Motor-Forum

Select Forum

How-to: Zelf Led-knipperlichten monteren!!!!


fz6 S2 fazer 2009

Berichten:
369
Reg. datum:
18 sep. 2005
Locatie:
Brasschaat
Nee, geen problemen ondervonden.
Gewoon de orginele knipperrelais eruit gehaald, even gemeten welke draad de plus was, en deze dan verbonden met de nieuwe knipperrelais.
Andere draad ingeplugd, knippers gemonteerd en goed in het oog gehouden wat de plus en de min is.

De knipperrelais kon niet aangesloten worden indien men maar een enkel knipperlampje op het dashboard had, of indien er een geluidsignaal was aangesloten indien de knippers werken. Gelukkig was dit in mijn geval niet van toepassing, dus was het maar gewoon een kwestie van de orginele knipperrelais te lokaliseren. Wat met een wekplaatshandboek natuurlijk geen probleem is.
Diversion xj600s: crash / FZ6 S2 fazer abs 2009/

En Klein issie!

Berichten:
72
Reg. datum:
30 mrt. 2004
Locatie:
Hilversum
Ik moet ook nog wat ballasten om mijn LED knippers tot rust te brengen.

Wie weet een leuke (online) winkel waar ze dit soort vermogensweerstanden verkopen, zònder dat ik er meteen voor veertig euro aan zooi bij moet kopen om aan het minimum bestel bedrag te komen?

Alternatief: Wie weet een fatsoenlijk gesorteerde electronica-winkel in Den Bosch?

Thanks!
People say that I'm a drinker, but I'm sober half the time. (Rolling Stones - Evening Gown)

90°

Berichten:
25.764
Reg. datum:
18 sep. 2002
Locatie:
Oezbekistan
Goed..ik wilde niet aan LED beginnen, maar zit er nu even mee opgescheept :P

Mijn originele knipperlampje rechts is kapot gegaan.
Ik wilde gewoon weer lampjes, maar je raadt het al...geen lampie te bekennen :(

Dus LED meegenomen met de vraag of dit zo aangesloten kan worden.
Dus voor standaard lampjes, achter LED.
Dit moest kunnen werd mij verzekerd.

Nu heb ik het uitgeprobeerd. Als ik de knipper aan zet brand voor en achter zonder te knipperen.
Beide kanten het zelfde verhaal.

Kan ik dit zonder al te veel moeite nog aan de praat krijgen (ben IT-nerd, geen elec-nerd :P ) of kan ik beter omruilen voor lampies :?

alle hulp welkom :}
Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need.

Yamaha YX600 Radian

Berichten:
8.072
Reg. datum:
07 jan. 2003
Locatie:
Den Haag
Begrijp ik goed dat je LEDs hebt gekocht die in een behuizinkje zitten met een gloeilampfitting?

Als snel klaar wilt zijn: gewoon lampjes monteren.
Anders verzeil je toch in de weerstanden montage.
En dan geldt dat je gewoon vlgs de how to te werk kan gaan; dus parallel aan elke LEDs een weerstand die dezelfde stroom laat lopen als een gloeilampje zou doen.
Uit elk instrument valt muziek te halen, als je er maar op kan spelen.
Of het kan repareren....

90°

Berichten:
25.764
Reg. datum:
18 sep. 2002
Locatie:
Oezbekistan
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 17:36 schreef Oude Brikker het volgende:
Begrijp ik goed dat je LEDs hebt gekocht die in een behuizinkje zitten met een gloeilampfitting?

Als snel klaar wilt zijn: gewoon lampjes monteren.
Anders verzeil je toch in de weerstanden montage.
En dan geldt dat je gewoon vlgs de how to te werk kan gaan; dus parallel aan elke LEDs een weerstand die dezelfde stroom laat lopen als een gloeilampje zou doen.


nope...ik heb gewoon LED's.

Kanarie heeft geholpen:

voor 12v 21w : lamp
achter 12v 1 w: led

weerstand nodig van : 9,3 tante :P

hulde kanarie :}
Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need.

90°

Berichten:
25.764
Reg. datum:
18 sep. 2002
Locatie:
Oezbekistan
ff update:

heb bij dil weerstanden gekocht. Uiteraars hadden ze de heatsinks niet meer in mijn waarde..
Dus 2 15ohm paar meegekregen. Totaal dus 4 losse weerstanden.
2 paar weerstanden de uiteinden in elkaar gedraait.

2 draden uit de motor: + en -
op de linkerkant van de weerstandduo de + van de motor aangesloten en de + van de led knipper.
op de rechterkant de - van de motor en de - van de led knipper.

Het gaat hier dus om het rechterachterknipperlicht. 3 dubbelewoordwaare *O*

Het resultaat: de clignoteur :? schakelt netjes, het knipperlicht knippert maar er branden maar 3 lampjes van de led.

Ik heb hulp ingeroepen want verder experimenteren leverde uiteindelijk een lege accu op |(
Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need.

De Reply Racer!

Berichten:
36.643
Reg. datum:
04 sep. 2003
_O-

Probeer nog eens om je normale lampje aan te sluiten op dezelfde manier als de weerstanden nu zitten. LEDknippers dus weer parallel aan het gloeilampje.
Weerstanden dus weghalen, lampje ervoor op de plek op dezelfde manier...

... nadat je je accu opgeladen hebt. :+

90°

Berichten:
25.764
Reg. datum:
18 sep. 2002
Locatie:
Oezbekistan
quote:
Op donderdag 06 april 2006 19:51 schreef Kanarie het volgende:
_O-

Probeer nog eens om je normale lampje aan te sluiten op dezelfde manier als de weerstanden nu zitten.
Weerstanden dus weghalen, lampje ervoor op de plek op dezelfde manier...

... nadat je je accu opgeladen hebt. :+


lampie doet het niet meer :P vandaar de led :Y
ik wip gewoon langs...als me accu t weer doet |(
anders ff aanduwen *O*
Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need.

De Reply Racer!

Berichten:
36.643
Reg. datum:
04 sep. 2003
quote:
Op donderdag 06 april 2006 19:54 schreef TwoDegrees het volgende:
[...]

lampie doet het niet meer :P vandaar de led :Y
ik wip gewoon langs...als me accu t weer doet |(
anders ff aanduwen *O*


Is goed.
Ik zal hier ook nog wel even op zoek gaan naar een 21W lampie.
Desnoods sloop ik em uit je voorste knippers, maar ik zal een lampie hebben. }) :+

Berichten:
155
Reg. datum:
13 sep. 2005
Is deze optie al eens voorbij gekomen?
Knipperlicht.jpg

De Reply Racer!

Berichten:
36.643
Reg. datum:
04 sep. 2003
quote:


Dat ziet er wel heel erg lekker uit. :P
Ben alleen bang dat het totaal niet gezien wordt?

Heb je nog een piccie van achteren? :9
Je motor dan he...

The coffee that pays

Berichten:
299
Reg. datum:
31 mei. 2003
Locatie:
Zwolle
Hallo Allemaal

Wat een geweldig onderwerp het is net wat ik zocht.
Ik heb een relais gekocht voor mijn motor maar nu is mijn vraag aan jullie vakmensen.
Wat moet ik doen moet ik mijn Relais vervangen door de originele of de nieuwe erbij aan knopen?
Als jullie toevallig ook nog weten waar ik mijn knipperrelais kan vinden ben ik helemaal uit de brand ik heb een Fireblade van 2002.

Ik wil jullie in ieder geval vast heel hartelijk bedanken.

Greetz dbkiller :} :} :} :}
http://www.spanhakinternational.organogold.com

Berichten:
78
Reg. datum:
06 mei. 2005
Locatie:
Capelle aan den IJssel
XOX. Zou je ons misschien ook kunnen vertellen hoe je dat gedaan hebt?

De Reply Racer!

Berichten:
36.643
Reg. datum:
04 sep. 2003
quote:
Op donderdag 13 april 2006 13:13 schreef Dbkiller het volgende:
Hallo Allemaal

Wat een geweldig onderwerp het is net wat ik zocht.
Ik heb een relais gekocht voor mijn motor maar nu is mijn vraag aan jullie vakmensen.
Wat moet ik doen moet ik mijn Relais vervangen door de originele of de nieuwe erbij aan knopen?
Als jullie toevallig ook nog weten waar ik mijn knipperrelais kan vinden ben ik helemaal uit de brand ik heb een Fireblade van 2002.

Ik wil jullie in ieder geval vast heel hartelijk bedanken.

Greetz dbkiller :} :} :} :}


6 maanden later... :+

Relais moet je vervangen.
Oude kan je weggooien.

The Fragging Sensei!

Berichten:
6.819
Reg. datum:
01 apr. 2003
Locatie:
Oud-beijerland
Ik zie dat mijn lycosaccount gestopt is waardoor de foto's tijdelijk niet zichtbaar zijn.

Bij overvloed aan tijd zal dit zo spoedig mogelijk verholpen worden! :P

moet ze ff verhuizen naar een andere hoster! ;)

The coffee that pays

Berichten:
299
Reg. datum:
31 mei. 2003
Locatie:
Zwolle
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 17:18 schreef Kanarie het volgende:
[...]

6 maanden later... :+

Relais moet je vervangen.
Oude kan je weggooien.


Geeft niks hoor het is al opgelost bij dit type kun je het relais niet vervangen die zit namelijk verwerkt in het cockpitje.
ik heb er weerstanden tussen gezet en het werkt nu prima.
Maar toch nog bedankt.


:W :W :W
http://www.spanhakinternational.organogold.com

De Reply Racer!

Berichten:
36.643
Reg. datum:
04 sep. 2003
Oke :)

Berichten:
22.779
Reg. datum:
14 sep. 2004
Locatie:
Alkmaar
Okee, ik heb ook knipperlicht problemen B|
Mijn knipperlichten deden het soms, bij nader onderzoek bleek dat het relais stuk was. Ik moest hem rechtop houden voordat ie begon te knipperen en in lig stand deed ie het soms :? .
Ik een ander relais opgespoort... En nu knippert er niks meer. Je hoort hem 1x schakelen en dan blijven de lampen branden.

Dit is dan waarschijnlijk te verwijten aan de 10W knipperlichten die gemonteerd zijn |( .

Is dit probleem ook op te lossen met weerstanden? Zo jah, welke want ik kom er niet uit :? .
Of moet ik opzoek gaan naar zo'n zelfde knipperlicht relais als de oude? :X

De Reply Racer!

Berichten:
36.643
Reg. datum:
04 sep. 2003
Ik denk dat je even de specs van het relais neer moet gooien. :)

En het vorige relais zal waarschijnlijk connectieproblemen hebben gehad.
Ik zou die nog eens een keertje goed bekijken en vooral naar de contacten.
Mogelijk komt er wat niet helemaal goed door.

Berichten:
22.779
Reg. datum:
14 sep. 2004
Locatie:
Alkmaar
Jah, die heb ik hier niet liggen natuurlijk :P

Vanmiddag wel 21W lampjes geprobeerd, maar dat maakte geen verschil :? . Ook dan blijven ze branden...
Alle contacten nalopen dus...

Berichten:
1.503
Reg. datum:
27 jun. 2006
Locatie:
Blokzijl
Mag het oma???

Ik heb een vraag, ik heb een cbr600rr en een knipperlichtachterlicht :) , maar nu knipperen ze dus te snel.. ik heb een relais mee gekregen die je moet plaatsen, maar volgens het wp-handboek moet dit verwerkt zijn in de kabelboom dus geen origineel relais voor die je kan vervangen, welke draad moet ik doorknippen en het relais er tussen zetten?

groet
evil activities

De Reply Racer!

Berichten:
36.643
Reg. datum:
04 sep. 2003
Zet je knipperlicht eens aan en luister waar het schakelt.
Daar moet je zijn. :Y

Berichten:
1.503
Reg. datum:
27 jun. 2006
Locatie:
Blokzijl
Volgens mij heeft mijn motor origineel geen los relais, maar is het verwerkt op de printplaat waar de km-teller enzo op aangesloten is. Dus je zal hem tussen een draad moeten monteren denk ik... maarja WELKE draad :S
evil activities

De Reply Racer!

Berichten:
36.643
Reg. datum:
04 sep. 2003
Dat klinkt niet helemaal logisch, want als het door de boordcomputer geregeld zou worden, dan zou met een tijdschakeling zijn. Tenminste, zo zou ik het dan doen als ik hem zou opbouwen.

Heb je geen werkplaatshandboek?
Daar moet het in staan.

Kijk anders even hier;
http://www.bikechatforums.com/viewtopic.php?p=445060

Berichten:
1.503
Reg. datum:
27 jun. 2006
Locatie:
Blokzijl
Ja dat heb ik wel, en daar staat ook geen los relais in... Dus dan moet het idd in de boordcomp verwerkt zijn...
evil activities

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 3

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.