KTM 690 Duke R 2013

€6.950,00
2013
Bouwjaar
9847 km
KM-stand
Zwolle, Nederland
Locatie
Zo goed als nieuw
Conditie
74 pk
Vermogen

Algemene informatie

KTM Duke R 690 2013 – 9,847 KM

Dit is de “R” variant met instelbare WP vering voor en achter (in en-uitgaande demping in 10 standen) plus de Brembo remmen.

Flink aangepakt zowel motorisch als cosmetisch. De volledige lijst van aanpassingen is te lang om hier toe te voegen daarom de technische hoofdpunten als volgt;
  • Dynojet PowerCommander 5
  • Dynojet QuickShifter
  • K&N filter i.c.m. DNA Stage2 filter (open luchtfilter +122% air flow)
  • Akrapovič slipon + decat (katalysator verwijderd dus volledig open systeem) 7 KG gewichtsverlies
  • KTM Racing camshaft (snellere nokkenas i.c.m. bovenstaande performance upgrades)
  • Fiberglass bellypan van de Duke 690 R cup.
  • V-trec 5-way instelbare korte hevels
  • KTM Powerparts ergo seat
De motor heeft dankzij de PowerCommander 5 een custom lucht/brandstof mapping, afgesteld door PowerPoint in Tiel. Hierdoor i.c.m. bovenstaande performance upgrades nu 74 PK t.o.v. 69 PK standaard. Zie dyno uitdraai bij afbeeldingen.

Ook is hierbij de Quickshifter afgesteld, dit betekent dat je zonder te koppelen en met gas open door de versnellingen heen kunt tikken. (kill times etc. instelbaar via laptop voor de echte nerds, zie foto)

Het vermogen op papier oogt wellicht niet heel indrukwekkend, echter met het extreem lage gewicht van droog 142 KG (na gewichtsbesparing) een ongelooflijke rijervaring. Deze motor is dé essentie van motorrijden en adrenaline; het rauwe 1 cilinder karakter, enorm koppel, ongekend licht in de bochten, wheelies met een brede grijns en een geluid wat alles overtreft. DB killer aanwezig.

Betreft onderhoud uiteraard altijd tijdig onderhouden, alle vloeistoffen elk seizoen. Olie in ieder geval elk seizoen of elke 1,500 KM, filters 3,000. Altijd binnen gestaan, alleen op mooie dagen bereden en enkel Shell V-power getankt. Motor is laatste 5,000 KM in mijn bezit, KM stand kan oplopen daar er nog mee gereden wordt.

Aangeboden vanwege overstap naar een 990 SMT. Als ruimtegebrek geen punt was had ik deze motor absoluut niet te koop aangeboden, spijt is namelijk gegarandeerd.

Vraagprijs EUR 6,950 is gebaseerd op de lage KM stand en de totale waarde van de aanpassingen. (totaal ongeveer EUR 3,000)

Enkel de duo seat cover heeft lichte krasjes en rechts achter door bagagespin tijdens rit.

Bij serieuze interesse graag telefonisch contact opnemen: 06 2935 2368

Groet,
Tom

Reacties

Er zijn geen reacties die getoond kunnen worden.

Item informatie

Toegevoegd door
Tom1103
Weergaven
566
Laatste update

Extra informatie

Cilinderinhoud
693 CC
Categorie
Naked
Vermogen
74 pk
Aantal cilinders
1

Meer in Motoren

Bovenaan Onderaan