Triumph 3TA uit 1967 "met iets werk"

€2.500,00
1967
Bouwjaar
0 km
KM-stand
Utrecht NL
Locatie
Gebruikt
Conditie
19 pk
Vermogen

Algemene informatie

Dit is een van de motoren die het Nederlandse leger in 1967 aangeschaft heeft. Cilinderinhoud 350 cc, 18,5 pk. Het is geen snelheidsmonster, maar tovert wel een grote grijns op je gezicht.
In ons bezit sinds 1998. De originele leren tassen zitten erbij. Het motorblok is ca. twintig jaar geleden uit elkaar gehaald en de relevante onderdelen zijn weggebracht voor revisie. Daarbij zijn de cilinders gehoond en klepzittingen gefreesd en de volgende onderdelen nieuw aangebracht:
  • krukaslagers
  • keringen
  • bigend lagerschalen
  • kleppen
  • klepgeleiders
Daarnaast zijn de volgende nieuwe onderdelen aanwezig:
  • zuigers
  • voortandwiel
  • pakkingset
Met het in elkaar zetten is een aanvang gemaakt, maar omdat de krukaslagers nog niet goed op hun plaats zitten kan de krukkast nog niet dicht. Bij gebrek aan juist gereedschap is het werk gestaakt...

Alle onderdelen zijn aanwezig, de kleinere delen zijn netjes gegroepeerd in plastic zakjes.

Aan het rijwielgedeelte is niets gedaan, dat was destijds niet nodig. In die twintig jaar is het schuimrubber van het zadel wel enigszins weggeteerd, dat zal vervangen moeten worden. Idem de banden, hoewel het profiel nog heel goed is en de banden geen scheuren vertonen zijn ze inmiddels zo oud dat het niet verstandig is om daarmee te gaan rijden. De motor en de onderdelen zijn al die tijd warm en droog opgeslagen.

Het elektrisch systeem van deze motor is omgebouwd naar 12V. Er zit een uitgebreid werkplaatshandboek bij, de afzonderlijke pagina's zitten in insteekhoezen waardoor ze niet vies worden door olie en smeer.

Het is zonde om zo'n eeuwig durend project te laten staan, het wordt tijd dat hij verhuist naar iemand die het wat daadkrachtiger aanpakt...

Prijs is onderhandelbaar.

Meer foto's hier: JaVaWa | Triumph 3TA

Locatie

Reacties

Ik heb gelukkig al teveel projecten en heb al mijn Engels gereedschap al verkocht. Want dit is wel heel leuk en niet onaardig geprijsd. Ik zou er zo'n zilvergrijs bathtub burgermodel van maken. Wel met een Amal er op. Niet die malle leger Solex. Ik laat hem met spijt voorbij gaan.
 
Hij startte en liep toch prima op die Solex... Misschien dat een Amal beter is maar daar heb ik eigenlijk geen ervaring mee. Ik had vroeger nog een Norton Commando, maar de vorige eigenaar had de Amals daarvan vervangen door een enkele Mikuni. Werkte heel goed.
 
Misschien werkt de Solex ook prima, maar ik vind hem oerlelijk. Amal is ook rommel, maar wel Engelse rommel.
 

Item informatie

Toegevoegd door
JaVaWa
Weergaven
369
Reacties
3
Laatste update

Extra informatie

Cilinderinhoud
350 CC
Categorie
Classic
Vermogen
19 pk
Aantal cilinders
2

Meer in Motoren

Terug
Bovenaan Onderaan