Yamaha TRX850 te koop

€1.450,00
1997
Bouwjaar
94500 km
KM-stand
Lelystad Nederland
Locatie
Gebruikt
Conditie
85 pk
Vermogen

Algemene informatie

Te koop aangeboden:

Mijn Yamaha TRX850 alias the poor man’s Ducati.

Ik heb de motor augustus 2022 gekocht met de gedachte dat een echte Ducati er toch niet meer van ging komen en de TRX dan toch aardig in de buurt kwam. Uiteindelijk toch een Ducati weten te kopen en sindsdien staat de TRX stof te happen…

Omdat ik het originele smalle achterwiel niet zo mooi vond staan is er meteen na aanschaf een breder YZF750 achterwiel in gekomen. Staat een stuk mooier, in mijn ogen.De originele voorremklauwen was ik niet zo over te spreken. Dus heb ik de remklauwen van een nieuwere Yamaha gemonteerd, samen met nieuwe voorremblokken. Remt nu een stuk beter!

De originele koplamp kwam niet superveel licht vanaf en is daarom vervangen voor eentje van een FZR met lens. Geeft een stuk beter licht en staat ook mooier. Achterlicht vond ik ook te ver uitsteken en is platter gemaakt. Ook dit vond ikzelf mooier dan origineel 😅

Bij aanschaf liep de TRX niet helemaal 100%. De gasbuizen en naalden bleken versleten te zijn, komt vaker voor bij deze motoren. Ook deze zijn vernieuwd. Er zit een open luchtfilter op en daarom is er een Tovami/Dynojet set gemonteerd. Deze is aangepast op het open en de sportdempers. Loopt goed, om hem echt 100% goed te krijgen zal je nog eventjes met de fijnafstelling moeten spelen. Heb hem al 95% goed gekregen, maar geen tijd/zin meer gehad om voor de 100% te gaan. Geeft soms af en toe een hikje met op het gas gaan.

Bougies zijn ook vernieuwd na aanschaf, olie en oliefilter zijn denk ik 200km oud en de voorvorkkeerringen en nieuwe voorvorkolie zullen er 500/600km in zitten. TPS/gaskleppositiesensor (mooie voor Scrabble) is ook nieuw. Deze is van het bekende merk Tourmax (geen aliexpress variant).

Kuipwerk is vrij van grote krassen of scheuren en er zitten Marving sportdempers op (met e-keur). Klinken mooi zwaar zonder asociaal te worden.

Denk dat dit alles een aardige opsomming van de motor geeft. Maar ik zal vast nog wel wat vergeten zijn wat er vernieuwd of vervangen is.Alles bij elkaar een technisch goede en fijn rijdende motor. Het is en blijft natuurlijk wel een motor van 26 jaar oud met wat km’s op de teller. Verwacht dus geen nieuwe-nieuwe motor. Zoek je gewoon voor weinig geld een leuke motor dan is deze TRX perfect!

Vraagprijs is €1450

IMG_5908.jpeg

IMG_5909.jpeg

IMG_5910.jpeg

IMG_5911.jpeg

IMG_5913.jpeg

IMG_5912.jpeg

Reacties

Item informatie

Toegevoegd door
ddvries04
Weergaven
601
Reacties
2
Laatste update

Extra informatie

Cilinderinhoud
850 CC
Categorie
Sport-toer
Vermogen
85 pk
Aantal cilinders
2

Meer in Motoren

Meer van ddvries04

Terug
Bovenaan Onderaan