Yamaha WR250F met kenteken

€2.250,00
  • Sold
  • Sold
  • Sold
  • Sold
  • Sold
  • Sold
2005
Bouwjaar
0 km
KM-stand
Enschede NL
Locatie
Gebruikt
Conditie
29 pk
Vermogen

Algemene informatie

Deze Yamaha WR 250 F met kenteken heb ik nu ongeveer 3 jaar in mijn bezit. In 2018 en 2019 heb ik er met plezier een aantal OTR's mee gereden en een dagje op de crossbaan in lelystad, en de motor heeft me nooit in de steek gelaten, geen obstakel was te veel gevraagd en hij dendert als geen ander over de zandpaden en maisvelden heen.

Door de 250cc motor is het een uitermate licht aparaat met zijn 121 rijklare kilo's maar de motor levert dankzij de vlakschuif carb ruim voldoende vermogen voor elke klim of sprong, 21 kW dus je hebt wel een A2 rijbewijs nodig. Door het iets lagere vermogen is het ook ideaal als motor voor een beginnende off-road rijder want je trekt nou eenmaal wat minder makkelijk je achterwiel onder jezelf vandaan wanneer je nog iets minder gevoel voor het gas hebt.

De motor is uitgerust een leovince uitlaat met mooi geluid, ik ben 1 keer aan de kant gehaald maar bij de keuring constateerde ze verder geen overschrijding van het limiet. Daarnaast heeft de machine de luxe van een startmotor al heb ik die zelf eigenlijk bijna nooit gebruikt want zelfs als de motor steenkoud is heb je em met 2 a 3 keer trappen lopend, en zeg nou zelf, trappen is toch wel stoerder dan zo een knopje. De motor is afgelopen jaar voorzien van een nieuwe accu want ik was vergeten de oude eruit te halen de voorgaande winter dus deze had het begeven.

De motor heeft sinds de foto's zijn gemaakt, ja die zijn van deze nazomer niet van nu, geen kilometer gereden. Wel is het voorspatbord vervangen, oude heeft een klein scheurtje, dit is gehecht en werkt inprincipe prima maar oogde wat minder mooi, het oude spatbord zit bij als reserve. En er zitten nieuwe handvaten op.

Bij de motor zitten ook 8 luchtfilters een deel gloed nieuw, een deel moet gewassen worden, en allemaal moeten ze geolied worden. Hiervoor heb ik nog een setje liggen, met dus reinigingsmiddel en luchtfilter olie van twin air en de bijbehorende emmers enzo, dit komt er natuurlijk ook bij. Zo hoef je niet te vaak filters te wassen. Daarnaast krijg je de milieu mat erbij, deze zijn verplicht bij de OTR's en een bokje waar je de motor op kunt zetten. Ook zit het haynes werkplaatshandboek erbij evenals de usermanual.

De reden dat ik de motor verkoop is omdat ik, zelfs als corona morgen voorbij zou zijn, de komende paar jaar niet voorzie dat ik weer een rit zal kunnen rijden in verband met vervoer naar de ritten en de beschikbare tijd. En als de motor nog langer stil moet staan is dat toch wel behoorlijk zonde.

Locatie

Reacties

Er zijn geen reacties die getoond kunnen worden.

Item informatie

Toegevoegd door
GSXR_baby!
Weergaven
651
Laatste update

Extra informatie

Cilinderinhoud
250 CC
Categorie
Enduro/offroad
Vermogen
29 pk
Aantal cilinders
1

Meer in Motoren

Terug
Bovenaan Onderaan