Te koop Track 800 CDI turbo diesel allroad

€15.000,00
2010
Bouwjaar
45999 km
KM-stand
Nijverdal NL
Locatie
Zo goed als nieuw
Conditie
45 pk
Vermogen

Algemene informatie

Te koop:

Track 800 CDI diesel allroad.Wegens gezondheidsredenen aangeboden de legendarische 3 cilinder turbodiesel aangedreven allroad van nederlandse fabrikant Track. Blok van mercedes, vering van KTM 990 adventure, chroommolybdeen frame, cardan van BMW 1200 c en CVT uit een 100pk sneeuwscooter.Een super zuinige allroad reismotor vergelijkbaar met een Africa Twin, ktm adventure en BMW 800 GS.Zeldzaam, ik ken er 6 op kenteken, waarvan 4 in nederland. Zeldzaam met hoofdletter Z dus. Ik ben er 6 jaar naar op zoek geweest en overtuigd van het concept. Ook als investering te overwegen.Na technisch 101% op orde maken staat ie klaar voor grote motorreizen. Helaas is dat de reden ik er nu afscheid van moet nemen. Na een motorongeluk zit dat er niet meer in.Ik heb er 1 grotere trip mee mogen maken in 2017 waarin de fiets zich heeft bewezen als mijn ultieme reismachine. Ik heb veel motoren gehad maar geen die het comfort van de track weet te combineren met een serieus goed rijwielgedeelte, fantastische windbescherming en goede ergonomie en de bruikbaarheid/robuustheid van een fiets geschikt voor wereldreizen. Je wordt er domweg niet moe op en met de actieradius van bijna 500km hoef je er zelden af.Het is een van de eerste in Nederland op kenteken verkochte Tracks en heeft nooit echt technische problemen gekend. De km stand bedraagt 46.000km, en volgens de bouwer, dus op 10% van zijn technische levensduur.De motor is grotendeels in originele staat, en zonder problemen 100% origineel te maken. Niets aangepast en alle originele delen voorhanden.Het scherm heb ik vervangen en andere hoek van bevestiging om uit de turbulentie te blijven.

Het zadel is vervangen door uiterst comfortabel exemplaar van corbin waarmee ik een dagafstand van 1400km(!) kon overbruggen. (nieuw origineel aanwezig)

Er is een 80l en 60l hepco&becker kofferset aanwezig die supersmal bouwt.

De CVT is gereviseerd en voorzien van een nieuwe riem. Daarnaast is er een reserveriem aanwezig

Er is een IR pyrometer gemonteerd die je waarschuwt wanneer je riem aan vervanging toe raakt of wanneer je hem overbelast door de CVT riem temp weer te geven (niet de uitblaaslucht!)

Alle vloeistoffen en filters zijn vervangen, alle slijtage nagelopen, staat op pirelli scorpion trail II banden.

Er is een olietempmeter geplaatst en een tweede koelvloeistoftempmeter

De koelwaterpomp is vervangen

De verstuivers zijn getest en als nieuw

Nieuwe gloeipluggen

Cardan heeft een kortere overbrenging waardoor de CVT nu correct functioneert en niet is gegeard op een 250 kmh topsneleheid en niet meer slipt tot 38kmh zoals origineel.

Achterwiel is tubeles en gebalanceerd met slime

Dit is geen motor voor iemand met 2 linker handen en geen vrije tijd. Niet omdat de motor onderhoudsgevoelig is of complex (integendeel) maar omdat er geen dealernetwerk bestaat en je buiten de maker op jezelf (en andere TRACK bezitters) bent aangewezen. Daar is de fiets ook op gebouwd.Onderhoudsintervallen zijn onvergelijkbaar met die van andere motoren en lijkt meer op die van een vrachtwagen. Alle slijtage onderdelen zijn en blijven verkrijgbaar, maar soms moet je ff weten waar te zoeken.

Daar kan en zal ik je bij helpen.

De uiterlijke staat is netjes maar meer niet nieuw. Je zult best ergens een krasje, schuurplekje kunnen ontdekken.De motor gaat alleen naar een liefhebber voor 15000,- incl alles met kenteken.Ik sta, in de huidige omstandigheden, niet open voor een bod en zoek zeker geen mensen die niet perse zoeken naar een Track maar er wel eens een willen zien of op willen rijden. Maar als dit ook jouw droomfiets is moet je me maar eens contact met me opnemen.

Locatie

Reacties

Zonde dat dit geen succes geworden is. Het concept klonk (en klinkt) voor de veelrijder namelijk wel interessant.
Succes met de verkoop!
 

Item informatie

Toegevoegd door
kle500
Weergaven
2.245
Reacties
3
Laatste update

Extra informatie

Cilinderinhoud
800 CC
Categorie
Concept
Vermogen
45 pk
Aantal cilinders
Diesel

Meer in Motoren

Meer van kle500

Terug
Bovenaan Onderaan