Motor-Forum

Select Forum

380v motorheftafel ombouwen naar 220, of toch krachtstroom a


als het maar altijdt rijd.

Berichten:
2.360
Reg. datum:
12 sep. 2004
Locatie:
hardinxveld-giessendam
dat is een beste pomp. die zie je niet vaak zo zwaar voor een heftafel. en 400 kg voor een heftafel is ook niet mis. ik ben blij dat ik niet hoefde te helpen met tillen.
en spelfouten mach je houden mijn toetsenbordt is dislectisch

Moderator

Berichten:
79.932
Reg. datum:
02 jul. 2006
Locatie:
Turnhout
Functie:
Moderator
quote:
jaap43 schreef op 04 maart 2018 @ 16:33:

[...]
Fout

Mag ik jou de standaard reeks D-II en III patronen aanbieden:

http://www.hager.nl/produ...-iii-zekeringen/71707.htm




quote:

Enexis doet alleen 10A of 35A, geen andere smaak. Zwaarder wordt kacht.

Hoe kan ts deze motor omzetten naar gebruik met gewone netspanning?
Yellow Snakes MC

Nee dat is eddy wally!

Berichten:
4.654
Reg. datum:
28 jan. 2004
Locatie:
in de buurt van Enschede
quote:
too schreef op 04 maart 2018 @ 17:41:
dat is een beste pomp. die zie je niet vaak zo zwaar voor een heftafel. en 400 kg voor een heftafel is ook niet mis. ik ben blij dat ik niet hoefde te helpen met tillen.

Het is dan ook geen motorheftafel, maar een industriŽle heftafel.
Meeste motorheftafels(ben er iig geen een tegengekomen) kunnen geen 1200kg liften.

Het is een beetje overkill, maar liever teveel dan te weinig.

Het uitladen ging relatief makkelijk. kwestie van schuiven, houten balkjes eronder en met een houten balk als hefboom de balkjes er weer uit toen hij eenmaal van de aanhanger af was.
Ging makkelijker als van te voren verwacht.
het custom project: www.motor-forum.nl/forum/list_messages/267026/Project-Thrillseeker-1.html

Nee dat is eddy wally!

Berichten:
4.654
Reg. datum:
28 jan. 2004
Locatie:
in de buurt van Enschede
Oh en goedkoper dan een hbm 500 ;)
het custom project: www.motor-forum.nl/forum/list_messages/267026/Project-Thrillseeker-1.html

Berichten:
216
Reg. datum:
02 nov. 2017
Gewoon kracht stroom aanleggen in je schuur over een paar jaar ben je er blij mee.
Koop je een 220 motor dan pakt die een flinke aanloop stroom en zal je netaansluiting naar 35 AMP moeten wil je in je huis ook nog stroom kunnen gebruiken.
Staat bv de wasmachine, droger, vaatwasser of zo ook aan en jij gaat heffen .......
Ik heb al de vorige posten maar een beetje gelezen, vraag bij je net beheerder wat het kost om jou huis aansluiting om te zetten naar 3 fase aansluiting.

als het maar altijdt rijd.

Berichten:
2.360
Reg. datum:
12 sep. 2004
Locatie:
hardinxveld-giessendam
quote:
Martell schreef op 04 maart 2018 @ 17:45:
Hoe kan ts deze motor omzetten naar gebruik met gewone netspanning?

dan zal je het schema er bij moeten pakken. er zit ook een elektrische solunoid op om hem weer te laten zakken en die zal je waarschijnlijk ook moeten aanpassen maar dat kan ik pas zien als ik een schema heb.
en spelfouten mach je houden mijn toetsenbordt is dislectisch

uilskuiken !

Berichten:
6.037
Reg. datum:
22 jun. 2008
Locatie:
Druten
quote:
Rubbere Ronnie schreef op 04 maart 2018 @ 17:51:

[...]

Het is dan ook geen motorheftafel, maar een industriŽle heftafel.
Meeste motorheftafels(ben er iig geen een tegengekomen) kunnen geen 1200kg liften.

Het is een beetje overkill, maar liever teveel dan te weinig.

Het uitladen ging relatief makkelijk. kwestie van schuiven, houten balkjes eronder en met een houten balk als hefboom de balkjes er weer uit toen hij eenmaal van de aanhanger af was.
Ging makkelijker als van te voren verwacht.


Helemaal mee eens!

En je hebt als bijkomend voordeel dat je hem ook prima kan gebruiken als werkbank of voor andere projecten waarbij je de hoogte precies aan kan passen aan wat jij prettig vind! :t
The lone racerô

09-05-2018 MSL Assen
12-06-2018 RaceCracks Assen

uilskuiken !

Berichten:
6.037
Reg. datum:
22 jun. 2008
Locatie:
Druten
quote:
too schreef op 04 maart 2018 @ 15:16:

[...]

terug naar school jij. het rijtje is 16 - 20 - 25 - 28 - 32 - 35 - 40A


Ik had het over de eerstvolgende zwaardere stap welke er door de netbeheerder ingedraaid word, om dan meteen te stellen dat ik terug naar school zou moeten :?



quote:
too schreef op 04 maart 2018 @ 18:26:

[...]

dan zal je het schema er bij moeten pakken. er zit ook een elektrische solenoid op om hem weer te laten zakken en die zal je waarschijnlijk ook moeten aanpassen maar dat kan ik pas zien als ik een schema heb.


Het aanpassen van de solenoid zal waarschijnlijk wel meevallen, het kan best zijn dat er in die stuurkast nog een hulpvoeding zit van 24 volt voor de stuurstroom of dat het stuurstroomcircuit gewoon 230 volt is.

Maar dat is vanaf een paar fotootjes niet te beoordelen, een schema of een blik in de kast zou daar meer uitsluitsel over moeten geven.
The lone racerô

09-05-2018 MSL Assen
12-06-2018 RaceCracks Assen

Nu ook met plaatje..

Berichten:
4.664
Reg. datum:
20 aug. 2006
Locatie:
Almere
Zou je een freq regelaar kunnen gebruiken voor een pomp?
Zoiets dus: https://besturingstechnie...bruikt_0,4kW_0,88kVA.html
(maar dan een zwaardere uitvoering)

Is 1 fase 230V in, 3 fase 230V uit. Alleen de motor in driehoek aansluiten.
Weet alleen de relatie tussen de stuurkleppen en de motor niet, start motor en klep vertraagd open ofzo :? Dat zou kwestie van uitproberen zijn.

Maar 3x380 aanvragen is eenvoudiger (maar bovenstaand is leuker :+ , gewoon om het prutsen ;) )
My engine does prrt prrt, klingklong, rrrrrh rrrrh. Does it need a new battery?

Berichten:
5.790
Reg. datum:
31 mei. 2008
Die hydropomp motor kan gewoon op 230v. Staat er ook op. 230/400v en dan ster aansluiten. Op 400v in driehoek. En 1400watt is ook niet zo zwaar.

Waailappe

Berichten:
127
Reg. datum:
23 jan. 2018
Locatie:
Emmen
Als een 3fasen motor in 'ster' word aangesloten dan kun je die wel op 1 fase laten draaien.
Op de overgebleven aansluitingen moet je dan een condensator plaatsen : zonder dat ding heb je geen draaiveld in de motor en zal die dus niet draaien.
Als je dat toepast heb je wel vermogensverlies..alleen durf ik niet te zeggen hoe groot dat verlies is.
We were born to be real, not to be perfect

Aprilia Shiver 750

Berichten:
3.889
Reg. datum:
04 apr. 2009
Locatie:
Ergens bij de grens van brabant, zuid holland en Gelderland
quote:
daddyphilipsen schreef op 04 maart 2018 @ 21:18:
Die hydropomp motor kan gewoon op 230v. Staat er ook op. 230/400v en dan ster aansluiten. Op 400v in driehoek. En 1400watt is ook niet zo zwaar.


Het is net anders om.
230 in driehoek
400 in ster.
Linux het andere besturingssysteem voor je PC

Waailappe

Berichten:
127
Reg. datum:
23 jan. 2018
Locatie:
Emmen
Als je 'm in driehoek schakelt krijgt elke spoel 400 volt...in ster is dat 230 ;)
Er even van uitgaande dat je voeding dan 230/400 is want je hebt ook nog 400/660..maar dat ben ik bij een particulier nog nooit tegengekomen..
We were born to be real, not to be perfect

Nu ook met plaatje..

Berichten:
4.664
Reg. datum:
20 aug. 2006
Locatie:
Almere
quote:
daddyphilipsen schreef op 04 maart 2018 @ 21:18:
Die hydropomp motor kan gewoon op 230v. Staat er ook op. 230/400v en dan ster aansluiten. Op 400v in driehoek. En 1400watt is ook niet zo zwaar.


Pomp kan niet gewoon op 230v, niemand heeft standaard 3x230.
My engine does prrt prrt, klingklong, rrrrrh rrrrh. Does it need a new battery?

Tiger 1050

Berichten:
2.939
Reg. datum:
25 mei. 2011
Locatie:
Eindhoven
quote:
Rubbere Ronnie schreef op 03 maart 2018 @ 22:19:
Even bij stedin gekeken wat mijn netbeheerder is.
Ze vragen een eenmalige kosten van 189 euro, maar kan oplopen als de Aansluitkabel moet worden vervangen.
Dan kan het max 1600 euro kosten.
Jaarlijkse kosten zijn circa 880 euro maar weet niet of dat bovenop de kosten zijn die we nu al hebben(betalen nu ook 80 euro per maand) of dat ze daarmee de normale maandelijkse kosten bedoelen.
Ze geven idd aan dat de meter waarschijnlijk zal moeten worden vervangen, maar aangezien wij nog een oude meter hebben met ouderwetse stoppen vond ik dat niet zo erg.
Er word niet aangegeven of dit door een beunhaas of proff bedrijf moet gebeuren.
Garage komt rechtstreeks aan het huis, en toevallig aan de andere kant van de muur waar de meterkast zit dus de lengte van de kabel valt reuze mee.


Daar ga je al. De installateur zal niet zomaal groepen bij mogen plaatsen zonder ook alle bestaande groepen aan te passen aan de nieuwe normen, dus nieuwe groepenkast, elektronische aardlekschakelaars, elektronische groepen etc. Als het hele huis al voorzien is van randaarde hoeft dit geen probleem te zijn (materiaalkosten voor 6 groepen: +/- 400 euro).

Als er groepen in huis zijn zonder randaarde wel. Dan moet dat ook allemaal netjes gemaakt worden.

Aangezien je zelf zegt er geen verstand van te hebben: Laat iemand langs komen voor een offerte. Alleen dan weet je het zeker.
The neighbour's grass always looks greener, because it's fertilized with bullshit

Berichten:
2.401
Reg. datum:
18 jan. 2011
Locatie:
Schiedam
Als je ooit zonnepanelen wilt leggen moet je zeker NIET de meter laten vervangen...
Aprilia RSV Mille '01 - BMW K75 S '91 - XJ900

Berichten:
2.401
Reg. datum:
18 jan. 2011
Locatie:
Schiedam
quote:
blihi schreef op 05 maart 2018 @ 08:34:

[...]
De installateur zal niet zomaar groepen bij mogen plaatsen zonder ook alle bestaande groepen aan te passen aan de nieuwe normen


Waar staat dit?

Zover ik de nen begrijp moet een eventuele uitbreiding voldoen aan de geldende normen voor nieuwbouw. Als de rest van de installatie voldoet aan de geldende normen van de bouwtijd en in goede staat is (isolatiewaarden, werking ALS en zek.automaten) mag je dat toch gewoon zo laten?

Mijn ouders hebben begin jaren 90 een 'vernieuwbouw' gedaan en in het nieuw aangebouwde gedeelte alleen in keuken en badkamer wcd's met randaarde aangelegd. Daar mag je gewoon een kracht groep naast plaatsen hoor...
Aprilia RSV Mille '01 - BMW K75 S '91 - XJ900

Waailappe

Berichten:
127
Reg. datum:
23 jan. 2018
Locatie:
Emmen
Een erkend installateur mag groepen bij plaatsen in een bestaande groepenkast..
Echter kun je dat niet eindeloos en ongestraft doen omdat je ook zit met de hoofdzekering : als die 25 ampere is en je hebt bv 8 groepen dan word dat wel wat krap..
We were born to be real, not to be perfect

uilskuiken !

Berichten:
6.037
Reg. datum:
22 jun. 2008
Locatie:
Druten
quote:
Rene-B schreef op 05 maart 2018 @ 09:07:
Een erkend installateur mag groepen bij plaatsen in een bestaande groepenkast..
Echter kun je dat niet eindeloos en ongestraft doen omdat je ook zit met de hoofdzekering : als die 25 ampere is en je hebt bv 8 groepen dan word dat wel wat krap..


Dat is een heel ander verhaal dan waar Blihi het over heeft.
The lone racerô

09-05-2018 MSL Assen
12-06-2018 RaceCracks Assen

Berichten:
1.582
Reg. datum:
08 dec. 2010
regels veranderen nog al eens , beter goede info van waar je de stroom van betrekt,
kracht stroom een goede keuze ,
meer mogelijkheden ,aan machines,
na deel het moeilijker verkopen van de machines

Tiger 1050

Berichten:
2.939
Reg. datum:
25 mei. 2011
Locatie:
Eindhoven
quote:
sodeknetters schreef op 05 maart 2018 @ 08:53:

[...]


Waar staat dit?

Zover ik de nen begrijp moet een eventuele uitbreiding voldoen aan de geldende normen voor nieuwbouw. Als de rest van de installatie voldoet aan de geldende normen van de bouwtijd en in goede staat is (isolatiewaarden, werking ALS en zek.automaten) mag je dat toch gewoon zo laten?

Mijn ouders hebben begin jaren 90 een 'vernieuwbouw' gedaan en in het nieuw aangebouwde gedeelte alleen in keuken en badkamer wcd's met randaarde aangelegd. Daar mag je gewoon een kracht groep naast plaatsen hoor...


Maar TS heeft het niet over zekeringsautomaten, maar over ouderwetse stoppen. Als daarnaast geen aardlek zit (en dat is vaak bij oude stoppenkasten) mag je niet zomaar uitbreiden. In het ergste geval kom je dan ook nog verouderde bedrading etc. tegen. De installateur kan dat wel beoordelen, wij vanachter het toetsenbord niet. En dan is het advies voor een TS die aangeeft er geen verstand van te hebben toch echt: "laat iemand komen die er wel verstand van heeft".

Voor heldere antwoorden: https://www.groepenkast-m...roepenkast-vervangen.html
blihi wijzigde dit bericht op maandag 05 maart 2018 15:22 (5%)
The neighbour's grass always looks greener, because it's fertilized with bullshit

Nee dat is eddy wally!

Berichten:
4.654
Reg. datum:
28 jan. 2004
Locatie:
in de buurt van Enschede
quote:
blihi schreef op 05 maart 2018 @ 15:14:

[...]


Maar TS heeft het niet over zekeringsautomaten, maar over ouderwetse stoppen. Als daarnaast geen aardlek zit (en dat is vaak bij oude stoppenkasten) mag je niet zomaar uitbreiden. In het ergste geval kom je dan ook nog verouderde bedrading etc. tegen. De installateur kan dat wel beoordelen, wij vanachter het toetsenbord niet. En dan is het advies voor een TS die aangeeft er geen verstand van te hebben toch echt: "laat iemand komen die er wel verstand van heeft".

Voor heldere antwoorden: https://www.groepenkast-m...roepenkast-vervangen.html

Klopt idd, er zitten ouderwetse stoppen en geen aardlekschakelaar in.
Dus wat er gaat gebeuren is dat er een nieuwe stoppenkast gemonteerd gaat worden. Deze zal voorzien zijn van alle huidige technieken, voldoende groepen en een kracht groep.
En nee deze zal ik niet zelf gaan aansluiten, maar deze word aangesloten.
En het klopt dat er in een deel van het huis nog oude bedrading zit, ook dit gaat in de nabije toekomst worden vervangen. Iets wat op de eerste verdieping al is gedaan maar op de tweede nog zal moeten gebeuren.
Dan worden er tevens draden voor 2 groepen en de nieuwe kracht groep naar de nog te bouwen garage getrokken.
Als we het doen, doen we het ook gelijk zoals het moet.
het custom project: www.motor-forum.nl/forum/list_messages/267026/Project-Thrillseeker-1.html

kop-ieter

Berichten:
10.597
Reg. datum:
08 okt. 2004
Locatie:
nijmegen
Stelt toch helemaal niets voor zo'n groepenkast..
Die koop je incl aardlek voorbedraad geheel naar wens...
Heb er bij mij vorig jaar een geplaatst, 6 groepen plus 1x 3fase (kracht) geheel bedraad voor nog geen 200 euro..
Omdat ik kracht had had ik al een hoofdschakelaar...
dus hoofdschakelaar om, oude porcelijnen stoppenkast er uit, draden van de hoofdschakelaar aan de onderkant in de groepenkast, boven de drie bestaande aangesloten, en een vrij gelaten voor de zonnenpanelen die er dit jaar op moeten....
2 uurtjes werk.... en schakelaar om en alles draaide weer, en niemand kan zien of het door een erkende installateur is gebeurt of niet
Bij overspel heb je geen winnaars, alleen verliezers, maar meedoen is belangrijker dan winnen

Berichten:
1.059
Reg. datum:
22 mei. 2013
Een erkende installateur had de oude hoofdschakelaar uit het jaar nul ook vervangen. Bij meterkasten met 2 aardlekschakelaars of meer zit standaard een hoofdschakelaar en is verplicht.

Moderator

Berichten:
79.932
Reg. datum:
02 jul. 2006
Locatie:
Turnhout
Functie:
Moderator
sov
Yellow Snakes MC

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.