopen, voor nog geen euro incl verzenden :) Daar zal vast ook wel 3A of 5A bij zitten.

Ik heb voor mijn motor ook nog een blokje met twee usb's klaar liggen voor montage. 15 watt, 5v uit, 3A max. Dat hebben de chinezen er op gezet :)
Yellow Snakes MC

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.